Υεμένη: Στρατιωτικές επιχειρήσεις και βομβαρδισμοί

Η Σαουδική Αραβία είναι η πρώτη χώρα που ουσιαστικά ανταποκρίθηκε στο αίτημα του προέδρου Χάντι και άρχισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Χούτι

uemeni-stratiwtikes-epixeiriseis-kai-bombardismoi
SHARE THIS
0
SHARES

Στρατιωτικές επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς στη Σαναά εναντίον των ισλαμιστών Χούτι, άρχισαν οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας στις ΗΠΑ «στόχος των επιχειρήσεων είναι η στήριξη της νόμιμης κυβέρνησης της Υεμένης».

Η Σαουδική Αραβία είναι ουσιαστικά η πρώτη χώρα που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Χάντι για την αντιμετώπιση των Χούτι οι οποίοι ήδη ελέγχουν την πρωτεύουσα.

Ήδη υπάρχουν κι άλλες χώρες του Κόλπου που έχουν σκοπό να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις, όπως το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι στηρίζουν την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας.     

Ηγέτης των Χούτι: Έτοιμοι για πόλεμο

Απαντώντας στις επιθέσεις των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, ο ηγέτης των Χούτι απείλησε πως είναι έτοιμος για «ευρύ πόλεμο».

«Γίνεται μια επίθεση στην Υεμένη και θα την αντιμετωπίσουμε με θάρρος», ανέφερε ο Μοχάμεντ Αλ Μπουκαϊτί. «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα προκαλέσουν έναν ευρύ πόλεμο», πρόσθεσε στο μήνυμά του.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook