Άγνωστοι γκρέμισαν τον μεγάλο σταυρό στην Απελλή Λέσβου

Άγνωστοι γκρέμισαν το βράδυ της Δευτέρας τον μεγάλο τσιμεντένιο σταυρό στην Απελλή Λέσβου. Ο σταυρός είχε ανεγερθεί πάνω από παραλία.

agnwstoi-gkremisan-ton-megalo-stauro-stin-apelli-lesbou
SHARE THIS
0
SHARES

Άγνωστοι γκρέμισαν το βράδυ της Δευτέρας τον μεγάλο τσιμεντάνιο σταυρό στην Απελλή Λέσβου. Ο σταυρός είχε ανεγερθεί πάνω από παραλία την οποία χρησιμοποιούν τόσο Έλληνες όσο και φιλοξενούμενοι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο σταυρός είχε ανεγερθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και μερικές μέρες αργότερα η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ» έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους, ώστε να αποτρέπονται αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.

Όπως ανέφερε στην επιστολή της η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ», «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ» ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

 

Τελικά, χτες βράδυ ένα μήνα μετά την ανάδειξη του θέματος με την αποστολή της επιστολής της ΜΚΟ στις τοπικές αρχές, άγνωστοι ανέλαβαν πρωτοβουλία και με πολύ προσπάθεια όπως φαίνεται αφού ο σταυρός ήταν κατασκευασμένος με ενισχυμένο μπετόν, κατάφεραν να τον γκρεμίσουν αν και ακόμη κρέμεται από τα σίδερα που ήταν μέσα στο μπετόν.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν ούτε κάποια αντίδραση από την «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ στο ΑΙΓΑΙΟ» που ζητούσε την απομάκρυνση του.

Τον κατεστραμμένο σταυρό βρήκαν στη θέση όπως φαίνεται στην φωτογραφία κολυμβητές.

Πηγή: Lesvosnews.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook