Αυτοκτόνησε το βράδυ της Πέμπτης στον Κορυδαλλό, η πρώην σύζυγος του 43χρονου Πολωνού καθηγητή, που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή τον Ιούλιο του 2025 στην Αγία Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η 43χρονη, η οποία κατηγορούνταν ως ηθική αυτουργός για τη δολοφονία του στην Αγία Παρασκευή, βρέθηκε νεκρή στο κελί της.
Αναλυτικότερα κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχε φτιάξει έναν αυτοσχέδιο βρόχο από σεντόνι και πετσέτα και κρεμάστηκε στα μπάνια των φυλακών.
Παράλληλα, φέρεται πως πριν βάλει τέλος στη ζωή της, άφησε πίσω ιδιόχειρο σημείωμα.
Σύμφωνα με το STAR, σε αυτό φέρεται να ζητούσε συγγνώμη από τα παιδιά της, ενώ έδινε οδηγίες στον δικηγόρο της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 43χρονη σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε οργανώσει τη δολοφονία του πρώην συζύγου της, έχοντας ως κίνητρο τις μεταξύ τους οικονομικές διαφορές, αλλά και τις διαφωνίες τους για την επιμέλεια των παιδιών τους.
Το χρονικό της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή
Το απόγευμα της 4ης Ιουλίου 2025 εκτυλίχθηκε το έγκλημα στην οδό Ειρήνης, στην Αγία Παρασκευή. Θύμα ήταν ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ, ο οποίος είχε ταξιδέψει από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να συναντήσει τα δύο παιδιά του. Λίγο πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού μαζί τους, δέχθηκε θανατηφόρα πυρά.
Οι αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν άμεσα έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών και των κινήτρων της επίθεσης. Αφού διαπιστώθηκε η ταυτότητα του θύματος, το ενδιαφέρον των ερευνητών στράφηκε στο οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον, αναζητώντας πρόσωπα που θα μπορούσαν να συνδέονται με την υπόθεση.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι οι σχέσεις του πανεπιστημιακού με την πρώην σύζυγό του παρέμεναν ιδιαίτερα συγκρουσιακές, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του διαζυγίου τους. Οι διαφωνίες τους φέρεται να αφορούσαν τόσο ζητήματα επιμέλειας και ανατροφής των παιδιών όσο και οικονομικές εκκρεμότητες που συνδέονταν με επιχειρηματικές δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η πρώην σύζυγος του θύματος κλήθηκε πολλές φορές να καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης. Παρά τους ισχυρισμούς της ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, τα στοιχεία που συγκεντρώνονταν οδήγησαν τους αστυνομικούς στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σεναρίου για τον τρόπο οργάνωσης της δολοφονίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βασικό ρόλο φέρεται να είχε ο 35χρονος σύντροφός της, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι ανέλαβε την υλοποίηση του σχεδίου. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι αναζήτησε συνεργούς και οργάνωσε τις απαραίτητες κινήσεις ώστε η επίθεση να εκτελεστεί χωρίς να κινήσει υποψίες.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να μετέβησαν από το Ναύπλιο στην Αθήνα για να συνδράμουν στην εκτέλεση του σχεδίου. Κατά τη δικογραφία, δύο από αυτούς είχαν αναλάβει ζητήματα μετακίνησης και υποστήριξης, ενώ ο τρίτος φέρεται να προμήθευσε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο φυσικός αυτουργός προσέγγισε τον καθηγητή φορώντας σκούρα ρούχα και καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Μετά τους πυροβολισμούς, εγκατέλειψε άμεσα το σημείο και διέφυγε με όχημα στο οποίο επέβαιναν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης οδήγησε στη σύλληψη πέντε ατόμων. Οι τέσσερις συγκατηγορούμενοι φέρονται να περιέγραψαν στις Αρχές τον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η επιχείρηση, ενώ η πρώην σύζυγος του θύματος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και υποστήριξε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στη δολοφονία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
