Τουρκία: Άρχισε η δίκη 21 φοιτητών για «τρομοκρατική προπαγάνδα»

Κατηγορούνται ότι έκαναν προπαγάνδα για λογαριασμό του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν

tourkia-arxise-i-diki-21-foititwn-gia-tromokratiki-propaganda
SHARE THIS
0
SHARES

Η δίκη 21 φοιτητών ενός από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Τουρκίας, οι οποίοι κατηγορούνται για «τρομοκρατική προπαγάνδα» επειδή αντιτάχθηκαν στην τουρκική επίθεση στη Συρία, άρχισε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι φοιτητές αυτοί του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, μιας από τις σχολές από τις οποίες αποφοιτά η πολιτική και πνευματική ελίτ της χώρας, κατηγορούνται ότι έκαναν προπαγάνδα για λογαριασμό του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Κινδυνεύουν να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε ετών, αν κριθούν ένοχοι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους συνηγόρους τους, ο Ντογκουστσάν Αϊντίν Αϊγκούν.

Δεκατέσσερις από τους 21 φοιτητές που κατηγορούνται στο πλαίσιο αυτής της δίκης, η οποία προκαλεί την ανησυχία των υπερασπιστών των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι προφυλακισμένοι από τον Μάρτιο, μετά τη σύλληψή τους στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη.

Το έγκλημά τους; Συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας εναντίον μιας πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας για την οποία η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι συνδέεται με το PKK.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook