
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη σχολίων του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κάνει χυδαίους χαρακτηρισμούς για τις γυναίκες. Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι αποκλείεται αν εγκα
Εξοργισμένος από τις φαλλοκρατικές δηλώσεις του Τραμπ δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την αντιπροεδρία Μάικ Πενς, αλλά και άλλοι αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματός τους.
«Ως σύζυγος και πατέρας, είμαι αηδιασμένος από τις δηλώσεις και τις πράξεις που περιγράφονται από τον Ντόναλντ Τραμπ σε αυτό το προ 11 ετών βίντεο», δήλωσε ο υποψήφιος για την αντιπροεδρία. «Δεν καλύπτω αυτές τις δηλώσεις και δεν μπορώ να τις υπερασπισθώ», πρόσθεσε ο Μάικ Πενς εκφράζοντας ωστόσο την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Τραμπ ζήτησε συγγνώμη.
Ρόμπερτ ντε Νίρο: "Ο Τραμπ είναι γουρούνι και εθνική καταστροφή"
Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ντε Νίρο έκανε μία δήλωση για τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ που θα συζητηθεί.
Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ο ηθοποιός του Χόλιγουντ αποκαλεί μεταξύ άλλων, τον Τραμπ «γουρούνι, σκύλο, φοροφυγά και εθνική καταστροφή». Παράλληλα καλεί τους Αμερικανούς να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Δεν εγκαταλείπω!
Υπάρχει «μηδενική πιθανότητα να εγκαταλείψω» την προεδρική μου εκστρατεία, δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ εν μέσω της όψιμης θύελλας επικρίσεων που προκάλεσε, και στις τάξεις του στρατοπέδου των Ρεπουπουμπλικανών η αποκάλυψη των χυδαίων λόγων του σε βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Washington Post.
«Ποτέ μα ποτέ δεν θα εγκαταλείψω», διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στην Wall Street Journal ο Τραμπ διαψεύδοντας ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο έχει δημιουργήσει συνθήκες κρίσης στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.
«Συγκεντρώνω εκπληκτική υποστήριξη, τόσο η Χίλαρι Κλίντον είναι μία υποψήφια γεμάτη φριχτές αδυναμίες», πρόσθεσε.
Ωστόσο, η αποκάλυψη τόσο συμπυκνωμένης χυδαιότητας έχει προκαλέσει θύελλα στην ήδη «προβληματική» προεκλογική εκστρατεία του προσώπου στο οποίο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επέτρεψε να είναι ο εκπρόσωπός του στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.
«Δεν είπα ποτέ ότι είμαι τέλειος», δήλωνε ο Τραμπ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Faceboook στη μέση της νύκτας, όπου ο υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ δηλώνει «έμπλεος ταπεινοφροσύνης» και δεσμεύεται να γίνει «καλύτερος άνθρωπος».
Απαράδεκτες και προσβλητικές χαρακτήρισε τις αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ η σύζυγός του Μελάνια, αποδεχόμενη πάντως τη συγγνώμη του.
"Την προσέγγισα σαν να ήταν π…"
Την πολιτική θύελλα προκάλεσε η Washington Post η οποία δημοσίευσε ένα απόσπασμα από μια ιδιωτική συζήτηση κατά την οποία το 2005 ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία εξιστορεί την προσπάθεια του να κάνει σεξ με μια ανύπαντρη γυναίκα, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις.
Στην ηχογραφημένη συνομιλία, ο Τραμπ φορούσε ένα μικρόφωνο και συνομιλούσε με τον Μπίλι Μπους, τον παρουσιαστή της εκπομπής "Access Hollywood" του τηλεοπτικού δικτύου NBC, πριν την βιντεοσκόπηση μέρους μιας εκπομπής.
"Προσπάθησα να την πηδ….ω. Ήταν παντρεμένη", ακούγεται να λέει ο Τραμπ. "Την προσέγγισα σαν να ήταν πουτ…α αλλά δεν μπορούσα να την καταφέρω".
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων μιλούσε για την έλξη του για όμορφες γυναίκες. "Απλά αρχίζω να τις φιλάω", είπε. "Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να το κάνεις", πρόσθεσε. "Τις πιάνεις από τον πισ.... Μπορείς να κάνεις ό,τι θες", συνέχισε.
Μετά την αποκάλυψη του βίντεο, ο Τραμπ δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο Facebook, εκφράζοντας τη συγγνώμη του για τα σεξιστικά του σχόλια για τις γυναίκες που ήλθαν στη δημοσιότητα, αλλά χαρακτήρισε τα επίμαχα βίντεο ως «περισπασμό» από τα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα.
Ο Τραμπ στο βίντεό του υπόσχεται ότι «θα γίνει καλλίτερος άνθρωπος», ενώ πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον σύζυγο της δημοκρατικής αντιπάλου του για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, πως ήταν εκείνος που κακομεταχειρίσθηκε τις γυναίκες.
«Ποτέ δεν είπα πως είμαι ο τέλειος άνθρωπος, ούτε προσποιήθηκα πως έχω ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που είμαι. Έχω πει κι έχω κάνει πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει και τα λόγια που εμφανίζομαι να έχω πει στο βίντεο αυτό προ δέκα και πλέον ετών είναι μέσα σ’ αυτά που μετάνιωσα. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά πως αυτά τα λόγια δεν αντανακλούν αυτό που πραγματικά είμαι. Τα είπα: είχα άδικο και ζητώ συγγνώμη», τονίζει στο βίντεό του στο Facebook ο Τραμπ.
Χίλαρι Κλίντον: Φρικιαστικό το βίντεο
Η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το απόσπασμα "φρικιαστικό" με ανάρτηση της στο twitter, σημειώνοντας: "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτόν τον άνδρα να γίνει πρόεδρος", ενώ ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε "αηδιασμένος" από όσα άκουσε να λέει ο Τραμπ.
"Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να περιγραφεί ποτέ ξανά με αυτές τις εκφράσεις ή να γίνει θέμα συζήτησης με αυτόν τον τρόπο. Ποτέ", δήλωσε ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων Ρέινς Πρέιμπους, σχολιάζοντας το απόσπασμα.
"Αυτοί ήταν αστεϊσμοί αποδυτηρίων, μια ιδιωτική συζήτηση που έγινε πριν από πολλά χρόνια", υποστήριξε ο Τραμπ με ανακοίνωση του, ενώ επικαλέστηκε τις απιστίες του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον για να απαντήσει στην κριτική της Κλίντον, χαρακτηρίζοντας την "υποκινήτρια".
"Ο Μπιλ Κλίντον έχει πει πολύ χειρότερα πράγματα σε μένα στο γήπεδο γκολφ…πράγματα που δεν συγκρίνονται. Ζητώ συγγνώμη αν κάποιος προσβλήθηκε", πρόσθεσε.
Παράλληλα τόνισε πως δεν θα παρευρεθεί σε μια προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση στο Ουισκόνσιν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr