"Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για τα παιδιά που γεννήθηκαν μέσα στο 2022, δώσαμε 1.500 ευρώ"[...]Δεσμευτήκαμε ότι από τη νέα χρονιά αυτό το ποσό θα διπλασιαστεί, όλες οι γυναίκες γεννούν δωρεάν", είπε ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης.
Δήμαρχος Αγράφων: 3.000 ευρώ από το Δήμο Αγράφων για κάθε παιδί που γεννιέται στην περιοχή
Ειδικότερα, ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης, μιλώντας στην εκπομπή "Περίμετρος" της ΕΡΤ, ανέφερε: "Όλη η ελληνική επαρχία, δεν υπήρχαν ποτέ πολιτικές συγκράτησης του πληθυσμού στις περιοχές. Μεγαλώνουν τα παιδιά, πηγαίνουν στην Αθήνα".
"Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για τα παιδιά που γεννήθηκαν μέσα στο 2022, δώσαμε 1.500 ευρώ στην κάθε νέα μαμά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που μπορεί να σώσει την κατάσταση, θέλει μέτρα δραστικά και συγκεκριμένη πολιτική. Δεσμευτήκαμε ότι από τη νέα χρονιά αυτό το ποσό θα διπλασιαστεί, όλες οι γυναίκες γεννούν δωρεάν", συνέχισε ο δήμαρχος Αγράφων.
"Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα HOPEgenesis. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που μένουν εδώ, γιατί τα εισοδήματα είναι λιγοστά, απλά αποδεδειγμένα θα πρέπει να μένει εδώ", σημείωσε ο κ. Αλέξανδρος Καρδαμπίκης.
Αγέλες λύκων αποδεκατίζουν κοπάδια στα Άγραφα
Εξάλλου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αγράφων, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή των Αγράφων, καθώς ο αυξημένος πληθυσμών των λύκων έχει αφανίσει τα κοπάδια τους.
"Έχουν αφανιστεί τα κοπάδια των κτηνοτρόφων, έχει μειωθεί κατά πολύ το κτηνοτροφικό κεφάλαιο και οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση. Ακόμη και η διαδικασία των αποζημιώσεων είναι πολύπλοκη, και αν πρόκειται για 2-3 ζώα δεν τους καλύπτει. Εμείς έχουμε ζητήσει μια συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Αυγενάκη για να θέσουμε το πρόβλημα, το οποίο είναι και στους γειτονικούς δήμους", σημείωσε ο κ. Καρδαμπίκης.
"Παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στον αριθμό τους, οι λύκοι τρώνε και την ημέρα. Εμείς είχαμε το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βγάζουμε έξω στη φύση τα ζώα να βόσκουν γιατί αυτό το περιβάλλον βγάζει το ποιοτικό γάλα και όλα τα προϊόντα, αλλά αυτό έχει περιοριστεί πολύ. Θέλουμε και με τους οικολόγους να γίνει ορθή διαχείριση. Πάντως τα πράγματα είναι δύσκολα, ήδη πολλά παιδιά έχουν σταματήσει τη δουλειά του κτηνοτρόφου", σημείωσε ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης.
Δείτε το βίντεο:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr