
Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο στο χιονισμένο Νταβός της Ελβετίας, αυτή είναι μία συνοδός πολυτελείας. Για να λέμε βέβαια, τα πράγματα με το όνομά τους, η 40χρονη Σαλομέ Μπαλτούς δηλώνει σεξεργάτρια και συγγραφέας.
Η Κλάρα Γιοχάνα Λάκομι, όπως είναι το πραγματικό όνομά της, είναι γνωστή ως Σαλομέ Μπαλτούς. Σπούδασε φιλοσοφία και λογοτεχνία στο Βερολίνο και ίδρυσε τη φεμινιστική ομάδα συνοδών παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, HETAERA, το 2016. Το Νταβός είναι τρόπον τινά η... παιδική χαρά της καθώς τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει εκεί κάθε Ιανουάριο για να συναντηθεί με τους πελάτες της. Όλοι τους είναι άνθρωποι υψηλού προφίλ που συγκροτούν την ελίτ που κινεί τα νήματα της παγκόσμιας οικονομίας.

Φέτος, η Σαλομέ μίλησε στη MailOnline και αποκάλυψε τι έχει μάθει για τη "μοίρα του κόσμου" από τους ισχυρούς που λαμβάνουν μέρος στο Φόρουμ.
"...απλώς διασκεδάζουν"
Κατά την εκτίμησή της, "ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η κλιματική αλλαγή. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να αποτραπεί πια", είπε στη βρετανική εφημερίδα. Και πρόσθεσε ότι οι "σούπερ πλούσιοι" θα μπορούσαν γενικά να χωριστούν σε δύο ομάδες σχετικά με αυτό το ζήτημα: "Η μία ομάδα πιστεύει ότι επηρεάζει μόνο τους φτωχούς, τη "μη λευκή φυλή", ενώ οι άλλη φοβούνται ότι θα μπορούσε να χειροτερέψει, αλλά δεν έχει νόημα να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό, απλώς διασκεδάζουν".

"Οι μισοί είναι σε απόγνωση και οι άλλοι μισοί, οι πιο χαζοί, διασκεδάζουν ενώ επίκεινται μαζικοί θάνατοι στο μέλλον. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο Νταβός φυσικά, αλλά εκεί το βλέπουμε σε μεγαλύτερη συγκέντρωση" σχολίασε.
Μιλούν όταν είναι μεθυσμένοι
Τέτοιες συζητήσεις, όπως είπε η Σαλομέ, ανακύπτουν σε ένα λόμπι ξενοδοχείου, σε ένα μπαρ, σε ένα σπα, σε μια σάουνα, σε πολυτελείς σουίτες. Εκεί, της μιλούν για το πώς χειρίζονται οι ισχυροί τις πολύτιμες πληροφορίες που διαθέτουν και πώς οι ηγέτες απευθύνονται στην κοινή γνώμη όταν δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι γνώριζαν τις συνέπειες της μίας ή της άλλης πολιτικής. Οι πιο κυνικοί έχουν μια στάση "μετά από εμάς, ο κατακλυσμός" λέει η 40χρονη Γερμανίδα και σχολιάζει ότι εκτός από κυνικοί "είναι και βαθιά λυπημένοι".
Η έμπειρη επαγγελματίας γνωρίζει ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές όταν το άτομο που έχει απέναντί της έχει μεθύσει. Και για το πώς την βλέπουν, λέει: "Είναι πολύ περήφανοι για τον εαυτό τους. Συχνά, με βλέπουν σαν αντικείμενο και δεν τους περνά από το μυαλό ότι μπορώ και σκέφτομαι".
Κομψά ντυμένες, μιλούν τουλάχιστον δύο γλώσσες και δεν ξεχωρίζουν από τους συμμετέχοντες
Μία άλλη πληροφορία που αποκαλύπτει η Γερμανίδα ιερόδουλη είναι ότι στο Νταβός, οι περιζήτητες συνοδοί πολυτελείας ντύνονται κομψά, με επαγγελματικά κοστούμια, και δεν ξεχωρίζουν από τους συμμετέχοντες. Συνήθως, είναι μορφωμένες γυναίκες που μιλούν τουλάχιστον δύο γλώσσες.
Ο λόγος για αυτό είναι η υψηλή πελατεία στην οποία στοχεύουν για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους. Άλλωστε, στην πλειοψηφία τους, οι άνω των 3.000 συμμετεχόντων που έφτασαν στο Νταβός για το ετήσιο φόρουμ είναι πλούσιοι άνδρες από τον κόσμο των επιχειρήσεων και της πολιτικής.
"What the global elite reveal to Davos sex workers: High-class escort spills the beans on how wealthy 'know the world is doomed, so may as well go out with a bang'."
— ClimateAndEconomy (@EconomyClimate) January 23, 2025
All the latest global #climatecrisis news here:https://t.co/mSPOs5hPtA
Σύμφωνα με μια συνοδό που ακούει στο όνομα Tiffany, "η διακριτικότητα είναι η νούμερο ένα δεξιότητα για έναν συνοδό - ειδικά για έναν υψηλού επιπέδου".
"Φοράω κανονικά ρούχα - ένα μωβ κοστούμι και ένα μαύρο παλτό - για να φαίνεται σαν να είμαι πραγματικά μέρος της σκηνής του συνεδρίου", είπε προηγουμένως στο MailOnline.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr