Συνεδριάζουν οι Εργατικοί για δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Σχεδόν τρία χρόνια αφού οι ψηφοφόροι υποστήριξαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 52% έναντι 48%, η χώρα παραμένει βαθιά διαιρεμένη

sunerdriazoun-oi-ergatikoi-gia-deutero-dimopsifisma-gia-to-brexit
SHARE THIS
0
SHARES

Το Εργατικό Κόμμα συνέρχεται σήμερα για να συζητήσει την θέση του σχετικά με το αν θα ζητήσει την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος επί οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για τις ευρωεκλογές.
Καθώς οι όροι της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ασαφείς, ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν βρίσκεται υπό πίεσιν από μεγάλο αριθμό βουλευτών και μελών του κόμματος να στηρίξει την θέση του δεύτερου δημοψηφίσματος, ή μίας κυρωτικής ψηφοφορίας, επί της συμφωνίας εξόδου.
Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο κόμμα της βρετανικής αντιπολίτευσης έχει παραμείνει προσκολλημένο στην θέση ότι θα στηρίξει την διεξαγωγή ψηφοφορίας για να προλάβει «ένα επιζήμιο Brexit των Τόρις» ή για να αποτρέψει μία έξοδο χωρίς συμφωνία, μία προοπτική για την οποία ανησυχούν οι επιχειρηματικοί κύκλοι.
Πηγή του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι η σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής δεν αναμένεται να συμφωνήσει για κάτι διαφορετικό από την παρούσα θέση, πράγμα που σημαίνει ότι το κόμμα δεν θα υποστηρίξει την διεξαγωγή ψηφοφορίας εάν διασφαλίσει την συμφωνία του για το Brexit.
Αυτό θα εξοργίσει περαιτέρω τους βουλευτές του, ανάμεσά τους και ο Τομ Γουότσον, ο οποίος υποστηρίζει την θέση του δεύτερου δημοψηφίσματος, σε μία έριδα που προκάλεσε την αποχώρηση οκτώ βουλευτών που ίδρυσαν το νέο κόμμα που ονομάζεται Change UK.
Σχεδόν τρία χρόνια αφού οι ψηφοφόροι υποστήριξαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 52% έναντι 48%, η χώρα παραμένει βαθιά διαιρεμένη για το Brexit, καθιστώντας ασαφές το πότε, το πώς, αλλά και το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ενωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook