Follow us

Ρώσος ολιγάρχης τα βάζει με τον Πούτιν: Δεν μπορώ να βγάζω χρήματα στη χώρα που σκοτώνει αμάχους - Έχασα τα πάντα, αλλά όχι την ψυχή μου

Ο Ρώσος ολιγάρχης 'Ολεγκ Τινκόφ αναγκάστηκε να πουλήσει με εντολή του Κρεμλίνου το μερίδιο που κατείχε στην τράπεζα που ο ίδιος ίδρυσε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο γνωστός Ρώσος επιχειρηματίας και τραπεζίτης Όλεγκ Τινκόφ, ο οποίος τάχθηκε κατά του πολέμου που διεξάγει η χώρα του στην Ουκρανία και αναγκάστηκε να πουλήσει με εντολή του Κρεμλίνου το μερίδιο που κατείχε στην τράπεζα που ο ίδιος ίδρυσε, δηλώνει με ανάρτησή του στο Instagram, ότι έχασε τα πάντα, αλλά δεν έχασε την ψυχή του.

"Είναι λυπηρό που η χώρα μου διολίσθησε οριστικά στον αρχαϊσμό, τον πατερναλισμό και την δουλοπρέπεια… Έχασα τα πάντα, αλλά δεν έχασα την Ψυχή μου", γράφει ο ο Τινκόφ και προσθέτει: "Δεν μπορώ να βγάζω χρήματα στην χώρα, η οποία διεξάγει πόλεμο με τον γείτονά της, σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά, δεν χρειάζομαι καμία δικαιολογία!".

"Αυτό είναι το ΚΑΚΟ, εγώ είμαι με το μέρος του ΚΑΛΟΥ!" έγραψε ο Τινκόφ.

"Η Ουκρανία θα νικήσει, γιατί το καλό νικάει πάντα"

Στις 8 Απριλίου ο όμιλος "Interros" του Βλαντίμιρ Ποτάνιν αγόρασε το 35% των μετοχών της TCS Group Holding -μητρικής εταιρείας του ομίλου Tinkoff- της οικογένειας του Όλεγκ Τινκόφ. Ο Τινκόφ δήλωσε ότι είναι ευγνώμων στον Ποτάνιν ο οποίος σε σύντομο διάστημα εξαγόρασε την τράπεζα.

"Δειλοί, έχετε μια ζωή και πρέπει να την ζήσετε σαν άνθρωποι" δήλωσε ο Τινκόφ απευθυνόμενος στους Ρώσους ολιγάρχες. "Παίρνω μαζί μου από την χώρα τους τίτλους TINKOFF και LA DATCHA. Ανήκουν στην οικογένειά μου, δεν θέλω να τους ‘αμαυρώσω’ με το αίμα των Ρώσων στρατιωτών και των κατοίκων της Ουκρανίας!"

"Η Ουκρανία θα νικήσει, γιατί το καλό νικάει πάντα το κακό, έτσι μας έμαθαν στο σχολείο" έγραψε ο Τινκόφ.

Στο τέλος της ανάρτησης, ο Τίνκοφ αναφέρει μια ατάκα από την κωμωδία του Αλεξάντερ Γκριμπογιέντοφ "Συμφορά απ’ το πολύ μυαλό": "Εδώ δεν θα ξανάρθω πια. Πάω να ψάξω μια γωνιά για να βάλω το πληγωμένο μου συναίσθημα. Μια άμαξα, μια άμαξα (πάω να βρω) για μένα".

Διαβάστε Επίσης

Χθες 2 Μαΐου ο Τινκόφ δήλωσε ότι τον υποχρέωσαν να πουλήσει το μερίδιό του στην τράπεζα Tinkoff κάτω από τις πιέσεις του Κρεμλίνου και μετά τις αντιπολεμικές δηλώσεις που είχε κάνει. Όπως δήλωσε ο Τινκόφ, η Διοίκηση του Ρώσου προέδρου απείλησε να εθνικοποιήσει την τράπεζα, εάν ο Τινκόφ δεν διακόψει τις σχέσεις μαζί της και αν η τράπεζα Tinkoff δεν αλλάξει ονομασία.

Στις 22 Απριλίου η Tinkoff-Bank στο επίσημο κανάλι που διαθέτει στο Telegram, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην μετονομασία της εντός του 2022. Πριν την ανακοίνωσή της αυτή, ο Τινκόφ σε ανάρτησή του στο Instagram τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία. "Δεν βλέπω κανέναν που να έχει κέρδος από αυτόν τον παράλογο πόλεμο! Σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι και στρατιώτες!" είχε γράψει τότε.

