"Πάγωσε" η Λαμία με τον θάνατο του 14χρονου κοριτσιού που νοσούσε με κορονοϊό από τις 29 Νοεμβρίου και δυστυχώς κατέληκε μέσα στα Επείγοντα του νοσοκομείου, μετά την ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία της.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, σε συνεννόηση με τον Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά, διέταξε ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή του 14χρονου κοριτσιού στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας.
Μάλιστα την ΕΔΕ θα κάνει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο, εκτός Λαμίας, της 5ης ΥΠΕ.
Προανάκριση και από την ΕΛ.ΑΣ.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Λαμίας, μετά από εντολή της Εισαγγελίας, έχουν ξεκινήσει προανάκριση και έχουν πάρει τις πρώτες καταθέσεις για το τραγικό συμβάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Lamiareport, η νεκροψία - νεκροτομή θα γίνει αύριο Δευτέρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, αφού για μια ακόμη φορά η Ιατροδικαστική της Λαμίας δεν λειτουργεί, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή της οικογένειας της 14χρονης, που εκτός από τον πόνο της έχει να αντιμετωπίσει και τις παθογένειες του συστήματος.
Συγκλονισμένος από τον άδικο θάνατο του κοριτσιού και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λαμίας και γιατρός του νοσοκομείου, Χρήστος Γεωργίου, ο οποίος μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας περιγράφει τα όσα συνέβησαν μετά την εισαγωγή της 14χρονης.
Τι συνέβη - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου
Η 14χρονη ήταν μαθήτρια της Γ' τάξης στο 4ο Γυμνάσιο. Το πρωί του Σαββάτου αισθάνθηκε ξαφνική και έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Διακομιστηκε στα Επείγοντα με προκάρδιο άλγος, ενώ νοσούσε από κορονοϊό.
Οι γιατροί από τις εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.
Δυστυχώς όμως η 14χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, υπέστη απανωτές ανακοπές. Οι γιατροί τη διασωλήνωσαν αλλά δεν πρόλαβαν να τη μεταφέρουν στη ΜΕΘ, καθώς η 14χρονη δυστυχώς "έσβησε" στα Επείγοντα.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας
"Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης.
Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό, δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον. Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.
Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ.."
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ",
Με πληροφορίες από Star Κεντρικής Ελλάδας, Lamia Report
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr