Follow us

Εστίαση: Επέλαση νέων αλυσίδων street food στην Ελλάδα - Πώς η Gen Z καθορίζει τις τάσεις

Υπάρχει μια νέα γενιά με αυξανόμενη αγοραστική δύναμη και όρεξη για φαγητό έξω: η Γενιά Z.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Υπάρχει μια νέα γενιά με αυξανόμενη αγοραστική δύναμη και όρεξη για φαγητό έξω: η Γενιά Z. Γεννημένοι μεταξύ 1996 και 2012, οι Gen Z-ers δεν ακολουθούν απλώς τις τάσεις,˙τις καθορίζουν, διαμορφώνοντας όχι μόνο τα μενού των αλυσίδων fast food, αλλά και τις αποφάσεις ισχυρών επενδυτικών κεφαλαίων.

Με... ευαγγέλιο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok και το Instagram, εκτιμούν τη διαφάνεια στα συστατικά, τις καινοτόμες εμπειρίες γεύσεων –αλλά ταυτόχρονα και τα νοσταλγικά μενού–, καθώς και τα φαγητά που ταιριάζουν στον γρήγορο, ψηφιακά συνδεδεμένο τρόπο ζωής τους.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι καθιερωμένοι παίκτες όπως η Vivartia (Goody’s) και η Γρηγόρης επενδύουν στο street food, μια αναδυόμενη παγκόσμια τάση στον κλάδο του γρήγορου φαγητού, τη στιγμή που πολυεθνικές αλυσίδες εστίασης επιστρέφουν στην ελληνική αγορά ή έρχονται για πρώτη φορά, προσδοκώντας να αποκομίσουν υπεραξίες. Όχι βεβαίως μόνο από το γηγενές νεανικό κοινό, αλλά και από το "εισαγόμενο", αφού οι αυξημένες τουριστικές ροές έχουν καθοριστικό ρόλο στις κινήσεις τους.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο συνολικός κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του κλάδου των Υπηρεσιών Εστίασης το έτος 2024 ανήλθε σε 10,12 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 2,4% σε σχέση με το 2023, χρονιά κατά την οποία είχε ανέλθει σε 9,89 δισ. ευρώ.

Μεξικό και Αγγλία

Μετά την Pizza Hut, που επανήλθε στη χώρα μας πριν από μερικούς μήνες ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στον χώρο όπου στεγαζόταν το ιστορικό καφέ "Λέντζος" στο Παγκράτι, ο κυπριακός όμιλος PHC Franchised Restaurants Public Ltd λανσάρει στην ελληνική αγορά και τη διεθνή αλυσίδα Jamie Oliver Kitchen, που ανοίγει το πρώτο της εστιατόριο στο Golden Hall στο Μαρούσι μέσα στον Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά το μελλοντικό πλάνο ανάπτυξης της Pizza Hut στην εγχώρια αγορά, πληροφορίες αναφέρουν πως είναι άμεσα εξαρτώμενο από την απόδοση των καταστημάτων, σε κάθε περίπτωση όμως έχει γίνει σχεδιασμός για το 2025 και το 2026 σε συνεργασία με τον αμερικανικό όμιλο Yum! Brands.

Αυτή τη στιγμή ο όμιλος PHC διαχειρίζεται περίπου 120 εστιατόρια σε Ελλάδα και Κύπρο. Συγκεκριμένα, στην κυπριακή αγορά εκπροσωπεί τα διεθνή σήματα Pizza Hut, KFC, Taco Bell, wagamama, caffe nero, Burger King, Jamie’s Italian, Jamie Oliver Kitchen και Paul, ενώ στην ελληνική το wagamama και την Pizza Hut και οσονούπω και το brand Jamie Oliver Kitchen.

Τα εστιατόρια Wagamama, με κουζίνα ασιατικής επιρροής, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Μεγάλη Βρετανία, μετράνε ήδη τρία σημεία στην Αττική: σε Κηφισιά, Golden Hall και στη συμβολή των οδών Αιόλου και Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φορά που οι Έλληνες –και συγκεκριμένα οι Αθηναίοι– έφαγαν Pizza Hut ήταν το 1989, όταν η Food Plus, ως franchisee της YUM! Brands Inc., άνοιξε την πρώτη ομώνυμη πιτσαρία στο Κεφαλάρι, στην Κηφισιά, ενώ το καλοκαίρι του 2020 ανακοινώθηκε το κλείσιμο των τελευταίων καταστημάτων.

Πάντως η Food Plus, ως franchisee της YUM! Brands Inc., ανέλαβε τη διαχείριση των καταστημάτων Taco Bell στην Ελλάδα, με στόχο της διοίκησης να προσθέτει κάθε χρονιά στο δίκτυο της Tex-Mex αλυσίδας περίπου 4-5 καταστήματα. Το πρώτο κατάστημα Taco Bell θα κάνει ντεμπούτο στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα στο κέντρο της Αθήνας.

Αναπτύσσεται η Jackaroo

Η Vivartia, που έκανε το μεγάλο comeback στην κερδοφορία το 2023, με τον κλάδο της εστίασης να εμφανίζει –για δεύτερη χρονιά– τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, πριν από έναν μήνα απέκτησε το 60% της Jackaroo, της δημοφιλούς αλυσίδας με έμφαση στο "original" αμερικανικό street food, την οποία ίδρυσε ο Μιχάλης Ματζουράνης το 2018, ξεκινώντας από ένα κατάστημα στον Πειραιά. Η Vivartia επένδυσε περί τα 10 εκατ. ευρώ σε αυτή την εξαγορά, θέλοντας να προσεγγίσει το νεανικό κοινό (ηλικίες 15-25 ετών). Μάλιστα, ο όμιλος επενδύει και οργανικά στο street food, λανσάροντας πριν από λίγους μήνες το πρώτο κατάστημα La Pasteria Urban στο Μαρούσι, που φέρνει την αυθεντική γεύση της Ιταλίας… on the go.

Ο Μιχάλης Ματζουράνης παραμένει μέτοχος στην Jackaroo, διατηρώντας το 40% της αλυσίδας, καθώς και τη διοίκηση, ενώ στις 15 Μαΐου η αλυσίδα θα ανοίξει το έκτο της κατάστημα, στην Αγία Παρασκευή, διαθέτοντας ήδη πέντε σημεία στην Αττική (δύο στον Πειραιά και από ένα σε Φωκίωνος Νέγρη, Νέο Κόσμο και Περιστέρι).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Vivartia περιλαμβάνεται το άνοιγμα τουλάχιστον ακόμα δύο καταστημάτων, εκ των οποίων το ένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Επίσης

Και ο Βλάσης Γεωργάτος

Στην εξαγορά επιπλέον ποσοστού 15% της Mailo’s the Pasta Project, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική συμμετοχή του στο 35%, προχώρησε ο όμιλος VG Holding του Βλάσση Γεωργάτου, γνωστού από την αλυσίδα Γρηγόρης ΑΒΕΕ.

Η νέα αυτή κίνηση της VG Hodling έρχεται λίγους μήνες μετά την αρχική απόκτηση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Mailo’s, σε άσκηση δικαιώματος αγοράς επιπλέον ποσοστού που προβλεπόταν από την αρχική συμφωνία. Η εταιρεία συμμετοχών είχε αποκτήσει το 20% της Mailo’s έναντι 4 εκατ. ευρώ. Η ενίσχυση της συνεργασίας αντανακλά τη σταθερή εμπιστοσύνη ενός μεγάλου ομίλου στο όραμα του brand, το αναπτυξιακό του μοντέλο και τη δυναμική που έχει χτίσει στην αγορά.

Η αξία αποτίμησης του 100% της Mailo’s, που το 2024 κατέγραψε κύκλο εργασιών 4,788 εκατ. ευρώ (αυξημένο κατά 31,7% σε σχέση με τα 3,637 εκατ. ευρώ του 2023), κυμαινόταν τότε μεταξύ 18,035 και 20,548 εκατ. ευρώ, με μέση αποτίμηση τα 19,236 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Deloitte.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σεράνο, αρμενοβίλ, πάστα αμυγδάλου: Τα εστιατορικά γλυκά της Αθήνας έχουν γεύση νοσταλγίας

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ 27 Νοε 2025 | 06:25

Μπορεί ένα μεγάλο και βαρύ γεύμα να προκαλέσει καρδιακή προσβολή;

Η πέψη ενός μεγάλου, λιπαρού γεύματος είναι "σκληρή δουλειά" για την καρδιά.

25 Νοε 2025 | 12:58

Πάρις Αγγέλικα: Όραμα μου είναι τα περιβάλλοντα εργασίας να μην θυσιάζουν την υγεία και την ανθρώπινη πλευρά στο βωμό της επιτυχίας και της αποδοτικότητας

Τι αναφέρει για το burnout στον εργασιακό χώρο, πως το αντιμετωπίζει μέσω των προγραμμάτων Corporate Wellness και ποιες συμβουλές δίνει.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 21 Νοε 2025 | 06:21

Εισόδια Θεοτόκου: Τι τρώμε την 21η Νοέμβρη - Το έθιμο με τα πολυσπόρια, τι συμβολίζει

Η γιορτή αυτή συνδέεται άμεσα με τον Νοέμβρη, τον Σπορέα, τον μήνα που οι γεωργοί βρίσκονται στο μέσο της σποράς

19 Νοε 2025 | 12:33

Μ. Ρήγας: Στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο η προμήθεια φυσικού αερίου με αγωγό από το Ισραήλ

O κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι η Energean στη Μεσόγειο έχει συνολική παραγωγή περίπου 7,5 δισ. κυβικών μέτρων.

19 Νοε 2025 | 10:24

ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ

Το ισχυρά αναπτυξιακό, επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου ΔΕΗ για την τριετία 2026-2028.

ΑΠΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΡΗΣΗΣ 14 Νοε 2025 | 08:00

Επενδύοντας σε αβέβαιους καιρούς - Η στρατηγική της Freedom24

Οι αναλυτές της Freedom24 υπογραμμίζουν ότι σε περιόδους αβεβαιότητας, κερδισμένοι επενδυτές είναι τελικά όσοι έχουν προετοιμαστεί για κάθε εξέλιξη

13 Νοε 2025 | 12:03

Και τη φετινή Black Friday… η αναζήτηση τελειώνει στο Skroutz!

Όλος ο Νοέμβριος γεμάτος προσφορές, rewards και μοναδικά προνόμια.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 11 Νοε 2025 | 13:50

Η επίσημη δήλωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τη δικαστική υπόθεση με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η HEINEKEN N.V. και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παραμένουν πεπεισμένες ότι οι ισχυρισμοί της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης είναι αβάσιμοι.

10 Νοε 2025 | 09:30

Η Miele Hellas Αναγνωρίζεται ως Πρωτοπόρος στην Ελληνική Φιλοξενία

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum InterContinental Athens, ανέδειξε τη Miele ως ηγέτη στο χώρο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 09 Νοε 2025 | 09:56

Black Friday 2025: Τι προτιμούν να αγοράσουν οι 4 στους 10 καταναλωτές

Για τις επιχειρήσεις, η περίοδος της Black Friday αποτελεί σημαντική ανάσα ρευστότητας.

ΓΕΓΟΝΟΣ-ΟΡΟΣΗΜΟ 08 Νοε 2025 | 11:25

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Από τα ξενοδοχεία ως τα μικρά καφέ και η τοπική οικονομία

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά μια διαδρομή, είναι ένα τριήμερο που φέρνει στην πόλη χιλιάδες δρομείς, συνοδούς και θεατές

06 Νοε 2025 | 19:05

Η ENTERSOFTONE F&B φέρνει την επανάσταση στην εστίαση με τις νέες λύσεις POINT2ORDER και Kitchen Management System

Η ENTERSOFTONE F&B παρουσιάζει δύο νέες καινοτόμες εφαρμογές, το POINT2ORDER και το Kitchen Management System

06 Νοε 2025 | 15:15

Packmen Project: Η Interamerican "δοκίμασε" δύο creators για 24 ώρες σε φυσικές καταστροφές

Η ενέργεια προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media της Interamerican και των creators.

FCEM WORLD CONGRESS 2025 06 Νοε 2025 | 11:06

Η Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γυναικείας επιχειρηματικότητας

Εντυπωσιακή έναρξη του FCEM World Congress 2025 – Η Ελλάδα σε ρόλο διεθνούς κόμβου ηγεσίας και καινοτομίας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Νοε 2025 | 08:22

Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται το ψηφιακό πελατολόγιο - Καταργείται η υποχρέωση υποβολής συμφωνητικών

Στόχος είναι η πλήρης καταγραφή των πελατών και η άμεση διασταύρωση των αποδείξεων και των τιμολογίων που εκδίδονται.

ΔΙΑΚΡΙΣΗ 05 Νοε 2025 | 16:26

My market Local: 4 χρυσά βραβεία στα Supermarket Awards 2025!

Οι βραβεύσεις αυτές επιβεβαιώνουν τη δυναμική και σταθερά αναπτυσσόμενη πορεία του δικτύου των My market Local σε Αττική και Θεσσαλονίκη

05 Νοε 2025 | 09:42

Χριστούγεννα 2025: Ιδέες για το σπίτι & δώρα Χριστουγέννων που θα σε ενθουσιάσουν!

Τώρα είναι η εποχή που το σπίτι μας θα γεμίσει φως και ζεστασιά.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 05 Νοε 2025 | 08:19

Το αγαπημένο μπριάμ... αλλιώς - Με όλα τα λαχανικά του φθινοπώρου, είναι λουκούμι

Πολύχρωμα λαχανικά, αρωματικές ρίζες και φρέσκα μυρωδικά μπαίνουν στο ταψί και μεταμορφώνονται σε ένα μπριάμ διαφορετικό – γεμάτο γεύση, άρωμα και θρεπτικά συστατικά.

04 Νοε 2025 | 15:47
04 Νοε 2025 | 15:35

Η Carrier επενδύει δισεκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και μέσω της AHI Carrier SEE φέρνει την καινοτομία στη ΝΑ Ευρώπη

Στην περίοδο 2020-2025, η Carrier έχει επενδύσει περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια σε βιώσιμη Έρευνα και Ανάπτυξη, με στόχο να ξεπεράσει τα 4 δισ. έως το 2030

04 Νοε 2025 | 14:42

Technogym & New York College: Συνεχίζουμε μαζί για τη νέα γενιά επαγγελματιών wellness

Η συνεργασία της Technogym, brand του Ομίλου Φάις και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του wellness, με το New York College, συνεχίζεται δυναμικά και φέτος.

04 Νοε 2025 | 11:28

Το efood local συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Το efood local έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό σημείο συνάντησης της γειτονιάς

03 Νοε 2025 | 16:54

Η Ολυμπία Οδός επιτυγχάνει πλήρη εκσυγχρονισμό του φωτισμού

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, η Ολυμπία Οδός είναι πλέον ένας 100% "LED αυτοκινητόδρομος", με εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 55%

03 Νοε 2025 | 16:26

ZEBRA: Ο νέος πρωταγωνιστής της ΕΤΕΜ στον κόσμο της φιλοξενίας και του αρχιτεκτονικού design

Το Premium Cladding System ZEBRA αποτελεί μια προηγμένη λύση επένδυσης όψεων για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

WORLD LUXURY HOTEL AWARDS 2025 03 Νοε 2025 | 13:13

Διεθνής Διάκριση για τα Ella Resorts: Το Elissa Lifestyle Beach Resort βραβεύτηκε ως Adults Only - Global Winner

Ο όμιλος απέσπασε 9 πολύ σημαντικές βραβεύσεις στα WLHA και πολλαπλές βραβεύσεις σε άλλους κορυφαίους θεσμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

03 Νοε 2025 | 10:40

Energean: Σχέδιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο με αγωγό από το Ισραήλ

Έργο που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου και τη συνεργασία στην περιοχή.

31 Οκτ 2025 | 12:11

Ο υπερσύγχρονος κόμβος τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας "TEST BEFORE INVEST FACILITY" του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ άνοιξε στο Κορωπί

Πυλώνες τεχνολογικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας το ΕΠΙΣΕΥ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 30 Οκτ 2025 | 15:48

Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών

Κάλυψη διδάκτρων και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για ακόμη 40 υποψήφιους πιλότους.

30 Οκτ 2025 | 12:43

X. Μπακολουκάς (Γενικός διευθυντής AXIA CERT): Οι μεγάλες προκλήσεις, οι ευκαιρίες και το μέλλον της πιστοποίησης

Ο Γενικός Διευθυντής της AXIA CERT, Χάρης Μπακολουκάς, μιλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού και τα φιλόδοξα σχέδια για τη διεθνή του επέκταση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 10:47

Στην Alter Ego Media το 40% της Stages Network - Η εταιρεία με τα 10 θέατρα του Διονύση Παναγιωτάκη

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται δέκα ιστορικά θέατρα - Ήβη, Δημήτρης Χορν, Μικρό Χορν, Εμπορικόν, Αποθήκη, Πειραιώς 131, Embassy, Λαμπέτη, Ψυρρή και Θερινό Λαμπέτη-, καθώς και ο σύγχρονος πολυχώρος Stage Seven.

30 Οκτ 2025 | 09:32

ΟΠΑΠ: Η Εταιρική Υπευθυνότητα συνεχίζει να γίνεται πράξη μέσα από το πρόγραμμα "Μαζί για Καλό Σκοπό"

Ενίσχυση δομών και φορέων τοπικών κοινωνιών σε όλη την Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά με τη βοήθεια των συνεργατών του δικτύου ΟΠΑΠ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Οκτ 2025 | 08:04

Ποιοι φόροι πληρώνονται στην ώρα τους από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τα φυσικά πρόσωπα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 08:20

Καφε-οικονομία η Ελλάδα με στροφή σε κλάδους χαμηλής παραγωγικότητας όπως η εστίαση και ο τουρισμός

Τι αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησαν 4 Έλληνες καθηγητές για λογαριασμό του London School of Economics

24 Οκτ 2025 | 14:26

H Eurolife FFH Μεγάλος Χορηγός του "Oh My Dog Thessaloniki Pet Festival"

Αξία έχει να απολαμβάνεις κάθε στιγμή με τον τετράποδο φίλο σου

24 Οκτ 2025 | 12:33

To EFA GROUP επενδύει στη Realiscape για τεχνολογική υπεροχή στην προσομοίωση και εκπαίδευση στους τομείς άμυνας και ασφάλειας

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου για ενίσχυση των δυνατοτήτων του με καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες

23 Οκτ 2025 | 17:52

H ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas υποστηρίζει τις δράσεις της ΑΜΚΕ Together for Autism και του οργανισμού Nevronas για ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους

H πρώτη δράση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του NEVRONAS FESTival School Edition 2025, στην Τεχνόπολη

23 Οκτ 2025 | 13:52

Ο Όμιλος ΔΕΗ επεκτείνει το αιολικό πάρκο Deleni στη Ρουμανία με επιπλέον ισχύ 85 MW

Η ισχύς του πάρκου θα αυξηθεί κατά επιπλέον 85 MW, με την κατασκευή 14 νέων ανεμογεννητριών ισχύος 6,1 MW η καθεμία

23 Οκτ 2025 | 13:11

Με τη στήριξη της Invel Real Estate και της PRODEA Investments, ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τρυπητή Μήλου

Πρόκειται για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 στην Τρυπητή, το οποίο εγκαινιάστηκε συγκεντρώνοντας μικρούς και μεγάλους σε μια ζωντανή γιορτή

22 Οκτ 2025 | 09:00

Η νέα συνεργασία των Public με την Snappi υπόσχεται "έξυπνες αγορές"

Μιλάμε για ένα ακόμη έξυπνο hack αγορών, όπως ακριβώς μάς έχουν συνηθίσει τα Public μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας τους.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 08 Οκτ 2025 | 10:30

Οι περιοχές που κάνουν πρωταθλητισμό στη φοροδιαφυγή - Εστιατόριο στην Κρήτη έκρυψε... 18.500 αποδείξεις

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επέβαλαν πρόστιμα και λουκέτα 48 και πλέον ωρών, σε 300 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον χώρο της εστίασης και της μίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων παραλιών.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΑ 08 Οκτ 2025 | 10:14

Η στιγμή που ο Πάνος Ρούτσι τρώει την πρώτη μπουκιά μετά την απεργία πείνας - Η φωτό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Η συγκινητική φωτογραφία του Πάνου Ρούτσι με τη σύζυγό του τη στιγμή που του δίνει την πρώτη μπουκιά φαγητό μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας έξω από τη Βουλή.

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 05 Οκτ 2025 | 09:59

Κοτόπουλο: Το "άγιο δισκοπότηρο" του street food - Νέες επενδύσεις με στόχο τη Gen Z

Το τηγανητό κοτόπουλο από comfort food του αμερικανικού Νότου έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εμπορικά προϊόντα στον κλάδο της εστίασης παγκοσμίως.

30 Σεπ 2025 | 06:00

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά: Φαγητό, ποτό και εμπειρίες που δεν χάνεις

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.

29 Σεπ 2025 | 06:00

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 23:40
24 Σεπ 2025 | 06:00

Πώς θα φας στα νοστιμότερα αθηναϊκά σαλόνια και μάλιστα με τιμές-έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

14 Σεπ 2025 | 09:00

Για πίτσα-πάρτι στον Κεραμεικό: Τι θα συμβεί σύντομα στον πεζόδρομο της οδού Σαλαμίνος

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

11 Σεπ 2025 | 09:00
ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 11 Σεπ 2025 | 06:24

Δέκα διατροφικοί μύθοι που πρέπει να ξεχάσουμε μια για πάντα

Πρόκειται για μερικές μόνο από τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχουμε πάνω σε θέματα διατροφής, όπως μεταδίδουν οι ΝΥΤ.

STREET FOOD 03 Σεπ 2025 | 09:27

Tacο Bell: Comeback στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια απουσίας - Πού ανοίγει το πρώτο κατάστημα

Που ανοίγει το νέο κατάστημα των Taco Bell στην Ελλάδα. Ποια η στρατηγική για να κερδίζει τη Gen Z.

03 Σεπ 2025 | 09:00

Τι ακριβώς τρως στο Ίλιον: Όλοι κάνουν λόγο για ένα...ιερό σουβλάκι

Post-διακοπών προσαρμογή στο κλεινόν άστυ, με το μέρος όπου το σουβλάκι δεν είναι πρόχειρο φαγητό, αλλά αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς και φροντίδας.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 02 Σεπ 2025 | 06:22

Δεν αρκεί να κόψουμε μόνο το αλάτι: Ποια τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο μειώνουν το κίνδυνο καρδιοπαθειών

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η αποφυγή αλατιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ 16 Αυγ 2025 | 10:02

Mystreet: Στον αέρα το app καταγγελιών για τα "αυθαίρετα" τραπεζάκια στους δημόσιους χώρους

Ενισχύει την εποπτεία και διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών στην επιτήρηση της χρήσης των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων

05 Αυγ 2025 | 09:00

Σε μια αυλή στον Άγιο Δημήτριο, θα φας επικό παϊδάκι

Σε σκηνικό που θυμίζει γειτονιά της παλιάς Αθήνας, οι σχάρες είναι μονίμως ενεργές.

02 Αυγ 2025 | 09:00

Στην Παιανία θα βρεις μία από τις πιο μερακλίδικες ταβέρνες της Αθήνας

Οικεία γεύση, πολύ καλές πρώτες ύλες, ευχάριστο περιβάλλον και ατόφια φιλοξενία κάνουν καλύτερες τις καλοκαιρινές ημέρες στο περιποιημένο αυτό σποτ.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12 ΕΚΑΤ. ΠΡΟΒΟΛΕΣ 31 Ιουλ 2025 | 10:42

Viral η γυναίκα που τρώει το τελευταίο γεύμα που της άφησε η μητέρα της πριν πεθάνει - Το συγκινητικό βίντεο

Αφού τρώει το φαγητό, η γυναίκα ξεσπάει σε κλάματα, καθώς την κατακλύζουν οι αναμνήσεις από τη μητέρα της.

ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΛΛΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΗΣ 07 Ιουλ 2025 | 19:39

Ένοχη η 50χρονη Αυστραλή που σέρβιρε δηλητηριώδη μανιτάρια στα πεθερικά της: Το πορτοκαλί πιάτο που την πρόδωσε

Αυλαία στη δίκη που συγκλόνισε την Αυστραλία - Ένοχη η 50χρονη που σέρβιρε δηλητηριασμένα μανιτάρια στα πεθερικά της και στον θεία και τη θεία του εν διαστάσει συζύγου της.

24 Ιουν 2025 | 09:00

Ρέμα Φλόγα: Το νέο κυκλαδίτικο μπιστρό της Παροικιάς που ψήνει μεράκι στα ξύλα και σερβίρει μνήμη και νοστιμιά

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

20 Ιουν 2025 | 09:00

Ανακαλύψτε το viral σουβλατζίδικο στον Ίλιον

Το viral σουβλατζίδικο των ΔΠ που τυλίγει και σερβίρει άψογα το ιερό δισκοπότηρο του αθηναϊκού street food.

05 Ιουν 2025 | 04:00

Σουβλάκι που κολυμπάει: Στην Αμοργό επιπλέει η πιο απροσδόκητη καντίνα της Ελλάδας

Το Bloom Brothers Canteen γίνεται viral ξανά και ξανά - η ιστορία του μας εμπνέει και μας προετοιμάζει για ένα ακόμη καλοκαίρι.

ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ 04 Ιουν 2025 | 14:41

Έξαλλη Βρετανίδα τουρίστρια στην Κέρκυρα: Πλήρωσε 1.000 ευρώ για 7 μέρες σε all inclusive αλλά έφριξε με το ούζο και τις σαρδέλες

Πήγε στην Κέρκυρα για μία εβδομάδα σε all-inclusive αλλά δεν της άρεσε το ελληνικό φαγητό - Μιλά για διακοπές εφιάλτη και παραπονιέται: "Δεν είχαν αγγλικό φαγητό"

04 Ιουν 2025 | 09:00

Να κάτι που δεν περίμενες: Το διασημότερο σουτζουκάκι της Ελλάδας πάει Μύκονο

Η θεσσαλονικιώτικη γωνιά με τα ίσως καλύτερα ψητά σουτζουκάκια της πόλης, πιάνει κεντρικό πόστο στο νησί των Ανέμων.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 04 Ιουν 2025 | 06:08

Πιάτο που μυρίζει θάλασσα: Αρωματική γαριδομακαρονάδα με λεμόνι, σκόρδο, κρασί

Αυτό το καλοκαιρινό πιάτο θα εντυπωσιάσει χωρίς να κουράσει, αφού απαιτεί λιγότερη από μισή ώρα για να ετοιμαστεί.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 27 Μαϊ 2025 | 08:34

"Καμπανάκι" σε τουρισμό και εστίαση: Αναζητούν πάνω από 80.000 εργαζόμενους

Η έλλειψη προσωπικού παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης στη χώρα μας.

ΟΛΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Μαϊ 2025 | 18:22

Το απόλυτο ζυμαρικό του καλοκαιριού - Λιγκουίνι με λεμόνι και κολοκυθάκια, που μοσχομυρίζει

Αν ένα πιάτο μυρίζει στην κυριολεξία καλοκαίρι, τότε είναι αυτό!

ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ 13 Μαϊ 2025 | 16:21

Πέθανε ξαφνικά το κορίτσι που δεν έτρωγε: Μέχρι τα 10 δεν είχε φάει τίποτα, στα 15 σιτιζόταν ικανοποιητικά, στα 26 "έφυγε"

Δεν δόθηκαν ποτέ απαντήσεις στο ερώτημα γιατί μέχρι τα 10 της είχε πλήρη αποστροφή για το φαγητό - Όλα άλλαξαν, ξαφνικά στα 10

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Μαϊ 2025 | 15:08

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Αύξηση 637% στις δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

Αυτή τη στιγμή η ψηφιακή κάρτα εργασίας καλύπτει κλάδους όπου απασχολούνται περίπου 1.500.000 εργαζόμενοι

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ! 08 Μαϊ 2025 | 09:07

Τέλειο πιάτο με άρωμα καλοκαιριού - Δροσερό, με ντοματίνια και βελούδινη τυρένια σως

Ένα τέλειο και δροσερό πιάτο για το καλοκαίρι, για βραδιές με φίλους στο μπαλκόνι, συνοδεία κρασιού!

05 Μαϊ 2025 | 09:00

Ποιο είναι το αθηναϊκό εστιατόριο που ξεχώρισε στα Όσκαρ της Μπριζόλας

Το Champions League της καρνιβορικής τελειότητας, το World's 101 Best Steak Restaurants, κατέληξε στους φετινούς νικητές - αναλυτικά η λίστα.

04 Μαϊ 2025 | 09:00

Απλά δε χάνονται: Όλα όσα πρέπει να δεις, να κάνεις και να φας τον Μάιο στην Αθήνα

Η πόλη γεμίζει ζωντάνια και ενέργεια, με εκδηλώσεις που συνδυάζουν μουσική, φαγητό, τέχνη και πολιτισμό, δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα για αξέχαστες εμπειρίες.

ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 02 Μαϊ 2025 | 14:27

Εκλογή νέου Πάπα: Τα μυστικά του κονκλάβιου - Γιατί οι Καρδινάλιοι δεν επιτρέπεται να τρώνε ολόκληρα κοτόπουλα και ραβιόλια

Εδώ και περισσότερα από 750 χρόνια, αυστηροί κανόνες θέτουν περιορισμούς στο τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φάνε οι καρδινάλιοι.

29 Απρ 2025 | 09:00
ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ 24 Απρ 2025 | 09:17

Αργύρης Χατζηγιαννάκος: Από τις γειτονιές του Αιγάλεω, επιχειρηματίας στη Μύκονο

Το όραμα για το εστιατόριο ήταν ξεκάθαρο: να τιμήσει την ελληνική κουζίνα και τη φιλοξενία, χωρίς υπερβολές αλλά με ποιότητα και σεβασμό.

23 Απρ 2025 | 09:00

"Πού τρως, Δάφνη Καραβοκύρη;": Τα αγαπημένα της εστιατόρια στην Αθήνα

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ 19 Απρ 2025 | 12:18

Συνταγή για μαγειρίτσα μοσχομυριστή, αυγολέμονο - Με μυρωδικά, λαχταριστή

Ένα μοσχομυριστό πιάτο μαγειρίτσα για το βράδυ της Ανάστασης!

17 Απρ 2025 | 09:00

Ρολά με αστακό, σούσι και κορυφαίος καφές: Μία βόλτα στην Καψάλη, τη νέα χοτ πιάτσα στο Κολωνάκι

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΠΡΟΣΟΧΗ! 17 Απρ 2025 | 07:41

Τι πρέπει να προσέξουμε με τα αυγά και το κρέας το Πάσχα - Οι 10+1 οδηγίες από τον ΕΟΔΥ

Καθώς φτάνουμε στο Πάσχα και προετοιμαζόμαστε για το πασχαλινό τραπέζι, θα πρέπει να θυμόμαστε να ακολουθούμε μερικούς κανόνες κατά τον χειρισμό των τροφίμων.

ΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ 16 Απρ 2025 | 06:14

Μαγειρίτσα: 3+1 μοναδικές συνταγές για το αναστάσιμο δείπνο - Μυρωδάτη, αχνιστή και με παραλλαγές

Το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, μετά την Ανάσταση και το "Χριστός Ανέστη", σερβίρεται στα σπίτια η παραδοσιακή μαγειρίτσα, αχνιστή και λαχταριστή.

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ 14 Απρ 2025 | 07:22

Η πιο νόστιμη σαλάτα για το πασχαλινό τραπέζι: Σε ψωμί στεφάνι, χρωματιστή και πολύ γευστική

Σαλάτα πασχαλινή πεντανόστιμη που γίνεται το τέλειο ορεκτικό για το γιορτινό σας τραπέζι!

13 Απρ 2025 | 09:00

Για ούζα, αχινοσαλάτα και μύδια καπνιστά: Η μικρή -και νόστιμη- Βαρβάκειος της Καλλιθέας

Στη "μικρή Βαρβάκειο" των οδών Γρυπάρη και Πλάτωνος, τοπόσημο της πολυπληθούς συνοικίας, βρίσκεις τα πάντα για τα τσιπουράκια της Μεγάλης Εβδομάδας και τα πρώτα ούζα της άνοιξης.

ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΤΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ 29 Μαρ 2025 | 18:53

Κραυγή αγωνίας από την Φωτεινή Παντζιά: "Η εστίαση δέχεται πάντα την πρώτη σφαλιάρα, εύκολη στόχευση, καμία προστασία"

H επιχειρηματίας σε μακροσκελές κείμενο με τίτλο "Δεν είμαστε εχθρός", περιγράφει όσα έχει ζήσει τα 13 χρόνια που διευθύνει το εστιατόριό της.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ 29 Μαρ 2025 | 08:45

Γιατί το φαγητό μας πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 20 λεπτά όταν καθόμαστε στο τραπέζι - Τι συμβαίνει όταν τρώμε γρήγορα

Το να τρώτε πολύ γρήγορα έχει συνέπειες, καθώς ο εγκέφαλός σας δεν προλαβαίνει να συνειδητοποιήσει πότε έχετε χορτάσει

ΕΛΑΦΡΙΑ 25 Μαρ 2025 | 10:11

Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου

Το κατ’ εξοχήν παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου δεν είναι άλλο από τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά.

25 Μαρ 2025 | 09:00

Για μπακαλιάρο και όχι μόνο: Εστιατόρια για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο και πολλές άλλες προτάσεις για να τιμήσεις με ευ τρώγειν τρόπο την ημέρα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ 24 Μαρ 2025 | 08:39

Το μυστικό για την καλύτερη σκορδαλιά -Πώς θα σου βγει βελούδινη και ελαφριά

Η μέρα που θα απολαύσουμε τον αγαπημένο μας παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά.

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ! 23 Μαρ 2025 | 08:34

Πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο - Τα tips από πασίγνωστο σεφ

Το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου είναι αδιαμφισβήτητα ο μπακαλιάρος με τη σκορδαλιά!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ 22 Μαρ 2025 | 15:41

Συνταγή: Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου - Με τραγανό κουρκούτι και βελούδινη σκορδαλιά

Ο πιο νόστιμος μπακαλιάρος και το πιο τραγανό κουρκούτι, με την πιο βελούδινη και απολαυστική σκορδαλιά που φάγατε ποτέ!

20 Μαρ 2025 | 09:00

Πού πάμε για φαγητό στον Κεραμεικό

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

ΠΩΣ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ 20 Μαρ 2025 | 05:55

Γευστική και κρεμώδης σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου - Η παραδοσιακή συνταγή

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ο μπακαλιάρος με την παραδοσιακή σκορδαλιά, φυσικά θα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι.

19 Μαρ 2025 | 15:00

Επιστήμονες αποκαλύπτουν το κόλπο για να τρως λιγότερο χωρίς να το καταλαβαίνεις

Δοκίμασε αυτό το έξυπνο κόλπο και κάνε το φαγητό σου να σε χορτάσει.

19 Μαρ 2025 | 09:00

5 νέα μεζεδοπωλεία για την παρέα

Η κουλτούρα του μεζέ+κρασί/απόσταγμα στην πόλη έχει καινούρια σημεία αναφοράς.

ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΑΧΥΦΑΓΕΙΑ 16 Μαρ 2025 | 10:45

Το ζευγάρι Ελλήνων που έχει ξετρελάνει τους Νεοζηλανδούς με το greek street food - Πώς έστησαν την επιτυχημένη επιχείρησή τους

Ουρές κάνουν οι Νεοζηλανδοί για να δοκιμάσουν τις ελληνικές γεύσεις - Σαρώνει ο γύρος!

14 Μαρ 2025 | 09:00

Πού βγαίνουμε για ποτό και φαγητό μετά το γραφείο;

Το 9-5 θέλει καλοπέραση: κλείνουμε λάπτοπ και κανονίζουμε after office ποτό και φαγητό για να κάνουμε την καθημερινότητα μετά το γραφείο ακόμα πιο απολαυστική.