Πηγή: Novaya gazeta.Europe

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 14 Μαϊ 2024 | 18:24

Πούτιν: Αποστράτευσε τον μαχητή του Ψυχρού Πολέμου Πάτρουσεφ και ανέδειξε δύο νεότερους σε ηλικία συνεργάτες

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έδωσε σε μια νέα γενιά αξιωματούχων ευρεία επιρροή στη ρωσική οικονομία

ΡΩΣΙΑ 14 Μαϊ 2024 | 09:01

Ο Πούτιν συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις: Συνελήφθη αντιστράτηγος, μία μέρα μετά την αντικατάσταση Σοϊγκού

Η είδηση της σύλληψης του αντιστρατήγου Γιούρι Κουζνέτσοφ μεταδόθηκε μια ημέρα μετά την αντικατάσταση του πρώην υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ 12 Μαϊ 2024 | 22:35

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί ο Πούτιν αντικαθιστά τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού με έναν οικονομολόγο

Έπειτα από 12 χρόνια στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ο Πούτιν αντικαθιστά τον στενό συνεργάτη του Σεργκέι Σοϊγκού - Η νέα στρατηγική του Ρώσου προέδρου.

ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ 09 Μαϊ 2024 | 12:09

Πούτιν: "Η αλαζονική Δύση ρισκάρει παγκόσμια σύγκρουση, είμαστε σε ετοιμότητα" - Βίντεο από τη μεγάλη παρέλαση στη Μόσχα

Ο Πούτιν απευθύνθηκε σε Ρώσους στρατιώτες στην Κόκκινη Πλατεία, στην επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 07 Μαϊ 2024 | 18:07

Λευκορωσία και Ρωσία κάνουν επιθεώρηση τακτικών πυρηνικών όπλων

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα είναι σχεδιασμένα για χρήση στο πεδίο της μάχης, σε αντίθεση με τις στρατηγικές πυρηνικές κεφαλές που έχουν σχεδιαστεί για να αφανίσουν εχθρικές πόλεις.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 07 Μαϊ 2024 | 15:58

Απετράπη ρωσικό σχέδιο για τη δολοφονία του Ζελένσκι, λένε οι Ουκρανοί - Θα ήταν "δώρο" για την ορκωμοσία του Πούτιν

Οι δύο κατάσκοποι έψαχναν για πρόθυμους "εκτελεστές" μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ζελένσκι.

MΟΣΧΑ 07 Μαϊ 2024 | 13:26

Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ορκίστηκε για πέμπτη φορά πρόεδρος της χώρας [εικόνες - βίντεο]

Ο Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία με την ιδιότητα του προέδρου ή του πρωθυπουργού από το 1999, ξεκινά τη νέα του θητεία δύο και πλέον χρόνια αφότου έστειλε χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Μαϊ 2024 | 19:55

Ουκρανία: Νεκρός στον πόλεμο κατά της Ρωσίας ο πρωταθλητής της άρσης βαρών, Ολεξάντρ Πελεσένκο

Ο 30χρονος Πελεσένκο ήταν δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 - Είχε καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις το 2022

ΝΕΑ ΕΞΑΕΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑ 06 Μαϊ 2024 | 18:38

Πούτιν: Ορκίζεται ξανά πρόεδρος της Ρωσίας - Αναγνώριση από τη Γαλλία, μποϊκοτάρουν οι Γερμανοί

Πιθανή διάσπαση στο δυτικό αντιρωσικό στρατόπεδο, υποδηλώνει η στάση του Παρισιού στην ορκωμοσία του Βλαντιμίρ Πούτιν

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 02 Μαϊ 2024 | 16:41

Μακρόν στον Economist: Δεν αποκλείεται η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία

"Στόχος μας να μην καταφέρει ποτέ η Ρωσία να κερδίσει" δήλωσε ο Μακρόν που επανέλαβε ότι δεν αποκλείει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.

ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 30 Απρ 2024 | 14:46

Ζευγάρι Ανατολικοευρωπαίων με ξενοδοχείο στη Χαλκιδική, ήταν κατάσκοποι των Ρώσων

Το ζευγάρι που είχε αγοράσει ξενοδοχείο στη Χαλκιδική ήταν κατάσκοποι και βοηθούσε μέλη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 30 Απρ 2024 | 13:49

Ρωσικός πύραυλος χτύπησε το εμβληματικό "κάστρο του Χάρι Πότερ" στην Οδησσό – Πέντε νεκροί από την επίθεση

Στις φλόγες τυλίχθηκε το εμβληματικό φρούριο που είναι γνωστό ως κάστρο του Χάρι Πότερ στην Οδησσό. Το χτύπησε ρωσικός πύραυλος.

28 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 29 Απρ 2024 | 22:18

Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους το Ανθρωπιστικό Πανεπιστήμιο στην Οδησσό - Τέσσερις νεκροί [Εικόνες - Βίντεο]

Εικόνες από το λιμάνι της Ουκρανίας δείχνουν το Ανθρωπιστικό Πανεπιστήμιο στην Οδησσό να έχει τυλιχτεί στις φλόγες και στους μαύρους καπνούς.