Follow us

Ζηλιασκόπουλος: Ο μάνατζερ που "ανέστησε" τον ΟΣΕ αποκαλύπτει- Οι ρεμούλες και οι λαμογιές που κατέστρεψαν το ελληνικό τρένο

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, μιλάει στο ΤheTOC για το χάος που επικρατεί στον ελληνικό σιδηρόδρομο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς
Ζηλιασκόπουλος ΟΣΕ

Ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος υπήρξε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2010 έως και το 2015. Πήρε τη θέση με το βιογραφικό του, μέσω του Opengov, επί Γιώργου Παπανδρέου.

Παρέλαβε μία ΤΡΑΙΝΟΣΕ που κόστιζε στο Δημόσιο 300 εκατομμύρια το χρόνο και όπως λέει ο ίδιος, όταν έφυγε παρέδωσε μια κερδοφόρα εταιρεία με 30 εκατομμύρια κέρδος το χρόνο.

Το όνομά του ήρθε ξανά στην επικαιρότητα όταν προτάθηκε από τον νέο υπουργό Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, για μέλος της επιτροπής που θα διερευνούσε τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η επίθεση που εισέπραξε- κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ- τον ανάγκασε να παραιτηθεί πριν καν αναλάβει.

Σήμερα μιλάει στο TheTOC για τα έργα και τις ημέρες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, για τις απίστευτες "λαμογιές" που βρήκε όταν πήγε στην εταιρεία, τις συνδικαλιστικές πιέσεις, τα ρουσφέτια αλλά και τον πόλεμο που όπως λέει δέχτηκε από πληρωμένα δημοσιεύματα.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Κύριε καθηγητά, να πάρουμε το κουβάρι της ιστορίας από την αρχή, από την πρώτη μέρα που μπήκατε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να τη διοικήσετε, πίσω στο 2010.

Όταν επιλέχθηκα με βάση το βιογραφικό μου, ξόδεψα 2-3 μήνες αναλύοντας την κατάσταση. Όμως ο λόγος που τελικά ανέλαβα τη θέση ήταν γιατί έβλεπα μια προοπτική. Είχε ήδη δοθεί το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco και ήξερα τι σημαίνει αυτό για τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ονειρευόμουν ότι μπορεί να γίνει γραμμή μέχρι το λιμάνι και η Ελλάδα να γίνει κόμβος για τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Αυτή ήταν η πρόκληση, αλλά αρχικά δεν το είπα σε κάποιον γιατί θα με θεωρούσαν τρελό. Όμως αυτός ήταν ο λόγος που πήγα.

Την πρώτη μέρα που πήγα θυμάμαι αυτό που μου είπε ο διευθύνων σύμβουλος που αντικαθιστούσα. Ήταν Απρίλιος του 2010 και μου είχε πει: "Μην ανησυχείς καθόλου, έχουμε να πληρώσουμε μισθοδοσία μέχρι τον Ιούνιο όποτε είσαι τυχερός". Μάλιστα ήταν παρά πολύ χαρούμενος όταν μου το είπε, αλλά εμένα με έπιασε κρύος ιδρώτας.

Ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που δέχτηκα ήταν από τον φίλο μου, βουλευτή τότε, Γιώργο Φλωρίδη, που μου είπε: "Ετοιμάσου να συνδιοικήσεις με έναν εργάτη γραμμής". Και αυτό που μου είπε το συνειδητοποίησα παρά πολύ γρήγορα.

Διότι ήρθε στο γραφείο μου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των συνδικαλιστών για να μου δείξει ότι έχει πολύ καλή επαφή με τον υπουργό, λέγοντάς μου ότι αυτά που θα συζητάμε τώρα μαζί, τα έχει ήδη συζητήσει με τον υπουργό. Φυσικά δε μου είπε "εγώ θα σου επιβάλλω κι εσύ θα υπογράφεις", διότι εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα είχα φύγει. Όμως ήθελε να μου δείξει τη στενή σχέση συνδικαλιστικής και πολιτικής εξουσίας.

Αυτή ήταν η πρώτη ψυχρολουσία. Πρέπει να σας πω, όμως, ότι δεν έχω κακή εμπειρία από τους συνδικαλιστές. Τους περισσότερους τους θεωρούσα χρήσιμους, γιατί μπορούσα να συνομιλώ με τους εργαζόμενους. Υπέγραψα τρεις συλλογικές διαπραγματεύσεις μαζί τους. Όμως υπήρχαν και κάποιοι που θεωρούσαν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν την πολιτική δύναμη που είχαν. Πολιτικοί και συνδικαλιστές λίγο-πολύ την ίδια δουλειά κάνουν, ψήφους μαζεύουν και είναι ο ένας απαραίτητος στον άλλον.

Κάθεστε λοιπόν στο γραφείο σας, έρχεται ένας συνδικαλιστής και σας λέει "εγώ είμαι του υπουργού" κι εσείς από την άλλη έχετε να πληρώσετε μισθοδοσία μόνο για δυο μήνες, τι κάνετε;

Έτσι όπως το λέτε ήταν και ταυτόχρονα είχα και μία τρόικα πάνω απ' το κεφάλι μου με τον Πολ Τόμσεν να θέλει να κλείσει εντελώς τον ΟΣΕ και ένα σχέδιο εξυγίανσης του οργανισμού σε εξέλιξη. Ζήτησα τα οικονομικά της εταιρείας. Και άρχισα την προσπάθειά μου. Κατ' αρχήν έπρεπε να περικόψω δρομολόγια που δεν είχαν καμιά πιθανότητα να γίνουν κερδοφόρα.

Οι περικοπές και τα δρομολόγια με 2 επιβάτες

Ζηλιασκόπουλος: Ο μάνατζερ που "ανέστησε" τον ΟΣΕ αποκαλύπτει- Οι ρεμούλες και οι λαμογιές που κατέστρεψαν το ελληνικό τρένο

Όταν αναλάβατε εσείς συνολικά πόσο κόστιζε ο ΟΣΕ;

Συνολικά κόστιζε 1 δισ. ευρώ τον χρόνο. Ήταν δύο εταιρείες τότε, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Και η συμφωνία με τους δανειστές τι προέβλεπε;

Το κόστος να πάει στο μηδέν, δηλαδή έπρεπε να ισοσκελίσουμε τα βιβλία μας, να μην είναι καθόλου ελλειμματικός. Η δική μου εταιρία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε έξοδα περίπου 340 εκατ. και έσοδα 100 εκατ. 70 εκατ. από επιβατικές μεταφορές και 30 εκατ. από εμπορικές μεταφορές.

Τα υπόλοιπα κόστη αφορούσαν τον ΟΣΕ. Εμείς ξεκαθαρίσαμε από πού προέρχονται όλα αυτά τα κόστη. Ενα κομμάτι ήταν από την κοινωνική πολιτική που έκανε η κυβέρνηση σε βάρος του ΟΣΕ για πολλά χρόνια χωρίς να την ενδιαφέρουν οι συνέπειες.

Ποσά λεφτά ξοδεύτηκαν για τον σιδηρόδρομο συνολικά από τη δεκαετία του '80 που αρχίζουν και οι κοινοτικές επιδοτήσεις;

Μαζί με τα έργα υποδομής κοντά στα 15 δισ. ευρώ.

Και αν αυτά τα χρήματα είχαν δαπανηθεί σωστά;

Θα είχαμε έναν από τους καλύτερους σιδηροδρόμους στην Ευρώπη. Και δεν χρειάζονταν καν τόσα χρήματα γιατί η Ελλάδα είναι μικρή χώρα.

Πρέπει λοιπόν να κόψετε 340 εκατομμύρια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Από πού ξεκινάτε να κόβετε;

Το πρώτο πράγμα ήταν τα δρομολόγια, για να μειωθούν τα έξοδα. Έφευγε ένα τρένο στην Καλαμάτα με δύο επιβάτες μέσα. Όλη η Πελοπόννησος ήταν έτσι. Αυτά κοπήκανε, ήταν η πρώτη κίνηση. Κόψαμε σχεδόν το 60% των δρομολογίων.

Ταυτόχρονα κόβοντας αυτά τα δρομολόγια είχαμε και το προσωπικό που χρειαζόμασταν για τις υπηρεσίες που παρείχε. Σταματώντας λοιπόν τα δρομολόγια, κόψαμε και το 40% του προσωπικού που δεν χρειαζόταν πλέον.

Διαβάστε Επίσης

Συνολικά το προσωπικό του ΟΣΕ πόσο ήταν όταν αναλάβατε;

Ήταν 7.000 εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ μαζί. Πάρα πολλοί για αυτά που έκανε τη δεδομένη στιγμή ο ΟΣΕ. Παλαιότερα αυτοί οι εργαζόμενοι προβλέπονταν γιατί έκαναν συντήρηση εκ των έσω, υπήρχαν ομάδες που πήγαιναν και συντηρούσαν το τρένο συνολικά.

Όταν πήγα εγώ όμως, όλα αυτά τα έδιναν έξω σε εργολαβίες. Και εκεί γινόταν το παράδοξο. Για πολλές από αυτές τις εργολαβίες, προσλαμβάνονταν άτομα που δούλευαν στον ΟΣΕ για έναν δεύτερο μισθό.

Δηλαδή πώς γινόταν η δουλειά;

Ένας εργολάβος παραδείγματος χάρη έπαιρνε μια δουλειά συντήρησης γραμμών. Εκεί σε συνεννόηση με τους συνδικαλιστές και τη διοίκηση, ο εργολάβος ήθελε 50 άτομα για να κάνει τη δουλειά. Είχε τα μηχανήματα ή τα νοίκιαζε από τον ΟΣΕ και μετά έπαιρνε το προσωπικό του ΟΣΕ το οποίο το πρωί δούλευε στον ΟΣΕ και το βράδυ δούλευε στον εργολάβο.

Παρανόμως όλο αυτό;

Ναι αυτό γινόταν παράνομα.

Πόσες τέτοιες εργολαβίες κόψατε;

Εγώ δεν είχα πολλές, τις περισσότερες τις είχε ο ΟΣΕ. Εγώ παραδείγματος χάριν έκοψα την εργολαβία του τηλεφωνικού κέντρου. Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.

Την είχε μία γνωστή εταιρεία που είχε και πενταψήφια νούμερα. Έδινε υπηρεσίες πληροφόρησης του κοινού για τα δρομολόγια του τρένου και την πληρώναμε ενάμιση εκατομμύριο το χρόνο.

Όταν ανέλαβα εγώ, ζήτησα να μου εξηγήσουν γιατί είναι τόσα πολλά χρήματα και μου έφεραν μια μισθοδοσία 200 υπάλληλων οι οποίοι πληρώνονταν γι' αυτό.

Με τους υπολογισμούς που έκανα ήταν αδύνατο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να απαντούσαν στα τηλέφωνα του ΟΣΕ. Προφανώς έκανα και όλα τα υπόλοιπα της συγκεκριμένης εταιρείας στα πενταψήφια. Οπότε τους είπα, "σας ευχαριστώ πολύ δεν θέλω άλλο τις υπηρεσίες σας". Πήρα με 60.000 ευρώ ένα τηλεφωνικό κέντρο, κατέβασα και 10 υπαλλήλους εισιτηριοδότες αντί να τους μετατάξω και τους έβαλα στο τηλεφωνικό κέντρο. Ετσι μου βγήκε τζάμπα από ενάμιση εκατομμύριο το χρόνο που κόστιζε πριν.

Ομως υπέστην μεγάλη πίεση όταν το έκανα. Υπήρχαν δημοσιεύματα στις εφημερίδες ότι παίρνουμε τηλέφωνο στον ΟΣΕ και δεν το σηκώνει κανείς, δεν είναι υπηρεσίες αυτές, είναι αγενέστατοι οι υπάλληλοι και λοιπά. Σκόπιμα δημοσιεύματα. Υπήρχαν και πολιτικές πιέσεις του στυλ, "τι το πειράζεις τώρα αυτό; Αφού δεν μπορεί να την κάνει ο ΟΣΕ τη δουλειά ας τη δώσουμε έξω".

Αλλά τέτοια τζάμπα κόστη που μειώσατε;

Υπήρχε μία σύμβαση βαλτωμένη από το 2006 για να φτιαχτεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να μπορείς να αγοράσεις μέσω internet το εισιτήριο. Μέχρι και το 2010 που πήγα εγώ, έπρεπε να πας στον Σταθμό Λαρίσης για να αγοράσεις το εισιτήριο.

Αυτή η σύμβαση ήταν για οκτώμισι εκατομμύρια, όμως δεν προχωρούσε. Το κατήγγειλα λοιπόν, έφερα από το πανεπιστήμιο κάποιους φοιτητές, έκανα και μια συμφωνία με κάποιους κομπιουτεράδες και με συνολικό κόστος 250.000 ευρώ μέσα σε τρεις μήνες είχα έτοιμο το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δηλαδή σε τρεις μήνες φτιάξατε το ηλεκτρονικό εισιτήριο που η σύμβαση από το 2006 μέχρι το 2010 δεν μπορούσε να το φτιάξει σωστά;

Ναι ακριβώς έτσι.

Πόσο κόστισε αυτή η σύμβαση από το 2006 έως το 2010;

Μπορεί να είχαν φύγει και 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τα 8,5 που ήταν ο προϋπολογισμός.

Χωρίς να γίνει τίποτα;

Ναι, δεν είχε γίνει τίποτα, δεν παρέλαβα τίποτα.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 μάλιστα κάποια παιδιά της πληροφορικής κοιμόταν και μέσα στα γραφεία μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Το 2011 είχαμε εισπράξεις 18 εκατομμυρίων μέσω του ηλεκτρονικού εισιτήριου. Με τρομερή μείωση κόστους στους εισιτηριοδότες, στους οποίους δίναμε ποσοστό από τα εισιτήρια που πουλούσαν. Υπήρχαν πρακτορεία παντού που πουλούσαν εισιτήρια και κρατούσαν ποσοστό. Οπότε λύθηκε κι αυτό το θέμα.

Οι "λαμογιές" και οι κλοπές καυσίμων από υπαλλήλους

ΟΣΕ

Η επόμενη εστία διαφθοράς;

Υπήρχαν πολύ περίεργες συμβάσεις για μεταφορές εμπορευμάτων με τεράστιες εκπτώσεις. Υπήρχε μία λίστα με εκπτώσεις. Και εκεί που έπρεπε να εισπράξει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ 100 ευρώ εισέπραττε 10 ευρώ. Υπήρχαν εκπτώσεις μέχρι και σε ποσοστό 90% πολλές φορές. Αντί να μας πληρώνουν, τους πληρώναμε για να τους μεταφέρουμε τα προϊόντα.

Γιατί υπήρχαν αυτές οι εκπτώσεις;

Υπήρχαν διάφορες πολιτικές πιέσεις για μεγάλες εταιρίες. Έλεγαν "βοήθησε αυτή την εταιρία, δώσε μια έκπτωση". Λαμογιές δηλαδή.

Δηλαδή τα είχε βρει μία εταιρεία με έναν πολιτικό και μετέφερε σχεδόν δωρεάν μέσω του ΟΣΕ τα εμπορεύματά της;

Ναι κάπως έτσι. Από την κακοδιαχείριση των εμπορευμάτων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε χασούρα 60 εκατομμύρια ευρω. Ερχονταν βαγόνια από το εξωτερικό τα οποία τα πληρώναμε και χάνονταν για 2 μήνες και όταν τα ξαναβρίσκαμε στα σύνορα, υπήρχε μία χρέωση για κάθε βαγόνι 20 ευρώ τη μέρα για 60 μέρες ή και παραπάνω.

Διαβάστε Επίσης

Πού χάνονταν αυτά τα βαγόνια;

Χάνονταν γιατί υπήρχε ανοργανωσιά και κανένα σύστημα να τα παρακολουθήσει. Αυτά τα βαγόνια κατέληγαν σε ιδιωτικές παρακαμπτήριους, ιδίως στη Σίνδο στη Θεσσαλονίκη, όπου χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες από ιδιωτικές εταιρείες.

Δηλαδή μου λέτε ότι εξαφανιζόταν ένα βαγόνι για 60 μέρες για να το χρησιμοποιήσει ένας ιδιώτης ως αποθήκη;

Ακριβώς αυτό. Και ο λογαριασμός στο τέλος του χρόνου έβγαινε μεγάλος, 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο πληρώναμε για αυτά τα εξαφανισμένα βαγόνια. Αυτό συμμαζεύτηκε άμεσα και την επόμενη χρονιά το κόστος ήταν μηδέν.

Και πώς εμφανίστηκαν ξαφνικά όλα αυτά τα βαγόνια;

Πήραμε τα παραστατικά και μπήκε ένα σύστημα, κάναμε ένα απλό πρόγραμμα στον υπολογιστή για το τι μπαίνει από τα σύνορα οπότε ξέραμε πού είναι. Μέχρι τότε δεν υπήρχε τίποτα, όλα ήταν γραμμένα με το χέρι σε χαρτιά που τα περισσότερα δεν ήταν καν γραμμένα.

Άρα είχατε χαλάσει πολλών τις δουλειές;

Ναι, τις είχα χαλάσει, δεν ήμουν καθόλου δημοφιλής εκείνη την περίοδο. Έπαιρνα πολύ αρνητικά δημοσιεύματα, έγραφαν θα απομονώσει την Ελλάδα, κλείνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κλείνουν τα εμπορεύματα και λοιπά.

Σας είχε πει τότε ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Ρέππας, "πήγαινέ το λίγο πιο χαλαρά, έχουμε αντιδράσεις";

Όχι ακριβώς το αντίθετο. Επειδή και ο κ. Ρέππας έβλεπε τα δημοσιεύματα, μεθόδευε τα πράγματα πώς θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Για να φανταστείτε, για να αλλάξω τα τιμολόγια των εμπορευμάτων, μου λέει θα τα αλλάξεις όταν θα σου πω εγώ.

Με πήρε τηλέφωνο 13 Αυγούστου με ρωτάει, "πού είσαι;". Του απαντώ "στην Κάρολου". Μου λέει "αύριο κάνε Διοικητικό Συμβούλιο και άλλαξέ τα". Ήταν παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Μου το είπε για να μη δημιουργηθούν επιθέσεις από τα δημοσιεύματα για να μην το πάρουν χαμπάρι. Ήξερε και ο ίδιος πού ήταν τα προβλήματα, του τα είχα εξηγήσει.

Άρα λέτε πως κάποια συμφέροντα που έχασαν τις δουλειές τους χρησιμοποιούσαν δημοσιογράφους και δημοσιεύματα για να σας χτυπήσουν.

Φυσικά ήταν πολλά πληρωμένα δημοσιεύματα που στρεφόταν εναντίον μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μου έγραφαν, ιδίως εφημερίδες της Βόρειας Ελλάδας. Ήταν και το γεγονός ότι είχα στείλει ήδη δύο φακέλους με υποθέσεις στον εισαγγελέα.

Είχα στείλει μια υπόθεση με έναν δικό μας, πρώην γενικό διευθυντή τον οποίο ήδη τον είχε βγάλει από τη θέση του ο Κωστής Χατζηδάκης νωρίτερα. Όμως κάποια παρακλάδια του συστήματος που είχε φτιάξει παρέμεναν εκεί και έτσι τον εντόπισα. Αυτός είχε φτιάξει μία εταιρεία δίκη του μαζί με κάποιους ιδιώτες και χρησιμοποιούσαν χώρους του ΟΣΕ και τρένα για να μεταφέρουν δικά τους εμπορεύματα με πολύ μειωμένο κόστος, με ευτελές ποσό δηλαδή. Μάλιστα μετέφεραν ακόμα και με επιβατικά τρένα.

Οπότε καταλαβαίνετε όταν έχεις δωρεάν τρένο και δωρεάν εγκαταστάσεις βγάζεις λεφτά. Αυτός που σας λέω ήταν πρώην γενικός διευθυντής στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα εμπορεύματα.

Και έκανε δική του εταιρεία και χρησιμοποιούσε τον ΟΣΕ δωρεάν για να βγάζει χρήματα;

Ακριβώς έτσι. Δεν ξέρω αν ήταν σε γνώση ή όχι του ΟΣΕ, πάντως ο συγκεκριμένος κύριος ήταν και μέλος της κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας τότε και ο πρώτος που τον είχε διώξει ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης.

Εγώ πήγα τον φάκελο του στον εισαγγελέα γιατί ήταν και σε άλλες υποθέσεις ανακατεμένος.

Όλες αυτές οι υποθέσεις πέρυσι κατέληξαν και τις κέρδισε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο συγκεκριμένος καταδικάστηκε. Δυστυχώς αυτά δεν τα μαθαίνει κανείς. Η υπόθεση πήρε 12 χρόνια για να τελειώσει δικαστικά.

Πήγατε πολλούς κατά τη διάρκεια της θητείας σας στον εισαγγελέα;

Ό,τι βρήκα. Θα σας πω για μια άλλη υπόθεση, ενός μηχανοδηγού που έκλεβε καύσιμα. Σταματούσε το τρένο στα μισά της διαδρομής και με έναν ξάδερφό του που είχε βυτίο έπαιρναν το πετρέλαιο από τη μηχανή του τρένου και στη συνέχεια το πουλούσαν στο βενζινάδικο του ξαδέρφου του.

Τον απέλυσα και τον έστειλα στον εισαγγελέα. Έναν σύνοδο επίσης, ο οποίος έκλεβε από τα εισιτήρια τον απέλυσα κι αυτόν και τον έστειλα στον εισαγγελέα. Το υπόλοιπο σύστημα μαζεύτηκε αρκετά γρήγορα γιατί φοβήθηκαν.

Δηλαδή γίνονταν μπίζνες με το πετρέλαιο του ΟΣΕ.

Φυσικά και δεν ήταν μόνο από τις μηχανές που χάνονταν τα καύσιμα, αλλά και από τις δεξαμενές. Θα σας πω ότι είχα πάει στη Φλώρινα που είχαμε κλείσει τα δρομολόγια. Εκεί ήταν ένας κύριος και μου λέει, "πρόεδρε κλείνετε τα τρένα, θα κλείσετε και τη δεξαμενή καυσίμων;". Του απαντάω "ναι, γιατί;". Και μου λέει, και "πώς θα ζεσταινόμαστε εμείς τον χειμώνα".

Από τις δεξαμενές του ΟΣΕ έπαιρναν πετρέλαιο. Όταν υπήρχε αυτή η ασυδοσία αφού προφανώς δεν υπήρχε κανένας έλεγχος,έκλεβαν τα καύσιμα του ΟΣΕ και τα πουλούσαν και κάποιος άλλος όταν έβλεπε αυτό το ξέφραγο αμπέλι πήγαινε κι αυτός με το μπετόνι να πάρει πετρέλαιο για το σπίτι του.

Εγώ μετά έβαλα τηλεμετρία και κάμερες. Δεν υπήρχε τίποτα μέχρι τότε. Σε κάποιους σταθμούς τα σπάσανε, τα έβαλα ξανά και έβαλα και security να τα φυλάνε. Και εκεί το σύστημα μαζεύτηκε γρήγορα.

Για να καταλάβετε, τον πρώτο χρόνο που ήμουνα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είχα μείωση καυσίμων κατά 50%. Από 50 εκατομμύρια μειώθηκαν σε 25 εκατομμύρια τα τιμολόγια καυσίμων που πλήρωνα εγώ στα ΕΛΠΕ. Από αυτά 15 εκατομμύρια ήταν οι κλοπές καυσίμων. Οπότε μπορεί να υπολογίσει κανείς τι γινόταν και στο παρελθόν.

ΤΡΕΝΟ

Να υποθέσω ότι ασυδοσία δεν υπήρχε μόνο στα καύσιμα;

Δυστυχώς υπήρχε μια απόλυτη ασυδοσία παντού. Θα σας πω για την αποθήκη έκτασης 52.000 τετραγωνικών για εμπορεύματα στο Θριάσιο. Ήταν κι αυτό ένα μεγάλο κέντρο διαφθοράς αλλά και ένα παράδειγμα της ανικανότητας του κράτους. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποθήκη των Βαλκανίων, εκεί ήταν η αποθήκη του Αθήνα 2004, εκεί έγιναν όλες οι πρόβες για τις τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων και μετά ήταν άδεια.

Μετά λοιπόν, κάποιος γενικός διευθυντής του οργανισμού, τη νοίκιασε για ένα ευτελές ποσό. Νοίκιασε ένα γραφείο μέσα στην αποθήκη σε κάποιον για 200 ευρώ. Περίπου 200 τετραγωνικά. Αλλά δεν νοίκιασα σε κανέναν τίποτα άλλο. Του έδωσε λοιπόν τα κλειδιά και αυτός που νοίκιασε το γραφείο, γέμισε όλη την αποθήκη με εμπόρευμα. Δηλαδή πλήρωνε 200 ευρώ το μήνα για μια αποθήκη 52.000 τετραγωνικών για την οποία κανονικά θα έπρεπε να πληρώνει 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Όταν λοιπόν τους έδιωξα αυτούς τους κύριους από την αποθήκη, το πρόβλημα μετά ήταν ότι δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την αποθήκη γιατί ήταν εγκλωβισμένη μεταξύ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεν ξέραμε ποιανού είναι η αποθήκη. Εγώ ήθελα να επενδύσω ως ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά δεν μπορούσα να το κάνω.

Ακόμα και σήμερα το θέμα αυτό είναι στα δικαστήρια μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic train για το ποιανού είναι η αποθήκη. Αυτό συνέβη γιατί όταν έσπασε ο ενιαίος ΟΣΕ, δεν διαχωρίστηκαν οι εταιρείες σωστά.

Ακόμα το θέμα είναι στα δικαστήρια, η αποθήκη δεν αξιοποιείται τόσα χρόνια, ενώ θα μπορούσε να δίνει στο κράτος πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Αυτή η αποθήκη θα μπορούσε να γεμίζει πέντε τρένα την ημέρα και αν είχαμε ακόμα μία παρόμοια στη Θεσσαλονίκη, το τρένο θα μπορούσε να είχε εκτοξευτεί.

Οι μηχανοδηγοί που πληρώνονταν περισσότερο από τον γενικό διευθυντή

Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος

Πραγματικά εδώ μιλάμε για χορό εκατομμυρίων.

Και δεν ήταν μόνο αυτά. Όταν ανέλαβα οι μισθοί ήταν πάρα πολύ υψηλοί, όχι ο βασικός μισθός αλλά οι λεγόμενες δευτερεύουσες απολαβές, δηλαδή τα επιδόματα και οι υπερωρίες. Υπήρχε μια κουλτούρα τότε να δίδονται ψεύτικες υπερωρίες και ψεύτικος χρόνος διακοπών πληρωμένος.

Εγώ βρήκα άτομα που δεν είχαν πάρει διακοπές υποτίθεται για πέντε χρόνια και η άδεια πληρωνόταν κανονικά, ενώ οι συγκεκριμένοι κύριοι έκαναν διακοπές στα νησιά. Προφανώς έκανα τις διακοπές τους χωρίς να δηλώνονται οι άδειες και μετά τις πληρώνονταν από τον ΟΣΕ.

Εγώ στη λίστα μισθοδοσίας όταν ανέλαβα πρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήμουν στη σειρά 130. Υπήρχαν άλλα 130 άτομα πριν από μένα που έπαιρναν περισσότερα χρήματα από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή της επιχείρησης.

Τι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που αμείβονταν περισσότερο από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή;

Ως επί το πλείστον μηχανοδηγοί. Το κόστος του μηχανοδηγού για 4 ώρες εργασίας τη μέρα όταν ανέλαβα το 2010 ήταν 85.000 τον χρόνο.

Όλα αυτά τα περιόρισα, όπως και τις τζούφιες υπερωρίες και τα τρελά επιδόματα. Για να φανταστείτε υπήρχε επίδομα έγκαιρης προσέλευσης αλλά και επίδομα πλυσίματος χεριών για τους εργάτες γραμμής του ΟΣΕ. Ποτέ δεν κατάλαβα τι σήμαινε επίδομα πλυσίματος χεριών.

Επίσης υπήρχαν τρανταχτά παραδείγματα πλαστών υπερωριών. Υπήρχαν άτομα που στα χαρτιά δούλευαν και τις 365 μέρες τον χρόνο. Επίσης οι υπερωρίες Σαββατοκύριακου ήταν πάντα για δουλειά βράδυ γιατί ήταν πιο ενισχυμένος ο μισθός το βράδυ.

Όταν φύγατε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τι αφήσατε στην εταιρεία;

Εγώ όταν έφυγα από την εταιρεία την άφησα κερδοφόρα, έβγαζε κέρδη, πολλά κέρδη και μάλιστα κάποια προσπαθούσα να τα κρύψω από τους συνδικαλιστές γιατί ζητούσαν συνεχώς αυξήσεις.

Παρέλαβα μία ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τριακόσια και πλέον εκατομμύρια χασούρα και παρέδωσα μία εταιρεία με πάνω από 30 εκατομμύρια το χρόνο κέρδη. Η εταιρεία ήταν πλήρως υγιής. Είχαμε ξεκινήσει από το 2014 και τα τρένα της Cosco και πλέον βγάζαμε λεφτά.

Άφησα μία εταιρεία με τεράστια προοπτική υγιή και με όσο κόσμο χρειαζόταν και με πελάτες σε στέρεη βάση. Στο δρομολόγιο Αθήνα Θεσσαλονίκη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε 33% μερίδιο της αγοράς. Ήξερα ακριβώς, γιατί πάντα έπαιρνα δεδομένα και από τα αεροπλάνα και από τα διόδια.

Διαβάστε Επίσης

Οι συνδικαλιστές λένε ότι κατά τη δική σας προεδρία αποψιλώθηκαν οι σιδηρόδρομοι από σημαντικό προσωπικό. Τι απαντάτε;

Αυτό είναι ψέματα. Εγώ έδιωξα μόνο 40 μηχανοδηγούς οι οποίοι οι περισσότεροι είχαν προβλήματα, άλλος είχε καρδιά, άλλος είχε ψυχολογικά προβλήματα, άλλος δεν μπορούσε να οδηγήσει, κανένας καλός μηχανοδηγός δεν έφυγε.

Σταθμάρχες;

Είχε πολύ περισσότερους απ' αυτούς που χρειαζόταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τότε. Εμείς διώξαμε διοικητικό προσωπικό, έδιωξα εισιτηριοδότες. Τι να τους κάνω αφού είχα κάνει ηλεκτρονικό εισιτήριο; Ήδη το 2014 εμείς υποβάλαμε σχέδιο για το τι προσωπικό θα χρειαστούμε το 2017.

Είχα κάνει μία πρόταση να προσληφθούν 120 σταθμάρχες γιατί το 2017 θα έλειπαν λόγω συνταξιοδοτήσεων. Εμείς δουλεύαμε με ορίζοντα τριετίας, γιατί ξέραμε ότι ο ΑΣΕΠ θα κάνει πάνω από ένα χρόνο να τους προσλάβει. Έναν χρόνο επίσης να εκπαιδευτούν και έναν χρόνο να τους ενσωματώσεις.

Γιατί φύγατε το 2015; Σας έδιωξαν;

Έφυγα. Ο τότε υπουργός Χρήστος Σπίρτζης μου ζήτησε την παραίτησή μου δύο φορές. Τη μια από κοντά και την άλλη στο τηλέφωνο, αλλά τον αγνόησα και είπα αν θέλεις αντικατέστησε με εγώ δεν παραιτούμαι.

Δεν με αντικατέστησε και τελικά έφυγα όταν μου έκλεισαν τις γραμμές του τρένου στην Ειδομένη. Άφησαν τους μετανάστες και πήγαν πάνω στις γραμμές και έτσι σταμάτησαν όλα τα τρένα της Cosco και άρχισαν να φεύγουν όλοι οι πελάτες. Διαχειριζόμασταν πολυεθνικές εταιρίες, με έπαιρνε ο αντιπρόεδρος της Hewlett Packard και μου έλεγε "τι γίνεται;". Τι να του απαντήσω;

Ήταν οι μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν από την Ειδομένη στη Βόρειο Μακεδονία. Θα μπορούσαν να καθίσουν οπουδήποτε άλλου, αλλά επιλεκτικά κάθονταν πάνω στις γραμμές του τρένου, οπότε δεν άφηναν τα τρένα να περάσουν. Μάλιστα έστηναν και αντίσκηνα πάνω στις γραμμές του τρένου και η αστυνομία δεν τους απομάκρυνε.

Λέτε ότι όλο αυτό μπορεί να έγινε και συνειδητά για να σας δημιουργήσει πρόβλημα;

Μόλις παραιτήθηκα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την επόμενη μέρα άνοιξε η γραμμή. Η γραμμή ήταν 20 μέρες κλειστή και μόλις παραιτήθηκα την επόμενη μέρα η γραμμή άνοιξε. Και μετέφεραν τους μετανάστες αλλού. Προφανώς... ίσως υπήρχαν κάποιοι που τους έβαζαν πάνω στις γραμμές.

"Επί 11 μήνες δεν είχα δει ποτέ τον κ. Σπίρτζη"

Σπίρτζης

Με τον κ. Σπίρτζη δεν το συζητήσατε αυτό;

Εγώ 11 μήνες τον κ. Σπίρτζη δεν τον είδα. Δεν ξέρω πώς ενημερωνόταν. Δεν ζήτησε ποτέ να ενημερωθεί από μας. Εμείς ζητούσαμε να τον ενημερώσουμε και δεν μας απάντησε ποτέ.

Ούτε εγώ ούτε ο κ. Θεοφανόπουλος του ΟΣΕ καταφέραμε επί 11 μήνες να τον ενημερώσουμε. Θα πρέπει να ερωτηθεί ο κ. Σπιρτζης ποιος τον ενημέρωνε. Δεν ενημερωνόταν; Θα ήταν πάρα πολύ ανεύθυνο να μην ενημερώνεται για μια τέτοια υποδομή, στην οποία θα μπορούσε να προκληθεί ένα δυστύχημα ανά πάσα στιγμή.

Τη μοναδική φορά που με είδε εμένα ήταν τον Νοέμβριο του 2015 για να μου ζητήσει την παραίτησή μου.

Σε αυτό το διάστημα των 11 μηνών είχατε πιέσεις συνδικαλιστών;

Ναι, ήταν πιο έντονες οι πιέσεις από τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν προφανώς πολύ πιο επιθετικοί, σταδιακά γίνονταν όλο και πιο επιθετικοί. Και οι συνδικαλιστές ζητούσαν επίμονα να φύγουμε. Δεν γίνονταν αυτό που θέλανε όσο μέναμε εμείς εκεί, ήμασταν τεράστιο εμπόδιο δεν μπορούσαν να γίνουν πράγματα που στην πορεία έγιναν.

Όπως;

Υπήρχε μια γενική τάση χαλάρωσης και μια αντίληψη ότι η διοίκηση πρέπει να έχει την έγκριση των εργαζομένων. Ποιος έχει την έγκριση των εργαζομένων, ο συνδικαλιστής, άρα ο συνδικαλιστής πρέπει να είναι στη διοίκηση. Εμείς θεωρούμασταν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε ως ξένο σώμα, ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε εκεί. Δεν μπορούσαμε πια να δίνουμε εντολές και οι εντολές να πηγαίνουν προς τα κάτω. Σου απαντούσαν, "ε, σιγά θα είσαι και αύριο εδώ;".

Παραιτηθήκατε λοιπόν αφήνοντας μία κερδοφόρα ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Και όχι μόνο. Εγώ ό,τι χρήματα είχα μαζέψει μέχρι το 2015 επειδή έβλεπα ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήγαινε για ιδιωτικοποίηση, τα έδωσα στον ΟΣΕ με συγκεκριμένη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και του ΟΣΕ για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για συντήρηση και ανάταξη του δικτύου. Ήταν 110 εκατομμύρια. Είχα κρατήσει επίσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 40 εκατομμύρια που ήταν κεφάλαια κίνησης.

Δεν ξέρω τι έχουν γίνει αυτά τα χρήματα, πρέπει κάποιος να τα ψάξει. Απ' ό,τι μου είχε πει τότε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΗΕ τα είχε πάρει η Τράπεζα της Ελλάδος με εντολή Βαρουφάκη, αλλά το 2017 αυτά αποδεσμεύτηκαν και η ερώτηση είναι απλή:

Τα 40 εκατομμύρια πήγανε στους Ιταλούς οι οποίοι αγόρασαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 45 εκατομμύρια; Τα 110 εκατομμύρια πήγαν στον ΟΣΕ. Αυτά τα χρήματα πού πήγαν; Πήγαν για τη συντήρηση; Υπάρχουν τα παραστατικά ή πήγαν για άλλους λόγους; Υπήρχαν πολύ περίεργοι και εύκολοι λόγοι να ξοδέψει κάποιος λεφτά στον ΟΣΕ.

Τα λεφτά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα 40 εκατομμύρια, πήγαν πίσω στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ οι Ιταλοί την είχαν αγοράσει με 45 εκατομμύρια; Και αν προσθέσουμε και τα 12 εκατομμύρια που έδωσε ο κ. Σπίρτζης για τη ζημιά που έπαθε η εταιρεία όταν οι μετανάστες έκλεισα τη γραμμή στην Ειδομένη, σημαίνει ότι οι Ιταλοί έδωσαν 45 εκατομμύρια και την επόμενη εισέπραξαν 52 για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Αυτή ήταν η πώληση; Και πού είναι τα 110 εκατομμύρια; Αυτά δεν έχουν απαντηθεί ποτέ.

Προφανώς διαβάζοντας κάποιος αυτά τα αδιανόητα που μας λέτε αναρωτιέται αν τελικά θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό το τραγικό δυστύχημα ή αν άργησε να γίνει;

Προφανώς ήταν ένα αδιανόητο δυστύχημα. Όπως και το δυστύχημα στο Άδενδρο. Και τα δύο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Γιατί θα έπρεπε να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που να διορθώνουν και τα λάθη που συνέβησαν από τον συγκεκριμένο σταθμάρχη και το αν δουλεύει ή οχι η τηλεδιοίκηση. Δεν ήταν η πρώτη φορά, και επί των ημερών μου είχαμε τρένα στην ίδια κατεύθυνση, στην ίδια γραμμή, γιατί αστοχούσε μία δικλείδα ασφαλείας, αλλά υπήρχαν άλλες δυο τρεις που το προλαβαίνανε.

Στο συγκεκριμένο δυστύχημα, έμεινε μία και μόνη ασφαλιστική δικλείδα, ο συγκεκριμένος σταθμάρχης. Δεν υπήρχαν οι άλλοι δύο, δεν υπήρχε ο προϊστάμενος αμαξοστοιχίας που είναι ο υπεύθυνος από τη μεριά του τρένου για την ασφάλεια της αμαξοστοιχίας. Δεν υπήρχε το κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας στην Καρόλου που θα το προλάβαινε. Άρα είχε μείνει ο εξής ένας. Ένας απαίδευτος σταθμάρχης. Όλα αυτά όμως υπήρχαν μέχρι το 2015.

Και θέλω να πω και κάτι άλλο.

Υπήρχε μια μερίδα μηχανοδηγών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θεωρούσαν ότι ο μηχανοδηγός είναι ο άρχοντας των πάντων, το αφεντικό του τρένου. Όμως ο μηχανοδηγός απλώς μηχανοδηγεί. Άλλος είναι το αφεντικό του τρένου, ο προϊστάμενος αμαξοστοιχίας που είναι και υπεύθυνος ασφαλείας. Αυτός είναι εκπαιδευμένος και σαν σταθμάρχης και μηχανοδηγεί εάν χρειάζεται. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν μπροστά το φύλλο με το σχέδιο κίνησης, κοιτούσαν το σχέδιο και ξέρανε ανά πάσα στιγμή τι είναι γύρω γύρω από το τρένο. Όταν αυτό το καταργείς χωρίς να έχεις τα αντίστοιχα συστήματα ασφαλείας, τότε αυτό είναι συνταγή για καταστροφή. Αυτό καταργήθηκε με την αλλαγή του γενικού κανονισμού κυκλοφοριας την 1η Μαρτίου 2019.

Τελικώς καλά κάνατε και παραιτηθήκατε από την επιτροπή ή θα έπρεπε να μείνετε αφού ξέρετε τόσο καλά τι γινόταν στον ΟΣΕ;

Ήξερα τις διαδικασίες, ήξερα από πού να ξεκινήσω και πώς θα μπορούσα πολύ πιο γρήγορα να φτάσω στην πηγή του κακού. Έπρεπε όμως να παραιτηθώ γιατί πρακτικά διακυβευόταν η αξιοπιστία αυτής της επιτροπής με το καλημέρα. Δεν είχα αναλάβει ακόμα και άρχισαν να ρίχνουν σκιές στο πόρισμα. Εγώ όταν μου είπανε να μπω στην επιτροπή δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά, είπα "ναι", γιατί το θεώρησα καθήκον μου να βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ. Αλλά όταν υπάρχει όλη αυτή η κριτική δεν βοηθάς μετά.

Έχετε εικόνα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε τόσο πολύ εναντίον σας;

Εγώ κοίταξα τα δημοσιεύματα της επίθεσης, αλλά κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα αναγνώρισα και τα ψευδώνυμα που ήταν τα ίδια που με πολεμούσαν το 2015. Δεν είχαν αλλάξει ούτε τα ψευδώνυμά τους αυτοί που με πολεμούσαν το 2015. Ηταν οι ίδιοι που άρχισαν να με βρίζουν και τώρα. Κρύβονταν πίσω από ψευδώνυμα τα οποία τότε και τώρα ήταν τα ίδια. Πιθανώς ήξεραν ότι γνώριζα πολύ καλά τι γινόταν μέχρι το 2015 και μετά.

Τα πέντε αυτά χρόνια που είχατε θητεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρασαν διάφοροι υπουργοί. Ποιος ήταν ο πιο αποτελεσματικός;

Ο Κωστής Χατζηδάκης. Και το λέω καθαρά χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ Νέα Δημοκρατία.

Και θα σας πω και μια ιστορία. Oταν έγινε η τρικομματική κυβέρνηση Nέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και έπρεπε τα τρία κόμματα να τοποθετούν δικά τους στελέχη στο κράτος με βάση ποσοστά, το ΠΑΣΟΚ γύρισε και μου είπε, "δεν έχει θέση για σένα, γεια σου". Οπότε ο Κωστής Χατζηδάκης με "βάφτισε" Νέα Δημοκρατία για να με κρατήσει. Το ΠΑΣΟΚ δε με ήθελε, ήθελε να βάλει άλλον δικό του. Ο Χατζηδάκης με ήθελε γιατί είχαμε αναπτύξει μαζί το σχέδιο με την Cosco και με βάφτισε Νεοδημοκράτη για να με κρατήσει στη μοιρασιά της τρικομματική για την θέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Χατζηδάκης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

«ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ» 16 Οκτ 2025 | 11:24

Αδωνις Γεωργιάδης: "Η μιζέρια της Αριστεράς βλάπτει την Ελλάδα - Εχω σιχαθεί τους αχαΐρευτους κομμουνιστές"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν στο Αττικόν, λέγοντας πως "διαμαρτύρονται γιατί είναι μίζεροι".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 16 Οκτ 2025 | 10:42

Πλεύρης: Δεν πρέπει να υπάρχουν στον Αγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη [βίντεο]

Ο κ. Πλεύρης είπε πως το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη "είναι ιερός χώρος" και δεν αποτελεί σημείο διαμαρτυρίας,

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 16 Οκτ 2025 | 09:45

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: "Όσο οι κατηγορίες του Καραμανλή θα είναι πλημμελήματα, εγώ θα είμαι στο Σύνταγμα"

Όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών πρέπει να παραμείνουν στο Σύνταγμα είπε ο Νίκος Πλακιάς, σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας, ότι τα παιδιά χάθηκαν "από ένα κράτος που τα δολοφόνησε".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 16 Οκτ 2025 | 08:56

Βενιζέλος: Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη - Το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης απομειώθηκε και φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παίρνει ενεργό μέρος στη δημόσια συζήτηση σαν να είναι αντίδικο μέρος ή σαν να είναι εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης".

ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Τέμπη: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας για τις 30 Οκτωβρίου

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι τρία άτομα για την υπεξαγωγή και εξαφάνιση του βιντεοληπτικού υλικού

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Οκτ 2025 | 11:54

Καρυστιανού για Αγνωστο Στρατιώτη: "Κάτω τα χέρια από το μνημείο όλων μας - Τα ονόματα θα μείνουν εκεί ως την τελική δικαίωση"

Σε μια σκληρή ανάρτηση προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπει "φρένο" στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 15 Οκτ 2025 | 09:04

Τέμπη: Στη δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα βρεθεί σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δίκη σχετικά με τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

ΕΞΕΛΙΞΗ 14 Οκτ 2025 | 14:40

Τέμπη: Στις 23 Μαρτίου θα αρχίσει η δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία πρόκειται να αρχίσει 3 χρόνια μετά το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 14 Οκτ 2025 | 12:00

Ακρίτα: "Τις σφουγγαρίστρες σπίτι σας - Μη διανοηθείτε να σβήσετε τα ονόματα των 57 στο Σύνταγμα"

Η Έλενα Ακρίτα κατηγορεί ως υποκριτές όσους λένε ότι νοιάζονται για την εικόνα του μνημείου.

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 14 Οκτ 2025 | 07:01

Φλωρίδης για Τέμπη: Δημιουργήθηκε μια συνωμοσία που επηρέασε τον κόσμο - Ο Ρούτσι χρησιμοποιήθηκε

"Είναι πιθανό η ημερομηνία έναρξης της δίκης να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα από την ίδια τη Δικαιοσύνη", τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 13 Οκτ 2025 | 15:30

Πάνος Ρούτσι για Νίκο Καρβέλα: "Ερχόταν σχεδόν κάθε βράδυ χωρίς κάμερες - Το έκανε με την καρδιά του"

"Μου έλεγε ότι θέλει να είναι μαζί μου για να μην είμαι μόνος μου. Κουβεντιάζαμε ώρες. Ήταν πολύ όμορφο" είπε ο Πάνος Ρούτσι για τον Νίκο Καρβέλα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 13 Οκτ 2025 | 09:33

Πάνος Ρούτσι για Αγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος ο Μητσοτάκης για τη δικαίωσή μου, θέλουν να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων"

Για στοχευμένη επίθεση κατά των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, έκανε λόγο ο Πάνος Ρούτσι, μετά την ανακοίνωση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που πλέον είναι υπό την αρμοδιότητα του υπ. Άμυνας.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥ 12 Οκτ 2025 | 08:31

Δημήτρης Μαύρος (MRB) στο TheTOC: "Θα είναι τεράστια ζημιά για τον Τσίπρα η τρίτη θέση"

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Mαύρος μιλάει στο TheTΟC για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 14:45

"Αυτό το βίντεο δεν υπάρχει": Η αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΚΕ, το ξυλόλιο και τα Τέμπη - Η αντίδραση του Περισσού

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι "εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους επειδή πίστευαν στο σενάριο συνωμοσίας και συγκάλυψης"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Οκτ 2025 | 15:24

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα Τέμπη ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που δεν προσφέρεται για τυμβωρυχία και πολιτική εκμετάλλευση

"Εγώ έχω την άποψη ότι οι τοξικολογικές δεν θα δείξουν απολύτως τίποτα γιατί δεν υπήρχε ξυλόλιο, ούτε ινδόλιο, ούτε βενζόλιο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Οκτ 2025 | 12:36

Νατάσα Μποφίλιου για Πάνο Ρούτσι: "Σαν να νικήσαμε μαζί του ένα ολόκληρο διεφθαρμένο σύστημα"

Ο Πάνος Ρούτσι ζητούσε την εκταφή του γιου του, ώστε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 09 Οκτ 2025 | 11:38

Οι "μυστικές" επισκέψεις του Νίκου Καρβέλα στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Ανάμεσα στους πολίτες που βρέθηκαν δίπλα στον Πάνο Ρούτσι, ο οποίος με τον σιωπηλό αγώνα του δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του, ήταν και αρκετοί καλλιτέχνες.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 09 Οκτ 2025 | 09:30

Μαρία Καρυστιανού: "Έχουμε ενδείξεις ότι υπήρχαν χημικά στα Τέμπη - Πάμε σε μία δίκη χωρίς ενόχους"

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για τη νέα τροπή στην υπόθεση, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Πάνου Ρούτσι και των υπόλοιπων συγγενών για εκταφή των σορών.

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ 09 Οκτ 2025 | 08:15

Συγκίνηση στο Σύνταγμα: Γυναίκα στάθηκε μπροστά στον Πάνο Ρούτσι και τραγούδησε τον Λεβέντη του Μίκη Θεοδωράκη [βίντεο]

Με χειροκροτήματα, αγκαλιές και τραγούδια αποχώρησε ο Πάνος Ρούτσι από το Σύνταγμα, μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας.

ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 09 Οκτ 2025 | 07:50

Τα επόμενα βήματα μετά την αναβολή της εκταφής της σορού του γιου του Πάνου Ρούτσι

Αναβλήθηκε από την Αστυνομία, η προγραμματισμένη για σήμερα, εκταφή της σορού του 22χρονου γιου του Πάνου Ρούτσι, Ντένις.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 20:10

Το "ευχαριστώ" του Πάνου Ρούτσι: "Σήμερα είναι μια μέρα χαράς, κερδίσαμε μια μάχη, δεν σταματάμε εδώ" [εικόνες - βίντεο]

"Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με στήριξε, όλους τους φίλους που απέκτησα, μια οικογένεια τεράστια, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο" δήλωσε ο Πάνος Ρούτσι στο Σύνταγμα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΟΤΣ 08 Οκτ 2025 | 16:57

Γεωργιάδης στον Φειδία: Εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί στα social για τα Τέμπη - Είχαν συμφέρον για μια Ελλάδα σε χάος

"Η ανωνυμία των social media έχει οδηγήσει σε ασυδοσία", τόνισε σε συνέντευξή του στον Φειδία Παναγιώτου ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 08 Οκτ 2025 | 12:39

Τέμπη: Γιατί ο Εισαγγελέας αρνούνταν τις τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα και έθεσε στο αρχείο τη μήνυση κατά των ιατροδικαστών

Όπως συμπεραίνει ο εισαγγελέας από την έρευνα, η διενέργεια τοξικολογικών δεν θα διαφοροποιούσε την αιτία θανάτου των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 08 Οκτ 2025 | 12:06

"Ο πατέρας μου είναι ήρωας, ελπίζω ο Ντένις να μας βλέπει από ψηλά", είπε ο γιος του Πάνου Ρούτσι [βίντεο]

"Νιώθω ανακούφιση που σταμάτησε την απεργία πείνας", είπε ο γιος του Πάνου Ρούτσι, Κρίστιαν.

ΜΙΡΕΛΑ ΡΟΥΤΣΙ 08 Οκτ 2025 | 10:26

Καρφιά της συζύγου Ρούτσι σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη: Τους ευχαριστώ για την αδιαφορία και τη λάσπη [βίντεο]

Η Μιρέλα Ρούτσι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για τη στάση που κράτησαν στις 23 μέρες της απεργίας πείνας του συζύγου της.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:30

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι - "Νίκησε ο γλυκός και σοβαρός αυτός άνθρωπος"

Με μια συγκινητική και αιχμηρή ανάρτηση, ο Φοίβος Δεληβοριάς στάθηκε στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι.

ΣΗΜΕΡΑ 08 Οκτ 2025 | 07:55

Κάλεσμα από τον Πάνο Ρούτσι σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα – "Για να χαρούμε τη μεγάλη νίκη"

Τέλος στην απεργία πείνας μετά από 23 ημέρες, έβαλε ο Πάνος Ρούτσι καθώς, όπως ανακοίνωσε δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματά του.

DEUTSCHE WELLE 08 Οκτ 2025 | 07:22

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων κατέθεσαν αγωγές κατά Bayer και Siemens για τα έλαια σιλικόνης

Δυο πανίσχυρες γερμανικές εταιρείες εμπλέκονται πλέον στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

ΤΕΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 13:08

Ασλανίδης: Η θυσία του Πάνου Ρούτσι τούς κέρδισε - Αναμένουμε την απόφαση εγγράφως [βίντεο]

Ο Παύλος Ασλανίδης αναφέρθηκε με συγκίνηση στον αγώνα του Πάνου Ρούτσι, αποκαλύπτοντας ότι αρχικά προσπάθησε να τον αποτρέψει.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΛΙΑΓΚΑ 07 Οκτ 2025 | 12:40

Ρούτσι: Υπάρχει πολλή εξάντληση, νιώθω ότι καταρρέω - Δεν έχω καλέσει κανέναν να έρθει εδώ

Για τον αγώνα του, αλλά για και όλους όσοι τον επισκέπτονται, μίλησε ο Πάνος Ρούτσι, από το Σύνταγμα, όπου για 22η ημέρα πραγματοποιεί απεργία πείνας.

"ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ" ΛΥΣΗ 07 Οκτ 2025 | 09:22

Πάνος Ρούτσι: "Ναι" σε τοξικολογικές και χωρίς να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη - Πώς βρήκε τη λύση η Δικαιοσύνη

Τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς των παιδιών τους μπορούν να ζητήσουν όσοι συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών το επιθυμούν.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:43

Νίκος Πλακιάς: "Η Δικαιοσύνη πρέπει να ανασύρει και να εξετάσει αντικειμενικά τη μήνυση κατά των ιατροδικαστών"

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, καθώς μετά το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή του γιου του, το οποίο έγινε δεκτό, έρχεται στο προσκήνιο η μήνυση που είχαν καταθέσει οι οικογένειες των θυμάτων.

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 06 Οκτ 2025 | 17:25

Τέμπη: Τροχαίο με νεκρό 45χρονο άνδρα που τον παρέσυρε νταλίκα - Στο ύψος της σιδηροδρομικής τραγωδίας [Εικόνες]

Το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν ο 45χρονος και ο 21χρονος γιος τους είχε σταματήσει στη ΛΕΑ στο ύψους του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

ΤΕΜΠΗ 06 Οκτ 2025 | 16:27

Πώς βρέθηκε η φόρμουλα για να γίνει δεκτό το αίτημα Ρούτσι - Διαψεύδει η οικογένεια - "Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση"

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας αναμένεται να δώσει άδεια για τη διενέργεια και τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του γιου του Πάνου Ρούτσι - Νέο αίτημα από τη Μαρία Καρυστιανού - Πώς βρέθηκε η φόρμουλα

ΤΕΜΠΗ 06 Οκτ 2025 | 13:36

Ανατροπή: Πληροφορίες ότι έγινε δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για τοξικολογικές εξετάσεις - Ξεχωριστή δικογραφία

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα δεν αφορά μόνο τον κ. Ρούτσι αλλά και άλλους συγγενείς, οι οποίοι ζητούν εκταφή και περαιτέρω διερεύνηση.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 12:03

Κωνσταντοπούλου: Ο Μητσοτάκης έχει βγάλει μπροστά τις ύαινες, τον Γεωργιάδη και τον Φλωρίδη, να επιτίθενται στον Π. Ρούτσι

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε επίσης ότι πλέον όλη η κοινωνία έχει σιχαθεί τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Μητσοτάκη και αυτά που κάνουν.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 06 Οκτ 2025 | 11:40

Αγώνας μέχρι τέλους για τον Ρούτσι: "Την Πέμπτη θα γίνει η εκταφή, μην τολμήσετε να πειράξετε τον τάφο του παιδιού μου"

Ο Πάνος Ρούτσι διαμηνύει κατηγορηματικά πως δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση την εκταφή του παιδιού του μόνο και μόνο για τη διενέργεια τεστ DNA. Συνεχίζει τον αγώνα του μέχρι τέλους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Οκτ 2025 | 08:39

Γεωργιάδης: Δεν προσέβαλα τον Ρούτσι - Κατήγγειλα την επικοινωνιακή διαχείριση της υγείας του από τα ΜΜΕ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι ουδέποτε προσέβαλε τον Πάνο Ρούτσι και τονίζει ότι η κριτική του αφορά τη "διαστρέβλωση των γεγονότων" από μερικά ΜΜΕ.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ 06 Οκτ 2025 | 08:03

Στην 22η ημέρα απεργίας ο Πάνος Ρούτσι: Ο φόβος της κυβέρνησης και η ευθύνη της Δικαιοσύνης

Με τον χρόνο να πιέζει, καθώς ο Πάνος Ρούτσι βρίσκεται πλέον στην 22η ημέρα απεργίας πείνας και ανυποχώρητος, όλα δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα των αποφάσεων για την δικαιοσύνη.

ΘΥΜΑΤΑ ΤΕΜΠΩΝ 05 Οκτ 2025 | 15:45

Συγκλονίζει ο Παύλος Ασλανίδης: Μέχρι να γίνουν οι εκταφές, οι νεκροί μας θα παραμένουν άταφοι

"Πολλοί από εμάς αντί για το σώμα του αγαπημένου μας πήραμε μια πλαστική σακούλα ή ένα κλειστό κιβώτιο. Λείψανα και απομεινάρια των νεκρών παιδιών", είπε ο Παύλος Ασλανίδης.

ΤΕΜΠΗ 03 Οκτ 2025 | 21:56

"Κρυφτό" παίζει η Κωνσταντοπούλου με την Εισαγγελία για την εκταφή του γιου του Ρούτσι- Αρνήθηκε να παραλάβει την πρόσκληση

"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν εμφανίστηκε να παραλάβει την πρόσκληση που προσδιόριζε τη νέα ημέρα εκταφής του Ντένι Ρούτσι για την ερχόμενη εβδομάδα" λένε εισαγγελικές πηγές

"ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ" 03 Οκτ 2025 | 16:01

Γενικό Κρατικό Νίκαιας για Πάνο Ρούτσι: Δεν προκύπτει άμεση απειλή για τη ζωή του - Η ανακοίνωση του νσοκομείου

Σε κλινική εξέταση, καρδιολογικό και παθολογικό έλεγχο, καθώς και σε εργαστηριακές εξετάσεις υποβλήθηκε ο απεργός πείνας, Πάνος Ρούτσι

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 12:45

Κοβέσι στο Politico: "Η εγκληματική δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν οργανωμένη, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων"

Η Λάουρα Κοβέσι δήλωσε ότι ορισμένες υποθέσεις προσκρούουν σε πιθανή πολιτική εμπλοκή, καθιστώντας ακόμη πιο περίπλοκη τη διερεύνησή τους.

ΤΕΜΠΗ 03 Οκτ 2025 | 12:13

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα ονόματα του Παναγιώτη και της Αναστασίας μπαίνουν σε δρόμους στα Καλάβρυτα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων προχωρά στην ονοματοδοσία οδών προς τιμήν δύο Καλαβρυτινής καταγωγής θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

19Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ 03 Οκτ 2025 | 11:58

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Ρούτσι: Αρνήθηκε τη νοσηλεία - "Εχει χάσει 10 κιλά", λένε οι γιατροί του

Οι γιατροί συνέστησαν στον Πάνο Ρούτσι να παραμείνει στο νοσοκομείο, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 03 Οκτ 2025 | 11:42

Συμφωνεί με τον Δένδια και ο Μαρκόπουλος: Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι πρέπει να ικανοποιηθεί - Δεν είναι αντίπαλός μας η Κοβέσι

"Πρέπει να χτιστεί γέφυρα με αυτούς τους γονείς, κακώς τους έχουμε αφήσει βορά στα χέρια του κάθε ριζοσπάστη, του κάθε λαϊκιστή", τόνισε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 03 Οκτ 2025 | 10:27

Πλεύρης: "Ο Πάνος Ρούτσι έχει δικαίωμα να διερευνήσει ό,τι θέλει για το παιδί του - Ο Δένδιας είπε το αυτονόητο"

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης μίλησε το πρωί της Παρασκευής, για το θέμα των Τεμπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΕΜΠΗ 03 Οκτ 2025 | 10:18

Καρυστιανού: "Αισθάνθηκα ντροπή που η Ευρωπαία εισαγγελέας είπε ότι η χώρα μας προστατεύει το έγκλημα των πολιτικών"

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι αλλά και τα όσα είπε χθες η Ευρωπαία εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, μίλησε η Μαρία Καρυστιανού.

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 03 Οκτ 2025 | 07:38

ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη, οι δύο "εφιάλτες" της κυβέρνησης - Δύσκολη η ανάκαμψη όσο τα μέτωπα είναι ανοιχτά

"Όσοι έλεγαν ότι η κ. Κοβέσι θα έρθει στην Ελλάδα και θα κάνει εκστρατεία σε βάρος της χώρας, έκαναν μεγάλο λάθος" λένε κυβερνητικές πηγές.

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ Ο ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 18:55

Πάνος Ρούτσι: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να κάνει εκταφή χωρίς την έγκρισή μου - Ζητάμε και τοξικολογικές εξετάσεις [Βίντεο]

Ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, επιμένει να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του γιου του

"ΛΥΠΑΜΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ" 02 Οκτ 2025 | 16:11

Νίκος Πλακιάς: Είτε μας κορόιδευαν για λαθρεμπόριο στα Τέμπη ή και η Κοβέσι είναι στο κόλπο

Αιχμηρή ανάρτηση του Νίκου Πλακιά για Λάουρα Κοβέσι και Τέμπη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Οκτ 2025 | 15:29

Μαρινάκης για Κοβέσι: Όποιος την άκουσε καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια της Χαλιμάς

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, κάτι που χαιρέτησε και η Ευρωπαία Εισαγγελέας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 15:11

Ηχηρή παρέμβαση Δένδια υπέρ του απεργού πείνας Ρούτσι: Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να ερευνήσει τον θάνατο του παιδιού του

Ο Νίκος Δένδιας παρενέβη από το βήμα της Βουλής υπέρ των αιτημάτων του Πάνου Ρούτσι.

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 02 Οκτ 2025 | 15:09

Κοβέσι: Ακρωνύμιο διαφθοράς, νεποτισμού και πελατειακού κράτους ο ΟΠΕΚΕΠΕ - Να καθαρίσουμε τον στάβλο του Αυγεία

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την έρευνα του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κ. Κοβέσι είπε ότι "επί σειρά ετών κάποιοι έκλεβαν χρήματα".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Οκτ 2025 | 14:37

Γεωργιάδης για Πάνο Ρούτσι: Έχω ευθύνη ως υπουργός, ανησυχώ – Τον παρακαλώ να μας αφήσει να τον εξετάσουμε

"Όταν ξεκινήσει το δικαστήριο, αν θέλει ο κ. Ρούτσι μπορεί να κάνει αίτημα για τοξικολογικές", τόνισε ο ¨Αδωνις Γεωργιάδης.

ΤΕΜΠΗ 02 Οκτ 2025 | 12:16

Καρυστιανού: "Ελπίζω η σωτηρία της χώρας να έρθει μέσα από κάτι καθαρό και καινούργιο" - Αρνητική για Σαμαρά και Τσίπρα

Η Μαρία Καρυστιανού αποκάλυψε όσα της είπε ο Πάνος Ρούτσι. Πρόσθεσε ότι, αν γίνει εκταφή, δεν θα καθυστερήσει καθόλου η διαδικασία της δίκης για τα Τέμπη.

ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 11:09

Ο Πάνος Ρούτσι διαψεύδει το ΕΚΑΒ: "Δεν αρνήθηκα ιατρική φροντίδα - Αν νομίζουν ότι θα φύγω από εδώ, κάνουν λάθος"

"Θα πάω μέχρι τέλους, έχω δικαίωμα να και δεν θα μου το στερήσει κανένας αυτό", διαμήνυσε ξανά ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι. Τι είπε για την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 02 Οκτ 2025 | 10:30

Λάουρα Κοβέσι: "Η διαφθορά μπορεί να σκοτώσει, όπως στα Τέμπη - Όσοι παρεμβαίνουν στη δουλειά μας, να το ξανασκεφτούν"

"Η τραγωδία Τεμπών θα είχε αποφευχθεί αν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση 717" ανέφερε η Λάουρα Κοβέσι.

17Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 01 Οκτ 2025 | 14:11

Πάνος Ρούτσι: Σε κρίσιμο σημείο η υγεία του, λένε οι γιατροί - Πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Η παθολόγος-λοιμωξιολόγος που τον εξέτασε χθες Τρίτη, είπε ότι ο οργανισμός του είναι σε οριακή κατάσταση, καθώς παρουσιάζει ταχυκαρδίες και εξάντληση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Οκτ 2025 | 09:44

Γεωργιάδης: "Με βρίζει το MEGA όλη μέρα, με πολεμάει ο Μαρινάκης- Βαγγέλη μου όχι άλλο, θα με βγάλεις πρώτο"

"Η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλει να μην ξεκινήσει το δικαστήριο γιατί αν φτάσει στις εκλογές με τα Τέμπη ανοιχτά προσδοκά να πάρει 15%" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 30 Σεπ 2025 | 11:50

Μαρινάκης για Τέμπη: Σηκώνουν το θέμα κάθε φορά που πέφτουν στις δημοσκοπήσεις - Αποκρουστική εργαλειοποίηση

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε πολιτικούς αρχηγούς ότι "κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσει η δίκη" και "σηκώνουν το θέμα κάθε φορά που πέφτουν δημοσκοπικά".

Η ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ 29 Σεπ 2025 | 12:16

Το σκίτσο του Αρκά για τα "πτωμοφάγα όρνεα" που προκάλεσε αντιδράσεις

Ενα σκίτσο το οποίο συνόδευσε με μία φράση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, δημοσίευσε ο Αρκάς.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 29 Σεπ 2025 | 11:46

Ενα βήμα πιο κοντά στη δίκη των Τεμπών - Πράσινο φως από την Πρόεδρο Εφετών στην εισαγγελική πρόταση

Τον δρόμο για το ακροατήριο παίρνει η υπόθεση των Τεμπών. Η Πρόεδρος Εφετών έδωσε σύμφωνη γνώμη επί της εισαγγελικής πρότασης για παραπομπή σε δίκη 36 κατηγορουμένων.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 28 Σεπ 2025 | 22:29

Πάνος Ρούτσι: "Για κάθε παιδί που έχασε τη ζωή του - Θα φτάσω μέχρι τέλους" - Χιλιάδες κόσμου στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης τους απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 28 Σεπ 2025 | 20:57

Κλειστή η λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι [βίντεο]

Η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 Σεπ 2025 | 14:58

Αιμίλιος Χειλάκης για Ρούτσι: Ένας πατέρας που είναι σε απεργία πείνας, δεν το κάνει για να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση

"Δεν είναι ατύχημα, ήταν ένα έγκλημα το οποίο μακροημέρευε μέχρι να συμβεί. Αυτό ήταν τα Τέμπη"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 28 Σεπ 2025 | 13:41

Ο Monsieur Minimal στο TheTOC: "Ζούμε στη χώρα του σουρεάλ"

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Monsieur Minimal είναι άμεσος, μιλάει χωρίς δεύτερες σκέψεις και περιστροφές και, άμα χρειαστεί, με ονόματα...

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 13:30

Οργή Πλακιά για τη διαρροή φωτογραφιών με τις σακούλες των σορών των θυμάτων στα Τέμπη: "Πόσο επώδυνο;"

Ο Νίκος Πλακιάς αναρωτήθηκε εάν οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα με τη συγκατάθεση των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίες

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 18:46

"Μας κοροϊδεύουν" - Η αντίδραση του Πάνου Ρούτσι για την έγκριση του αιτήματος εκταφής του γιου του - Συνεχίζει την απεργία πείνας

Ο Πάνος Ρούτσι δεν θα κάνει κάποια δήλωση για την ώρα και θα συνεχίσει την απεργία πείνας εφόσον η εκταφή δεν συνδεθεί με τις τοξικολογικές εξετάσεις - "Κάποιοι παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια" λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 17:54

Τέμπη: Επιστολή Κυρανάκη στον ΟΣΕ για να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις σε συγγενείς θύματων

Ο Αν. Υπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ να παραιτηθεί από αυτήν την αξίωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι συγγενείς του θύματος.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:09

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής στα Τέμπη - Οι αναφορές στον Κρέοντα και την... κάθαρση

"Οποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την (εκ)ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση" έγραψε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 11:34

Αρειος Πάγος για Τέμπη: Τα αιτήματα εκταφής μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν

Σύντομα αναμένονται απαντήσεις από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα αιτήματα εκταφής και ταυτοποίησης σορών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη - Ταχύτατη θα είναι η απάντηση στο αίτημα Ρούτσι

Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε τι ισχύει με τα αιτήματα εκταφής σορών από συγγενείς θυμάτων και απαντάει σε όσους τον καλούν να παραιτηθεί.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 25 Σεπ 2025 | 10:40

Προαναγγελία Φλωρίδη: Σύντομα η εισαγγελική απόφαση για την εκταφή της σορού του Ρούτσι - Για να γίνει η ταυτοποίηση

"Η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι να γίνει η εκταφή, η ζητούμενη εκταφή έστω και με έμμεσο τρόπο", σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ BUONGIORNO 24 Σεπ 2025 | 13:20

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για το διαζύγιό της: Δεν ένιωσα απογοήτευση, ένιωσα προδοσία - Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι μαμά

Η υπουργός Τουρισμού μίλησε ανοιχτά για τη μητρότητα, για τα συναισθήματα που της προκάλεσε το διαζύγιο της για τη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και το ρεκόρ που σημείωσε ο ελληνικός τουρισμός

ΤΕΜΠΗ 24 Σεπ 2025 | 12:56

Ο Ασλανίδης απαντά στον Φλωρίδη: Να μετονομαστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σε υπουργείο συγκάλυψης της αλήθειας

"Να μετονομαστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σε υπουργείο συγκάλυψης της αλήθειας", είπε ο Παύλος Ασλανίδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

ΤΕΜΠΗ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Φλωρίδης: Η αντιπολίτευση επιχειρεί "ξυλόλιο 2" στα Τέμπη - Έκανε δήλωση και ο Τσίπρας που οργάνωσε την άθλια σύσκεψη στο Μάτι

Όσον αφορά το αίτημα Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει το παραμικρό.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 24 Σεπ 2025 | 09:51

Τέμπη: Συνεχίζει την απεργία πείνας για δέκατη μέρα ο Πάνος Ρούτσι

Στο βιβλίο συμπαράστασης οι πολίτες γράφουν τις λέξεις "Δικαιοσύνη", "Αλληλεγγύη", "Οξυγόνο", "Για τις 57 ψυχές που χάθηκαν".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 08:59

Παρέμβαση Τσίπρα για απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Η άρνηση εκταφής των παιδιών είναι απόπειρα ταφής της αλήθειας

"Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί, πριν βρεθούμε μπροστά σε νέες τραγωδίες" τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 24 Σεπ 2025 | 07:48

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ήξερε μετά τα Τέμπη να στείλει επιστολή στον Ντογιάκο, αλλά τώρα δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

"Όποτε θέλουν παρεμβαίνουν, όποτε δεν θέλουν, δεν παρεμβαίνουν", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 22:51

Ηellenic Train: Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα Σίνδος - Άδενδρο λόγω πυρκαγιάς

Η αμαξοστοιχία 2593 (Θεσσαλονίκη – Λάρισα), με 54 επιβάτες, που παρέμεινε στον Σ.Σ. Σίνδου μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, συνεχίζει το δρομολόγιό της προς τον τελικό προορισμό με 55 λεπτά καθυστέρηση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 23 Σεπ 2025 | 20:40

Τέμπη: Αυτό είναι το εξώδικο Ρούτσι και Καρυστιανού για την εκταφή των σορών [βίντεο]

"Αιτούμαστε τη διενέργεια της επιβεβλημένης ανακριτικής ενέργειας εκταφής προς ανάδειξη της αλήθειας, τον εντοπισμό της χημικής σύνθεσης του άγνωστου καυσίμου, το οποίο ρητά αναφέρει το από 27.02.2025 Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 23 Σεπ 2025 | 18:05

Η Μαρία Καρυστιανού για την απόρριψη των αιτημάτων εκταφής των σορών: "Η αλήθεια για άλλη μία φορά μπαζώνεται"

Η Μαρία Καρυστιανού τονίζει πως τα αιτήματα εκταφής των σορών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη έχουν κατατεθεί κατ’ επανάληψη και απορρίπτονται από τον ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 23 Σεπ 2025 | 12:31

Τσουκαλάς: Αναφαίρετο και εύλογο το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή του παιδιού του

"Δεν είναι ένα ζήτημα αντιδικίας μεταξύ κομμάτων σε επίπεδο νομικών όρων, είναι ένα ανθρώπινο, ηθικό και κοινωνικό δικαίωμα" τονίζει ο κ. Τσουκαλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 23 Σεπ 2025 | 10:32

Φλωρίδης για Τέμπη: Αν υπάρξει αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση, θα εξεταστεί άμεσα - Το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση

Ξεκαθάρισε ότι όσο η ολοκλήρωση της ανάκρισης καθυστερεί και δεν οδηγούμαστε σε δίκη, τόσο θα υπάρχουν οι δυνατότητες για κάποιους που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την τραγωδία.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 22 Σεπ 2025 | 19:53

Τέμπη: Συμπληρωματική ανάκριση ζητούν 80 συγγενείς θυμάτων - Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο

Στο 47σέλιδο υπόμνημά τους οι οικογένειες επισημαίνουν ότι δεν αξιολογήθηκαν κρίσιμα έγγραφα, όπως το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους για την ύπαρξη εύφλεκτων υλικών στο τρένο

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 22 Σεπ 2025 | 19:37

Πάνος Ρούτσι: Σε απεργία πείνας και η 60χρονη μητέρα από την Πάτρα - "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του απαγορεύουν την εκταφή" [βίντεο]

Η Αναστασία Τσαλαμιδά, μητέρα ενός 20χρονου γιου, τονίζει πως δεν είναι συγγενής θύματος, αλλά νιώθει το θέμα προσωπικό

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Σεπ 2025 | 16:36

Η Μαρία Καρυστιανού διαψεύδει το σενάριο περί νέου κόμματος και... ΠΑΣΟΚ: "Fake - Υποτελή τρολ "

"Η αλήθεια είναι φως και δεν κρύβεται, όσο και αν κάνετε τα πάντα για να τη μπαζώσετε, ακολουθώντας τη συνταγή των αφεντικών σας. FAKE" αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Σεπ 2025 | 14:09

Μαρινάκης για απεργία πείνας Π. Ρούτσι: Έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την εκταφή, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Σεπ 2025 | 11:44

Πορτοσάλτε για απεργία πείνας Π. Ρούτσι: Κάνουν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη "τσαντιρομαχαλά για κάθε πικραμένο"

Ο Άρης Πορτοσάλτε είπε ότι το μνημείο "δεν είναι κανενός πολίτη, δεν ανήκει σε κανέναν αλληλέγγυο, πικραμένο και πονεμένο".