Follow us

UFO, κατασκοπεία ή μετεωρολογικοί σταθμοί: Τι συμβαίνει με τα "μπαλόνια" πάνω από τις ΗΠΑ - Οκτάγωνο το τελευταίο

Για την ώρα, σαφείς απαντήσεις για τα μπαλόνια δεν υπάρχουν. Στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν με ακρίβεια ούτε ποια είναι η φύση των αντικειμένων και πολύ λιγότερο, ποιος ήταν ο σκοπός τους ή ποιος τα έστειλε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την προέλευση των μυστηριωδών μπαλονιών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους αιθέρες πετώντας πάνω από τις ΗΠΑ. Η αντίδραση των ΗΠΑ είναι η κατάρριψή τους, προκειμένου να τα εξουδετερώσουν και στη συνέχεια να τα μελετήσουν. Ωστόσο, μια αλλαγή στη φρασεολογία που χρησιμοποιεί το αμερικανικό Πεντάγωνο ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει κλίμα ανησυχίας αλλά και συνωμοσιολογίας.

Για την ώρα, σαφείς απαντήσεις δεν υπάρχουν. Στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν με ακρίβεια ούτε ποια είναι η φύση των αντικειμένων και πολύ λιγότερο, ποιος ήταν ο σκοπός τους ή ποιος τα έστειλε.

"Έχουμε λόγο που τα αποκαλούμε "άγνωστα αντικείμενα", λέει το Πεντάγωνο που δεν αποκλείει έτσι το ενδεχόμενο τα "αντικείμενα" που πετούν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ να είναι "εξωγήινοι". UFO άλλωστε σημαίνει Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο.

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times γίνεται λόγος για "εισβολή άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων" κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, και σημειώνεται ότι ειδικές ομάδες αξιωματούχων του Πενταγώνου και των υπηρεσιών ασφαλείας ερευνούν τις τρεις περιπτώσεις που εμφανίστηκαν αυτά τα μυστηριώδη "μπαλόνια" και καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα, την Καλιφόρνια και το Μίτσιγκαν. Οι καταρρίψεις τους έγιναν με μαχητικά F22, την Παρασκευή 10/02, το Σάββατο 11/02 και την Κυριακή 12/02, αντίστοιχα.

Σε αυτό το στάδιο, τα ερωτήματα είναι: Από τι είναι φτιαγμένα και τι περιέχουν, γιατί εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στις ΗΠΑ και γιατί τα καταρρίπτουν;

Ειδικότερα δε, για το "ιπτάμενο αντικείμενο" που καταρρίφθηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχήμα του είναι οκτάγωνο.

Για το συγκεκριμένο αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες ακόμα και για την ύπαρξή του. Εν συνεχεία, όταν πια εντοπίστηκε ένα σήμα πάνω από τη Μοντάνα, μετά πάνω από το Γουϊσκόνσιν και μετά πάνω από το Μίσιγκαν. Το αντικείμενο προσδιορίστηκε ότι τελικά πετούσε στα 20.000 πόδια και καταρρίφθηκε επειδή αποτελούσε κίνδυνο για τις εμπορικές πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών.

Με βεβαιότητα μιλούν μόνο για την προέλευση του πρώτου μπαλονιού που εντοπίστηκε και καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στον Ατλαντικό, εντός των αμερικανικών χωρικών υδάτων. Ήταν κινεζικής προέλευσης, το Πεκίνο μιλά για μετεωρολογικό σταθμό που βγήκε από την πορεία του ενώ η Ουάσινγκτον θεώρησε ότι ήταν κατασκοπευτικό.

UFO, κατασκοπεία ή μετεωρολογικοί σταθμοί: Τι συμβαίνει με τα "μπαλόνια" πάνω από τις ΗΠΑ - Οκτάγωνο το τελευταίο
Χάρτης με τα περιστατικά "ιπτάμενων αντικειμένων άγνωστης προέλευσης".

Σε κάθε περίπτωση, από το περιστατικό αυτό και μετά τόσο οι ΗΠΑ όσο και ο Καναδάς έχουν μπει σε ύψιστη επιφυλακή για τέτοια μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που ενδεχομένως, όπως γράφουν οι NYT, στο παρελθόν να περνούσαν απαρατήρητα.

Μάλιστα, η στρατιωτική μονάδα NORAD (North American Aerospace Defense Command - Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας Βόρειας Αμερικής) άλλαξε τις παραμέτρους της στα συστήματα επιτήρησής της (radar) ώστε να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στον εντοπισμό πάσης φύσεως "ιπτάμενου αντικειμένου". Με άλλα λόγια, οι Αμερικανοί πλέον τα ψάχνουν πολύ πιο εντατικά και για αυτό τα βρίσκουν.

ΗΠΑ ΜΠΑΛΟΝΙ

Το απόγευμα της Κυριακής 12/02, η Μελίσα Ντάλτον, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι "ελέγχουμε πιο προσεκτικά τον εναέριο χώρο μας σε αυτά τα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ραντάρ μας, κάτι που μπορεί τουλάχιστον εν μέρει να εξηγεί την αύξηση των αντικειμένων που εντοπίσαμε την περασμένη εβδομάδα".

Ο στρατηγός της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γκλεν Βαν Χερκ δήλωσε επίσης ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών εξερευνούν όλα τα πιθανά σενάρια - συμπεριλαμβανομένης της άποψης ότι τα τρία πιο πρόσφατα αντικείμενα θα μπορούσαν να συνδέονται με εξωγήινους.

Ο Βαν Χερκ υποστήριξε ότι, σε αντίθεση με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, και τα τρία UFO που καταρρίφθηκαν το σαββατοκύριακο ήταν παρόμοιου μεγέθους και ταχύτητας.

Και πρόσθεσε ότι από τότε που εντοπίστηκε το κινεζικό μπαλόνι στα τέλη Ιανουαρίου, οι ΗΠΑ προσάρμοσαν το ραντάρ τους ώστε να μπορούν να παρακολουθούν πιο αντικείμενα που πετούν με πιο αργή ταχύτητα.

Μήπως οι ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν αμέτρητους αριθμούς UFO στο παρελθόν

Αυτές οι εξηγήσεις οδήγησαν στην άσκηση κριτικής προς την κυβέρνηση και στη διατύπωση ερωτημάτων μήπως οι ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν αμέτρητους αριθμούς UFO στο παρελθόν. Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο έγραψε στο Twitter: "Οι τελευταίες 72 ώρες αποκάλυψαν στην κοινή γνώμη τι συνέβαινε επί χρόνια: άγνωστα αεροσκάφη που επιχειρούσαν τακτικά πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. "Γι' αυτό άσκησα πιέσεις για να δημιουργηθεί μόνιμη ομάδα μελέτης των UAP ("μη αναγνωρισμένων ανώμαλων φαινόμενων") πριν από δύο χρόνια."

Ενδιαφέρον έχει και αυτό που υποστηρίζει ο Κρίστοφερ Μέλον, πρώην υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις υπηρεσίες πληροφοριών στις κυβερνήσεις Κλίντον και Μπους, του πρεσβύτερου. "Η USAF έχει κάποιες εξηγήσεις αναφορικά με τα UAP, τα "μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα". Εκείνοι που τώρα εκπλήσσονται με την παρουσία αυτών των αντικειμένων, είναι εκείνοι που δεν έδιναν σημασία τα προηγούμενα χρόνια", είπε και πρόσθεσε ότι αυτός είναι "ένας από τους λόγους για τους οποίους ζητάω αλλαγές στις ρυθμίσεις για τους αισθητήρες μας και τις διαδικασίες για τις αναφορές τέτοιων περιστατικών εδώ και χρόνια."

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Απρ 2024 | 12:32
ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ 21 Απρ 2024 | 12:16

Ένα βήμα πριν την απαγόρευση του Tik Tok οι ΗΠΑ: Πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο

Για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου μιλούν οι χρήστες της εφαρμογής.

ΤΕΝΕΣΙ 21 Απρ 2024 | 09:23

ΗΠΑ: Βάφτηκε με αίμα υπαίθριο πάρτι στο Μέμφις - Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από πυροβολισμούς [βίντεο]

"Υπήρχε ένα πάρτι που γινόταν χωρίς άδεια", ανακοίνωσε η αστυνομία. Περίπου 200-300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο αυτό.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ 20 Απρ 2024 | 23:18
ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ 20 Απρ 2024 | 21:41

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πακέτο "μαμούθ" 95 δισ. σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα ένα πακέτο νομοσχεδίων χορήγησης βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ 20 Απρ 2024 | 11:15

Άσκηση "Stolen Cerberus": Το θηριώδες C-130J των ΗΠΑ στην Ελευσίνα [εικόνες - βίντεο]

Η άσκηση "Stolen Cerberus" πραγματοποιείται από το 2013 και κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 19 Απρ 2024 | 21:53

Σοκ στις ΗΠΑ: Αυτοπυρπολήθηκε άτομο έξω από το δικαστήριο την ώρα της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ [σκληρές εικόνες]

Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας δεδομένης της καθημερινής παρουσίας του πρώην προέδρου τις τελευταίες μέρες στη δικαστική αίθουσα.

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΗΠΑ 19 Απρ 2024 | 09:56

Ισραηλινό πλήγμα στην καρδιά του Ιράν: "Οφθαλμός αντί οφθαλμού", λέει το Τελ Αβίβ - Υποβαθμίζει την επίθεση η Τεχεράνη

Στα ύψη και πάλι το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή. Υψηλόβαθμοι αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για ισραηλινή επίθεση στην κεντρική πόλη Ισφαχάν, το Ιράν λέει ότι κατέρριψε 3 drones.

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ 18 Απρ 2024 | 17:39

Όλα τα πρόσωπα της Αμερικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Τα επίσημα πορτρέτα της ολυμπιακής και παραολυμπιακής ομάδας

Τα επίσημα πορτρέτα μελών των ολυμπιακών και παραολυμπιακών ομάδων των ΗΠΑ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

ΣΤΙΣ ΗΠΑ 18 Απρ 2024 | 13:39

O διευθυντής του σχολείου σταμάτησε την επίθεση μιας μαθήτριας σε άλλους μαθητές και τώρα κινδυνεύει με φυλακή και απόλυση

"Ποιος θα είναι ο επόμενος;" διερωτώνται όσοι υπερασπίζονται τον καθηγητή που κινδυνεύει με φυλάκιση μετά τη μήνυση μαθήτριας που υποστηρίζει ότι την χτύπησε.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 18 Απρ 2024 | 08:05

Με παρέμβαση Μπάιντεν σταμάτησαν τα σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα κατά του Ιράν

Ο Νετανιάχου αποφάσισε να μην θέσει τελικά σε εφαρμογή τα σχέδια για τη διεξαγωγή αντιποίνων κατά του Ιράν, αφού συζήτησε με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

ΙΔΙΑ Η ΜΕΛΑΝΙΑ 17 Απρ 2024 | 17:10

Το πανέμορφο μοντέλο που έγινε επικοινωνιολόγος του Τραμπ - Τώρα μπορεί να τον "κάψει" στη δίκη που κρίνει το μέλλον του

Στην εφηβεία της ήταν μοντέλο, πριν κλείσει τα 30 έλυνε κι έδενε στον Λευκό Οίκο - Ποια είναι η πρώην επικοινιωλόγος του Τραμπ

Η ΔΙΚΗ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ 17 Απρ 2024 | 13:23

Η θυσία της Ναντίν: Πώς ο Μενέντεζ θα τα ρίξει στη γυναίκα του για να γλιτώσει στη δίκη που κατηγορείται για δωροδοκία

Αναμένεται να κατηγορήσει τη σύζυγό του, Ναντίν ότι τον παρέσυρε αποκρύπτοντάς του κρίσιμα στοιχεία.