
Μεταξύ των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ήταν και ο ο Κυπριανός Παπαϊωάννου, ο 23χρονος φοιτητής Νομικής από την Κύπρο που σπούδαζε στο ΑΠΘ.
Η κηδεία του άτυχου νέου πραγματοποιήθηκε χθες, με τον ιερέα πατέρα του να κηδεύει ο ίδιος τον γιο του, αποκαλύπτοντας ότι ο αδικοχαμένος νεαρός επρόκειτο να παντρευτεί το ερχόμενο καλοκαίρι.
Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο 23χρονος βρέθηκε στο συγκεκριμένο τρένο μετά από ένα τριήμερο που πέρασε στην Άνδρο μαζί με την κοπέλα του, όπου πήγαν για να πάρουν "την ευχή" για τον επικείμενο γάμο τους.
Η τελευταία συνομιλία πατέρα και γιου
Ο επικήδειος του πατέρα Χριστόδουλου, που έχασε τον γιο του στα Τέμπη, ραγίζει καρδιές, περιγράφοντας την τελευταία τους συνομιλία.
"Πώς θα πας πίσω γιε μου στη Θεσσαλονίκη; Με αεροπλάνο θα πας ή τρένο; Θα πάω με το τρένο που είναι και πιο φθηνό να κάνω και οικονομία. Θα διαβάζω στον δρόμο για να μην χάνω χρόνο. Πρέπει να πάω να τελειώσω γιατί όπως ξέρεις, με περιμένουν υποχρεώσεις. Αυτή ήταν η τελευταία συνομιλία που είχαμε με τον γιο μου τον Κυπριανό σε μηνύματα. Οι υποχρεώσεις που έλεγε είναι ότι 27 Αυγούστου κλείσαμε να τον παντρέψουμε με την αγαπημένη του Χριστίνα" είπε ο άτυχος πατέρας.
"Το σώμα του το έπλυνα εγώ ο ίδιος. Το πρόσωπό του μπορείτε να δείτε ότι έχει αρκετούς μώλωπες. Αλλά είναι ολόκληρο το σώμα του. Εμάς μας έσκασαν εκεί ότι θα βρίσκαμε κάτι κομμάτια. Δεν μας τον δείξανε στην Ελλάδα, δεν το επέτρεψαν να το δούμε. Τον είδαμε μόλις χθες. Είναι ακέραιο το σώμα του. Είναι μαρτυρικό όμως το σώμα του. Πολλές πληγές. Για αυτό λοιπόν μαρτυρικά μπήκε στον χώρο του φωτός του Θεού. Γιε μου ανθρωπίνως σπαράζουμε και εγώ και η μάνα σου και τα αδέλφια σου. Και όλοι όσοι σε γνωρίζουν και σε αγαπούν. Ο Θεός γιε μου να αναπαύσει την ψυχή σου στη χώρα των ζώντων. Αιωνία σου η μνήμη. Μνημόνευε και εσύ εμάς από εκεί που βρίσκεσαι" πρόσθεσε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr