Απερρίφθη η άδεια φοίτησης του Ρωμανού

Το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά, απέρριψε την προσφυγή του Νίκου Ρωμανού. Δεν θα του χορηγείται άδεια για να φοιτήσει στο ΤΕΙ Αθήνας.

aperrifthi-i-adeia-foitisis-tou-rwmanou
SHARE THIS
0
SHARES

Συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε την προσφυγή του Νίκου Ρωμανού το Δικαστικό Συμβούλιο του Πειραιά. Ο 21χρονος κρατούμενος, απεργός πείνας, δεν θα έχει το δικαίωμα να λάβει άδειες φοίτησης προκειμένου να σπουδάσει στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ της Αθήνας. 

Το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής είχε ήδη απορρίψει το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών, αλλά και ο ανακριτής έκρινε ότι λόγω της υποδικίας του υπάρχει κίνδυνος απόδρασης.

Η προσφυγή Ρωμανού απερρίφθη για λόγους τυπικούς

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε για τυπικούς λόγους το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια καθώς -σύμφωνα με δικαστικές πηγές- δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και για τον λόγο αυτόν το συμβούλιο δεν μπήκε στην ουσία του θέματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος προϋποθέτει για τις περιπτώσεις των υποδίκων, σύμφωνα με άρθρο 50 του σωφρονιστικού κώδικα, τη σύμφωνη γνώμη του οργάνου που διέταξε την κράτηση, που στην περίπτωσή του, είναι ο ειδικός εφέτης- ανακριτής, το οποίου η εισήγηση για το θέμα ήταν αρνητική.

Ο ειδικός εφέτης- ανακριτής δεν συναίνεσε στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού και έκρινε ότι η παραμονή του στη φυλακή είναι απαραίτητη μέχρις ότου εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος του, καθώς έχει τρία εντάλματα για τα οποία κρατείται.

Ο Νίκος Ρωμανός, λίγα λεπτά μετά την απορριπτική απόφαση έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του δικηγόρου του, επιστολή στην οποία λέει ότι θα απαντήσει με «αγώνα ως τη νίκη ή τον θάνατο» και δίνει ραντεβού στους «δρόμους της οργής» την 6η Δεκέμβρη.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook