
Πριν πολλά χρόνια ο δρ Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοείται στη Σύμη από όταν χωρίστηκε από την παρέα του και αποφάσισε να επιστρέψει από την παραλία με τα πόδια, αντιμετώπιζε στο παρελθόν σοβαρά προβλήματα αϋπνίας. Η λύση που έδωσε ως γιατρός ήταν η επιλογή της διαλειμματικής δίαιτας.
Όπως έχει πει και έχει γράψει σε βιβλία του, είχε διαγνωστεί με χρόνια αϋπνία. Για να καταπολεμήσει τα βασανιστικά συμπτώματα επέλεξε να αλλάξει τρόπο διατροφής και να υιοθετήσει τη διαλειμματική νηστεία, καθώς και μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και στοιχεία κετογονικής δίαιτας.
Μαζί με τη σύζυγό και στενή συνεργάτιδά του, την επίσης γιατρό Κλέαρ Μπέιλι, έχουν λανσάρει την εκστρατεία με τίτλο "Καλό φαγητό, καλύτερος ύπνος, μακρύτερη ζωή". Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας ταξίδεψαν τους προηγούμενους μήνες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να δώσουν ομιλίες, να κάνουν παρουσιάσεις και να συμμετάσχουν σε ενημερωτικά εργαστήρια με συμβουλές μαγειρικής και γενικότερα υιοθέτησης επιλογών που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής και μακροζωία.
Με το έργο τους θεωρείται ότι έχουν αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Τα βιβλία τους, ("The Fast 800" και "Fast 800 Recipe book") είναι σταθερά στις λίστες των ευπώλητων ενώ έχουν βραβευτεί για την τηλεοπτική εκπομπή "Trust Me I’m a Doctor" και για τη σειρά επεισοδίων podcast "Just One Thing".
Όπως υποστηρίζει, "το junk food έχει χειρότερες επιπτώσεις για την υγεία από ό,τι είχε το κάπνισμα κατά τη δεκαετία του 1950".
Ticket sales extended to 11pm tonight in person and livestream available !! Just a few left https://t.co/h7z5EgBabf https://t.co/5SBWBMv5R2
— Dr Jen Unwin-Fork in the Road (@drjenunwin) May 13, 2024
Ο Μόσλεϊ συνεργάζεται με το BBC από το 1985 και είναι περισσότερο γνωστός ως παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων για ιατρικά θέματα ενώ τακτικά εμφανίζεται στο πρόγραμμα The One Show. Παράλληλα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Daily Mail, Times και Independent αλλά και στα περιοδικά Focus και Eureka.
Με τη συζυγό του, που είναι γιατρός παθολόγος, έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr