Τα πυρά που δέχεται στρατιώτης της Βόρειας Κορέας τη στιγμή που πάει να αυτομολήσει, καταγράφει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ο 20χρονος στρατιώτης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νότιας Κορέας. Έχει δεχθεί συνολικά πέντε σφαίρες.
Το βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες ελέγχουν το νότιο τμήμα της συγκεκριμένης ζώνης.
Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό, ο στρατιώτης κινείται με τζιπ προς τα σύνορα με τη Νότια Κορέα. Κάποια στιγμή αυτό κολλάει σε έναν λάκο. Τότε εκείνος επιχειρεί να διαφύγει με τα πόδια.
Στο σημείο φτάνουν βορειοκορεάτες στρατιώτες οι οποίοι αρχίζουν να πυροβολούν κατά του 20χρονου ο οποίος συνεχίζει να τρέχει μέχρι που πέφτει στο έδαφος τραυματισμένος.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, οι Βορειοκορεάτες στην προσπάθειά τους να μην επιτρέψουν τη διαφυγή του 20χρονου πέρασαν τη νοητή γραμμή των συνόρων με τη Νότια Κορέα και παραβίασαν τη συνθήκη του 1953, κάτι που υποστηρίζει και ο ΟΗΕ.
Η Βόρεια Κορέα παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής όταν ένας στρατιώτης της πέρασε τη Στρατιωτική Γραμμή Οροθεσίας, τα σύνορα με τη Νότια Κορέα, καταδιώκοντας έναν συστρατιώτη του που προσπαθούσε να αυτομολήσει τη 13η Νοεμβρίου, δήλωσε αξιωματικός της Στρατιωτικής Διοίκησης του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ.
Η UNC ενημέρωσε τη Βόρεια Κορέα για την παραβίαση αυτή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός σήμερα, ανέφερε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεούλ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr