Τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ θα επαναλάβουν την κάλυψη των εκδηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσε ρεπόρτερ του CNN την Παρασκευή 25/9.
Η δήλωση αυτή έγινε εν μέσω της συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης μετά την απαγόρευση από την αμερικανική κυβέρνηση της πρόσβασης δημοσιογράφων των CNN, MS Now και Politico στον Λευκό Οίκο.
Το CNN ανακοίνωσε ότι θα είναι στα Εθνικά Αρχεία την 25η Σεπτεμβρίου, όπου ο Τραμπ είχε προγραμματίσει ξενάγηση στον χώρο που στεγάζει τα ιδρυτικά έγγραφα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Συντάγματος, μαζί με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ.
"Θα υπάρξει κοινή δημοσιογραφική κάλυψη (pool coverage)", ανέφερε η ρεπόρτερ του CNN, Κρίστεν Χολμς, σε ζωντανή μετάδοση από τον χώρο του Λευκού Οίκου, όπου η πρόσβαση του δικτύου αποκαταστάθηκε την Πέμπτη 24/9.
Εκπρόσωποι της Αμερικανικής Προεδρίας δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.
Η απαγόρευση αυτή στα τρία ειδησεογραφικά ΜΜΕ την περασμένη εβδομάδα έγινε επειδή ο πρόεδρος Τραμπ δεν ήταν ευχαριστημένος από τα ρεπορτάζ τους. Αυτά τα ΜΜΕ προσέφυγαν κατά της απαγόρευσης και η πρόσβασή τους αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της 24ης Σεπτεμβρίου, αφού ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε ότι η απαγόρευση είναι πιθανότατα αντισυνταγματική και διέταξε την άμεση αποκατάσταση της πρόσβασής τους.
Ο Τραμπ "λύγισε" από την πίεση που άσκησαν τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ
Σε μια πρωτοφανή κίνηση στήριξης προς τα CNN, MS NOW και Politico, την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου τα τέσσερα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα -CBS, ABC, NBC και Fox- αποφάσισαν να σταματήσουν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Αμερικανού προέδρου μέχρι ο Λευκός Οίκος να άρει την απαγόρευση.
Το CNN, μαζί με τα δίκτυα ABC, CBS, FOX News και NBC μοιράζονται το κόστος κάλυψης των δραστηριοτήτων του προέδρου και εναλλάσσονται στη δημοσιογραφική κάλυψη, παρέχοντας το οπτικοακουστικό υλικό και σε άλλα ΜΜΕ (γνωστό στα αγγλικά ως pool coverage).
Η άρνηση της ομάδας δικτύων αυτών να παρέχουν τηλεοπττική κάλυψη, σήμαινε ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπήρχε pool coverage της επίσκεψης του Σι στην Ουάσιγκτον. Ωστόσο, το CNN ανακοίνωσε σήμερα θα υπάρξει οπτικοακουστικό υλικό.
"Το CNN θα βρίσκεται στα Εθνικά Αρχεία. Το CBS θα αναλάβει την κοινή κάλυψη εδώ, στον Λευκό Οίκο", δήλωσε η Χολμς. Το CBS είχε οριστεί ως το δίκτυο της ομάδας που θα καλύψει δημοσιογραφικά τις σημερινές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το δημόσιο πρόγραμμα του Τραμπ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

