Την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα των παιδιών τους πήραν οι γονείς του 6χρονου από τα Γρεβενά που πέθανε μετά από ανακοπή, καθώς και του 19χρονου στην Άρτα που κατέληξε μετά από τροχαίο δυστύχημα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα πολύτιμα "δώρα ζωής" θα λάβουν λήπτες από Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα αλλά και Ιταλία, ενώ ήδη στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο γίνεται μεταμόσχευση καρδιάς σε νεαρό άτομο.
Στο νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται και ιατρικές ομάδες από Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα για να λάβουν και να προχωρήσουν στη μεταμόσχευση των νεφρών και του ήπατος του 19χρονου.
Το βράδυ θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς οργάνων του 6χρονου από τα Γρεβενά, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και όταν διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός οι γονείς του πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του. Ομάδα γιατρών απο την Ιταλία και την Ελλάδα, θα έρθουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα. Το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στη Ιταλία ενώ οι κερατοειδεις και οι νεφροί σε λήπτες στη Ελλάδα. Επί τρεις μέρες το αγοράκι έδινε μεγάλη μάχη για τη ζωή του. Χωρίς δεύτερη σκέψη οι γονείς του συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr