
Στο Παρίσι συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού που επιφέρει αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης και επιμήκυνση του εργασιακού βίου στα 64 έτη. Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Απριλίου, διαδηλωτές ενάντια στη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν έβαλαν φωτιά στην κόκκινη τέντα της διάσημης μπρασερί La Rotonde, στη γωνία των λεωφόρων Μονπαρνάς και Ρασπάιγ στη γαλλική πρωτεύουσα. Το εστιατόριο έγινε στόχος καθώς είναι γνωστό ότι πρόκειται για αγαπημένο στέκι του Εμανουέλ Μακρόν.
![Η Rotonde φλέγεται: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στη διάσημη μπρασερί και αγαπημένο στέκι του Μακρόν στο Παρίσι [Βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/f4/f442e411ef664ffcacc91b3ab5dc55ab.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Πέταξαν επίσης πέτρες, μπουκάλια και μπογιά σε αστυνομικούς μπροστά από το εστιατόριο.

Αστυνομικοί των γαλλικών ειδικών αστυνομικών δυνάμεων παρατάχθηκαν έξω από τη Rotonde για να προστατεύσουν την επιχείρηση την 11η ημέρα εθνικών διαδηλώσεων και γενικής απεργίας.
Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που η Rotonde αρχίζει να καίγεται:
Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο είναι αγαπημένο στέκι του Γάλλου προέδρου. Το 2017 ο Μακρόν είχε γιορτάσει εκεί την εκλογική νίκη, ενώ πιο πρόσφατα εκεί είχε προσκαλέσει για ένα δείπνο τετ-α-τετ τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Στην ιστορική αυτή μπρασερί που σερβίρει παραδοσιακό γαλλικό μενού, σύχναζαν εμβληματικές μορφές της τέχνης όπως ο Πάμπλο Πικάσο και ο Μοντιλιάνι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr