Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απολογήθηκαν στο Ηράκλειο Κρήτης οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα, ο 54χρονος και η σύζυγός του, με τις δικαστικές Αρχές να αποφασίζουν την προφυλάκιση και των δύο.
Η 56χρονη, μητέρα του Γιώργου Παρασύρη που έχασε τη ζωή του στο μοιραίο τροχαίο το 2023, σε ηλικία 17 ετών, με οδηγό το 21χρονο θύμα της δολοφονίας στην Αμμουδάρα, κατά τη διάρκεια της απολογία της αναφέρθηκε στην εμπλοκή της στο έγκλημα.
Η γυναίκα που ήταν στο ίδιο ΙΧ με τον 54χρονο, λίγο πριν τη δολοφονία του άτυχου Νικήτα, φέρεται να είπε στην απολογία της ότι από την ημέρα που σκοτώθηκε ο μοναχογιός της, η οικογένειά της ζει έναν ανείπωτο πόνο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία της είπε ότι η ίδια δεν γνώριζε τις προθέσεις του συζύγου της και αγνοούσε το γεγονός ότι είχε όπλο μαζί του.
"Προσπάθησα να αποτρέψω το σύζυγό μου, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν ήξερα ότι οπλοφορεί" φέρεται να είπε η 56χρονη.
"Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κατάφερα να ουρλιάξω 'Κώστα, μη, μη, μη!', αλλά ήταν πλέον αργά. Οι εικόνες που αντίκρισα, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου", φέρεται να ανέφερε και πρόσθεσε:
"Το μόνο που έχω να σας πω, είναι ότι αυτός που σκότωσε τον συγχωρεμένο, δεν ήταν ο Κώστας μου. Ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Δεν είχε καν την όψη του Κωστή μου. Ήταν ένας τρελός, ένα ακάθαρτο πνεύμα, χωρίς επαφή με το περιβάλλον".

Η εμπλοκή της 56χρονης και η γυναικεία φωνή: "Πάμε, δώσε"
Ωστόσο, οι Αρχές έχουν σχηματίσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τις συνθήκες του εγκλήματος και την εμπλοκή της 56χρονης. Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Mega, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι η σύζυγος του δράστη είχε ενεργή συμμετοχή στο έγκλημα.
Ο επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αποκάλυψε στην εκπομπή "Live News" πως, σύμφωνα με μαρτυρίες, λίγο πριν πέσουν οι πρώτοι πυροβολισμοί, ακούστηκε μία γυναικεία φωνή να λέει "Πάμε, δώσε".
Παράλληλα, ανέφερε πως μία γυναίκα, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία, κατέθεσε πως μέσα στο αυτοκίνητο του Νικήτα υπήρχε και ένα άλλο άτομο, το οποίο μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί, βγήκε από το όχημα και έφυγε τρέχοντας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Δολοφονία στο Ηράκλειο Κρήτης: "Είναι ηθική αυτουργός - Αυτή τον φούντωνε"
Πάντως, οι συγγενείς του άτυχου 21χρονου κατηγορούν την 56χρονη ότι αυτή είναι που έθρεφε το μίσος του συζύγου της για τον νεαρό.
Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της αδερφής του Νικήτα, Ελεάννας: "Η σύζυγος του δράστη, για μένα και για πολύ κόσμο, είναι η ηθική αυτουργός. Είχε περάσει από τη δουλειά της μητέρας μου πριν την πρώτη επίθεση με το αυτοκίνητό της και της είπε: 'Να με θυμάσαι'. Τη θυμόμαστε πλέον...
Εκείνη τον φούντωνε. Ένας άνθρωπος ο οποίος πενθεί, δεν κυκλοφορεί με όπλο και περιμένει να συναντήσει αυτόν που θεωρεί ότι ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού του. Εμείς θέλαμε ο αδερφός μου να δικαστεί, να πάρει την ποινή που πρέπει, να τιμωρηθεί μέχρι εκεί που πρέπει. Θα τιμωρούνταν όμως και οι γονείς του παιδιού, γιατί έχουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης, εφόσον ήταν ανήλικος".
"Ο χαμός του παιδιού τoύς είχε καταρρακώσει"
Ο Γιώργος, ο φίλος του 21χρονου που χάθηκε στο τροχαίο δυστύχημα του 2023, ήταν το παιδί που είχε αποκτήσει η 56χρονη από τον δεύτερο γάμο της. Του είχε αδυναμία, συχνά ανέβαζε φωτογραφίες μαζί του και με καμάρι έδειχνε τα δώρα που της έκανε. Από τον πρώτο γάμο της έχει αποκτήσει δύο κόρες που δεν ξεπέρασαν ποτέ τον τραγικό χαμό του μικρού αδελφού τους.

"Οι αδερφές είναι μεγάλες. Ήταν αθλήτριες στην κολύμβηση. Η μεγάλη ήταν και πρωταθλήτρια στο κολύμπι. Παντρευτήκανε, έχουν παιδιά. Ήταν πάρα πολύ στενοχωρημένες και αυτές και προσπαθούσαν να συμπαρασταθούν στη μάνα τους".
Η μητέρα τους όμως βυθιζόταν όλο και περισσότερο στο πένθος. Στο πολυκατάστημα που εργάζεται ως ταμίας, όλοι μιλούν για μία καλοσυνάτη γυναίκα, με μία συνάδελφό της ωστόσο να στέκεται ιδιαίτερα στο πόσο άλλαξε μετά το δυστύχημα:
"Το πριν και το μετά καμία σχέση. Δεν χαμογέλαγε, ήταν θλιμμένη. Έβλεπες ότι υπάρχει πρόβλημα. Ο χαμός του παιδιού, τoυς είχε καταρρακώσει".
Κανείς δεν περίμενε όμως πως πίσω από την οδύνη των δύο γονιών υπήρχε και ένα άσβεστο μίσος για τον νεαρό που θεωρούσαν υπαίτιο για τον θάνατο του γιου τους. Μία νοσηρή δίψα για εκδίκηση που όπλισε τελικά το χέρι του 54χρονου.
"Αυτό που έκανε είναι απαράδεκτο. Είναι έγκλημα. Είναι εκατό φορές έγκλημα. Αλλά όταν φτάνει αυτός με τις αξίες, να κάνει αυτό το πράγμα, εγώ ντρέπομαι και συνθλίβομαι. Είναι άγιοι άνθρωποι. Οι δολοφόνοι είναι άγιοι. Σας λέω εκεί είναι το παράξενο. Αυτό είναι που με τρελαίνει. Βλέπετε την εικόνα του ζευγαριού τώρα; Τι να κατηγορήσω αυτούς τους ανθρώπους;", αναφέρει φίλος της οικογένειας στο Mega.
"Αυτός ο πατέρας και αυτή η μάνα δεν ζούσαν, δεν υπήρχαν, ήταν νεκροί από τότε"
Ο 54χρονος, γεννημένος στο Κρέφελντ της Γερμανίας, τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως μάστορας. Δούλευε νύχτα μέρα για να μεγαλώσει το παιδί του. Όταν το έχασε, έχασε και τον εαυτό του.
"Δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει, γιατί δεν είχε άλλο. Έμεινε μόνος του τώρα και η πρώτη του κουβέντα ήταν: 'Για ποιον θα δουλεύω εγώ τώρα;'. Ούτε ξανά ξυρίστηκε, ούτε ξανά έκοψε τα μαλλιά του, ούτε ξανά… Τίποτα. Άμα τον δεις ,είναι σαν να είναι 100 χρόνων. Μαράζωσε", λέει η μητέρα του.
"Όλο το Μαλεβίζι ήξερε ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν ο χάροντας ο ίδιος επί της Γης, ο πατέρας. Κι εδώ είναι η ανύπαρκτη Πολιτεία. Γιατί το μάτι… Δεν υπήρχε αυτός ο πατέρας και αυτή η μάνα δεν ζούσαν, δεν υπήρχαν, ήταν νεκροί από τότε", λέει από την πλευρά του ο οικογενειακός φίλος.
Τίποτα δεν θύμιζε πλέον το ερωτευμένο ζευγάρι που γνωρίστηκε στην Κρήτη και αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί και να μεγαλώσει την οικογένειά του. Τη νύχτα που σκοτώθηκε ο γιος τους τα πάντα άλλαξαν. Τρία χρόνια τώρα η καθημερινότητά τους κινείται μεταξύ νεκροταφείου και δικαστηρίων.
"Δεν το περίμενα, η αλήθεια είναι, ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Ήμασταν στο… περιμέναμε το δικαστήριο να γίνει κάποια στιγμή. Εκεί είχα μείνει εγώ. Μόνο άνθρωποι που έχουν βιώσει τον ίδιο πόνο μπορούν να καταλάβουν έναν γονέα που χάνει το μοναχοπαίδι του. Κανένας άλλος.
Ούτε εγώ ούτε εσείς που γυρίσαμε στην καθημερινότητά μας, είχαμε τα παιδάκια μας δίπλα μας, τα γέλια τους, τις χαρές τους. Αυτός δεν είχε τίποτα από όλα αυτά. Γύριζε σε ένα σπίτι άδειο. Έφυγε η χαρά του, η ζωή του. Φύγανε όλα", λέει η αδερφή του στην εκπομπή "Live News".
Ούτε η αδελφή του πίστευε όμως πως ο 54χρονος θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Να στήσει ενέδρα στον άλλοτε φίλο του γιου του, να τον σημαδέψει με όπλο και να τον εκτελέσει εν ψυχρώ.
"Αυτό που τους έχει πειράξει, δεν είναι το ατύχημα. Είναι ότι η οικογένεια του δολοφονημένου παιδιού γλεντούσε, δεν θρήνησε το θύμα. Ανεβάζανε συνεχώς σε διάφορα social γλέντια και χορούς. Αυτό τους είχε ενοχλήσει, ότι δεν θρηνήσαν το παιδί μας μαζί με εμάς. Δεν τους προσέγγισαν ποτέ να τους πουν συγγνώμη. Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα μέρη".
Πρόκειται για ανθρώπους που πάσχιζαν να διατηρήσουν την κοινωνικότητά τους, είχαν πικρία, πόνο αλλά και θυμό δηλώνουν για τους γονείς του αδικοχαμένου Γιώργου τα μέλη του συλλόγου "SOS Τροχαία εγκλήματα" που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.
Όπως λένε οι ψυχολόγοι του συλλόγου, είχαν εντοπίσει το πρόβλημα, ωστόσο τίποτα δεν απέτρεψε μία ακόμη τραγωδία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

