Κίνηση υψηλού ρίσκου χαρακτήρισε ο γνωστός ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος την απόφαση του Χρήστου Τριαντόπουλου να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για την υπόθεση του μπαζώματος στα Τέμπη.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο βουλευτής της ΝΔ αφήνει την ασφάλεια της πλειοψηφίας στην προανακριτική επιτροπή, "η οποία θα μπορούσε να πάει την έρευνα εκεί που ήθελε και λέει το εξής: με βάση ουσιαστικά το πόρισμα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ να μου ασκηθεί ποινική δίωξη και να με στείλετε στον φυσικό μου δικαστή".
Όπως εξήγησε ο δικηγόρος, ο φυσικός δικαστής είναι το συνταγματικό δικαστικό συμβούλιο το οποίο αποτελείται από τρεις Αρεοπαγίτες και δύο συμβούλους Επικρατείας, που θα προκύψουν από κλήρωση.
"Αυτοί οι πέντε δικαστές δεν παίρνουν εντολή ούτε από τον κ. Μητσοτάκη, ούτε από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ούτε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας" υποστήριξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
"Εγώ αν ήμουν δικηγόρος του Τριαντόπουλου θα του έλεγα ''κορόιδο είσαι;'' Έχεις την ασφάλεια της πλειοψηφίας στη Βουλή και πας τώρα σε ανακριτές που είναι Αρεοπαγίτες και αυτός που θα επιλεγεί θα κληρωθεί; Μπορεί να είναι ένας ανακριτής αρεοπαγίτης σαν τον συγχωρεμένο, τον αείμνηστο τον Σαρτζετάκη" συνέχισε.

Μάλιστα, ο ποινικολόγος υπογράμμισε ότι το δικαστικό συμβούλιο όχι μόνο έχει δικαίωμα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου σε βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου αλλά μπορεί και να "ψάξει" και άλλον υπουργό, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Κώστα Αχ. Καραμανλή που τότε ήταν υπουργός Μεταφορών.
"Ο ανακριτής θα έχει τη δυνατότητα να του πει (σ.σ Χρήστου Τριαντόπουλου) δεν θα πας για μια παράβαση καθήκοντος. Εγώ βλέπω ότι υπάρχουν στοιχεία και πρέπει να αναβαθμιστεί η ποινική δίωξη, να γίνει κακούργημα" σημείωσε και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβουλευτούν κάποιον ποινικολόγο για να τους εξηγήσει ότι πρόκειται για κίνηση υψηλού ρίσκου και όχι συγκάλυψης.
Δείτε το βίντεο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr