Υποχρεωτικό κούρεμα αλά Κιμ Γιονγκ-ουν για όλους τους νεαρούς Βορειοκορεάτες

Μαθητές και φοιτητές στη Βόρεια Κορέα υποχρεούνται με νόμο να κουρεύονται ακριβώς όπως ο ηγέτης της χώρας τους Κιμ Γιονγκ-ουν - Δείτε τη λίστα των 28 επιτρεπτών κουρεμάτων στη χώρα

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το επιεικώς απαράδεκτο κούρεμα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν είναι υποχρεωμένοι να υιοθετήσουν στο κεφάλι τους όλοι οι μαθητές και φοιτητές στη χώρα.

Η εντολή αυτή, έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά την επιβολή της λίστας των επιτρεπτών κουρεμάτων για τους άνδρες και τις γυναίκες στη χώρα, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων

Αυτό επιβάλλεται με νόμο που ισχύει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το δίκτυο Radio Free Asia, ενώ οι νεαροί που δεν συμμορφωθούν με το κούρεμα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο δρόμο.

Η εντολή αυτή, έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά την επιβολή της λίστας των επιτρεπτών κουρεμάτων για τους άνδρες και τις γυναίκες στη χώρα, που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς κατηγορήθηκε ότι αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι γυναίκες καλούνταν να επιλέξουν ανάμεσα σε 18 στυλ και οι άνδρες ανάμεσα σε 10 (η εντολή αυτή ισχύει ακόμα).

Τότε, η διεθνής αμνηστία είχε διαμαρτυρηθεί έντονα δημιουργώντας το hashtag #hairprotest και καλώντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα:

 

«Το θέμα δεν είναι τα μαλλιά αλλά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Βόρεια Κορέα είναι ένα από τα τελευταία κομμουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο. Οι αρχές θέλουν με κάθε τρόπο να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή των πολιτών. Και μάλιστα φτάνει σε σημείο να γίνεται γελοία όπως στην περίπτωση της λίστας των κουρεμάτων στη χώρα. Αυτά τα στυλ μαλλιών είναι υποχρεωτικά για όλους και υποτίθεται πως επιβάλλονται για να απωθούν διεφθαρμένες καπιταλιστικές ιδέες και lifestyle. Αν ζείτε σε έναν ελεύθερο κόσμο, ενωθείτε στη διαμαρτυρία μας και προσθέστε το δικό σας κούρεμα στη λίστα. Θα δημιουργήσουμε την μεγαλύτερη διαμαρτυρία μαλλιών και θα την στείλουμε στον Κιμ Γιονκ-ουν και σε άλλους ηγέτες».

Αυτά ανέφερε η καμπάνια της Διεθνούς αμνηστίας, η οποία είχε μεγάλη απήχηση αφού χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ανέβασαν φωτογραφίες τους.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις τελευταίες εξελίξεις, ο ηγέτης της χώρας καθόλου δεν πτοήθηκε και μάλλον χειρότερα γίνονται τα πράγματα, αφού πλέον επιβάλλεται ένα και μοναδικό κούρεμα σε όλη τη νεολαία της χώρας, και μάλιστα πολύ ιδιαίτερο.

Το «κούρεμα του αγαπημένου ηγέτη» της χώρας θεωρείται μη δημοφιλές στη Βόρεια Κορέα, καθώς σε πολλούς κατοίκους θυμίζει «Κινέζους λαθρεμπόρους», αναφέρουν οι Korea Times.

«Το κούρεμα του ηγέτη μας είναι αρκετά ιδιαίτερο», ανέφερε βορειοκορεατική πηγή στο Radio Free Asia. «Δεν ταιριάζει σε όλους, καθώς ο καθένας έχει άλλο σχήμα προσώπου και κεφαλής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook