Follow us

Politico: Η απειρία του Γουίτκοφ "λάμπει" στην προσπάθεια διαπραγματεύσεων με την Ρωσία για ειρήνη

Η αιφνιδιαστική σύνοδος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο 'Ανκορατζ θα μπορούσε να είχε αποτελέσει κορυφαίο επίτευγμα για τον Στιβ Γουίτκοφ, τον επιχειρηματία που έγινε διπλωμάτης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΓΟΥΙΤΚΟΦ ΠΟΥΤΙΝ

Η αποστολή του στενού συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία έχει βρεθεί στο στόχαστρο κριτικής από Ουάσιγκτον, Βρυξέλλες και Κίεβο, με αξιωματούχους να καταγγέλλουν την απειρία, τις αστοχίες και την τάση του να υιοθετεί τα ρωσικά αφηγήματα.

Η αιφνιδιαστική σύνοδος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Άνκορατζ θα μπορούσε να είχε αποτελέσει κορυφαίο επίτευγμα για τον Στιβ Γουίτκοφ, τον επιχειρηματία που έγινε διπλωμάτης και διευκόλυνε τη συνάντηση.

Ωστόσο, οι υποσχέσεις για επόμενες συναντήσεις μεταξύ του Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν πραγματοποιήθηκαν, τα αιτήματα για κατάπαυση του πυρός εγκαταλείφθηκαν, οι απειλές για σκληρά μέτρα εξαφανίστηκαν και η ομάδα του Τραμπ δεν έχει παρουσιάσει ξεκάθαρο οδικό χάρτη.

Ορισμένοι απογοητευμένοι Αμερικανοί, Ουκρανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι μέρος του προβλήματος είναι η ατομική προσέγγιση του Στιβ Γουίτκοφ, ειδικού απεσταλμένου του Τραμπ για τις ειρηνευτικές αποστολές και βασικού διαπραγματευτή στο ουκρανικό ζήτημα. Σύμφωνα με επτά πρόσωπα που γνωρίζουν τις εσωτερικές συζητήσεις, ο Γουίτκοφ αρνήθηκε να συμβουλευτεί ειδικούς και συμμάχους, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται άλλοτε απληροφόρητος και άλλοτε απροετοίμαστος. Δύο εξ αυτών σημείωσαν ότι προσεγγίζει τη σύγκρουση "μέσα από το πρίσμα του real estate”, σαν να επρόκειτο για μια διαμάχη ακινήτων.

Politico: Η απειρία του Γουίτκοφ "λάμπει" στην προσπάθεια διαπραγματεύσεων με την Ρωσία για ειρήνη

Ο "αντισυμβατικός μεσολαβητής” του Τραμπ έχει συναντηθεί πέντε φορές με τον Πούτιν τους τελευταίους έξι μήνες, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να μετατρέψει την πρόσβασή του στον Ρώσο ηγέτη σε απτό αποτέλεσμα για την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα εμπόδια για να αποφέρει η σύνοδος του Άνκορατζ συγκεκριμένα αποτελέσματα ήταν πολλά, με σημαντικότερο την απροθυμία του Πούτιν να προχωρήσει σε ουσιαστικές παραχωρήσεις για τον τερματισμό του πολέμου. Όμως αρκετοί από όσους γνωρίζουν τον ρόλο του Γουίτκοφ στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εκτιμούν ότι ο ίδιος έκανε ακόμη δυσκολότερη τη διαδικασία.

Ο Γουίτκοφ, πάντως, συνεχίζει να προσπαθεί να βρει διαύλους.

Την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, ο Στιβ Γουίτκοφ συναντά τον Αντρίι Γερμάκ, επικεφαλής του προεδρικού γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να δρομολογηθούν τεχνικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πριν από μια πιθανή τριμερή σύνοδο κορυφής. Οι προκαταρκτικές αυτές συζητήσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων, εφόσον πραγματοποιηθούν, αναμένεται να καλύψουν ζητήματα εδαφών, εγγυήσεις ασφαλείας και άλλα θέματα, προετοιμάζοντας το έδαφος για συνομιλίες σε ανώτερο επίπεδο, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

"Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να φέρουμε τον Πούτιν και τον Ζελένσκι στο ίδιο τραπέζι και να δημιουργήσουμε την ευκαιρία για μια επιτυχημένη συνάντηση”, δήλωσε ο Γουίτκοφ σε συνέντευξή του.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του το Politico, επικαλούμενο 13 πρόσωπα, ανάμεσά τους Αμερικανούς και ξένους αξιωματούχους, ο πόλεμος είναι πολύ πιο περίπλοκος απ’ όσο φαίνεται να αντιλαμβάνεται ο στενός συνεργάτης του Τραμπ, τον οποίο κατηγορούν για την αδυναμία των αμερικανικών προσπαθειών να αποσπάσουν ουσιαστικές παραχωρήσεις από τη Μόσχα.

"Η απειρία του είναι εμφανής· έχει την προσοχή του προέδρου, αυτό είναι ξεκάθαρο, αλλά υπάρχει σύγχυση για το τι ακριβώς έχει ειπωθεί και συμφωνηθεί”, ανέφερε ένα από τα άτομα που μίλησαν στο Politico για το ζήτημα.

Ένας δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης υπερασπίστηκε την προσέγγιση του Γουίτκοφ, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα της διπλωματίας του "μιλούν από μόνα τους, με τη μορφή της ιστορικής διμερούς συνάντησης μεταξύ Τραμπ και Πούτιν και των Ευρωπαίων ηγετών που βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο λιγότερο από 48 ώρες αργότερα”.

Αυτό δεν αρκεί για να χαρακτηριστεί ως επιτυχία, λένε οι επικριτές του.

"Λειτουργεί σαν ένας απρόβλεπτος παίκτης”, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος με γνώση του διπλωματικού του στυλ. "Μιλά με όλους αυτούς τους ανθρώπους, αλλά κανείς δεν ξέρει τι λέει σε αυτές τις συναντήσεις. Δηλώνει κάτι δημόσια και μετά αλλάζει γνώμη. Είναι δύσκολο να υπάρξει συνέχεια σε αυτό”.

Το γραφείο του Γουίτκοφ στην Ουάσιγκτον λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό, χωρίς ανθρώπους με εξειδίκευση στη Ρωσία ή εμπειρία σε περίπλοκες διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Παράλληλα, σύμφωνα με πέντε άτομα που γνωρίζουν τις εσωτερικές συζητήσεις, έχει αρνηθεί να κάνει τις συνήθεις διαβουλεύσεις με ειδικούς για τη Ρωσία και την Ουκρανία, εντός ή εκτός κυβέρνησης.

Τα αποτελέσματα της Αλάσκας

Η σύνοδος στην Αλάσκα ξεχώρισε εν μέρει για το πόσο μικρή προετοιμασία είχε προηγηθεί. Συνήθως, πριν από μια συνάντηση τόσο υψηλού επιπέδου, υπουργοί Εξωτερικών και υπηρεσιακά στελέχη χαμηλότερου βαθμού καταλήγουν σε συμφωνία για τη "χορογραφία” και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ώστε η συνάντηση να είναι παραγωγική και ουσιαστική.

ΑΛΑΣΚΑ

Ο νέος στόχος οργάνωσης τεχνικών συναντήσεων σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνει ότι η ομάδα του Γουίτκοφ ίσως επιστρέφει σε μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση, αποτελώντας στροφή σε σχέση με την προηγούμενη εμμονή του Λευκού Οίκου στη σημασία της άμεσης συνάντησης των ηγετών.

Δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης τόνισε ότι ο Γουίτκοφ έχει άφθονη πρόσβαση σε τεχνογνωσία, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών και ασκούντα καθήκοντα συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, Μάρκο Ρούμπιο, καθώς και με στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας πριν από συνομιλίες με τον Πούτιν και άλλους ηγέτες.

Ως ένδειξη επιτυχίας του Γουίτκοφ, ο αξιωματούχος επικαλέστηκε δηλώσεις του προέδρου της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος είπε κατά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο πριν από 11 ημέρες: "Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε πιθανώς περισσότερη πρόοδο για τον τερματισμό του πολέμου απ’ ό,τι τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια”.

Μετά την ενημέρωση για το ρεπορτάζ του Politico, ο Λευκός Οίκος απέστειλε δηλώσεις από έξι πρόσωπα που επαινούν τον Γουίτκοφ. Σε μία από αυτές, ο Βρετανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζόναθαν Πάουελ, ανέφερε ότι ο Γουίτκοφ "κατάφερε να ανοίξει πόρτες που κανείς άλλος δεν μπορούσε” και ότι "είναι ακριβώς ο τύπος ανθρώπου” που φέρνει αποτελέσματα στη διπλωματία, εστιάζοντας "στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ βασικών ηγετών … και κινούμενος αθόρυβα για να κλείσει μια συμφωνία”.

Σε άλλη δήλωση, ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς είπε: "Ο Γουίτκοφ έχει σημειώσει περισσότερη πρόοδο προς τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Ουκρανία απ’ όλους τους επικριτές του μαζί”.

ΓΟΥΙΤΚΟΦ

"Ελεύθερη προσέγγιση”

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του Στιβ Γουίτκοφ τον παρομοιάζουν με την "ελεύθερη” προσέγγιση του Ντόναλντ Τραμπ στις επιχειρήσεις.

Το προσωπικό του, στον βαθμό που υπάρχει, συχνά δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ή τι κάνει, σύμφωνα με τέσσερις πηγές που έχουν γνώση της λειτουργίας του γραφείου. Όπως αναφέρουν, περνά τον περισσότερο χρόνο του στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο, ενώ η υπόλοιπη ομάδα του στεγάζεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Το πρόβλημα είναι ότι ο Γουίτκοφ δεν είναι σταθερά απασχολημένος. Μπορεί να πεταχτεί για μια συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, να πει διάφορα πράγματα, χωρίς να ενημερώσει κανέναν για το τι πραγματικά συνέβη και μετά να επιστρέψει στη ζωή του. Στο μεταξύ, οι Ρώσοι έρχονται και λένε ‘ο Γουίτκοφ είπε αυτό…’ κι εσύ δεν ξέρεις αν είναι αλήθεια ή όχι, αλλά δεν μπορείς να πάρεις επίσημη ενημέρωση από τους ίδιους”, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.

Κατά καιρούς, ο Γουίτκοφ φαίνεται να δυσκολεύεται να εστιάσει σε περισσότερα από ένα ζητήματα τη φορά, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο και ακόμη ένα πρόσωπο. Όταν υπάρχει καταιγισμός εξελίξεων σε έναν φάκελο, για παράδειγμα στη Γάζα, στο Ιράν ή στην Ουκρανία, οι άλλες προτεραιότητες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Δεν είναι φανατικός μελετητής των ενημερωτικών δελτίων πληροφοριών και δεν τα διαβάζει καθημερινά, σύμφωνα με τον δεύτερο αξιωματούχο.

ΤΡΑΜΠ

Σπάνια ελέγχει τα υπηρεσιακά του email, ανέφεραν ακόμη μία πηγή και ο Αμερικανός αξιωματούχος που γνωρίζει τον ρόλο του.

Ωστόσο, δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης απέρριψε αυτόν τον χαρακτηρισμό, τονίζοντας ότι ο Γουίτκοφ ελέγχει καθημερινά τα email του και λαμβάνει καθημερινή ενημέρωση πληροφοριών. Μετά την κριτική που είχε δεχθεί για τη χρήση του μεταφραστή του Πούτιν στη Ρωσία, πλέον χρησιμοποιεί μεταφραστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις επίσημες συναντήσεις.

Νέες προκλήσεις

Μέρος του προβλήματος για τον Στιβ Γουίτκοφ ίσως σχετίζεται με τον τρόπο που ανέλαβε τον ρόλο του ως επικεφαλής διαπραγματευτής για την Ουκρανία. Κατά τη μεταβατική περίοδο μετά τις εκλογές του 2024, ο Ντόναλντ Τραμπ τον όρισε ειδικό απεσταλμένο για τη Μέση Ανατολή, ενώ τον Κιθ Κέλογκ τον διόρισε ειδικό απεσταλμένο για τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Τότε, πολλοί από τους ειδικούς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Ρωσία και την Ουκρανία επέλεξαν να συνεργαστούν με τον Κέλογκ, όπως δήλωσε δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ωστόσο, ο Κέλογκ παραγκωνίστηκε από τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα έπειτα από παράπονα της Ρωσίας, όπως είχε αποκαλύψει το Politico. Ο Γουίτκοφ κατέληξε έτσι να είναι ο de facto ενδιάμεσος με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία τον Φεβρουάριο, όπου εξασφάλισε την απελευθέρωση ενός Αμερικανού δασκάλου και ξεκίνησε μια πολύμηνη προσπάθεια επαναπροσέγγισης με τη Μόσχα.

ΓΟΥΙΤΚΟΦ

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του εξειδικευμένου προσωπικού για τη Ρωσία και την Ουκρανία παρέμεινε στο γραφείο του Κέλογκ, αφήνοντας το γραφείο του Γουίτκοφ χωρίς ειδικούς για την περιοχή, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Η κατάσταση αυτή δεν έχει αλλάξει, ακόμη κι αν η αρμοδιότητά του έχει πλέον επεκταθεί σε "ειδικό απεσταλμένο για ειρηνευτικές αποστολές”, που περιλαμβάνει μια σειρά από διεθνείς κρίσεις.

Η στάση της Ρωσίας

Οι Ρώσοι συνομιλητές του Στιβ Γουίτκοφ εμφανίζονται επίσης απογοητευμένοι, κυρίως λόγω της αδυναμίας του να μεταφέρει με ακρίβεια τα μηνύματα και τις "κόκκινες γραμμές” του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις διπλωματικές του επαφές και Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ρώσοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο Τραμπ έστειλε κάποιον που βρίσκεται κοντά του και μπορεί να μιλήσει εκ μέρους του, αλλά ανησυχούν ότι ο Γουίτκοφ δεν κατανοεί πλήρως όσα του μεταφέρει ο Πούτιν.

Ο Γουίτκοφ επισκέφθηκε τη Μόσχα αυτόν τον μήνα σε μια προσπάθεια να επιτύχει πρόοδο με τον Πούτιν πριν λήξει η προθεσμία του Τραμπ για βαρείς δασμούς στους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου.

Μετά την επίσκεψή του τον Αύγουστο, ο Γουίτκοφ ήταν πεπεισμένος ότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει σε σημαντικές εδαφικές παραχωρήσεις, εκτίμηση που τον οδήγησε να συμβουλεύσει τον Τραμπ να παραχωρήσει στον Πούτιν τη διμερή συνάντηση που επί χρόνια επιδίωκε, σύμφωνα με δεύτερο Αμερικανό αξιωματούχο.

Όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ, τόσο ο Γουίτκοφ όσο και ο Τραμπ διαφήμισαν αυτές τις "παραχωρήσεις" για εδάφη στην ανατολική Ουκρανία. Οι Ευρωπαίοι και Ουκρανοί συνομιλητές του, ωστόσο, δεν συμμερίστηκαν την ίδια άποψη, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο και άλλα άτομα με γνώση της διπλωματίας.

Ο Γουίτκοφ απέρριψε την κριτική ότι διαστρέβλωσε το μήνυμα της Μόσχας. "Έχω τεράστια στήριξη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από πολλούς ειδικούς στη Ρωσία. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικά έξυπνοι άνθρωποι στο σύστημά μας. Και κανένας, ούτε ένας από την αμερικανική πλευρά, δεν μου είπε ποτέ: "εδώ έκανες λάθος”, δήλωσε.

Στιβ Γουίτκοφ

Στις συνομιλίες, η Ρωσία πρότεινε αυτό που η κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί σημαντικό συμβιβασμό, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι ΗΠΑ θα αναγνώριζαν τον ρωσικό έλεγχο επί του Λουχάνσκ, της Κριμαίας και του Ντονέτσκ στα επίσημα σύνορά του και στη Χερσώνα και στη Ζαπορίζια στη γραμμή επαφής, δηλαδή στη γραμμή των μαχών.

"Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει συζήτηση για τέτοιο συμβιβασμό στις περιοχές αυτές”, σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ωστόσο, πολλοί Ευρωπαίοι και Ουκρανοί εταίροι της Ουάσιγκτον δεν το θεωρούν ουσιαστική υποχώρηση από τη Ρωσία, σύμφωνα με δεύτερο Αμερικανό αξιωματούχο. Μια τέτοια συμφωνία θα απαιτούσε από την Ουκρανία να αποσυρθεί από ορισμένα από τα πιο ισχυρά οχυρωμένα εδάφη της στο Ντονέτσκ, κάτι που το Κίεβο και οι σύμμαχοί του βλέπουν ως νομιμοποίηση της αρπαγής εδαφών του Πούτιν.

Τα σημεία συζήτησης με τον Πούτιν

Υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις που προκάλεσαν απογοήτευση σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους. Σε συνέντευξή του στο CNN, μετά τη σύνοδο Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα, ο Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε ότι η Μόσχα είχε αποδεχθεί την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας προς την Ουκρανία, βασισμένων στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει ότι επίθεση εναντίον ενός μέλους θεωρείται επίθεση εναντίον όλων.

Ωστόσο, δύο άτομα με γνώση του θέματος υποστήριξαν ότι η Ρωσία είχε στην πραγματικότητα επαναφέρει όρους αντίστοιχους με εκείνους που είχε προτείνει το 2022, στις αποτυχημένες τότε ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, δηλαδή η Ουκρανία να διαθέτει μια "δύναμη αποτροπής", αλλά η Ρωσία να έχει δικαίωμα βέτο στη χρήση της.

Όπως το έθεσε χαρακτηριστικά ένας από τους συνομιλητές με γνώση των διαπραγματεύσεων "άλλο τι λέει η Ρωσία, και άλλο τι εννοεί”.

Ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης υπερασπίστηκε τον Γουίτκοφ λέγοντας ότι "κατανοεί όλες τις πολυπλοκότητες”.

Όταν ταξιδεύει στη Μόσχα, ο Γουίτκοφ χρησιμοποιεί το δικό του αεροπλάνο και δεν συνοδεύεται από συμβούλους πολιτικής. Έχει μαζί του μόνο τον διευθυντή του γραφείου του, έναν μεταφραστή και προσωπικό ασφαλείας, σύμφωνα με δύο πηγές και τον ίδιο αξιωματούχο, ο οποίος πρόσθεσε μάλιστα ότι καλύπτει ο ίδιος τα έξοδα.

Μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τόνισαν στον Γουίτκοφ και τον Τραμπ τη στρατηγική σημασία του Ντονμπάς για την Ουκρανία, εξηγώντας ότι η παραχώρηση όλης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων εδαφών που η Ρωσία δεν έχει καταλάβει, είναι απαράδεκτη για το Κίεβο.

"Φαίνεται να έχει υιοθετήσει το ψευδές ρωσικό αφήγημα ότι κερδίζουν στο μέτωπο, κάτι που όλοι ξέρουμε ότι δεν ισχύει”, είπε ακόμη ένα πρόσωπο με γνώση των συζητήσεων.

Ο Γουίτκοφ απέρριψε αυτόν τον ισχυρισμό λέγοντας ότι "αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να φέρω τις δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι, να περιορίσουμε τα ζητήματα και να τα φέρουμε σε ένα σημείο όπου θα μπορέσουμε να χτίσουμε πολιτικό κεφάλαιο και να λύσουμε αυτό το ανόητο πράγμα”, ανέφερε.

Στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρομοίασαν την παραχώρηση του Ντονμπάς με την παραχώρηση της Φλόριντα, ώστε να το εξηγήσουν με όρους κατανοητούς στον Τραμπ και τον Γουίτκοφ, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των εσωτερικών συζητήσεων.

Κάποιοι από τους συμμάχους της Ουκρανίας πρότειναν ακόμη να συγκριθεί η περιοχή με τα Υψίπεδα του Γκολάν στο Ισραήλ, προκειμένου να υπογραμμιστεί η στρατηγική σημασία της σε μια περιοχή του κόσμου με την οποία ο Γουίτκοφ είναι πιο εξοικειωμένος.

Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας αναζητούν άλλες οδούς

Ευρωπαίοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ενθαρρυμένοι από την παρουσία κι άλλων στελεχών στη διαδικασία. Ο Κιθ Κέλογκ, που είχε παραγκωνιστεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά, κατάφερε να επιστρέψει πιο ενεργά στο προσκήνιο.

Ωστόσο, οι σύμμαχοι απογοητεύτηκαν όταν είδαν ότι ο Κέλογκ, του οποίου την προσέγγιση προτιμούν έναντι αυτής του Γουίτκοφ, αποκλείστηκε από το ταξίδι στην Αλάσκα, παρότι είχε αλλάξει το πρόγραμμά του για να συμμετάσχει.

Αργότερα, ο Κέλογκ συμμετείχε σε συναντήσεις με Ευρωπαίους στην Ουάσιγκτον, καθησυχάζοντας όσους θεωρούν ότι έχει πιο ρεαλιστική αντίληψη για τον πόλεμο σε σχέση με τον Γουίτκοφ, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τις εσωτερικές συζητήσεις.

Παρά τα λάθη με τη Ρωσία, Ευρωπαίοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι που η εντατική διπλωματία των τελευταίων εβδομάδων έχει οδηγήσει σε σοβαρή συζήτηση για τις εγγυήσεις ασφαλείας και για το τι θα δεσμευθούν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, η διαδικασία αυτή καθοδηγείται από τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Νταν Κέιν, με τους οποίους προτιμούν να συνεργάζονται καθώς θεωρούν ότι έχουν πιο καθαρή εικόνα του πολέμου.

Η Ουκρανία, από την πλευρά της, ελπίζει ότι η συνάντηση του Γουίτκοφ την Παρασκευή θα φέρει νέες επιλογές. Ουκρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι η συνάντηση ακολουθεί την επίσκεψη του Γερμάκ και του γραμματέα του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Ρουστέμ Ουμέροφ, στο Κατάρ, προκειμένου να εξετάσουν τη χώρα ως πιθανή τοποθεσία για συνάντηση μεταξύ Ζελένσκι και Πούτιν.

"Η κύρια εστίασή μας είναι να επαναλάβουμε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συναντηθεί με τη Ρωσία σε προεδρικό επίπεδο, αλλά η Ρωσία συνεχίζει να καθυστερεί τη διαδικασία, εφευρίσκοντας συνεχώς νέα προσχήματα”, είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ελπίζει ο Γουίτκοφ να δείξει δεκτικότητα στα επιχειρήματά τους.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πώς θα φας στα νοστιμότερα αθηναϊκά σαλόνια και μάλιστα με τιμές-έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 24 Σεπ 2025 | 09:48

Με δάκρυα και χιούμορ η επιστροφή του Τζίμι Κίμελ στο ABC - Καρφιά κατά Τραμπ και έκπληξη με Ρόμπερτ Ντε Νίρο [βίντεο]

"Αυτή η εκπομπή δεν είναι σημαντική. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ζούμε σε μια χώρα που μας επιτρέπει να έχουμε μια εκπομπή όπως αυτή", είπε ο Τζίμι Κίμελ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 24 Σεπ 2025 | 08:34

Επιστολή του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου στον Τραμπ: "Μην δώσετε F-16 και F-35 στον Ερντογάν"

Με επιστολή του προς τον Τραμπ, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαρυγγάκης, ζητά από τον Αμερικανό ηγέτη να υιοθετήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2025 | 07:26

Σάλος με την κυλιόμενη σκάλα του ΟΗΕ: Ποιος τη σταμάτησε τη στιγμή που ανέβαινε ο Τραμπ - Μυστήριο και με το autocue

"Μπορώ μόνο να πω ότι όποιος χειρίζεται αυτόν τον τηλεϋποβολέα (autocue) θα βρει τον μπελά του", είπε ο Τραμπ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 23 Σεπ 2025 | 23:51

Η Χαμάς απορρίπτει τις κατηγορίες Τραμπ και διαψεύδει ότι εμποδίζει την επίτευξη εκεχειρίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η Χαμάς αρνείται να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα και να αποδεχθεί μια κατάπαυση του πυρός

Ο ΡΑΙΑΝ ΡΑΟΥΘ 23 Σεπ 2025 | 23:30

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ένοχος και αντιμέτωπος με ισόβια ο κατηγορούμενος

Οι ένορκοι έκριναν ένοχο τον Ράιαν Ράουθ, 59 ετών, και για την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας ενός υποψηφίου για την προεδρία, η οποία επισύρει την ποινή των ισοβίων

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 23 Σεπ 2025 | 23:24

Μακρόν: Ο Τραμπ θα μπορούσε να πάρει το Νόμπελ Ειρήνης μόνο αν σταματούσε τον πόλεμο στη Γάζα

Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχτηκε πάντως ότι το Κράτος της Παλαιστίνης, το οποίο αναγνωρίστηκε επισήμως την Δευτέρα από το Παρίσι, θα ιδρυθεί πραγματικά μόνο "την ημέρα που θα το αναγνωρίσει το Κράτος του Ισραήλ"

14 ΒΟΜΒΕΣ "BUNKER BUSTER" 23 Σεπ 2025 | 22:59

Το βίντεο από το χτύπημα των ΗΠΑ στα πυρηνικά του Ιράν: "Ο πρόεδρος ζήτησε κάτι σύνθετο, επικίνδυνο και αποτελεσματικό"

Στο βίντεο φαίνονται τα stealth στρατηγικά βομβαρδιστικά B-2 Spirit της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνονται από τις ΗΠΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 23 Σεπ 2025 | 22:06

Φον ντερ Λάιεν: "Έχει δίκιο ο Τραμπ" - Ζητά να σταματήσει η αγορά ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ

"Ο Τραμπ έχει απόλυτο δίκιο. Το αναλαμβάνουμε", είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ 23 Σεπ 2025 | 21:10

Μήνυμα Τραμπ στη Μόσχα: Οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να καταρρίπτουν ρωσικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο τους

Οι δηλώσεις του έρχονται σε μια περίοδο έντονης ανησυχίας στους κόλπους της Συμμαχίας, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου κρατών-μελών

ΤΙ ΕΙΠΕ 23 Σεπ 2025 | 19:14

ΟΗΕ: Μετ' εμποδίων η ομιλία Τραμπ - Πρώτα χάλασαν οι κυλιόμενες σκάλες, μετά ο υποβολέας - Η ειρωνική αντίδραση [βίντεο]

"Τα δύο πράγματα που έλαβα από τα Ηνωμένα Έθνη ήταν μια ελαττωματική κυλιόμενη σκάλα και ένας ελαττωματικός τηλεϋποβολέας", είπε ειρωνικά ο Τραμπ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 23 Σεπ 2025 | 18:12

Η αναφορά του Τραμπ στον ΟΗΕ για την Ελλάδα: "Το 54% των κρατουμένων στις φυλακές είναι αλλοδαποί"

Συγκεκριμένα, στο σκέλος της ομιλίας του που αφορούσε στη μετανάστευση, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στα στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τις εθνικότητες των κρατουμένων στις φυλακές της γηραιάς ηπείρου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 17:30

Ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ: Το 54% των κρατουμένων στις φυλακές στην Ελλάδα είναι αλλοδαποί - Οι χώρες σας πάνε κατά διαόλου

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σήμερα τον ΟΗΕ ότι δεν τον βοήθησε στις διάφορες ειρηνευτικές του προσπάθειες, σε μια ομιλία του προς την Γενική Συνέλευση που ήταν γεμάτη με λοιδορίες

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 23 Σεπ 2025 | 17:24

Drone πάνω από την Κοπεγχάγη: Η σοβαρότερη επίθεση σε υποδομές της χώρας - Δεν αποκλείουν τη Ρωσία - Το αρνείται ο Πούτιν

Η Δανία αντιμετωπίζει "την πιο σοβαρή επίθεση σε κρίσιμες υποδομές της" - Το Κρεμλίνο απορρίπτει οποιαδήποτε εμπλοκή

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ 23 Σεπ 2025 | 15:50

ΕΟΦ μετά τις εξαγγελίες Τραμπ: Αμετάβλητες οι συστάσεις για τη χρήση παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη

Όπως σε όλες τις χώρες της ΕΕ, έτσι και στην Ελλάδα, οι οδηγίες για τη χρήση παρακεταμόλης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παραμένουν αμετάβλητες.

ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ 23 Σεπ 2025 | 15:22

Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τη Ρωσία με το άρθρο 5: "Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα στρατιωτικά εργαλεία για να αμυνθούμε"

Το ΝΑΤΟ διαμηνύει στη Ρωσία ότι η απάντηση του στις απερίσκεπτες ενέργειές της θα συνεχίσει να είναι ισχυρή

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 14:02

Ο ΠΟΥ "αδειάζει" τον Τραμπ: Ασφαλής η χρήση παρακεταμόλης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δεν εντοπίζουν σύνδεση ανάμεσα στην χρήση της παρακεταμόλης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και τον αυτισμό.

ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 13:56

"Έχουν μπλοκάρει όλοι οι δρόμοι εξαιτίας σου": Ο Μακρόν τηλεφωνεί στον Τραμπ γιατί έχει "κολλήσει" στη Ν.Υόρκη [βίντεο]

Η τροχαία της Νέας Υόρκης μπλόκαρε το αυτοκίνητο του Μακρόν σε μία διασταύρωση εξαιτίας της αυτοκινητοπομπής του Τραμπ - Ο Γάλλος πρόεδρος άδραξε την ευκαιρία για να τον πάρει τηλέφωνο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Σεπ 2025 | 09:31

Πόσα εκατομμύρια έχει κερδίσει κάθε μέλος της οικογένειας Τραμπ λόγω της προεδρίας του

Δεν είναι ότι οι Τραμπ είναι οι πρώτοι που χρησιμοποιούν την προεδρία για να αποκομίζουν κέρδη.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG 23 Σεπ 2025 | 08:42

Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει εκατοντάδες επιβατικά αεροπλάνα Boeing και μαχητικά της Lockheed Martin

Ο Ερντογάν επιδιώκει να αντισταθμίσει τις πληρωμές για τα αμερικανικά αεροσκάφη με συμφωνίες για τουρκικά προϊόντα αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ FOX NEWS 23 Σεπ 2025 | 06:40

Ερντογάν: Θα διαπραγματευτούμε την απόκτηση των F-35 με τον Τραμπ

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα διαπραγματευθεί την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-35 κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗ "ΓΝΩΜΗ" ΤΟΥ 23 Σεπ 2025 | 06:34

Αδιανόητο: Ο Τραμπ συνδέει τον αυτισμό με την παρακεταμόλη, χωρίς την παραμικρή επιστημονική τεκμηρίωση

Με την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων να διακυβεύεται, ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τις εγκύους να μην παίρνουν παρακεταμόλη. Άφησε ξανά άναυδους τους επιστήμονες.

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 23 Σεπ 2025 | 06:28

Επιστρέφει στις οθόνες η εκπομπή του Τζίμι Κίμελ - Η ανακοίνωση της Disney

Η Disney, η ιδιοκτήτρια του ABC, ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από "εκ βαθέων" συζητήσεις με τον Τζίμι Κίμελ, έλαβε την απόφαση να τον βγάλει ξανά στον αέρα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 22 Σεπ 2025 | 23:47

Η Αμερικανίδα που κατηγορούσε τον Τζο Μπάιντεν για σεξουαλική επίθεση πήρε τη ρωσική υπηκοότητα

Με βάση το κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο επίσημων δικαστικών αποφάσεων, "η κυρία Κέιμπ Αλεξάντρα Τάρα, γεννημένη στις 26 Φεβρουαρίου 1964", είναι πλέον Ρωσίδα

ΜΑΙΚΛ ΓΟΥΟΛΤΣ 22 Σεπ 2025 | 23:22

Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ: "Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή ΝΑΤΟικού εδάφους"

"Θέλω να αδράξω αυτήν την πρώτη ευκαιρία για να επαναλάβω και να τονίσω ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας θα υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή του ΝΑΤΟικού εδάφους", είπε

ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ 22 Σεπ 2025 | 23:01

Αυτή είναι η χήρα του Τσάρλι Κερκ, Έρικα: Η πορεία της από το μπάσκετ, στο μόντελινγκ και ο νέος της ρόλος [εικόνες - βίντεο]

Ποια είναι, όμως, η Έρικα Κερκ; Πώς γνώρισε τον σύζυγό της και τι δήλωσε μετά τον θάνατό του;

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ 22 Σεπ 2025 | 22:33

Στήριξη στην Εσθονία από 40 χώρες-μέλη του ΟΗΕ - Η Ελλάδα υπέγραψε την κοινή δήλωση

Οι χώρες που υπέγραψαν τη δήλωση χαρακτήρισαν την κίνηση της Μόσχας "επικίνδυνη κλιμάκωση", παραβίαση του διεθνούς δικαίου και "προσβλητική" απέναντι στις διεθνείς προσπάθειες τερματισμού του πολέμου

ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΡ 22 Σεπ 2025 | 18:35

Πρόταση της Χαμάς στον Τραμπ: Εκεχειρία 60 ημερών και απελευθέρωση των μισών ομήρων

Η επιστολή, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια αξιωματούχων του Κατάρ και αναμένεται να παραδοθεί στον Τραμπ μέσα στην εβδομάδα

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 22 Σεπ 2025 | 16:54

Ο Πούτιν προτείνει στον Τραμπ προσωρινή συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων

Ο Πούτιν είπε σε συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας ότι είναι έτοιμος να παρατείνει τη συνθήκη για ένα χρόνο, ωστόσο θα υπογράψει συμφωνίες για την κατασκευή νέων μονάδων πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν

«ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΙ» 22 Σεπ 2025 | 16:24

"Μου έλειψες" - Ντόναλντ Τραμπ και Ίλον Μασκ ξανά μαζί: Τι είπαν στην τελετή για τον αποχαιρετισμό του Τσάρλι Κερκ

Αναγνώστρια χειλιών αποκαλύπτει τι είπαν Τραμπ και Μασκ στην πρώτη τους δημόσια συνάντηση μετά τη μεγάλη κόντρα που οδήγησε στην απομάκρυνση του μεγιστάνα της τεχνολογίας από την κυβέρνηση

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 14:12

Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας...λόγω Πούτιν - Θετικός ο Τραμπ στην υπεράσπιση ευρωπαϊκών χωρών

Μετά τη δεύτερη καταγγελία νατοϊκής χώρα για παραβίαση του εναέριου χώρου της, συγκαλείται εκτάκτως το ΣΑ του ΟΗΕ ενώ ο Τραμπ απαντά ότι θα υπερασπιζόταν ευρωπαϊκή χώρα

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 13:34

Τίγρεις κατασπάραξαν τον εκπαιδευτή τους στην Οκλαχόμα: Τις είχε αγοράσει από καταδικασμένο για κακοποίηση ζώων

Αντιδράσεις από την οργάνωση PETA για την κακομεταχείριση των αιλουροειδών - Ο άνδρας που κατασπαράχθηκε είχε αγοράσεις τις τίγρεις από καταδικασμένο για κακοποίηση ζώων

«ΕΠΙΔΗΜΙΑ» 22 Σεπ 2025 | 12:58

Ο "πόλεμος" της παρακεταμόλης: Γιατί η κυβέρνηση Τραμπ συνδέει τη χρήση της από εγκύους με την εμφάνιση αυτισμού

Η αμερικανική κυβέρνηση θα συνδέσει τον αυτισμό με τη χρήση παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ 22 Σεπ 2025 | 08:06

"Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία", λέει στον Τραμπ ο πρώην επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής

Η παρέμβαση έρχεται λίγο πριν την επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

ΗΠΑ 22 Σεπ 2025 | 06:55

Ο Τραμπ απέτισε φόρο τιμής στον Τσάρλι Κερκ, "έναν γίγαντα της γενιάς του" - "Συγχωρώ τον δολοφόνο", είπε η Έρικα Κερκ

Ο Τραμπ είπε ότι ο 31χρονος Κερκ μπήκε στο στόχαστρο επειδή υπερασπιζόταν "την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τον Θεό και τη χώρα του".

ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ 21 Σεπ 2025 | 23:43

Οι τελευταίες στιγμές του Τσάρλι Κερκ - Μιλά η χήρα του: "Η σφαίρα τον χτύπησε, ανοιγόκλεισε τα μάτια του και βρέθηκε στον παράδεισο"

"Ο Κύριος μου δίνει δύναμη" είπε σε συνέντευξή της η Έρικα Κερκ - Μίλησε για τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της

ΣΚΛΗΡΗ 21 Σεπ 2025 | 21:53
«ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΥΘΟ» 21 Σεπ 2025 | 21:08

Live η τελετη για τον Τσάρλι Κερκ: Χιλιάδες άνθρωποι στον τελευταίο αποχαιρετισμό στην Αριζόνα - Στο στάδιο και ο Ντόναλντ Τραμπ

Κατάμεστο το στάδιο των Arizona Cardinals στο Φοίνιξ της Αριζόνα για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Τσάλι Κερκ - Η εκδήλωση έχει τίτλο: "Building a Legacy: Remembering Charlie Kirk"

21 Σεπ 2025 | 16:56

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν λένε πως είναι αδύνατο να επιστρέψουν στις ΗΠΑ τη βάση της Μπαγκράμ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Αφγανιστάν με κυρώσεις σε περίπτωση που αρνηθεί.

ΥΣΤΑΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ 21 Σεπ 2025 | 15:05

Τραμπ και Βανς θα μιλήσουν στη νεκρώσιμη τελετή για τον Τσάρλι Κερκ, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να παραστούν, με τον Τραμπ και τον Βανς να έχει προγραμματιστεί να εκφωνήσουν επικήδειους

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 21 Σεπ 2025 | 15:05

Έκτακτη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εισβολή ρωσικών αεροπλάνων στην Εσθονία

Ο εσθονός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Παρασκευή πως η χώρα του θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το Άρθρο 4

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ 21 Σεπ 2025 | 14:38

Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Στην ατζέντα Γάζα, σχέσεις με ΗΠΑ και συνομιλίες για τη Συρία

Ο Ερντογάν πηγαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια παραγγελία για 250 αεροσκάφη Boeing για την Turkish Airlines και επιστροφή στα F-35

21 Σεπ 2025 | 09:56

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε κλαμπ στο Νιου Χάμσαϊρ με έναν νεκρό - Συνελήφθη ο δράστης

Ένοπλος άνοιξε πυρ στο Sky Meadow Country Club στο Νάσουα του Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν άνθρωπο.

Η ΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ 21 Σεπ 2025 | 08:03

Αλάνθαστη η Κέιτ Μίντλετον στις εμφανίσεις της κατά την επίσκεψη των Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αντάξια των υψηλών προσδοκιών που έχει δημιουργήσει η ίδια, στάθηκε η Κέιτ Μίντλετον με τις στιλιστικές επιλογές της, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 20 Σεπ 2025 | 23:24

Απειλές Τραμπ προς τη Βενεζουέλα: ΗΠΑ: Θα υπάρξουν "ανυπολόγιστες" συνέπειες αν αρνηθεί να πάρει πίσω από τις ΗΠΑ πολίτες της

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα του Truth Social, ο Τραμπ απείλησε με "ανυπολόγιστες" συνέπειες το Καράκας, με το οποίο η ένταση αυξάνεται εδώ και εβδομάδες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 20 Σεπ 2025 | 20:20

ΗΠΑ: Τέλος στην ανεξαρτησία του Τύπου βάζει το Πεντάγωνο - Ζητά να ελέγχει κάθε δημοσιεύμα και ρεπορτάζ

Το Πεντάγωνο θα φιλτράρει κάθε είδηση που το αφορά - Για "επίθεση εναντίον της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας" κάνουν λόγο δημοσιογραφικές ενώσεις στις ΗΠΑ

20 Σεπ 2025 | 18:47

Bloomberg: Κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για επιπλέον F-16 και 250 επιβατικά αεροσκάφη βρίσκονται Lockheed Martin και Boeing

Boeing και Lockheed Martin αναμένεται να λάβουν νέα παραγγελία 250 αεροσκαφών από την Τουρκία για την Turkish Airlines

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 20 Σεπ 2025 | 17:14

"Αντι-Eurovision" του Πούτιν: Με την ελληνικής καταγωγής Vassy που εκπροσωπεί τις ΗΠΑ ξεκινά στη Μόσχα η Intervision

Εξαιτίας μιας καραμπόλας, η Vassy με καταγωγή από την Κοζάνη και τα Γρεβενά εκπροσωπεί τις ΗΠΑ στην αντι-Eurovision του Πούτιν

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ 20 Σεπ 2025 | 13:19

Ο Ζελένσκι λέει ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε ομάδα δημοσιογράφων ότι θα έχει "μια συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών"

20 Σεπ 2025 | 10:21

Ο Τραμπ προειδοποιεί για "μεγάλα προβλήματα" μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας - Τι υποστηρίζουν οι Ρώσοι

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε για "μεγάλο πρόβλημα" μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας. Απογειώθηκαν πολωνικά μαχητικά.

20 Σεπ 2025 | 09:09

Συναγερμός στην Πολωνία: Απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη - Μαζική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Περί τις 06:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), είχε κηρυχτεί συναγερμός για επαπειλούμενα ρωσικά πλήγματα με drones και πυραύλους σε σχεδόν όλη την Ουκρανία.

"ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ" 19 Σεπ 2025 | 23:36

Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την αγωγή του Τραμπ σε βάρος των New York Times

Ο δικαστής εκφράζει την αποδοκιμασία του για μια σωρεία ατεκμηρίωτων αναφορών ή ισχυρισμών, χωρίς ο ενάγων να διατυπώνει με σαφήνεια τις καταγγελίες του, σύμφωνα με τον ίδιο

ΦΡΙΚΗ 19 Σεπ 2025 | 23:14

Νεκρός ο Αμερικανός πρώην στρατιώτης που είχε δολοφονήσει τις τρεις κόρες του - Πού βρέθηκαν τα λείψανά του

Η αστυνομία αναζητούσε τον Τράβις Ντέκερ από τότε που οι αστυνομικοί βρήκαν το τηλέφωνό του και τα πτώματα των κοριτσιών του, Πάιτιν, Έβελιν και Ολίβια, (9, 8 και πέντε ετών) σε κάμπινγκ στις 2 Ιουνίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 22:42

ΥΠΕΞ: Η παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας συνιστά σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου

"Η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά τη σημερινή παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας"

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ 19 Σεπ 2025 | 22:34

Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία καταγγέλλουν την εισβολή ρωσικών αεροσκαφών στην Εσθονία - ΝΑΤΟικό Συμβούλιο την άλλη βδομάδα

Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Άλισον Χαρτ δήλωσε απόψε ότι το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο θα συγκληθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να συζητήσει το περιστατικό

ΕΙΣΒΟΛΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ 19 Σεπ 2025 | 21:38

Η Εσθονία ζητά την ενεργοποίηση του Άρθρου 4 του NATO μετά την παραβίαση από τη Ρωσία

Το Ταλίν ζητεί από το ΝΑΤΟ διαβουλεύσεις βάσει του άρθρου 4 της Συνθήκης, μετά την εισβολή ρωσικών αεροσκαφών

ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19 Σεπ 2025 | 21:22

"Κλείδωσε" η συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στον Λευκό Οίκο: "Θα συζητήσουμε και για τα F-35"

"Εργαζόμαστε σε πολλές εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες με τον Πρόεδρο", έγραψε ο Τραμπ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 19 Σεπ 2025 | 21:00

Ρωσικά μαχητικά παραβίασαν ζώνη ασφαλείας πλατφόρμας γεώτρησης στη Βαλτική Θάλασσα, δηλώνει η Βαρσοβία

Την περασμένη εβδομάδα η Πολωνία κατέρριψε ύποπτα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της με την υποστήριξη αεροσκαφών από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ 19 Σεπ 2025 | 17:35

Νέο ευρωπαϊκό πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία: Τέλος το LNG από το 2027

Σε μια ομιλία που ανέδειξε την αποφασιστικότητα της ΕΕ, η φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η Ρωσία, με τις πρόσφατες ενέργειές της, δείχνει "πλήρη περιφρόνηση για τη διπλωματία και το διεθνές δίκαιο"

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ REUTERS 19 Σεπ 2025 | 17:19

Νέα ένταση στη Βαλτική: Ρωσικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Εσθονίας - Πέταξαν για 12 λεπτά

Η κυβέρνηση της Εσθονίας ανακοίνωσε ότι τρία ρωσικά μαχητικά MiG-31 εισήλθαν χωρίς άδεια στον εναέριο χώρο της, παραμένοντας για συνολικά 12 λεπτά

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ 19 Σεπ 2025 | 11:47

Πάρτι στις κορυφαίες εκπομπές της αμερικανικής TV κατά του Τραμπ: Τον ειρωνεύονται λέγοντας πόσο τον θαυμάζουν

Πώς αντιδρούν στις εκπομπές τους Αμερικανοί παρουσιαστές που σχολίασαν καυστικά το "κόψιμο" της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ - Παρέμβαση και από τον Ομπάμα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΜΕ 19 Σεπ 2025 | 10:58

Πολιτική δίνη στις ΗΠΑ μετά το "κόψιμο" του Κίμελ: Ο πόλεμος του Τραμπ στα ΜΜΕ γίνεται με τη στρατηγική του Όρμπαν

Πρωτοβουλία των Δημοκρατικών για να προστατευθεί η ελευθερία του λόγου - Ανάλυση CNN: Πώς ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στα ΜΜΕ ακολουθώντας τα βήματα του Όρμπαν

ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ 19 Σεπ 2025 | 09:04

Στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος [εικόνες]

Ο Πατριάρχης χοροστάτησε στη Δοξολογία στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στο Μανχάταν.

ΕΠΙΣΗΜΟ 19 Σεπ 2025 | 07:14

Ερχεται η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Ελλάδα: Επικυρώθηκε ο διορισμός της - "Τιμή μου", έγραψε

Αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου, μετά την υπογραφή του διορισμού της και την ορκωμοσία της.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ 19 Σεπ 2025 | 06:24

Η βασίλισσα Καμίλα κάνει νεύμα στην πριγκίπισσα Κέιτ όσο μιλούσε στη Μελάνια - Η σκηνή που έγινε viral

Oι κάμερες κατέγραψαν μία σπάνια αμήχανη στιγμή μεταξύ της βασίλισσας Καμίλα και της Κέιτ Μίντλετον καθώς συνομιλούσαν με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ 18 Σεπ 2025 | 23:46

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Η σύζυγός του, Έρικα, αναλαμβάνει CEO της Turning Point USA

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει αποδώσει στον Τσάρλι Κερκ τη συμβολή του στην αύξηση της συμμετοχής των νέων και στην εκλογική του νίκη στον Λευκό Οίκο

ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ 18 Σεπ 2025 | 23:29

Απίστευτο: Αμερικανοί τουρίστες δηλώνουν Καναδοί επειδή ντρέπονται για τον Τραμπ

"Ένα καναδικό ζευγάρι άρχισε να μου φωνάζει ότι η Αμερική είναι εγωιστική και καταστρέφει τα πάντα για τον Καναδά και τον κόσμο"

ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ 18 Σεπ 2025 | 22:48

Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα της Ρωσίας - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στον Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου 130 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πετροπαβόφσκ-Καμτσάτσκι και εστιακό βάθος 10 χλμ. σύμφωνα με την USGS

ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ 18 Σεπ 2025 | 22:37

Δίκη ακροδεξιάς influencer που δυσφημεί τη Μπριζίτ: Οι Μακρόν θα προσκομίσουν στοιχεία ότι γεννήθηκε γυναίκα

Η Μπριζίτ Μακρόν είναι "100% έτοιμη να αντέξει όλο αυτό το βάρος" της δημόσιας έκθεσης για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς ότι γεννήθηκε άνδρας - Τι είπε στο BBC ο Αμερικανός δικηγόρος της

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ 18 Σεπ 2025 | 20:27

Ζαχάροβα: "Προπαγάνδα" η έκθεση του Γέιλ για τα απαχθέντα παιδιά από την Ουκρανία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η έκθεση φαίνεται ότι αποτελεί προπαγάνδα και διαφώνησε ιδιαίτερα με την εκτίμηση του Γέιλ

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 18 Σεπ 2025 | 19:13

Middle East Eye: Μυστική συνάντηση του γιου του Τραμπ με τον Ερντογάν στην Τουρκία

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Middle East Eye, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και συνοδευτική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν με τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα

ΤΙ ΕΙΠΕ 18 Σεπ 2025 | 18:36

Νέα γκάφα Τραμπ: Μπέρδεψε την Αρμενία με την Αλβανία - "Με απογοήτευσε πολύ ο Πούτιν" [βίντεο]

Τραμπ και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία 250 δισ. λιρών για επενδύσεις στην τεχνολογία και συζήτησαν για τους δασμούς στον χάλυβα και για φλέγοντα ζητήματα όπως οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα

«ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ» 18 Σεπ 2025 | 18:28

Γιατί ο Νετανιάχου έδωσε εξηγήσεις για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: "Το Ισραήλ δεν τον σκότωσε - "Τερατώδη ψέματα"

Με μία βιντεοσκοπημένη δήλωση απάντησε ο Νετανιάχου στις θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν το Ισραήλ να εμπλέκεται στη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ.

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΤΟΧΑ 18 Σεπ 2025 | 15:15

WSJ: Εξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου για το χτύπημα στην Ντόχα – "He is fu@@@ng me"

Ο Τραμπ είπε ότι ο Νετανιάχου "τον πρόδωσε" πολιτικά

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18 Σεπ 2025 | 14:30

Επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία: Ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Στάρμερ στο εξοχικό, η Μελάνια με την Κέιτ στο Ουίνδσορ

Ο Τραμπ συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία με τον Κιρ Στάρμερ - Διαφορετικό πρόγραμμα με τη Μελάνια

ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ; 18 Σεπ 2025 | 12:44

Καρφιά και σχόλια για το "ασυνήθιστο" κίτρινο φόρεμα της Μελάνια Τραμπ στο επίσημο δείπνο του Ουίνδσορ

Η στιλιστική επιλογή της Μελάνια Τραμπ στο επίσημο δείπνο, προκάλεσε ανάμεικτα σχόλια με πολλούς χρήστες στα social media να την επαινούν για την κομψότητά τους και άλλοι να μην πείθονται και τόσο από τη συγκεκριμένη εμφάνιση

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ 18 Σεπ 2025 | 12:30

Σάλος στις ΗΠΑ μετά το κόψιμο της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ - Το παρασκήνιο για τη συμφωνία των 6 δισ.

Σάλος στις ΗΠΑ από το κόψιμο της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ - Το CNN αναλύει πώς μία συμφωνία 6 δισ. δολαρίων μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτή την "προαναγγελθείσα" απομάκρυνση.

ΗΠΑ 18 Σεπ 2025 | 09:15

Η διευθύνουσα σύμβουλος των New York Times προειδοποιεί ότι ο Τραμπ αναπτύσσει ένα εγχειρίδιο κατά του Τύπου

Η ίδια δήλωσε ότι η εταιρεία "δεν θα πτοηθεί" από την ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγωγή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ 18 Σεπ 2025 | 08:49

Βασιλικό δείπνο προς τιμήν των Τραμπ στο κάστρο του Ουίνδσορ - Οι εμφανίσεις, το τραπέζι 47 μέτρων και το μενού [εικόνες]

Βασιλικό δείπνο στο ζεύγος Τραμπ από τον Βασιλιά Κάρολο - Οι 160 προσκεκλημένοι, τα χρυσά μαχαιροπίρουνα, οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των κυριών.

ΗΠΑ 18 Σεπ 2025 | 08:03

Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα "Antifa" - Μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας την πρόθεσή του να πατάξει την "εσωτερική τρομοκρατία" της αριστεράς μετά τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ TIMES 18 Σεπ 2025 | 07:41

Η Βρετανία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης μετά την ιστορική επίσκεψη Τραμπ

Ο Στάρμερ προειδοποίησε τον Ιούλιο ότι θα αναλάβει δράση εκτός εάν το Ισραήλ λάβει μέτρα για την ανακούφιση των δεινών στη Γάζα και καταλήξει σε εκεχειρία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ 18 Σεπ 2025 | 07:25

ABC: Εκοψαν "επ' αόριστον" την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ μετά από σχόλια για τη δολοφονία Κερκ - Πανηγυρίζει ο Τραμπ

Το ABC ανακοίνωσε ότι σταματά επ’ αόριστον την εκπομπή του Τζίμι Κίμελ μετά από σχόλια που έκανε για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΙΛΑ 17 Σεπ 2025 | 23:10

Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στη Βρετανία: Λαμπρή υποδοχή, στρατιωτικές επιδείξεις και… διαδηλώσεις [εικόνες]

Η Βρετανία τίμησε τον Ντόναλντ Τραμπ με την παραδοσιακή στρατιωτική τελετή Beating Retreat, στην οποία έλαβαν μέρος μουσικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 17 Σεπ 2025 | 22:44

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο ξεχωριστή λεπτομέρεια στην υποδοχή των Τραμπ - Ελαμψε με κόσμημα της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον συνόδευσαν το προεδρικό ζεύγος προτού συναντήσουν τον βασιλιά Κάρολο Γ' και τη βασίλισσα Καμίλα

ΗΠΑ 17 Σεπ 2025 | 20:27

Στο Κογκρέσο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μήνυμα ενότητας και ειρήνης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ [βίντεο]

Κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις προτεραιότητες της Εκκλησίας και στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΗΠΑ 17 Σεπ 2025 | 19:30

Συναγερμός: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του FBI στο Πίτσμπουργκ - Τρομοκρατική ενέργεια βλέπουν οι αρχές [εικόνες - βίντεο]

Οι αρχές κάλεσαν στο σημείο ειδικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και ομάδα πυροτεχνουργών - Κατά την έρευνα, δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί.

ΚΟΜΨΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ 17 Σεπ 2025 | 17:58

Με καπέλο που έκρυβε τα μάτια της η Μελάνια Τράμπ στο Γουίνδσορ

Chic η Μελάνια Τραμπ στην επίσημη επίσκεψή της με τον σύζυγό της, Ντόναλντ Τραμπ στο κάστρο του Γουίνδσορ

ΔΕΝ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ 17 Σεπ 2025 | 17:11

Τραμπ και Μελάνια έσπασαν το πρωτόκολλο με το που πάτησαν στο γρασίδι του Γουίνδσορ: Τα σφάλματα του προεδρικού ζεύγους

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ παραβίασαν το βασιλικό πρωτόκολλο αλλά, όπως λένε οι ειδικοί, το Παλάτι δεν πρόκειται να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του

ΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΙΤ 17 Σεπ 2025 | 16:30

Με total βουργουνδί σύνολο η πριγκίπισσα Κέιτ - "Είσαι όμορφη", της έλεγε ξανά και ξανά ο Ντονάλντ Τραμπ

Το στιλ της πριγκίπισσας Κέιτ και τα κοπλιμέντα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

«ΤΙ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ» 17 Σεπ 2025 | 15:45

Όλα τα γραπτά μηνύματα του δολοφόνου του Τσάρλι Κερκ με τον σύντροφό του: "Δεν ήσουν εσύ, σωστά; -Εγώ ήμουν, συγγνώμη"

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που είχε ο 22χρονος δολοφόνος του Τσάρλι Κερκ με τον σύντροφό του, την ώρα που είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 17 Σεπ 2025 | 15:00

Με ελικόπτερο στο Γουίνδσορ ο Τραμπ και η Μελάνια, την κρατούσε από το χέρι - Τους υποδέχτηκαν Γουίλιαμ και Κέιτ

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ που έφτασε με ελικόπτερο, αρχικά υποδέχθηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα της Ουαλίας

ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 17 Σεπ 2025 | 12:00

Επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία: Υποδοχή με φωτογραφίες του με τον παιδόφιλο Επστάιν στο κάστρο του Ουίνδσορ

Με μία ακτιβιστική ενέργεια "υποδέχθηκαν" τον Τραμπ στη Βρετανία - Προβολή των φωτογραφιών του με τον Επστάιν στους τοίχους του Ουίνδσορ - Έγιναν συλλήψεις.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 17 Σεπ 2025 | 11:34

Διήμερη επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία με στόχο συμφωνίες πολλών δισ.

Για το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία καθώς είχαν επισκεφθεί τη χώρα και το 2019.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 16 Σεπ 2025 | 21:50

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον Τάιλερ Ρόμπινσον - Αντιμέτωπος με την θανατική ποινή

Ο Ρόμπινσον αντιμετωπίζει, μεταξύ άλλων, την κατηγορία της διακεκριμένης δολοφονίας, η οποία σύμφωνα με τον νόμο της Γιούτα μπορεί να επιφέρει τη θανατική ποινή.

ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 16 Σεπ 2025 | 20:25

Ο Πούτιν στα χακί στη ρωσική άσκηση-πρόβα πολέμου - Παρόντες και Αμερικανοί [εικόνες]

Φορώντας στρατιωτική στολή, ο Πούτιν ενημερώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Αντρέι Μπελαούσοφ και τον αναπληρωτή του

16 Σεπ 2025 | 19:50

Ντόναλντ Τραμπ για Ρέντφορντ: "Υπήρξαν χρόνια που δεν υπήρχε κανένας καλύτερος, ήταν υπέροχος"

"Υπήρξαν χρόνια που δεν υπήρχε κανένας καλύτερος", δήλωσε ο Τραμπ προτού αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη.

ΠΕΘΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ 16 Σεπ 2025 | 19:07

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: "Ένα λιοντάρι έφυγε", τον αποχαιρετά η Μέριλ Στριπ - "Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω" λέει η Τζέιν Φόντα

Μέριλ Στριπ και Τζέιν Φόντα αποχαιρετούν το είδωλο του αμερικανικού κινηματογράφου Ρόμπερτ Ρέντφορντ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 16 Σεπ 2025 | 18:57

Η απάντηση των NYT στη μήνυση Τραμπ: "Προσπάθεια φίμωσης και αποθάρρυνσης της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας"

Ο Τραμπ μήνυσε χθες τους New York Times, τέσσερις από τους δημοσιογράφους τους και τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House διεκδικώντας τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια δολάρια