Μπορεί οι πολίτες να υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους προκειμένου να μπουν στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, ωστόσο όπως προκύπτει από το παρακάτω βίντεο η είσοδος για τα αδέσποτα ζώα είναι ελεύθερη. Οι εικόνες δείχνουν όχι μία αλλά τέσσερις γάτες να βολτάρουν ανενόχλητες στον διάδρομο μεγάλου νοσοκομείου της χώρας, ακόμη και έξω από το αιματολογικό.
"Έχει παρατηρηθεί σε πολλές υγειονομικές μονάδες, κέντρα υγείας, νοσοκομεία να βρίσκονται στο εσωτερικό αδέσποτα ζώα. Γάτες, σκυλιά. Αγαπάμε τα αδέσποτα ζώα, τα φροντίζουμε, τα ταϊζουμε όμως οι χώροι αυτοί δεν προσφέρονται για την φιλοξενία αδέσποτων ζώων. Είναι απαράδεκτο γιατί είναι φορείς μετάδοσης μικροβίων" δήλωσε στην εκπομπή "Live News" ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ξεσπούν και όχι μόνο επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα του βίντεο, αλλά λένε πως αυτή η εικόνα, στον διάδρομο του αιματολογικού αυτή την φορά, υπάρχει και σε άλλα νοσοκομεία.
"Γάτες; Στον προαύλιο χώρο να κυκλοφορούν ναι, μέσα σε σπάνιες περιπτώσεις από κάποια ανοιχτή πόρτα να μπούνε, οκ συμβαίνει. Δεν μπορώ να πω ότι δεν συμβαίνει" είπε στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου, Ιωάννης Τσολάκης.
Οι γάτες παρά την πράξη του ανθρώπου που τις καταγράφει, κάθονται και δεν φεύγουν και μοιάζουν απόλυτα εξοικειωμένες με τον χώρο. Η παρουσία τους είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία λένε οι εργαζόμενοι.
"Δεν πρέπει να υπάρχουν, κακώς υπάρχουν και αυτό πάλι οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού. Το προσωπικό ασφαλείας το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και μέχρι, μετά τον Μάρτιο δεν θα έχει καθόλου δουλειά", προσθέτει ο κ. Τσολάκης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το "Live News" επικοινώνησε και με την διοίκηση του νοσοκομείου από όπου δεν θέλησαν να κάνουν κάποια δήλωση.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr