Follow us

Ουκρανία: Αντίποινα Πούτιν - Σφυροκόπησε με 75 πυραύλους το Κίεβο και άλλες πόλεις - Νεκροί και τραυματίες [εικόνες - βίντεο]

Συντονισμένες εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί το Κίεβο και τις πόλεις της Ουκρανίας Λβιβ, Τερνόπιλ και Ντνίπρο - Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες - 'Εκτακτη συνάντηση των G7 συμφώνησαν Ζελένσκι και Σολτς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το Κίεβο και πολλές άλλες ουκρανικές πόλεις επλήγησαν σήμερα το πρωί από βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία, η οποία συνέστησε στον πληθυσμό να "παραμείνει στα καταφύγια".

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Κιέβου, που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο πρώτος απολογισμός αναφέρει τουλάχιστον πέντε νεκρούς και δώδεκα τραυματίες.

"Το πρωί, ο επιτιθέμενος εκτόξευσε 75 πυραύλους, 41 από τους οποίους καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνά μας", δήλωσε με ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι, διευκρινίζοντας πως η Ρωσία χρησιμοποίησε επίσης "μη επανδρωμένα αεροπλάνα μάχης".

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, πλήγμα δέχθηκε και η πρεσβεία της Γερμανίας στο Κίεβο.

Ουκρανία: Αντίποινα Πούτιν - Σφυροκόπησε με 75 πυραύλους το Κίεβο και άλλες πόλεις - Νεκροί και τραυματίες [εικόνες - βίντεο]

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κτίριο που στεγάζει υπηρεσία εκδόσης βίζα της γερμανικής πρεσβείας.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε - σύμφωνα με το Reuters - ότι συμφώνησε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για έκτακτη συνάντηση της G7 στον απόηχο των ρωσικών επιθέσεων τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν, ο οποίος δεσμεύθηκε για την αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας.

Κοινή στρατιωτική δύναμη Ρωσίας - Λευκορωσίας

Ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν, ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική δυνάμη ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας, μετέδωσε τη Δευτέρα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο Λουκασένκο είπε ότι οι δύο χώρες θα αναπτύξουν μια περιφερειακή στρατιωτική ομάδα και είχαν αρχίσει να συγκεντρώνουν δυνάμεις πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Ρωσίας προς την Κριμαία.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν τη Λευκορωσία ως σταθμό για την εισβολή τους στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, στέλνοντας στρατεύματα και εξοπλισμό στη βόρεια Ουκρανία από βάσεις στη Λευκορωσία.

ΚΙΕΒΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δημοσιογράφοι του AFP στην ουκρανική πρωτεύουσα δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και ότι στήλες καπνού υψώθηκαν στον ουρανό στο Κίεβο. "Η Ουκρανία δέχεται επίθεση με πυραύλους, έχουμε πληροφορίες όσον αφορά πλήγματα σε πολλές πόλεις της χώρας μας", αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο αξιωματούχος της προεδρίας Κίριλο Τιμοσένκο.

ΚΙΕΒΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αρκετές εκρήξεις συγκλόνισαν το πρωί την πρωτεύουσα της Ουκρανίας και τις πόλεις Λβιβ, Τερνόπιλ και Ντνίπρο, αφού η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ενορχήστρωσε την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε ζημιές σε σημαντική γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας, μετέδωσε το Reuters.

ΚΙΕΒΟ

Το ουκρανικο δημόσιο δίκτυο Suspilne μετέδωσε επικαλούμενο τις υπηρεσίες άμεσης δράσης ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στο Κίεβο, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τις απώλειες.

Από τα χτυπήματα, επλήγη και μία παιδική χαρά στο Κίεβο, όπως μεταδίδουν ουκρανικά ΜΜΕ.

"Εκρήξεις στην περιοχή Σεβτσενσκίφσκι -στο κέντρο της πρωτεύουσας", σημείωσε επίσης ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. "Λεπτομέρειες αργότερα".

ΚΙΕΒΟ

Τουλάχιστον δύο νέες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, μετέδωσε παράλληλα το AFP, ενώ το Anadolu σημείωσε επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι περισσότερες εκρήξεις αναφέρθηκαν στις πόλεις Ζιτόμιρ, Κμελνίτσκι, Ντνίπρο, Λβιβ, Τερνόπιλ και την πρωτεύουσα Κίεβο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην κόκκινη γραμμή του μετρό του Κιέβου σταμάτησαν να λειτουργούν και ότι όλοι οι υπόγειοι σιδηροδρομικοί σταθμοί λειτουργούν τώρα ως καταφύγια, πρόσθεσε το Anadolu.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε εξάλλου ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε δρόμο στον οποίο βρίσκονται υπηρεσίες ασφαλείας και το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΚΙΕΒΟ

ΚΙΕΒΟ

Ο δήμαρχος Κλίτσκο πρόσθεσε σε νεώτερο μήνυμά του ότι οι κύριοι δρόμοι του Κιέβου έχουν αποκλειστεί τώρα από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ σημείωσε ότι η απειλή παραμένει για την ουκρανική πρωτεύουσα μετά τον συναγερμό που σήμανε για αεροπορικές επιδρομές νωρίτερα και προειδοποίησε τους κατοίκους της να παραμείνουν στα καταφύγια.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γκεραστσένκο διευκρίνισε επίσης ότι "ένας από τους πυραύλους προσγειώθηκε κοντά στο μνημείο Χρουσέφσκι στην Οδό Βολοντίμιρ. Έχουν σπεύσει τα σωστικά συνεργεία".

Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να μας "εξαφανίσει από προσώπου γης"

Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχειρεί να εξαφανίσει "από προσώπου γης" τη χώρα του.

"Προσπαθούν να μας εξοντώσουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης... να εξοντώσουν τους πολίτες που κοιμούνται στα σπίτια τους στην (πόλη της) Ζαπορίζια. Να σκοτώσουν ανθρώπους που πηγαίνουν στην δουλειά τους στο Ντνίπρο και στο Κίεβο", έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

"Οι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού δεν σταματάνε να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Πύραυλοι μας χτυπάνε. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες".

"Ο Πούτιν είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους", λέει ο ουκρανός ΥΠΕΞ Κουλέμπα - Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υπόσχεται εκδίκηση

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα, που σημειώθηκαν σήμερα σε όλη την Ουκρανία, δείχνουν ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν "είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους", ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υποσχέθηκε εκδίκηση.

"Πολλαπλά ρωσικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία. Η μοναδική τακτική του Πουτιν είναι ο τρόμος σε ειρηνικές ουκρανικές πόλεις, αλλά δεν θα λυγίσει την Ουκρανία. Αυτή είναι επίσης η απάντησή του σε όλους αυτούς που θέλουν να τον κατευνάσουν και θέλουν να μιλήσουν μαζί του για ειρήνη: ο Πούτιν είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους", έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει να εκδικηθεί για τα σημερινά ρωσικά πλήγματα.

"Υπάρχουν θυσίες ανθρώπων και καταστροφή", ανέφερε το υπουργείο στη σελίδα του στο Facebook. "Ο εχθρός θα τιμωρηθεί για τον πόνο και το θάνατο που έφερε στη γη μας! Θα πάρουμε εκδίκηση".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ 14 Μαϊ 2024 | 19:22

Στο Κίεβο ο Μπλίνκεν - Έφαγε με τον Κουλέμπα σε πιτσαρία που άνοιξε βετεράνος του πολέμου με τη Ρωσία [εικόνες]

Η επίσκεψη-έκπληξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν στοχεύει στο να καθησυχάσει την Ουκρανία για τη στρατιωτική βοήθεια της Ουάσιγκτον.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ 12 Μαϊ 2024 | 22:35

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί ο Πούτιν αντικαθιστά τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού με έναν οικονομολόγο

Έπειτα από 12 χρόνια στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ο Πούτιν αντικαθιστά τον στενό συνεργάτη του Σεργκέι Σοϊγκού - Η νέα στρατηγική του Ρώσου προέδρου.

ΘΕΟΜΗΝΙΑ 11 Μαϊ 2024 | 16:28
ΤΡΑΓΩΔΙΑ 11 Μαϊ 2024 | 11:36

Αγία Πετρούπολη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του λεωφορείου σε ποτάμι - Επτά οι νεκροί

Οι ρωσικές αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου έχει ήδη συλληφθεί.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Μαϊ 2024 | 19:55

Ουκρανία: Νεκρός στον πόλεμο κατά της Ρωσίας ο πρωταθλητής της άρσης βαρών, Ολεξάντρ Πελεσένκο

Ο 30χρονος Πελεσένκο ήταν δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 - Είχε καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις το 2022

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ 02 Μαϊ 2024 | 19:55

Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις βομβιστές για τις εκρήξεις σε Πειραιά και Καλλιθέα

Στόχος των επιθέσεων ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά και μία κάβα στην Καλλιθέα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 02 Μαϊ 2024 | 16:41

Μακρόν στον Economist: Δεν αποκλείεται η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία

"Στόχος μας να μην καταφέρει ποτέ η Ρωσία να κερδίσει" δήλωσε ο Μακρόν που επανέλαβε ότι δεν αποκλείει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Μαϊ 2024 | 04:59

"Πανάγος" vs "Θαμνάκια-Μεγάλο ή Τρελό": Το χρονικό των εκρήξεων σε Πειραιά και Καλλιθέα, οι συλλήψεις και η Greek Mafia

Βόμβες εκδίκησης και επικυριαρχίας ανάμεσα σε δύο ζωντανά μέλη της Greek Mafia, ήταν οι εκρήξεις που σημειώθηκαν με διαφορά τριών ημερών τον περασμένο Μάρτιο.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 30 Απρ 2024 | 13:49

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε το εμβληματικό "κάστρο του Χάρι Πότερ" στην Οδησσό – Πέντε νεκροί από την επίθεση

Στις φλόγες τυλίχθηκε το εμβληματικό φρούριο που είναι γνωστό ως κάστρο του Χάρι Πότερ στην Οδησσό. Το χτύπησε ρωσικός πύραυλος.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ 30 Απρ 2024 | 07:21

Οργή και απογοήτευση για τις ποινές χάδι στη δίκη για το Μάτι - Πώς εξηγείται η απόφαση των δικαστών, οι ποινικοί κώδικες του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτιτέα τα 5 χρόνια, από τις ποινές 3-111 ετών που επιβλήθηκαν στους 6 από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι. Προς 10 ευρώ την ημέρα εξαγοράσιμες οι ποινές...

28 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 29 Απρ 2024 | 22:18

Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους το Ανθρωπιστικό Πανεπιστήμιο στην Οδησσό - Τέσσερις νεκροί [Εικόνες - Βίντεο]

Εικόνες από το λιμάνι της Ουκρανίας δείχνουν το Ανθρωπιστικό Πανεπιστήμιο στην Οδησσό να έχει τυλιχτεί στις φλόγες και στους μαύρους καπνούς.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ 29 Απρ 2024 | 10:31

Δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Ελαφρυντικά στους 4 από τους 6 ενόχους

"Και επαίνους να δώσετε στο τέλος κ. πρόεδρε", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 29 Απρ 2024 | 07:17

Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τη φονική πυρκαγιά

Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρωσε το Μάτι, η Δικαιοσύνη θα δώσει σήμερα την πρώτη της απάντηση στο "τις πταίει" για την ασύλληπτη τραγωδία με τους 104 νεκρούς.