Σάντσεθ: Ακύρωση Συνόδου για Brexit αν δεν υπάρξει συμφωνία για Γιβραλτάρ

Η Μαδρίτη ζητεί ο ρόλος της στην απόφαση για το Γιβραλτάρ να ορίζεται στη συμφωνία του Brexit

santseth-akurwsi-sunodou-gia-brexit-an-den-uparksei-sumfwnia-gia-gibraltar
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι η σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή για να επικυρώσει τη συμφωνία του Brexit, είναι πιθανόν να ακυρωθεί αν δεν υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία για το Γιβραλτάρ.

"Αν δεν υπάρξει συμφωνία, είναι προφανές ότι αυτό που θα συμβεί είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πολύ πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί", δήλωσε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου στην Αβάνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ότι η αξίωσή της να έχει έναν ρόλο στο Γιβραλτάρ πρέπει να είναι εγγυημένη στη συμφωνία του Brexit και όχι απλά να αναφέρεται σε μια συνοδευτική πολιτική διακήρυξη η οποία τελεί υπό διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες.

Η Μαδρίτη επιμένει να λάβει εγγυήσεις ότι το μέλλον του Γιβραλτάρ πρέπει να ορίζεται στη συμφωνία του Brexit και απορρίπτει τη λύση μιας πολιτικής διακήρυξης, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

"Δεν έχουμε επαρκείς εγγυήσεις για το Γιβραλτάρ και τη μελλοντική σχέση με την ΕΕ, και το βέτο μας στη συμφωνία του Brexit και στην πολιτική διακήρυξη παραμένει" ως προειδοποίηση, δήλωνε νωρίτερα κυβερνητική πηγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook