Follow us

Επιδοτήσεις ρεύματος για πάνω από 1 εκατ. επιχειρήσεις: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι [παραδείγματα]

Οι αιτήσεις για την καταβολή της επιδότησης ρεύματος θα κατατίθενται από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που κατασκευάζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Επιδοτήσεις για περισσότερες από 1 εκατ. επιχειρήσεις για την κάλυψη της αύξησης στην τιμή του ρεύματος κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2024 με Φεβρουάριο 2025 ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι ενισχύσεις διαμορφώνονται σε 2 σεντς ανά κιλοβατώρα και εφαρμόζονται στο 60 - 100 % της κατανάλωσης (ανάλογα με τον τζίρο) ενώ αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και καθαριστήρια θα λάβουν 4 σεντς ανά κιλοβατώρα για το σύνολο της κατανάλωσης ανεξαρτήτως κύκλου εργασιών.

Το πλαίσιο ενίσχυσης αφορά επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. ευρώ που έχουν συμβάσεις ηλεκτροδότησης με κυμαινόμενα τιμολόγια, δηλαδή περισσότερες από 1 εκατ. επιχειρήσεις. Οι αιτήσεις για την καταβολή των ενισχύσεων θα κατατίθενται από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που κατασκευάζει ο ΔΕΔΔΗΕ. Το ποσό της επιδότησης που θα προκύψει θα πιστωθεί αυτόματα στο λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας του δικαιούχου. Διευκρινίζεται ότι την ενίσχυση δικαιούνται και επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές ρεύματος. Αντίθετα, εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που έχουν προβεί σε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή. Οι περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε 32 χιλιάδες, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν συνολικά περίπου 3 εκ. ευρώ, τα οποία και θα διατεθούν στον συνολικό προϋπολογισμό του πλαισίου ενίσχυσης.

Επιδοτήσεις ρεύματος για πάνω από 1 εκατ. επιχειρήσεις: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι [παραδείγματα]

Ειδικότερα, οι ενισχύσεις χορηγούνται σε τρεις ομάδες επιχειρήσεων που διαμορφώνονται ως εξής:

1.​ Η 1η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro 0 έως Euro 500.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 Euro/kWh και εφαρμόζεται στο 100% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.

2.​ Η 2η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro 500.000,01 έως Euro 1.000.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 Euro/kWh και εφαρμόζεται στο 80% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.

3.​ Η 3η ομάδα αφορά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro 1.000.000,01 έως Euro 10.000.000. Η επιδότηση ανέρχεται σε 0,02 Euro/kWh και εφαρμόζεται στο 60% της κατανάλωσης της ωφελούμενης επιχείρησης.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ 10.71, 10.72 και 96.10 (αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και καθαριστήρια) θα επωφεληθούν από επιδοτήσεις 0,04 Euro/kWh, οι οποίες και εφαρμόζονται στο 100% της κατανάλωσης ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους.

Οι διευκρινίσεις του ΥΠΕΝ μέσα από 10 ερωτήσεις και απαντήσεις

1. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του μέτρου;

Δικαιούχοι του μέτρου είναι περισσότερα από 1 εκατ. νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και για τα οποία συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

· Έχουν κύκλο εργασιών με βάση την εκκαθάριση εισοδήματος οικονομικού έτους 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3) έως 10 εκατ. ευρώ

· Είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (πράσινου ή κίτρινου χρώματος σύμφωνα με τη χρωματική επισήμανσή τους).

· Είχαν έστω και για 1 ημέρα κατά την διάρκεια της περιόδου ενίσχυσης ενεργή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας εμπορικής ή βιομηχανικής χρήσης, όπως έχει καταχωρηθεί στο μητρώο του αρμόδιου Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.).

· Συνιστούν νομική οντότητα (Ανώνυμη Εταιρία, Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρία ή Ετερόρρυθμη Εταιρία, Ι.Κ.Ε, Ατομική Επιχείρηση) ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.

· Έχουν γνωστοποιήσει τόσο στον αρμόδιο διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) όσο και στον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους.

· Θα πρέπει είτε να έχουν εξοφλήσει ολοσχερώς είτε να μη διατηρούν ληξιπρόθεσμες οφειλές που απορρέουν από τον διακανονισμό ποσών που αφορούν σε διαπιστωμένες ρευματοκλοπές για οποιαδήποτε παροχή ηλεκτρικής ενέργειας συνδεδεμένη με το ΑΦΜ τους, για περίοδο κατανάλωσης της προηγούμενης πενταετίας, ήτοι από 01.01.2020 και εφεξής.

Επιπλέον, για να λάβει ο δικαιούχος το πλήρες ποσό της επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει -εντός επιτρεπτών ορίων της Ε.Ε.- το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που έχει λάβει, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από το παρόν μέτρο, να μην υπερβαίνει το ποσό των Euro300.000 σε οποιαδήποτε περίοδο τριών ετών (κανόνας De minimis).

2. Ποια περίοδο αφορά η επιδότηση;

Η περίοδος χορήγησης των επιδοτήσεων επιχειρήσεων αφορά καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας από 1η Δεκεμβρίου 2024 έως και 28η Φεβρουαρίου 2025.

Το σχήμα επιδότησης των επιχειρήσεων έρχεται σε συνέχεια των επιδοτήσεων που χορηγήθηκαν σε οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

3. Ποιο είναι το ύψος της επιδότησης που δικαιούμαι;

Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,02 Euro/kWh (ή 20 Euro/ΜWh), όσο δηλαδή ήταν περίπου η μεσοσταθμική αύξηση που παρατηρήθηκε την περίοδο Δεκεμβρίου 2024-Φεβρουαρίου 2025 σε σχέση με τη μεσοσταθμική τιμή των υπόλοιπων μηνών του 2024.

Ο σχεδιασμός του μέτρου περιλαμβάνει 3 ομάδες επιχειρήσεων, τα ποσοστά επιδοτούμενης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των οποίων καθορίζονται βάσει του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.

· Η 1η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro0 έως Euro500.000. Η επιδότηση για αυτή την κλίμακα θα αφορά στο 100% της κατανάλωσης του δικαιούχου άνευ ορίου.

· Η 2η ομάδα αφορά φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro500.000,01 έως Euro1.000.000. Η επιδότηση για αυτή την κλίμακα θα αφορά στο 80% της κατανάλωσης του δικαιούχου άνευ ορίου.

· Η 3η ομάδα αφορά νομικά ή φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με ετήσιο κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 από Euro1.000.000,01 έως Euro10.000.000. Η επιδότηση για αυτή την κλίμακα θα αφορά στο 60% της κατανάλωσης του δικαιούχου άνευ ορίου.

4. Έχω επιχείρηση που δραστηριοποιείται στους κλάδους αρτοποιείων και λοιπών αρτοσκευασμάτων ή Υπηρεσιών καθαρισμού. Δικαιούμαι πρόσθετη επιδότηση;

Για επιχειρήσεις που έχουν κύρια δραστηριότητα με ΚΑΔ 10.71 & 10.72 (κλάδος με κύρια δραστηριότητα αρτοποιείων-παραγωγής νωπών και διατηρούμενων ειδών ζαχαροπλαστικής) και ΚΑΔ 96.10 (κλάδος με κύρια δραστηριότητα υπηρεσιών καθαρισμού), το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 0,04 Euro/kWh ή 40 Euro/ΜWh για το σύνολο της κατανάλωσης κατά την περίοδο επιδότησης. Η ειδική αυτή πρόβλεψη αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων των δύο κλάδων που έχουν κύκλο εργασιών με βάση την εκκαθάριση εισοδήματος οικονομικού έτους 2023 (Κωδικός 047 του Εντύπου Ε3) έως Euro10 εκατ. Το πλήθος των ανωτέρω επιχειρήσεων ξεπερνά τις 11.000.

5. Έχω επιχείρηση και σταθερό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας ορισμένου χρόνου (π.χ. 12 μηνών). Δικαιούμαι την επιδότηση;

Όχι, επιδότηση δικαιούνται μόνο όσες επιχειρήσεις είναι συμβεβλημένες σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, πρακτική που ακολουθήθηκε και στις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος οικιακών καταναλωτών. Με το σχήμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων επιδοτείται η αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας που προέκυψε κατά τους μήνες Δεκέμβριος 2024-Φεβρουάριος 2025. Στην περίπτωση σταθερών τιμολογίων, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει αμετάβλητο, καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης.

Εάν η σύμβαση προμήθειας με σταθερό τιμολόγιο έληξε κατά τη διάρκεια του 3μηνου επιδότησης των επιχειρήσεων και ο καταναλωτής επέλεξε κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας, τότε η επιχείρηση επιδοτείται με την αναλογία ημερών κατά τις οποίες είχε συμβληθεί σε κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας.

6. Ποια η μεσοσταθμική αύξηση που σημειώθηκε κατά την περίοδο χορήγησης επιδοτήσεων;

Εντός του περασμένου χειμώνα και ειδικά για την περίοδο Δεκεμβρίου 2024-Φεβρουαρίου 2025, παρατηρήθηκε μία μεσοσταθμική αύξηση στα τιμολόγια της πλειονότητας των επιχειρήσεων, που ανήλθε περίπου σε 0,02 Euro/kWh ή 20 Euro/ΜWh σε σχέση με τη μεσοσταθμική τιμή των υπόλοιπων μηνών εντός του 2024. Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να χορηγηθεί εκτάκτως επιδότηση στις επιχειρήσεις, ώστε να απορροφηθεί στο μεγαλύτερο βαθμό, η αύξηση κόστους με το οποίο επιβαρύνθηκαν.

Επιπλέον, λήφθηκε ιδιαίτερη μέριμνα για την επιδότηση του συνόλου της κατανάλωσης των επιχειρήσεων με μικρότερο κύκλο εργασιών. Για τις πιο ενεργοβόρες επιχειρήσεις, όπως τα αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και τα καθαριστήρια, το ύψος της επιδότησης είναι διπλάσιο σε σχέση με τις υπόλοιπες, καθώς επιβαρύνθηκαν περισσότερο κατά την περίοδο επιδότησης.

7. Η πλατφόρμα πότε θα ανοίξει; Ποια η διαδικασία εγγραφής και ποια η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων;

Η αίτηση υποβάλλεται από εκπρόσωπο της επιχείρησης που κατέχει νομίμως τους κωδικούς (username & password) πρόσβασης της επιχείρησης στις φορολογικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (πληροφοριακό σύστημα taxis-net) σε ειδική διαδικτυακή πύλη που διαμορφώνει ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Ο αιτών θα πρέπει να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της επιχείρησης χρησιμοποιώντας τους εταιρικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxis-net. Για το σκοπό αυτό, κατ' αρχάς παρέχει τη συναίνεσή του για την επεξεργασία των αναγκαίων δεδομένων στο πλαίσιο υποβολής, ελέγχου και έγκρισης της αίτησης επιδότησης και δηλώνει ότι έχει λάβει γνώση και συμμορφώνεται με τους όρους και τις διαδικασίες του μέτρου.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Επιδότησης.

8. Ποια δικαιολογητικά χρειάζομαι; Χρειάζεται να υποβάλω λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που αφορούν στην περίοδο επιδότησης σταδιακά;

Η αιτούσα επιχείρηση κάνει σύνδεση (log-in) και πρώτη ταυτοποίηση με τους κωδικούς πρόσβασης taxis-net. Με βάση τα δεδομένα που επιστρέφονται από το taxis-net, θα ελέγχεται αν ο χρήστης είναι νομικό ή φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και αν ο πρωτεύων ΚΑΔ (Κωδικός Δραστηριότητας) της συμπεριλαμβάνεται στους κανόνες επιλεξιμότητας και επιδότησης. Αν η ταυτοποίηση είναι ολοκληρωμένη και θετική ως προς τα παραπάνω δύο ζητούμενα, τότε θα επιτρέπεται η είσοδος, διαφορετικά θα εμφανίζεται σχετικό μήνυμα.

Δεν χρειάζεται η επισύναψη επιπλέον δικαιολογητικών, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας της περιόδου επιδότησης.

Εάν στον ΑΦΜ δεν βρεθεί καμία συνδεδεμένη παροχή που ήταν ενεργή εντός Δεκεμβρίου 2024 - Φεβρουαρίου 2025, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα που δεν επιτρέπει την είσοδο στην πλατφόρμα. Σε περίπτωση που η ταυτοποίηση είναι ολοκληρωμένη, τότε, στη συνέχεια, η αιτούσα επιχείρηση θα επιλέγει τον/τους αριθμό/-ούς παροχής για τον/τους οποίο/-ους θέλει να υποβάλει αίτημα επιδότησης. Οι αριθμοί παροχής που θα εμφανίζει το σύστημα θα πρέπει να είναι ενεργές παροχές ή να ήταν ενεργές έστω για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός της περιόδου επιδότησης, με χρήση εμπορική ή βιομηχανική.

9. Με ποιον τρόπο θα λάβω την επιδότηση που αναλογεί στην επιχείρησή μου;

Το ποσό που θα προκύψει από την διαδικασία υπολογισμού της ενίσχυσης του δικαιούχου θα πιστωθεί αυτόματα στον λογαριασμό ηλεκτρικής ενέργειας, έναντι ή εκκαθαριστικό, από τον Προμηθευτή που τον εκπροσωπεί, μετά τη λήξη υποβολής των αιτήσεων επιδότησης και την αποστολή των δικαιούμενων ποσών από τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στους Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Η πίστωση διενεργείται ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε Προμηθευτή, ωστόσο η πλειονότητα των δικαιούχων λαμβάνει μηνιαίους λογαριασμούς και θα λάβει τη συνολική τριμηνιαία επιδότηση εντός λίγων ημερών από το κλείσιμο της πλατφόρμας.

10. Δεν έχω πληρώσει τους τελευταίους λογαριασμούς ρεύματος. Επηρεάζει τη διαδικασία;

Όχι, η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας των δικαιούχων της επιδότησης δεν επηρεάζει τη χορήγησή της. Επομένως, οι αιτούντες με ληξιπρόθεσμες οφειλές θα λάβουν κανονικά στους λογαριασμούς τους την ενίσχυση που αφορά στην περίοδο επιδότησης, εφόσον καταστούν δικαιούχοι.

Ρεύμα

Παραδείγματα επιδοτούμενων επιχειρήσεων με 0,02 Euro/kWh:

1. Συνολική ενίσχυση 120 Euro για όλη την περίοδο επιδότησης (40 Euro ανά μήνα) θα λάβει επιχείρηση με μηνιαία κατανάλωση 2.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro 80.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 44 Euro/μήνα ή 132 Euro για το 3μηνο επιδότησης (2.000 kWh*0,02 Euro/kWh= 40 Euro/μήνα και 120 Euro το τρίμηνο).

2. Συνολική ενίσχυση 30 Euro για όλη την περίοδο επιδότησης (10Euro ανά μήνα) θα λάβει επιχείρηση με μηνιαία κατανάλωση 500kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro20.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 11 Euro/μήνα ή 33 Euro για το 3μηνο επιδότησης (500 kWh*0,02 Euro/kWh= 10 Euro/μήνα και 30 Euro το τρίμηνο).

3. Συνολική ενίσχυση 360 Euro για όλη την περίοδο επιδότησης (120 Euro ανά μήνα) θα λάβει επιχείρηση με μηνιαία κατανάλωση 6.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro 300.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 132 Euro/μήνα ή 396 Euro για το 3μηνο επιδότησης (6.000 kWh*0,02 Euro/kWh= 120 Euro/μήνα και 360 το τρίμηνο).

4. Συνολική ενίσχυση 480 Euro για όλη την περίοδο επιδότησης (160 Euro ανά μήνα) θα λάβει επιχείρηση με μηνιαία κατανάλωση 10.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro600.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 220 Euro/μήνα ή 660 Euro για το 3μηνο επιδότησης (80%*10.000 kWh*0,02 Euro/kWh= 160 Euro/μήνα και 480Euro το τρίμηνο).

5. Συνολική ενίσχυση 1080 Euro για όλη την περίοδο επιδότησης (360 Euro ανά μήνα) θα λάβει επιχείρηση με μηνιαία κατανάλωση 30.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro2.000.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 660 Euro/μήνα ή 1980 Euro για το 3μηνο επιδότησης (60%*30.000 kWh*0,02 Euro/kWh= 360 Euro/μήνα και 1080 Euro το τρίμηνο).

Παραδείγματα επιδοτούμενων αρτοποιείων/καθαριστηρίων με 0,04 Euro/kWh:

Α. Συνολική ενίσχυση 240 Euro για όλη την περίοδο επιδότησης και 80 Euro ανά μήνα θα λάβει αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο ή καθαριστήριο με μηνιαία κατανάλωση 2.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro 500.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 82 Euro/μήνα ή 246 Euro για το 3μηνο επιδότησης (2.000 kWh*0,04 Euro/kWh= 80 Euro/μήνα και 240 Euro το τρίμηνο επιδότησης).

Β. Συνολική ενίσχυση 600 Euro για όλη την περίοδο επιδότησης και 200 Euro ανά μήνα θα λάβει αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο ή καθαριστήριο με μηνιαία κατανάλωση 5.000 kWh και κύκλο εργασιών οικονομικού έτους 2023 ύψους Euro 100.000, ενώ είχε αύξηση περίπου 205 Euro/μήνα ή 615 Euro για το 3μηνο επιδότησης (5.000 kWh*0,04 Euro/kWh= 200 Euro/μήνα και 600 Euro το τρίμηνο επιδότησης).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτό το ιταλικό εστιατόριο στα νότια προάστια θα το λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 09 Νοε 2025 | 09:56

Black Friday 2025: Τι προτιμούν να αγοράσουν οι 4 στους 10 καταναλωτές

Για τις επιχειρήσεις, η περίοδος της Black Friday αποτελεί σημαντική ανάσα ρευστότητας.

ΓΕΓΟΝΟΣ-ΟΡΟΣΗΜΟ 08 Νοε 2025 | 11:25

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Από τα ξενοδοχεία ως τα μικρά καφέ και η τοπική οικονομία

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά μια διαδρομή, είναι ένα τριήμερο που φέρνει στην πόλη χιλιάδες δρομείς, συνοδούς και θεατές

06 Νοε 2025 | 15:15

Packmen Project: Η Interamerican "δοκίμασε" δύο creators και Survivors για 24 ώρες σε φυσικές καταστροφές σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σπίτι

Η ενέργεια προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media της Interamerican και των creators.

FCEM WORLD CONGRESS 2025 06 Νοε 2025 | 11:06

Η Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γυναικείας επιχειρηματικότητας

Εντυπωσιακή έναρξη του FCEM World Congress 2025 – Η Ελλάδα σε ρόλο διεθνούς κόμβου ηγεσίας και καινοτομίας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Νοε 2025 | 08:22

Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται το ψηφιακό πελατολόγιο - Καταργείται η υποχρέωση υποβολής συμφωνητικών

Στόχος είναι η πλήρης καταγραφή των πελατών και η άμεση διασταύρωση των αποδείξεων και των τιμολογίων που εκδίδονται.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 05 Νοε 2025 | 16:26

My market Local: 4 χρυσά βραβεία στα Supermarket Awards 2025!

Οι βραβεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη δυναμική και σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία του δικτύου των My market Local σε Αττική και Θεσσαλονίκη

05 Νοε 2025 | 09:42

Χριστούγεννα 2025: Ιδέες για το σπίτι & δώρα Χριστουγέννων που θα σε ενθουσιάσουν!

Τώρα είναι η εποχή που το σπίτι μας θα γεμίσει φως και ζεστασιά.

04 Νοε 2025 | 15:47
04 Νοε 2025 | 15:35

Η Carrier επενδύει δισεκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και μέσω της AHI Carrier SEE φέρνει την καινοτομία στη ΝΑ Ευρώπη

Στην περίοδο 2020-2025, η Carrier έχει επενδύσει περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια σε βιώσιμη Έρευνα και Ανάπτυξη, με στόχο να ξεπεράσει τα 4 δισ. έως το 2030

04 Νοε 2025 | 14:42

Technogym & New York College: Συνεχίζουμε μαζί για τη νέα γενιά επαγγελματιών wellness

Η συνεργασία της Technogym, brand του Ομίλου Φάις και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του wellness, με το New York College, συνεχίζεται δυναμικά και φέτος.

04 Νοε 2025 | 11:28

Το efood local συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Το efood local έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό σημείο συνάντησης της γειτονιάς

03 Νοε 2025 | 16:54

Η Ολυμπία Οδός επιτυγχάνει πλήρη εκσυγχρονισμό του φωτισμού

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, η Ολυμπία Οδός είναι πλέον ένας 100% "LED αυτοκινητόδρομος", με εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 55%

03 Νοε 2025 | 16:26

ZEBRA: Ο νέος πρωταγωνιστής της ΕΤΕΜ στον κόσμο της φιλοξενίας και του αρχιτεκτονικού design

Το Premium Cladding System ZEBRA αποτελεί μια προηγμένη λύση επένδυσης όψεων για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

WORLD LUXURY HOTEL AWARDS 2025 03 Νοε 2025 | 13:13

Διεθνής Διάκριση για τα Ella Resorts: Το Elissa Lifestyle Beach Resort βραβεύτηκε ως Adults Only - Global Winner

Ο όμιλος απέσπασε 9 πολύ σημαντικές βραβεύσεις στα WLHA και πολλαπλές βραβεύσεις σε άλλους κορυφαίους θεσμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

03 Νοε 2025 | 10:40

Energean: Σχέδιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο με αγωγό από το Ισραήλ

Έργο που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου και τη συνεργασία στην περιοχή.

31 Οκτ 2025 | 12:11

Ο υπερσύγχρονος κόμβος τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας "TEST BEFORE INVEST FACILITY" του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ άνοιξε στο Κορωπί

Πυλώνες τεχνολογικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας το ΕΠΙΣΕΥ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 30 Οκτ 2025 | 15:48

Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών

Κάλυψη διδάκτρων και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για ακόμη 40 υποψήφιους πιλότους.

30 Οκτ 2025 | 12:43

X. Μπακολουκάς (Γενικός διευθυντής AXIA CERT): Οι μεγάλες προκλήσεις, οι ευκαιρίες και το μέλλον της πιστοποίησης

Ο Γενικός Διευθυντής της AXIA CERT, Χάρης Μπακολουκάς, μιλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού και τα φιλόδοξα σχέδια για τη διεθνή του επέκταση.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ 30 Οκτ 2025 | 12:05

Από το Σάββατο το χειμερινό ωράριο για το διζωνικό τιμολόγιο ρεύματος

Από μεθαύριο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης ρεύματος (το παλιό "νυχτερινό"), με ισχύ έως 31 Μαρτίου 2026.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 10:47

Στην Alter Ego Media το 40% της Stages Network - Η εταιρεία με τα 10 θέατρα του Διονύση Παναγιωτάκη

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται δέκα ιστορικά θέατρα - Ήβη, Δημήτρης Χορν, Μικρό Χορν, Εμπορικόν, Αποθήκη, Πειραιώς 131, Embassy, Λαμπέτη, Ψυρρή και Θερινό Λαμπέτη-, καθώς και ο σύγχρονος πολυχώρος Stage Seven.

30 Οκτ 2025 | 09:32

ΟΠΑΠ: Η Εταιρική Υπευθυνότητα συνεχίζει να γίνεται πράξη μέσα από το πρόγραμμα "Μαζί για Καλό Σκοπό"

Ενίσχυση δομών και φορέων τοπικών κοινωνιών σε όλη την Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά με τη βοήθεια των συνεργατών του δικτύου ΟΠΑΠ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Οκτ 2025 | 08:04

Ποιοι φόροι πληρώνονται στην ώρα τους από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τα φυσικά πρόσωπα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

24 Οκτ 2025 | 14:26

H Eurolife FFH Μεγάλος Χορηγός του "Oh My Dog Thessaloniki Pet Festival"

Αξία έχει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή με τον τετράποδο φίλο σου

24 Οκτ 2025 | 12:33

To EFA GROUP επενδύει στη Realiscape για τεχνολογική υπεροχή στην προσομοίωση και εκπαίδευση στους τομείς άμυνας και ασφάλειας

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου για ενίσχυση των δυνατοτήτων του με καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες

23 Οκτ 2025 | 17:52

H ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas υποστηρίζει τις δράσεις της ΑΜΚΕ Together for Autism και του οργανισμού Nevronas για ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους

H πρώτη δράση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του NEVRONAS FESTival School Edition 2025, στην Τεχνόπολη

23 Οκτ 2025 | 13:52

Ο Όμιλος ΔΕΗ επεκτείνει το αιολικό πάρκο Deleni στη Ρουμανία με επιπλέον ισχύ 85 MW

Η ισχύς του πάρκου θα αυξηθεί κατά επιπλέον 85 MW, με την κατασκευή 14 νέων ανεμογεννητριών ισχύος 6,1 MW η καθεμία

23 Οκτ 2025 | 13:11

Με τη στήριξη της Invel Real Estate και της PRODEA Investments, ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τρυπητή Μήλου

Πρόκειται για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 στην Τρυπητή, το οποίο εγκαινιάστηκε συγκεντρώνοντας μικρούς και μεγάλους σε μια ζωντανή γιορτή

22 Οκτ 2025 | 09:00

Η νέα συνεργασία των Public με την Snappi υπόσχεται "έξυπνες αγορές"

Μιλάμε για ένα ακόμη έξυπνο hack αγορών, όπως ακριβώς μάς έχουν συνηθίσει τα Public μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας τους.

ΣΤΟ ΣΕΒ 07 Οκτ 2025 | 08:28

Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το ρεύμα της βιομηχανίας – Τι θα περιλαμβάνουν

Στο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι η στήριξη της βιομηχανίας δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στο ενεργειακό κόστος.

ΛΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΗ 04 Οκτ 2025 | 08:54

Στα προ κρίσης επίπεδα επιστρέφουν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας - Θα συνεχίσουν οι διακυμάνσεις

Στα προ κρίσης επίπεδα έχουν επιστρέψει οι τιμές λιανικής και χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας, μετά τις μεγάλες αυξήσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 14:01

Οι 10 οδηγίες για φθηνότερους λογαριασμούς ρεύματος τον Οκτώβριο - Πώς θα πληρώσετε λιγότερα χρήματα

Υπάρχουν τρόποι να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Και ο ακόλουθος δεκάλογος θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 07:42

Τα τιμολόγια ρεύματος για τον Οκτώβριο - Σταθερά και χαμηλότερα

Σταθερά ή μειωμένα τιμολόγια ρεύματος σε σχέση με τον Σεπτέμβριο θα ισχύσουν τον Οκτώβριο για την πλειονότητα των καταναλωτών.

ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ 30 Σεπ 2025 | 11:18

Ο πόλεμος της ακρίβειας: Τι κρύβεται πίσω από το μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και σούπερ μάρκετ

Η …Μεγάλη Τετάρτη της ακρίβειας – τα τιμολόγια ρεύματος, οι τιμές στο supermarket και το βιομηχανικό ρεύμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:18

Τα τιμολόγια ρεύματος της Protergia για τον Οτκώβριο

Η Protergia αναφέρει πως παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει τους καταναλωτές, απορροφώντας τις διακυμάνσεις της αγοράς κάθε φορά που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

ΤΙΜΕΣ 25 Σεπ 2025 | 07:43

Ανοδικές τάσεις στο ρεύμα - Αύξηση 20,9% δείχνει η χονδρική για τον Οκτώβριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου η χονδρική είχε εμφανίσει πολύ εντονότερη άνοδο, αγγίζοντας το +30% σε σχέση με τον Αύγουστο.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Σεπ 2025 | 14:07

Ερχεται νέο πακέτο επιδοτήσεων για την ανακαίνιση ακινήτων- Για να βγουν στην αγορά και άλλα διαμερίσματα

Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών καλείται να "κλειδώσει" τα κονδύλια που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Σεπ 2025 | 06:44

Ερχεται νέα αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος τον Οκτώβριο - Καταφύγιο τα μπλε τιμολόγια

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας, καταφύγιο για τους καταναλωτές παραμένουν τα σταθερά μπλε τιμολόγια.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Αυγ 2025 | 12:38

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ τον Αύγουστο

Μειωμένα σε σχέση με τον Ιούλιο είναι τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τον Αύγουστο, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 28 Ιουλ 2025 | 20:17

ΔΥΠΑ: "Οσμή" σκανδάλου με τα προγράμματα επιδότησης ανέργων - Η πλατφόρμα άνοιξε μόνο για 45 λεπτά με... 43.000 αιτήσεις

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Το Βήμα", η πλατφόρμα άνοιξε αιφνιδιαστικά, όμως έκλεισε έπειτα από μόλις 45 λεπτά και... 43.000 αιτήσεις, δηλαδή χίλιες αιτήσεις το λεπτό - Τι απαντά η ΔΥΠΑ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ "ΦΩΤΙΑ" 25 Ιουλ 2025 | 13:41

Γιατί ακριβαίνει το ρεύμα από 1η Αυγούστου - Πόσο κοστίζει η λειτουργία ενός κλιματιστικού με πράσινο τιμολόγιο

Γιατί θα ακριβύνει η τιμή του ρεύματος - Εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 0,24 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 14 Ιουλ 2025 | 19:28

Επιδότηση 100 ευρώ σε 80.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους - Πού και πώς γίνεται η αίτηση

Το επίδομα των 100 ευρώ καταβάλλεται μόνο στους πρώτους 80.000 εργαζομένους που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το σεμινάριο και θα λάβουν την πιστοποίηση

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Ιουλ 2025 | 08:45

Σε ισχύ τα πρώτα δυναμικά τιμολόγια ρεύματος - Ποιες είναι οι επιλογές των καταναλωτών

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΔΕΔΔΗΕ η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στο σύνολο των καταναλωτών θα ολοκληρωθεί το 2030.

ΤΑ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ 08 Ιουλ 2025 | 08:46

Γιατί η ελληνική αγορά ηλεκτρισμού είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη

Ποια είναι τα βασικά αίτια που οδηγούν την ελληνική χονδρική αγορά ηλεκτρισμού σε υψηλότερα επίπεδα.

04 Ιουλ 2025 | 08:00

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιοι πληρώνουν φθηνότερα στην Ευρώπη - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στην Αθήνα

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις τον Ιούνιο καταγράφηκαν στην Ιβηρική χερσόνησο, με τη Μαδρίτη να σημειώνει αύξηση 7% και τη Λισαβόνα 6%, εξαιτίας της ανόδου στη χονδρεμπορική αγορά, των υψηλών θερμοκρασιών και των προβλημάτων στα υδροηλεκτρικά αποθέματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 04 Ιουλ 2025 | 06:37

Χάνουν ακόμη και πάνω από 15 ευρώ τον μήνα όσοι μένουν στα κυμαινόμενα τιμολόγια

Οι παγίδες και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές - Τι δείχνουν οι τάσεις για το επόμενο τρίμηνο.

03 Ιουλ 2025 | 11:16

Χάνουν ακόμη και πάνω από 15 ευρώ το μήνα όσοι μένουν στα κυμαινόμενα τιμολόγια

Η άνοδος που καταγράφεται στα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούλιο έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των τελευταίων εβδομάδων για την επιστροφή της μεταβλητότητας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Ιουλ 2025 | 09:06

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα τον Ιούλιο: Αυξημένα τα πράσινα τιμολόγια, αναλυτικά οι τιμές των παρόχων

Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τοπίου παίζει για ακόμη μια φορά η ΔΕΗ.

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ 30 Ιουν 2025 | 16:24

Κυβέρνηση Τραμπ: Εξετάζει την κατάργηση κονδυλίων σε νοσοκομεία που προσφέρουν φροντίδα για αλλαγές φύλου

Τον Μάιο τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) έστειλαν επιστολή σε ορισμένα νοσοκομεία που πραγματοποιούν "επεμβάσεις επαναπροσδιορισμού φύλου σε παιδιά".

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 12 Μαϊ 2025 | 14:02

Επιδότηση ρεύματος: Άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις από επιχειρήσεις – Ποιους μήνες αφορά

Η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή για ένα μήνα, έως και την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025.

ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ 11 Μαϊ 2025 | 08:51

Ρεύμα: Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων επιδότησης για τις επιχειρήσεις -Ποιες είναι οι 3 κατηγορίες

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε τρεις ομάδες, ανάλογα με τον κύκλο εργασιών προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος της επιδότησης.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ 05 Μαϊ 2025 | 11:54

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, με επιδότηση 17.000 ευρώ για ανέργους

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας ανέργων, ηλικίας 30-59 ετών, με έμφαση στις γυναίκες, που θα επιχορηγήσει με 17.000 ευρώ τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 03 Μαϊ 2025 | 09:19

Μεγάλο μπλακ άουτ στο κέντρο της Αθήνας – Στο απόλυτο σκοτάδι δρόμοι σε Κυψέλη, Γκύζη και Εξάρχεια [βίντεο]

Ένα επίμονο "μπλακ άουτ" βύθισε στο απόλυτο σκοτάδι μεγάλο τμήμα του κέντρου της Αθήνας νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Απρ 2025 | 07:51

Πώς θα δοθούν οι επιδοτήσεις για το ρεύμα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πιστοποιήσουν ότι δεν έχουν υπερβεί το σχετικό πλαφόν ενισχύσεων, για να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 22 Απρ 2025 | 12:37

Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις στο ρεύμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι επιδοτήσεις ρεύματος προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αφορούν αναδρομικά στους μήνες Δεκέμβριο 2024, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2025.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΔΔΗΕ 01 Απρ 2025 | 07:04

Από σήμερα το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος - Δείτε τις ώρες

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης (το παλιό "νυχτερινό" ρεύμα).

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ 31 Μαρ 2025 | 11:48
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 24 Μαρ 2025 | 08:29

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σήμερα σε 7 περιοχές της Αττικής

Διακοπές ρεύματος έχει προγραμματίσει για σήμερα, Δευτέρα, ο ΔΕΔΔΗΕ σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Δείτε ποιες είναι.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Μαρ 2025 | 10:17

Σε καθοδική τροχιά οι τιμές του ρεύματος - Πόση μείωση θα έχουμε στους λογαριασμούς του Απριλίου

Γενικά οι τιμές τον Μάρτιο για αρκετές ημέρες υποχωρούν κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα.

ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 11 Μαρ 2025 | 04:50

Πώς θα εξαργυρώσετε τις "επιταγές για τα laptops" - Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 1.600 ευρώ

Ο αριθμός των "επιτυχόντων" που θα λάβουν τα vouchers για την αγορά tablets και laptops είναι σαφώς μικρότερος συγκριτικά με τον αντίστοιχο των δυσαρεστημένων.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 08 Μαρ 2025 | 12:40

Έρχονται τα "κουπόνια για τα laptop": Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση των vouchers - Ποιοι θα πάρουν από 630 έως 1.600 ευρώ

Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 400.000 και δεν θα ικανοποιηθούν στο σύνολό τους.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 22 Φεβ 2025 | 09:42

Κοντά στα επίπεδα του Φεβρουαρίου οι τιμές ρεύματος τον Μάρτιο - Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση 700.000 επιχειρήσεων

Η επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος των νοικοκυριών αναμένεται επίσης να διατηρηθεί και τον επόμενο μήνα.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 21 Φεβ 2025 | 14:18

Ανακαινίστε το κλειστό διαμέρισμά σας και κάντε απόσβεση σε εννέα μήνες

Μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος "Ανακαινίζω – Νοικιάζω", οι ιδιοκτήτες μπορούν να λάβουν επιδότηση ακόμη και 8100 ευρώ για παρεμβάσεις συνολικού κόστους 13.500 ευρώ

ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΑΣΗ 13 Φεβ 2025 | 09:06

Ντόμινο αυξήσεων από το αέριο και στο ρεύμα – Ξεπερνά τα 200 ευρώ/MWh η τιμή χονδρικής

Η τιμή του ρεύματος θα εκτιναχθεί πάνω από τα 200 ευρώ η μεγαβατώρα.

22 Ιαν 2025 | 08:40

ΔΕΔΔΗΕ: Έρχονται αυξήσεις 23% στα τέλη διανομής ρεύματος

Η πρόταση του ΔΕΔΔΗΕ συνεπάγεται σημαντική αύξηση της επιβάρυνσης των τελών διανομής που πληρώνουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ 17 Ιαν 2025 | 07:44

Μόνο 100 από τους 26.000 ταξιτζήδες έχουν κάνουν αίτηση επιδότησης για ηλεκτρικό αυτοκίνητο - Γιατί αντιδρά ο Λυμπερόπουλος

Μόνο οι 100 οδηγοί από τους τουλάχιστον 26.000 σε όλη την Ελλάδα έχουν κάνει αίτηση για την εν λόγω επιδότηση.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07 Ιαν 2025 | 17:10

Λογαριασμοί ρεύματος: Στο 1,5 λεπτό ανα κιλοβατώρα η επιδότηση για τον Ιανουάριο - Οι δικαιούχοι

Η τελική τιμή του ρεύματος για τον καταναλωτή αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 14 σεντς.

ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ 31 Δεκ 2024 | 11:25

Τιμολόγια ρεύματος: Φουλ στο… μπλε με το καλημέρα της νέας χρονιάς - Τι αλλάζει για τους καταναλωτές

Τι φέρνει το 2025 για εκατομμύρια νοικοκυριά – Πώς ξεκινά η χρονιά για τα "πράσινα" τιμολόγια ρεύματος.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 23 Δεκ 2024 | 12:40

Αυτό είναι το νέο επίδομα ανεργίας – Πόσα θα εισπράττουν οι δικαιούχοι

Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του νέου επιδόματος ανεργίας - Τι αλλάζει για τους ανέργους

ΑΠΟ ΕΡΓΑΝΗ 11 Δεκ 2024 | 18:46

Αυτές είναι οι δουλειές με τους καλύτερους μισθούς στην Ελλάδα - Πού είχαμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις

Αυτοί είναι οι κλάδοι "πρωταθλητές" στις αυξήσεις μισθών και στη ζήτηση εργαζομένων.

ΟΔΗΓΟΣ 10 Δεκ 2024 | 08:30

Ευκαιρία: Επιδότηση έως 7.440 ευρώ για αντλία θερμότητας και έως 1.264 ευρώ για ηλιακό θερμοσίφωνα

Το πρόγραμμα αφορά κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες ενώ το ποσοστό επιδότησης μπορεί να φτάσει στο 50% ανεξαρτήτως εισοδήματος ή στο 60% για τους έχοντες πολύ χαμηλά εισοδήματα.

ΔΥΠΑ 09 Δεκ 2024 | 20:40

Πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων με επιχορήγηση έως 100% του μισθού

Μέχρι το τέλος του έτους, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 25-45 ετών, με επιχορήγηση έως 100% μισθού και εισφορών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Δεκ 2024 | 23:56

Στην Καλαμαριά δεν έχουν ρεύμα επί 6 ημέρες- Κατέθεσαν μήνυση στον ΔΕΔΔΗΕ

Επιπλέον μεγάλα τμήματα του δήμου παραμένουν χωρίς ηλεκτροφωτισμό στους δρόμους, κάτι που ενέχει μεγάλη επικινδυνότητα για την ασφάλεια των κατοίκων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 06 Δεκ 2024 | 12:09

Οι επιδοτήσεις Δεκεμβρίου για το ηλεκτρικό ρεύμα: Στο 1,5 λεπτό ανά κιλοβατώρα

Το συνολικό κόστος της ενίσχυσης για το Δεκέμβριο ανέρχεται σε 20,5 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 01 Δεκ 2024 | 09:14

Τιμολόγια ρεύματος: Στροφή των καταναλωτών προς τα σταθερά - Εως 44% φθηνότερα

Η τάση προσανατολισμού των καταναλωτών προς τα σταθερά τιμολόγια υπαγορεύεται από τη διαμόρφωση των τιμών

