
Σε ένα από τα πρόσωπα των ημερών αναδεικνύεται ο Ανδρέας Αλικανιώτης, ο 20χρονος φοιτητής που με κίνδυνο της ζωής του έσωσε συνεπιβάτες του στο τρένο που συγκρούστηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.
Ο νεαρός βρισκόταν στο βαγόνι 2, που μαζί με το πρώτο και το τρίτο βαγόνι, καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Παρότι είχε ξεσπάσει φωτιά, ο 20χρονος δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια.
Την είδηση είχε κάνει γνωστή η γιατρός, Επιμελήτρια Α΄, Ιστοπαθολόγος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Έρη Τζιαστούδη, η οποία τον χαρακτήρισε "επίγειο άγγελο".
Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως δεν θέλει να τον αποκαλούν ήρωα επειδή έτυχε να μην τραυματιστεί ο ίδιος και να διατηρήσει την ψυχραιμία του.
"Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Δεν θεωρούμαι ήρωας, είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας θνητός που έτυχε να έχω μια καλύτερη ψυχολογία, μια ψυχραιμία εκείνη την ώρα και κατάφερα εκείνη την ώρα επειδή μπορούσα, επειδή δεν είχα κάποιο σημαντικό τραύμα, να βοηθήσω κόσμο. Και αν είμαι ήρωας, τουλάχιστον δεν είμαι μόνος μου. Υπήρχαν και άλλα άτομα, απλά έτυχε το δικό μου όνομα να ακουστεί περισσότερο" είπε χαρακτηριστικά.
Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής "Το Πρωινό" ήταν συγκινημένοι, χειροκροτώντας τον νεαρό και δίνοντας συγχαρητήρια στη μητέρα του, η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και ξέσπασε σε λυγμούς.
Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 19'15'':
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr