Νέα επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, χθες, με αφορμή τη βράβευσή του με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
Ο διάσημος ηθοποιός, κατά τη διάρκεια της βράβευσης του με τον Χρυσό Φοίνικα στην τελετή έναρξη του 78ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο "παγκόσμια απειλή" και συνέχισε: "Στη χώρα μου, αγωνιζόμαστε με όλη μας τη δύναμη για τη δημοκρατία που κάποτε θεωρούσαμε δεδομένη. Αυτό μας επηρεάζει όλους εδώ, γιατί η τέχνη είναι το καμίνι που ενώνει τους ανθρώπους – όπως απόψε. Η τέχνη αναζητά την αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα. Γι’ αυτό η τέχνη είναι απειλή".
"Γι’ αυτό είμαστε απειλή για αυταρχικούς και φασίστες. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ένας αμόρφωτος και άξεστος τύπος, διόρισε τον εαυτό του επικεφαλής ενός από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς μας , του Kennedy Center. Έχει περικόψει τη χρηματοδότηση για τις τέχνες, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και την παιδεία", συνέχισε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
"Δεν μπορείς να βάλεις τιμή στη δημιουργικότητα", είπε ο Ντε Νίρο, "αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, μπορείς να της βάλεις δασμό. Φυσικά, αυτό είναι απαράδεκτο. Όλες αυτές οι επιθέσεις είναι απαράδεκτες. Και δεν είναι μόνο ένα αμερικανικό πρόβλημα, είναι παγκόσμιο. Ομως μια ταινία δεν μπορούμε απλώς να την παρακολουθούμε. Πρέπει να δράσουμε -και πρέπει να δράσουμε τώρα", τόνισε.
At the 2025 Cannes Film Festival opening, Robert De Niro used his honorary Palme d’Or acceptance speech to sharply criticize Donald Trump, labeling him ‘America’s philistine president’ and an enemy of the arts. pic.twitter.com/e4FOSHrdlU
— NowThis Impact (@nowthisimpact) May 13, 2025
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr