Ταξιδιωτική οδηγία για εγκύους στο Μαϊάμι λόγω Ζίκα

Συναγερμός έχει σημάνει στην πολιτεία της Φλόριδας, καθως εμφανίστηκαν 10 νέα κρούσματα του ιού Ζίκα. Καλούνται οι έγκυες να αποφύγουν να ταξιδέψουν στο Μαϊάμι.

taksidiwtiki-odigia-gia-egkuous-sto-maiami-logw-zika
SHARE THIS
0
SHARES

Συναγερμός έχει σημάνει στην πολιτεία της Φλόριδας, καθώς εμφανίστηκαν 10 νέα κρούσματα του ιού Ζίκα και μάλιστα οι υγειονομικές αρχές καλούν τις εγκύους να είναι πολύ προσεκτικές.

Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων Ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ευρεία διασπορά του ιού στην αμερικανική πολιτεία, αλλά καλεί τις εγκύους να πάρουν προληπτικά μέτρα και να προβούν επειγόντως σε εξετάσεις. Συγκεκριμένα το Κέντρο καλεί τις γυναίκες που κυοφορούν να αποφύγουν να ταξιδέψουν στο Μαϊάμι και όσες βρίσκονται ήδη εκεί να πάρουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου να αποφύγουν τσιμπήματα κουνουπιών.

«Μην μείνετε έγκυες»

Επίσης η αμερικανική κυβέρνηση καλεί όλες τις εγκύους που ζουν ή ταξίδεψαν στο Μαϊάμι από τις 15 Ιουνίου και μετά να υποβληθούν σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό. 

Σε ένα ακραίο μέτρο, οι υγειονομικές αρχές καλούν τις γυναίκε ςπου επισκέφτηκαν την περιοχή από τον περασμένο Ιούνιο και μετά, να μην μείνουν έγκυες για τις επόμενες 8 εβδομάδες τουλάχιστον

Ο συναγερμός σημανε καθώς εντοπίστηκαν στη Φλόριδα άλλα 10 κρούσματα του ιού Ζίκα. Συνολικά έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 14 κρούσματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ. Ο ιός μεταδόθηκε από μολυσμένα κουνούπια που, μετά τη Λατινική Αμερική έκαναν την εμφάνισή τους και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Φλόριντας, πιστεύεται ότι η μόλυνση περιορίζεται μόνο σε μια μικρή περιοχή στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ, στα βόρεια της πόλης του Μαΐάμι. Από τους 10 νέους ασθενείς, οι έξι δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα. Όλοι τους εντοπίστηκαν χάρη σε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ελέγχων από πόρτα σε πόρτα που έχουν θέση σε εφαρμογή οι τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης διευκρίνισε ότι κάλεσε το CDC να βοηθήσει τις τοπικές υπηρεσίες υγείας στην έρευνά τους, τη συλλογή δειγμάτων και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθυσμός των κουνουπιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook