Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια - αναχωρούν οι αδειούχοι

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση σε όλα τα λιμάνια της Αττικής, κυρίως όμως στον Πειραιά, σήμερα Πέμπτη, πρώτη Αυγούστου. Συνολικά θα εκτελεστούν 26 δρομολόγια.

auksimeni-i-kinisi-sta-limania---anaxwroun-oi-adeiouxoi
SHARE THIS
0
SHARES

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση σε όλα τα λιμάνια της Αττικής, κυρίως όμως στον Πειραιά, σήμερα Πέμπτη, πρώτη Αυγούστου. Συνολικά θα εκτελεστούν 26 δρομολόγια. 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΛΠ, συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2018, οι αναχωρήσεις τον φετινό Ιούλιο αυξήθηκαν κατά περίπου 5%. 

«Υπήρχε μια αύξηση του 3%-5% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αναχώρησαν συνολικά 600.000 επιβάτες, ενώ αν προσθέσουμε τις αφίξεις, φτάνουμε το 1 εκατομμύριο κόσμου. Σήμερα έχουμε προγραμματισμένα 26 δρομολόγια, με πληρότητα πάνω από 90%. Το σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι το δυσκολότερο για εμάς όλη τη χρονιά. Θα έχουμε και έκτακτα δρομολόγια. Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μην έρχεται την τελευταία στιγμή, αλλά ακόμη και δύο ώρες νωρίτερα», ανέφερε ο λιμενάρχης Αλ. Τσελίκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.   

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.   

 

«Όλα εξελίσσονται ομαλά με τις αναχωρήσεις των εκδρομέων. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Λιμενικού σώματος, όπως και τα πληρώματα των πλοίων. Είναι σημαντικό να φτάσουν οι εκδρομείς στον προορισμό τους με άνεση και ασφάλεια», ανέφερε ο ίδιος.

Για την πρόσβαση στο λιμάνι που έχει γίνει δύσκολη, λόγω της αυξημένης κίνησης και των έργων που πραγματοποιούνται, ο κ. Πλακιωτάκης είπε:

«Η κίνηση στους δρόμους γύρω από το λιμάνι, οφείλεται στα εν εξελίξει οδικά έργα. Μόλις ολοκληρωθούν η πρόσβαση θα γίνει πολύ πιο εύκολη». 

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook