Follow us

UFO, κατασκοπεία ή μετεωρολογικοί σταθμοί: Τι συμβαίνει με τα "μπαλόνια" πάνω από τις ΗΠΑ - Οκτάγωνο το τελευταίο

Για την ώρα, σαφείς απαντήσεις για τα μπαλόνια δεν υπάρχουν. Στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν με ακρίβεια ούτε ποια είναι η φύση των αντικειμένων και πολύ λιγότερο, ποιος ήταν ο σκοπός τους ή ποιος τα έστειλε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την προέλευση των μυστηριωδών μπαλονιών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους αιθέρες πετώντας πάνω από τις ΗΠΑ. Η αντίδραση των ΗΠΑ είναι η κατάρριψή τους, προκειμένου να τα εξουδετερώσουν και στη συνέχεια να τα μελετήσουν. Ωστόσο, μια αλλαγή στη φρασεολογία που χρησιμοποιεί το αμερικανικό Πεντάγωνο ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει κλίμα ανησυχίας αλλά και συνωμοσιολογίας.

Για την ώρα, σαφείς απαντήσεις δεν υπάρχουν. Στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν με ακρίβεια ούτε ποια είναι η φύση των αντικειμένων και πολύ λιγότερο, ποιος ήταν ο σκοπός τους ή ποιος τα έστειλε.

"Έχουμε λόγο που τα αποκαλούμε "άγνωστα αντικείμενα", λέει το Πεντάγωνο που δεν αποκλείει έτσι το ενδεχόμενο τα "αντικείμενα" που πετούν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ να είναι "εξωγήινοι". UFO άλλωστε σημαίνει Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο.

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times γίνεται λόγος για "εισβολή άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων" κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, και σημειώνεται ότι ειδικές ομάδες αξιωματούχων του Πενταγώνου και των υπηρεσιών ασφαλείας ερευνούν τις τρεις περιπτώσεις που εμφανίστηκαν αυτά τα μυστηριώδη "μπαλόνια" και καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα, την Καλιφόρνια και το Μίτσιγκαν. Οι καταρρίψεις τους έγιναν με μαχητικά F22, την Παρασκευή 10/02, το Σάββατο 11/02 και την Κυριακή 12/02, αντίστοιχα.

Σε αυτό το στάδιο, τα ερωτήματα είναι: Από τι είναι φτιαγμένα και τι περιέχουν, γιατί εμφανίζονται όλο και πιο συχνά στις ΗΠΑ και γιατί τα καταρρίπτουν;

Ειδικότερα δε, για το "ιπτάμενο αντικείμενο" που καταρρίφθηκε πάνω από τη λίμνη Χιούρον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχήμα του είναι οκτάγωνο.

Για το συγκεκριμένο αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες ακόμα και για την ύπαρξή του. Εν συνεχεία, όταν πια εντοπίστηκε ένα σήμα πάνω από τη Μοντάνα, μετά πάνω από το Γουϊσκόνσιν και μετά πάνω από το Μίσιγκαν. Το αντικείμενο προσδιορίστηκε ότι τελικά πετούσε στα 20.000 πόδια και καταρρίφθηκε επειδή αποτελούσε κίνδυνο για τις εμπορικές πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών.

Με βεβαιότητα μιλούν μόνο για την προέλευση του πρώτου μπαλονιού που εντοπίστηκε και καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στον Ατλαντικό, εντός των αμερικανικών χωρικών υδάτων. Ήταν κινεζικής προέλευσης, το Πεκίνο μιλά για μετεωρολογικό σταθμό που βγήκε από την πορεία του ενώ η Ουάσινγκτον θεώρησε ότι ήταν κατασκοπευτικό.

UFO, κατασκοπεία ή μετεωρολογικοί σταθμοί: Τι συμβαίνει με τα "μπαλόνια" πάνω από τις ΗΠΑ - Οκτάγωνο το τελευταίο
Χάρτης με τα περιστατικά "ιπτάμενων αντικειμένων άγνωστης προέλευσης".

Σε κάθε περίπτωση, από το περιστατικό αυτό και μετά τόσο οι ΗΠΑ όσο και ο Καναδάς έχουν μπει σε ύψιστη επιφυλακή για τέτοια μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που ενδεχομένως, όπως γράφουν οι NYT, στο παρελθόν να περνούσαν απαρατήρητα.

Μάλιστα, η στρατιωτική μονάδα NORAD (North American Aerospace Defense Command - Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας Βόρειας Αμερικής) άλλαξε τις παραμέτρους της στα συστήματα επιτήρησής της (radar) ώστε να έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στον εντοπισμό πάσης φύσεως "ιπτάμενου αντικειμένου". Με άλλα λόγια, οι Αμερικανοί πλέον τα ψάχνουν πολύ πιο εντατικά και για αυτό τα βρίσκουν.

ΗΠΑ ΜΠΑΛΟΝΙ

Το απόγευμα της Κυριακής 12/02, η Μελίσα Ντάλτον, υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι "ελέγχουμε πιο προσεκτικά τον εναέριο χώρο μας σε αυτά τα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του ραντάρ μας, κάτι που μπορεί τουλάχιστον εν μέρει να εξηγεί την αύξηση των αντικειμένων που εντοπίσαμε την περασμένη εβδομάδα".

Ο στρατηγός της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γκλεν Βαν Χερκ δήλωσε επίσης ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών εξερευνούν όλα τα πιθανά σενάρια - συμπεριλαμβανομένης της άποψης ότι τα τρία πιο πρόσφατα αντικείμενα θα μπορούσαν να συνδέονται με εξωγήινους.

Ο Βαν Χερκ υποστήριξε ότι, σε αντίθεση με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, και τα τρία UFO που καταρρίφθηκαν το σαββατοκύριακο ήταν παρόμοιου μεγέθους και ταχύτητας.

Και πρόσθεσε ότι από τότε που εντοπίστηκε το κινεζικό μπαλόνι στα τέλη Ιανουαρίου, οι ΗΠΑ προσάρμοσαν το ραντάρ τους ώστε να μπορούν να παρακολουθούν πιο αντικείμενα που πετούν με πιο αργή ταχύτητα.

Μήπως οι ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν αμέτρητους αριθμούς UFO στο παρελθόν

Αυτές οι εξηγήσεις οδήγησαν στην άσκηση κριτικής προς την κυβέρνηση και στη διατύπωση ερωτημάτων μήπως οι ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν αμέτρητους αριθμούς UFO στο παρελθόν. Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο έγραψε στο Twitter: "Οι τελευταίες 72 ώρες αποκάλυψαν στην κοινή γνώμη τι συνέβαινε επί χρόνια: άγνωστα αεροσκάφη που επιχειρούσαν τακτικά πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ. "Γι' αυτό άσκησα πιέσεις για να δημιουργηθεί μόνιμη ομάδα μελέτης των UAP ("μη αναγνωρισμένων ανώμαλων φαινόμενων") πριν από δύο χρόνια."

Ενδιαφέρον έχει και αυτό που υποστηρίζει ο Κρίστοφερ Μέλον, πρώην υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις υπηρεσίες πληροφοριών στις κυβερνήσεις Κλίντον και Μπους, του πρεσβύτερου. "Η USAF έχει κάποιες εξηγήσεις αναφορικά με τα UAP, τα "μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα". Εκείνοι που τώρα εκπλήσσονται με την παρουσία αυτών των αντικειμένων, είναι εκείνοι που δεν έδιναν σημασία τα προηγούμενα χρόνια", είπε και πρόσθεσε ότι αυτός είναι "ένας από τους λόγους για τους οποίους ζητάω αλλαγές στις ρυθμίσεις για τους αισθητήρες μας και τις διαδικασίες για τις αναφορές τέτοιων περιστατικών εδώ και χρόνια."

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΑΡΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ 09 Ιουν 2023 | 22:08

Ντόναλντ Τραμπ: Αντιμέτωπος με 37 κακουργήματα - Έκρυβε απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά ακόμα και μέσα στο μπάνιο

Μεταξύ των εγγράφων που βρέθηκαν στο σπίτι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο ήταν εξαιρετικά απόρρητοι φάκελοι σχετικά με τις πυρηνικές δυνατότητες των ΗΠΑ, καθώς και άλλων χωρών

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 09 Ιουν 2023 | 09:43

ΗΠΑ: Δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση παράνομης κατοχής απόρρητων εγγράφων στο Μαρ-α-Λάγκο

"Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε τους δικηγόρους μου πως μου ασκήθηκε δίωξη" ανέφερε ο Τραμπ, που ονειρεύεται να "ανακαταλάβει" τον Λευκό Οίκο το 2024.

09 Ιουν 2023 | 08:23

Αμερικανοί βουλευτές για Τουρκία: Να πιστοποιήσει ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας

Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για την Τουρκία: Η κυβέρνηση πρέπει να πιστοποιήσει ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 08 Ιουν 2023 | 20:25

Ρωσία: Μεγάλες αυξήσεις στα κέρδη τους οι ξένες εταιρείες που δεν έφυγαν λόγω κυρώσεων- Ανάμεσά τους και αμερικάνικες

Τα μεγαλύτερα κέρδη στη ρωσική αγορά εξασφάλισε η γαλλική εταιρεία καυσίμων Total.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΜΠΙΤΣ 08 Ιουν 2023 | 19:17

ΗΠΑ: Πέθανε στα 93 του ο διάσημος συντηρητικός τηλε-ευαγγελιστής Πατ Ρόμπερτσον - Οι ακραίες θέσεις και η επιρροή του

Ο Ρόμπερτσον ίδρυσε τον Χριστιανικό Συνασπισμό, μια οργάνωση γνωστή για την αντίθεσή της στην άμβλωση και τον αγώνα της για την προσευχή στα σχολεία.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 08 Ιουν 2023 | 09:32

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Νέα Υόρκη από τις πυρκαγιές στον Καναδά - "Χάθηκε" η πόλη στην αιθαλομίχλη [εικόνες-βίντεο]

Στη Νέα Υόρκη, το άγαλμα της Ελευθερίας και οι ουρανοξύστες του Μανχάταν είχαν καλυφθεί από πορτοκαλί καταχνιά, ενώ oi... μάσκες ξανάκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 07 Ιουν 2023 | 23:14

Σκηνές "αποκάλυψης" στις ΗΠΑ: Πολιτείες πνιγμένες στον τοξικό καπνό από τις πυρκαγιές του Καναδά [Εικόνες]

Τοπικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ 07 Ιουν 2023 | 19:53

Τι είναι τα νέα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Apple- Γιατί να πληρώσει κάποιος 3.499 δολάρια για να τα αποκτήσει

Ποια η διαφορά εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ποια είναι η μεγάλη ανατροπή που φιλοδοξεί να φέρει η Apple στις συνήθειες των καταναλωτών.

ΑΠΟ ΤΟ 1979 06 Ιουν 2023 | 11:27

Πέθανε στο κελί του ο σημαντικότερος κατάσκοπος της Σοβιετικής Ενωσης στις ΗΠΑ - Ηταν πράκτορας του FBI

Θεωρείται ο κατάσκοπος που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ - Η ιστορία του Ρόμπερτ Φίλπ Χάνσεν που επί μία 20ετία πωλούσε απόρρητα έγγραφα στη Μόσχα.

ΠΟΛΕΜΟΣ 05 Ιουν 2023 | 23:34

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν εύχεται "καλή επιτυχία" στην ουκρανική αντεπίθεση... σταυρώνοντας τα δάχτυλά του

Ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι πιθανότητες επιτυχίας έχει η αντεπίθεση που σχεδιάζει η Ουκρανία και αυτός... σταύρωσε τα δάχτυλά του.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ 05 Ιουν 2023 | 20:30

Αποκάλυψη CNN: Δίκτυο Ουκρανών σαμποτέρ δρα μέσα στη Ρωσία – "Αυτοί έκαναν την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο"

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει αναπτύξει πυρήνες σαμποτάζ εντός της Ρωσίας.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ 05 Ιουν 2023 | 19:56

ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς επίσημα υποψήφιος για τις εκλογές του 2024

Ο 64χρονος Πενς θα βρεθεί αντιμέτωπος στις προκριματικές του κόμματός του και με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ 05 Ιουν 2023 | 18:42

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από τη συντριβή του Cessna που είχε σημάνει συναγερμό στην Ουάσινγκτον

Δύο καταδιωκτικά F-16 απογειώθηκαν για να το αναχαιτίσουν, καθώς δεν απαντούσε, σπάζοντας έτσι το φράγμα του ήχου πάνω από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.