
Είναι η πιο τέλεια συνταγή για ζουμερή και εύκολη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
2 ποτήρια ζάχαρη,
1 ποτήρι σπορέλαιο,
1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
550 γραμμάρια αλεύρι φαριν απ,
2 πορτοκάλια - το ξύσμα τους,
2 βανίλιες
Χτυπάμε τα αυγάμε τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά να ασπρίσει το μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό εναλλάξ,τέλος σιγά σιγά το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί και βάζουμε λαδόκολλα
Ρίχνουμε το μείγμα και το φλουρί και το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά αναμμένο και 10 σβησμένο.
Ο χυμός μπορεί να αντικατασταθεί και με γάλα και να ελαττωθεί το αλεύρι στα 500 γραμμάρια.
Το ταψί 30χ27 - Το ποτήρι 200ml
Η συνταγή από το mageirikhkaisuntages
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr