Οι ΗΠΑ άρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

Σε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο για την κατάσταση στην Βόρεια Συρία προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

oi-ipa-aroun-tis-kurwseis-se-baros-tis-tourkias
SHARE THIS
0
SHARES

Σε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο για την κατάσταση στην Βόρεια Συρία  προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας ότι η Τουρκία τον ενημέρωσε ότι θα υπάρξει «μόνιμη» κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων της Συρίας.

«Ωστόσο, θα μπορούσατε να ορίσετε τη λέξη "μόνιμη" σε αυτό το μέρος του κόσμου ως "αμφισβητήσιμη"», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος ενώ ανέφερε ότι θα καταργηθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Τουρκία.

«Οι κυρώσεις αίρονται εκτός αν συμβεί κάτι για το οποίο δεν θα είμαστε χαρούμενοι», είπε ο Τραμπ από το Λευκό Οίκο.

«Αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε από εμάς, τις Ηνωμένες Πολιτείες και κανέναν άλλο», όπως χαρακτηριστικά είπε, αντιτιθέμενος στις ειδήσεις ότι Ερντογάν και Πούτιν διαπραγματεύθηκαν την κατάπαυση του πυρός.

Ο Ντόναλντ τραμπ υπογράμμισε ότι ένας «μικρός αριθμός στρατιωτών των ΗΠΑ. θα παραμείνει στην περιοχή» για να προστατεύσει τα αποθέματα πετρελαίου, τα οποία σημείωσε ότι οι ΗΠΑ τα είχαν εξασφαλίσει. 

«Έχουμε προσφέρει μια μεγάλη υπηρεσία και έχουμε κάνει μια καλή δουλειά για όλους τους, και τώρα βγαίνουμε έξω. Αφήστε κάποιον άλλον να πολεμήσει πάνω σε αυτή τη μακρά αιματοβαμμένη άμμο», συμπλήρωσε.

 

Φωτογραφία: Αρχείο Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook