Follow us

Βασίλης Χήτος: Ο εξοστρακισμός του από το Ζαγόρι και το ελικόπτερο στη Μύκονο

Η παραίτηση του "Mr Ζαγόρι" Βασίλη Χήτου, λίγο καιρό μετά το σάλο που ξέσπασε όταν προσγειώθηκε με το ελικόπτερό του σε παραλία της Μυκόνου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Χήτος

Στην αρχαία Αθήνα, η απομάκρυνση όσων θεωρούνταν επικίνδυνοι για το πολίτευμα, γινόταν με τον εξοστρακισμό. Για να εξοριστεί κάποιος -η εξορία διαρκούσε 10 έτη- έπρεπε το όνομά του να βρεθεί σε περισσότερα από 6.000 όστρακα. Αν και ο εξοστρακισμός ή οστρακισμός θεσπίστηκε ως ένα μέσο προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, αργότερα χρησιμοποιήθηκε και για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Μεταξύ αυτών, που βρέθηκαν στην εξορία, ήταν ο Μεγακλής του Ιπποκράτη, ο Καλλίξενος, ο Ξάνθιππος, ο Αριστείδης του Λυσιμάχου, κ.ά.

Διαβάστε Επίσης

Στην περίπτωση της Χήτος ΑΒΕΕ, δεν χρειάσθηκαν όστρακα για να εξοστρακιστεί, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, από τη διοίκηση της ηπειρώτικης βιομηχανίας ο Βασίλης Χήτος. Αλλά μια γενική συνέλευση στις 2 Ιουλίου, για να βρεθεί ο Βασίλης Χήτος, -είναι ένας εκ των βασικών μετόχων της βιομηχανίας ο οποίος ελέγχει πάνω από το 40% του μετοχικού της κεφαλαίου-, εκτός του διοικητικού της συμβουλίου.

Ζαγόρι

Οι φήμες για την κόντρα με τον αδερφό του και το επεισόδιο στη Μύκονο

Επισήμως η εταιρεία, market leader στην εγχώρια αγορά εμφιαλωμένου νερού, έκανε γνωστό πως ο κ. Βασίλης Χήτος παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του. Ανεπισήμως πάντως, η αγορά βοά, εδώ και χρόνια, για τη διάσταση απόψεων μεταξύ του Βασίλη Χήτου και του Νίκου Χήτου, δύο τελείως διαφορετικών χαρακτήρων που δεν κατάφεραν να βρουν τα πατήματα τους παρ’ ό,τι διοικούσαν για χρόνια μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες. Βέβαια υπάρχουν και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν είναι κακές αλλά αγαστές.

Βσίλης Χήτος

Αφορμή για το συναινετικό διαζύγιο τους, στάθηκε το επεισόδιο με το ελικόπτερο, που μετέφερε τον Βασίλη Χήτο και την παρέα του, στη Μύκονο, όπως λένε κάποιες πηγές. Το ελικόπτερο που φέρει το σήμα του Mr Monopoly, προσγειώθηκε σε παραλία του νησιού, δίπλα στους λουόμενους, και όχι σε κάποιο ελικοδρόμιο. Αυτή η θρυαλλίδα, προκάλεσε αρνητική δημοσιότητα για το brand, και οδήγησε στην έξοδο του Βασίλη Χήτου από τη διοίκηση της ομώνυμης βιομηχανίας προκαλώντας ένα δεύτερο επεισόδιο αρνητικής δημοσιότητας.

Οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες

Σε ό,τι αφορά τον Βασίλη Χήτο και τις νέες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τις οποίες επικαλείται η ανακοίνωση της Χήτος, παραμένει άγνωστο ποιες είναι αυτές. Το Capital.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Βασίλη Χήτο, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν. Ο Νίκος Χήτος, από την άλλη εκτός από το εμφιαλωμένο νερό, επενδύει στο real estate, ελέγχοντας αυτή τη στιγμή μερικά από τα πλέον εμβληματικά ακίνητα και διαμερίσματα στην Αθήνα.

Την εταιρεία ΧΗΤΟΣ -η έδρα της βρίσκεται στην περιοχή των Ιωαννίνων- την ίδρυσε το 1955 ο Γιάννης Χήτος, ο παππούς της οικογένειας, ο οποίος ασχολήθηκε με την παραγωγή γκαζόζας, λεμονάδας, πορτοκαλάδας, κ.ά. Το 1980 τα ηνία της αναλαμβάνουν οι γιοί του Γιάννη Χήτου, Αλκιβιάδης και Κώστας οι οποίοι ξεκίνησαν συνεργασία με την Coca Cola 3E για την παραγωγή αναψυκτικών του διεθνούς brand, παρήγαγαν την Tuborg, ενώ επεκτάθηκαν και στην εμφιάλωση νερού. Ο έλεγχος της εταιρείας, πέρασε στα χέρια της τρίτης γενιάς, δηλαδή στα εγγόνια του Γιάννη Χήτου, Βασίλη, Γιάννη και Νίκου, τη δεκαετία του ’90.

Σήμερα στόχος της εταιρείας, όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Χήτος, που επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, είναι η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου ύψους 25 εκατ. ευρώ. "Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, με βασικό άξονα τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους καταναλωτές μας για περισσότερο από 60 χρόνια. Και είμαστε εδώ για να τις διασφαλίσουμε, να τις κάνουμε πιο ισχυρές, βασιζόμενοι πάντα στις αρχές της κοινωνικής ευθύνης, στο σεβασμό και στη διαφάνεια" λέει ο κ. Νίκος Χήτος.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της μεγέθη, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της (χρήση 2019), οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 55.143.886 ευρώ από 52.147.936 ευρώ το 2018, αυξημένες κατά ποσοστό 5,75% και τα καθαρά της κέρδη στα 4.643.836 ευρώ έναντι 4.094.002 ευρώ που ήταν το 2018.

Πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σαν να βγήκαν από το Instagram και τα περιοδικά του design: Τι ακριβώς συμβαίνει με τα νέα burgerάδικα της Αθήνας;

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 17 Οκτ 2025 | 18:51

Αθήνα: 31χρονος στρατολογούσε ανήλικα κορίτσια για να κλέβουν τσάντες στο κέντρο

Υπό την καθοδήγηση του 31χρονου, οι ανήλικες χωρίζονταν σε δύο ομάδες

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 16 Οκτ 2025 | 15:41

Διαψεύδει ο Κώστας Τσιάρας τα δημοσιεύματα ότι παραιτήθηκε - "Δεν λιγοψύχησα ποτέ"

"Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν", αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13 Οκτ 2025 | 19:35

Γιάννης Πουλόπουλος: Έχτισε εκκλησάκι στη Μύκονο - Στη μνήμη του αδερφού του που σκοτώθηκε πριν 30 χρόνια [εικόνες - βίντεο]

Ο Γιάννης Πουλόπουλος πραγματοποίησε ένα όνειρο ζωής: έχτισε ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου αδελφού του, Νίκου, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 08:20

Σε εφαρμογή από σήμερα ο Δακτύλιος: Ποιες ώρες και μέρες θα ισχύει – Οι εξαιρέσεις και τα πρόστιμα

Από σήμερα Δευτέρα 13 Οκτωβρίου τίθεται ξανά σε εφαρμογή ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

5 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 12 Οκτ 2025 | 15:22

Καλιφόρνια: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συντριβή ελικοπτέρου σε παραλία - Η αγωνιώδης προσπάθεια του πιλότου

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, δείχνει να χάνει ύψος και ξαφνικά αρχίζει να περιστρέφεται με ταχύτητα.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 12 Οκτ 2025 | 13:36

81 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας: Επαρση σημαίας στην Ακρόπολη παρουσία Τασούλα και Δούκα [εικόνες]

Η σημαία παραδόθηκε στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς και ακολούθησε η έπαρση, ενώ παιάνιζε ο ύμνος της σημαίας.

ΤΙΜΕΣ, ΖΗΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:21

Η αθηναϊκή αγορά κατοικίας αλλάζει μορφή: Από τις βίλες έως τα εργοστάσια και τα μεσοαστικά διαμερίσματα

Νέες πολυκατοικίες και κτίρια κατασκευάζονται με προδιαγραφές που διαφέρουν ακόμη και από το πρόσφατο παρελθόν

ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΚΡΑΝΟΣ 11 Οκτ 2025 | 20:14

Τροχαίο δυστύχημα στη Μύκονο: Νεκρός ένας Πολωνός μοτοσικλετιστής

Σύμφωνα μάλιστα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο Πολωνός δεν φορούσε κράνος, ενώ φέρεται πως οδηγούσε ένα τρίτροχο Vanderhall Motor Works Santaros

ΜΕΤΡ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΣΚΑΕΙ 09 Οκτ 2025 | 17:57

Δύο φορές σε έναν μήνα απέδρασε από ψυχιατρείο ο 54χρονος με το τσεκούρι που σκόρπισε πανικό μέσα σε λεωφορείο

Ο 54χρονος άνδρας σκόρπισε πανικό σε αστικό λεωφορείο της Αθήνας, όταν μπήκε μέσα σε αυτό με τσεκούρι

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 09 Οκτ 2025 | 11:50

Συνελήφθη άνδρας που κυκλοφορούσε με τσεκούρι μέσα σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας - Ενοχλούσε τους επιβάτες

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τσεκούρι μήκους περίπου ενός μέτρου μέσα σε σάκο που είχε στην κατοχή του ο άνδρας.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Οκτ 2025 | 22:40

Συναγερμός στην Αθήνα: Ισχυρή έκρηξη σε νυχτερινό κέντρο στην οδό Μιχαλακοπούλου [εικόνες - βίντεο]

Σύμφωνα με πληροφορίες το κατάστημα ήταν κλειστό, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για τραυματίες

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Οκτ 2025 | 20:18

Κλείνει οριστικά το βιβλιοπωλείο "Επί Λέξει" - Πουλάει όλα τα βιβλία προς 2 ευρώ το ένα - Η συγκινητική ανάρτηση

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, ανακοινώθηκε το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου "Επί Λέξει" επί της οδού Ακαδημίας, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Οκτ 2025 | 18:18

Συνελήφθη 52χρονος μεθυσμένος οδηγός - Έπεσε σε 13 παρκαρισμένα οχήματα - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα

Ο 52χρονος Ουκρανός, κινούμενος στην οδό Φυλής στο κέντρο της Αθήνας, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε 13 σταθμευμένα οχήματα, προκαλώντας υλικές ζημιές