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ 25 Νοε 2024 | 14:04

Αυτές είναι οι λύσεις για φθηνότερο ρεύμα μέσα στις γιορτές

H χρέωση του "πράσινου" τιμολογίου για τον Δεκέμβριο μετά την επιδότηση και το "καταφύγιο" του μπλε τιμολογίου.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ 22 Νοε 2024 | 23:55

Χωρίς ρεύμα στον Διόνυσο – Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση λόγω των ισχυρών ανέμων

Δεν έχει γίνει γνωστό αν από τους ανέμους έχει πέσει κάποιο κλαδί πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 20 Νοε 2024 | 19:15

Οι 4+1 λόγοι που έχουν εκτροχιαστεί (ξανά) οι τιμές του ρεύματος - Πληροφορίες για ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν

H εκτίμηση που επικρατεί στην αγορά είναι ότι η κατάσταση με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Νοε 2024 | 10:02

Μαρινάκης: Νέα οριζόντια επιδότηση για το ρεύμα αν χρειαστεί - Δεν θα δοθεί άλλο έκτακτο επίδομα πριν τα Χριστούγεννα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι καταναλωτές δεν θα δουν υπέρμετρες αυξήσεις.

10 Νοε 2025 | 17:54

CAPA: Από το χθες στο αύριο των εταιρικών υποθέσεων ο άνθρωπος παραμένει στο επίκεντρο

H CAPA ανακήρυξε Επίτιμα Μέλη της τις κυρίες Λόλα Νταϊφά και Ρίτα Μαλικούτη για την πολύτιμη συμβολή τους στον κλάδο των Δημοσίων Σχέσεων στο πλαίσιο του δεύτερου capacities event

07 Νοε 2025 | 17:51

COSMOTE TELEKOM: Νέα εποχή συνδεσιμότητας σε όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας με δωρεάν γρήγορο ίντερνετ

Γρήγορο ίντερνετ έως 300Mbps, σε σχεδόν 600 σχολικές μονάδες με πάνω από 19.500 μαθητές

07 Νοε 2025 | 15:40

Skroutz Book Awards 2025: Το κοινό ψήφισε και αποφάσισε

Η αγάπη αυτή που έχει το δημοφιλέστερο marketplace για τα βιβλία φάνηκε και έμπρακτα καθώς αυτή γιορτάστηκε με έναν μοναδικό τρόπο: τα πρώτα Skroutz Book Awards!

06 Νοε 2025 | 19:05

Η ENTERSOFTONE F&B φέρνει την επανάσταση στην εστίαση με τις νέες λύσεις POINT2ORDER και Kitchen Management System

Η ENTERSOFTONE F&B παρουσιάζει δύο νέες καινοτόμες εφαρμογές, το POINT2ORDER και το Kitchen Management System

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 05 Νοε 2025 | 16:26

My market Local: 4 χρυσά βραβεία στα Supermarket Awards 2025!

Οι βραβεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη δυναμική και σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία του δικτύου των My market Local σε Αττική και Θεσσαλονίκη

23 Οκτ 2025 | 17:52

H ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas υποστηρίζει τις δράσεις της ΑΜΚΕ Together for Autism και του οργανισμού Nevronas για ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους

H πρώτη δράση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του NEVRONAS FESTival School Edition 2025, στην Τεχνόπολη

23 Οκτ 2025 | 12:19

ΑΒ Έτοιμα Γεύματα: Γεύματα Χαμηλών Θερμίδων, High Protein και Vegan

Η σειρά ΑΒ Έτοιμα Γεύματα προσφέρει ολοκληρωμένες, γευστικές και ποιοτικές λύσεις που ανταποκρίνονται στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής

22 Οκτ 2025 | 12:16

Πώς αλλάζει η βιομηχανία τροφίμων

Φυτικά υποκατάστατα, εργαστηριακά τρόφιμα και βιώσιμες πρακτικές που μειώνουν το οικολογικό αποτύπωμα.

22 Οκτ 2025 | 12:16

Το vegan δεν είναι πια επιλογή για λίγους

Μια παγκόσμια τάση που καθορίζει το μέλλον της διατροφής.

21 Οκτ 2025 | 13:43

Η METRO αναδείχθηκε Retailer of the Year 2025 στα Supermarket Awards

Με την κορυφαία διάκριση και 21 ακόμα βραβεία στα Supermarket Awards 2025, η METRO επιβεβαιώνει τη δέσμευση της προς τους συνεργάτες, ανθρώπους και πελάτες!

21 Οκτ 2025 | 13:31

Η ΕΖΑ συνεχίζει την αναπτυξιακή της στρατηγική με την απόκτηση της μπύρας CRETAN KINGS

Μια premium μπύρα με καταγωγή από το Ρέθυμνο, που συνδυάζει αυθεντικότητα και ισχυρή ταυτότητα.

21 Οκτ 2025 | 11:54

THEON: Υπογραφή μακροπρόθεσμης συμφωνίας-πλαίσιο με ευρωπαϊκό κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ - Ανάθεση σύμβασης για θερμικές διόπτρες

Η σύμβαση έχει αρχική διάρκεια τριών ετών (2026 - 2028) και δυνατότητα πολυετών επεκτάσεων από το 2029 και μετά

21 Οκτ 2025 | 10:09

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοινώνει την πρωτοβουλία "Open Up Sales Future Leaders"

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες μπορούν να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.

20 Οκτ 2025 | 14:39

Πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου PDF: Αποτελεσματική επεξεργασία

​Αποτελεσματική επεξεργασία PDF: Το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου PDF και σωστές πρακτικές

20 Οκτ 2025 | 11:22

Εκπτώσεις έως και 30% στα δρομολόγια της Blue Star Ferries, της Hellenic Seaways, της Anek Lines και της Superfast Ferries για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Εκπτώσεις έως και 30% για τα δρομολόγια που θα εξυπηρετήσουν την φθινοπωρινή απόδραση της 28ης Οκτωβρίου