Δήμαρχος Ραφήνας για Μάτι: Κάναμε ό,τι προβλέπεται, αλλά δεν ήταν αρκετό

«Δεν αντιλήφθηκαν τον μεγάλο κίνδυνο» με συνέπεια όταν η φωτιά εξαπλώθηκε να μην υπάρχει ελπίδα για πολλούς εγκλωβισμένους.

dimarxos-rafinas-gia-mati-kaname-oti-problepetai-alla-den-itan-arketo
SHARE THIS
0
SHARES

Στις ανεπάρκειες της νομοθεσίας απέδωσε ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς τα όποια λάθη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μία ημέρα αφότου του ασκήθηκε δίωξη μαζί με 19 ακόμα άτομα για την τραγωδία.

Mιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μπουρνούς τόνισε πως ο δήμος έκανε ό,τι προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της φωτιάς, όμως οι πρόνοιες της νομοθεσίας δεν ήταν αρκετές. Αναγνώρισε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι για τους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή περιουσίες. 

Ο δήμαρχος στάθηκε στα κενά του μηχανισμού πυροπροστασίας και παραδέχτηκε ότι το πόρισμα των εισαγγελέων δεν έχει καμία υπερβολή στις αναφορές για χάος και ασυνεννοησία μεταξύ φορέων.

Απέδωσε ευθύνες στην Πυροσβεστική, την οποία κατηγόρησε ότι δεν ανταποκρίθηκε εγκαίρως και με επαρκείς δυνάμεις στις προειδοποιήσεις για την φωτιά στο Νταού Πεντέλης. 

«Η κρισιμότερη παράλειψη» έγινε στην αρχή, είπε χαρακτηριστικά. «Δεν αντιλήφθηκαν τον μεγάλο κίνδυνο» με συνέπεια όταν η φωτιά εξαπλώθηκε να μην υπάρχει ελπίδα για πολλούς εγκλωβισμένους. 

Ο κ. Μπουρνούς στάθηκε και στα «διαχρονικά», όπως τα αποκάλεσε προβλήματα, που διευρύνουν τους κινδύνους, σημειώνοντας πως όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

 


Φωτο: INTIMEnews

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook