Οι νομικοί εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη της Βιολάντα ετοιμάζονταν όπως είχε γίνει γνωστό να καταθέσουν προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής του.
Ωστόσο μια εβδομάδα μετά τον προσωρινό εγκλεισμό του στις φυλακές Τρικάλων, ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας, μέσω του νέου του νομικού παραστάτη φαίνεται πως αλλάζει στάση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ο κατηγορούμενος ιδιοκτήτης της Βιολάντα μοιάζει να αλλάζει υπερασπιστική γραμμή μετά την απομάκρυνση των δυο δικηγόρων του από τα Τρίκαλα, και την ανάληψη της υπόθεσης από τον ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο.
Όπως λέει, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν θα προχωρήσει τελικά σε προσφυγή κατά της απόφασης προφυλάκισής του, καθώς το μέλημά του είναι να αποδείξει ότι δεν είχε δόλο, ίσως σε μια προσπάθεια – θα πουν οι συγγενείς των θυμάτων – να μετατρέψει τις κακουργηματικές του διώξεις.
"Θα ήθελα όλοι να καταλάβουν ότι δεν είχα δόλο, γιατί αν η έκρηξη γινόταν το πρωί, τότε εγώ και τα παιδιά μου θα ήμασταν στη λίστα των νεκρών. Δεν είναι το μέλημά μου να προσφύγω κατά της απόφασης προφυλάκισής μου, αλλά να αποδείξω ότι δεν είχα δόλο και να στηρίξω οικονομικά τις οικογένειες των νεκρών".
Από τα τρία εργοστάσια της επιχείρησης, μόνο αυτό στην Λάρισα λειτουργεί κανονικά. Η μεγάλη μονάδα έκλεισε μετά την έκρηξη, ενώ για παραλείψεις στην ασφάλεια έγινε ανάκληση αδείας και στο μικρό εργοστάσιο των Τρικάλων 30 θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με το περιβάλλον του προφυλακισμένου ιδιοκτήτη της Βιολάντα, η σύζυγός του και ο μεγάλος του γιος επιταχύνουν τις διαδικασίες, ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις ασφαλείας στο δεύτερο εργοστάσιο των Τρικάλων, ώστε να αρθεί η ανάκληση της άδειας, ώστε σύμφωνα με πληροφορίες, αρχές Μαρτίου να επανέλθει σε κανονική λειτουργία, για να καλυφθούν μισθοί και παραγγελίες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
