Οι συνταγές της Γκουίνεθ Πάλτροου ενδέχεται να σας δηλητηριάσουν!

Η αμερικάνικη ακαδημαϊκή κοινότητα κατακρίνει όσους σελέμπριτι που προτείνουν συνταγές μαγειρικής καθώς είναι τοσο κακογραμμένες που μπορεί να προκαλέσουν σαλμονέλα

oi-suntages-tis-gkouineth-paltroou-endexetai-na-sas-dilitiriasoun
SHARE THIS
0
SHARES

Η αμερικάνικη ακαδημαϊκή κοινότητα κατακρίνει πολλούς σελέμπριτι που κυκλοφορούν βιβλία με συνταγές μαγειρικής -ειδικά δε την βρετανίδα ηθοποιό Γκουίνεθ Πάλτροου επειδή πολλές από τις προτεινόμενες συνταγές είναι τόσο κακογραμμένες και επιστημονικά ελλιπείς, ώστε ενδέχεται να προκαλέσουν δηλητηρίαση και άλλες τροφικές διαταραχές σε όσους τις δοκιμάσουν σπίτι τους!

Το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας ανέλυσε 29 βιβλία με συνταγές μαγειρικής από διάσημους και ημι-διασημους Βρετανούς κι Αμερικάνους.

Το συμπέρασμα τους ήταν εξόχως ενδεικτικό κι αποκαλυπτικό πως η περιβόητη “μετα-αλήθεια” έχει αρχίσει να μπαίνει και στα χωράφια της γαστρονομικής λογοτεχνίας, καθώς ο καθένας γράφει... ό,τι μπούρδα του κατεβεί του κεφάλι χωρίς πρώτα να την έχει μελετήσει επιστημονικά.

Η έρευνα από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο κατέληξε στο συμπέρασμα πως από τις 1.497 συνταγές που μελέτησε, μόλις οι 89 (!) έδιναν επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με το πώς να αποφύγουμε δηλητηρίαση, ενώ βρέθηκαν και 34 συνταγές που έδιναν συμβουλές που μπορούσαν να προκαλέσουν δηλητηρίαση.

Ειδικά δε η Πάλτροου... δίνει ρεσιτάλ κακών συμβουλών μαγειρικής, καθώς προτείνει να πλένεις το ωμό κοτόπουλο, κάτι που, σύμφωνα με την Βρετανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν θα πρέπει ποτέ να γίνεται καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης του βλαβερού καμπυλοβακτηρίου.

Ειδικά στις συνταγές της με κοτόπουλο ελλοχεύει σε κάθε βήμα ο κίνδυνος της σαλμονέλας!

Η Πάλτροου έχει καιρούς δώσει κι άλλες, αμφιβόλου αξίας και σημασίας, συμβουλές στις γυναίκες, όπως το να βάζουν πάνω στο αιδοίο τους κινεζικές πέτρες για μασάζ.

Μάλλον γι' αυτό κι είναι μια από τις πιο αντιπαθείς γυναίκες της αμερικάνικης σόουμπιζ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook