Βολές κομμάτων κατά Σπίρτζη για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Επιστροφή στο παρελθόν για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης που περνούν στα χέρια του κράτους προκειμένου να εκσυγχρονιστούν

boles-kommatwn-kata-spirtzi-gia-tin-idiwtikopoiisi-tou-oasth
SHARE THIS
0
SHARES

Επιστροφή στο παρελθόν για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης που περνούν στα χέρια του κράτους προκειμένου να εκσυγχρονιστούν.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επέμεινε κόντρα στα όσα έχει δηλώσει ο πρόεδρος του υπερταμείου Γιώργος Διαμαντόπουλος ότι δεν είναι για ιδιωτικοποίηση ό,τι έχει ενταχθεί στο υπερταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διαμαντόπουλος είχε εξηγήσει πρόσφατα στη Βουλή οτι δεν αποκλείονται οι ιδιωτικοποιήσεις «Δεν ξεκινάμε από αυτό αλλά από την αξιοποίηση. Εάν όμως μια εταιρία χάνει λεφτά και ζημειώνει το δημόσιο και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί θα μελετηθεί και η ιδιωτικοποίηση της» διευκρίνισε τότε.

Η παρέμβαση του κ. Σπίρτζη έγινε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο και ενώ είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις της ΝΔ και της ΔΗΣΥ.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Σέρρες) Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την ώρα που έχει εντάξει στο υπερταμείο όλες τις αστικές συγκοινωνίες, κρατικοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την άποψη ότι ο νόμος είναι επί της ουσίας άκυρος διότι υπάρχει σύμβαση μη κρατικοποίησης των συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης εως το 2019, ενώ τόνισε ότι λόγω σχετικού ευρωπαικού κανονισμού είμαστε υποχρεωμένοι να ιδιωτικοποιήσουμε τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης το 2019.

Ο κ. Σπίρτζης από την πλευρά του αντέτεινε ότι δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση για το πρώτο θέμα, ενώ για το δεύτερο υποστήριξε ότι στον διαγωνισμό θα μπορεί να συμμετάσχει και η εταιρία του δημοσίου που ιδρύει η κυβέρνηση.

Για «δήθεν επανάσταση» έκανε λόγο και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι στέλνει τον ΟΑΣΑ στο υπερταμείο και τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης στο κράτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook