Follow us

Φονική καταιγίδα "Ιανός": Η χώρα θρηνεί δύο νεκρούς, δύο άνθρωποι αγνοούνται - Μεγάλες καταστροφές

Χωριά πνίγηκαν, γεφύρια κατέρρευσαν και πολλοί πολίτες εγκλωβίστηκαν. Η Θεσσαλία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα του "Ιανού".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Τεράστιες καταστροφές σε όλη την Ελλάδα αφήνει πίσω της η φονική κακοκαιρία "Ιανός" καθώς έχουν ήδη έχασαν τη ζωή τους δύο άνρθωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι δύο. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και χωριά έχουν "βυθιστεί" στο νερό και πολλοί πολίτες εγκλωβίστηκαν, αφού έσπασαν φράγματα σε παρακείμενους ποταμούς, με το νερό να φτάνει ακόμη και σε ύψος μισού μέτρου.

Η Θεσσαλία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα του "Ιανού", με τους κατοίκους να μετρούν τις πληγές τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει πραγματοποιήσει 896 απεγκλωβισμούς– διασώσεις μέχρι τώρα.

Φονική καταιγίδα "Ιανός": Η χώρα θρηνεί δύο νεκρούς, δύο άνθρωποι αγνοούνται - Μεγάλες καταστροφές

Ένας κτηνοτρόφος που αγνοούνταν βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου νεκρός από την κακοκαιρία, ανεβάζοντας τα θύματα του μεσογειακού κυκλώνα σε δύο.

Μουζάκι

Πρόκειται για έναν κτηνοτρόφο από τη Μαγουλίτσα Καρδίτσας, που έψαχναν να εντοπίσουν οι διασώστες και τελικά τον βρήκαν νεκρό κοντά στο μαντρί του.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος ήταν 63 ετών με καταγωγή από την Αλβανία και το μέρος που εντοπίστηκε βρίσκεται πίσω από το κέντρο υγείας της περιοχής, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

καρδίτσα

πλημμύρες

Νωρίτερα έχασε τη ζωή της μια ηλικιωμένη γυναίκα καθώς ανασύρθηκε νεκρή από συνεργεία της Πυροσβεστικής από το σπίτι της, στον οικισμό Βασιλί Φαρσάλων, όπου διασώθηκαν και πολλά άλλα άτομα από σπίτια και την εκκλησία όπου είχαν καταφύγει αρκετοί για να σωθούν.

Συνεχίζει να αγνοείται η 43 χρονη οδηγός από το Μουζάκι της Καρδίτσας, η οποία φαίνεται πως αγνόησε τις εκκλήσεις και παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ιΑΝΟΣ

ιΑΝΟΣ

αυτοκινητο - αγνοουμενη

Η γυναίκα θέλησε να διασχίσει το φουσκωμένο ποτάμι και αγνόησε τον κίνδυνο. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, πολίτης εντόπισε το αυτοκίνητο της 40χρονης αγνοούμενης, όχι όμως και την ίδια.

Στο μεταξύ αγωνία για το ζευγάρι ηλικιωμένων στην περιοχή Καστανίτσα Καρδίτσας. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβο για τη ζωή τους.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ, κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού των ηλικιωμένων μετά το πέρασμα του "Ιανού" από την περιοχή. Εδώ και αρκετή ώρα, δεν έχει καταστεί εφικτή η επικοινωνία με το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι είχε τηλεφωνήσει στην Πυροσβεστική, λέγοντας πως έχει πλημμυρίσει το σπίτι τους και πως έχει καταρρεύσει το ταβάνι. Σημειώνεται πως η Πυροσβεστική έχει δεχθεί χιλιάδες κλήσεις για παροχές βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων που κινδύνευσαν στις πλημμυρισμένες περιοχές και έχουν κάνει εκατοντάδες διασώσεις.

πλημμύρες

Κόρινθος

Μιλώντας στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος, έκανε λόγο για "τραγική εικόνα". "Είμαι 45 χρονών και δεν έχω δει κάτι παρόμοιο στη πόλη μου" είπε. Ο κ. Νούσιος έκανε λόγο για "πλημμυρισμένους δρόμους, 50-60 πόντους νερό μέσα στην πόλη και επαγγελματίες στο έλεος των υδάτων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Μουζάκι, η κακοκαιρία κατέστρεψε το Κέντρο Υγείας, ενώ κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου. Σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα που συνδέει την πόλη με την Καρδίτσα.

μουζακι

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία "Ιανός" και στην Ερέτρια, με τους κεντρικούς δρόμους να έχουν κυριολεκτικά μετατραπεί σε ποτάμια.

Σύμφωνα με το evima, η περιοχή είχε πληγεί από τις φονικές πλημμύρες στις 8 και 9 Αυγούστου 2020 που είχε προκαλέσει τεράστια καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα οι ισχυρές βροχοπτώσεις να κατεβάσουν και φερτά υλικά από τις ορεινές περιοχές.

πλημμύρες

πλημμύρες

Κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές

Όπως αναφέρουν κυβερνητικες πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του μεσογειακού κυκλώνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

κακοκαιρία

Με εντολή του πρωθυπουργού μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, "πρώτο μέλημα των προσπαθειών είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής". Επίσης, θα ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα οικονομικής στήριξης των πληγέντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εξέλιξη του φαινομένου

Οι περιοχές που βρίσκονται στο "κόκκινο" για τις επόμενες ώρες, είναι η Αττική, Η Κορινθία και η Αργολίδα.

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας μετά από σχεδόν 24 ώρες παραμονής στις δυτικές ακτές της χώρας, άρχισε να κινείται νότια και το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020 το κέντρο του εντοπίζεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τις πρωινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου 19/09 αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Πελοπόννησο, με κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις και πιθανόν καταιγίδες.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η κεντρική και νότια Πελοπόννησος και περιοχές όπως η Κόρινθος, το Αργος, η Σπάρτη, καθώς και τα Κύθηρα θα δεχθούν μεγάλο όγκο νερού. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν στην Πελοπόννησο και τη νύχτα και θα υπάρξουν και πλημμυρικά φαινόμενα.

Προβλήματα στις περιοχές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής

Προβλήματα με πλημμύρες έχει προκαλέσει ο "Ιανός" σε περιοχές της ανατολικής Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 16 κλήσεις από τις περιοχές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής για απαντλήσεις υδάτων, ενώ με απόφαση της Αστυνομίας έχει κλείσει, για προληπτικούς λόγους, η εθνική οδός Ισθμού - Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, "μόνο στην παραλιακή περιοχή των Κεχριών υπάρχουν προβλήματα" και εξήγησε: "Λόγω των βροχοπτώσεων, το βουνό που βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων και τον περασμένο Ιούλιο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά, "κατέβασε" νερά στην παραλιακή περιοχή των Λουτρών της Ωραίας Ελένης, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποια προβλήματα με πλημμύρες, ενώ πέτρες έχουν πέσει στο οδόστρωμα της λεωφόρου Επιδαύρου."

θεσσαλια

"Αυτήν την ώρα", σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, "συνεργεία της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απαντλήσεις υδάτων, ενώ άλλα συνεργεία της περιφέρειας Πελοποννήσου καθαρίζουν τους δρόμους."

Επίσης, ο Αναστάσιος Γκιολής ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι "είχαμε φροντίσει, ως περιφέρεια Πελοποννήσου, να βγάλουμε από το πρωί της περασμένης Πέμπτης δεκάδες μηχανήματα, προκειμένου να καθαρίζουν ρέματα, αυλάκια και φρεάτια."

Λαμία: "Μετρούν τις πληγές" στη Φθιώτιδα

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στα χωριά της Λαμίας και μαζί τους πυροσβέστες, αστυνομικοί αλλά και χειριστές μηχανημάτων που επιχειρούσαν σε πολλές περιοχές ακολουθώντας την πορεία που είχαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Μέχρι αυτή την ώρα διάφοροι χείμαρροι στα καμποχώρια της Λαμίας συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο αλλά και μέσα στα χωριά.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα έχουν χτυπήσει μια περιοχή η οποία έχει ακτίνα 20 χιλιομέτρων από την Λαμία και έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

apegklvbism;o

Η πόλη της Λαμίας δεν αντιμετώπισε ακραίες καταστάσεις παρά το γεγονός ότι απειλήθηκε με έντονη βροχόπτωση μέσα στη νύχτα.

Η προσοχή είναι στραμμένη στον Σπερχειό ποταμό και τα όρια της αντοχής του ιδιαιτέρα στην περιοχή που είναι το χωριό Κόμμα 8 χιλιόμετρα νότια της Λαμίας. Συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς και του Δήμου Λαμίας βρίσκονται στο ποτάμι το οποίο δείχνει μέχρι στιγμής να αντέχει την ένταση της βροχόπτωσης. Αντίθετα μικρά γεφύρια και δρόμοι στην περιοχή της Μακρακώμης δεν άντεξαν. Έχουν παρασυρθεί από τα νερά δημιουργώντας εμπόδια στην κυκλοφορία των αυτοκίνητων.

Η αρχή έγινε από τα χωριά γύρω από τα Λουτρά Υπάτης χθες το μεσημέρι και συνεχίστηκε στα χωριά γύρω από το Λιανοκλάδι χθες το απόγευμα, και η νύχτα ήταν εφιαλτική για τα χωριά νότια της πόλης της Λαμίας γύρω από το Μοσχοχώρι, την Ηράκλεια και τη Δαμάστα. Προβλήματα υπάρχουν στο χωριό 'Αγιος Στέφανος του Δομοκού που αποκλείστηκε από τα νερά που κατέβηκαν από την βόρεια πλευρά του όρους Όθρυς.

Τα ξημερώματα οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους ακινητοποιήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο μέσα στα νερά με την πυροσβεστική να προσπαθεί να τους απεγκλωβίσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια στην πυροσβεστική είναι εκατοντάδες μεταξύ των οποίων και κλήσεις μέσα στην πόλη της Λαμίας ενώ ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου από και προς τη Λαμία παραμένει κλειστό όπως ο δρόμος από Λαμία για Καρπενήσι, η ΠΕΟ Λαμίας - Αθηνών ενώ σοβαρά προβλήματα διαπιστώνονται και στο οδικό δίκτυο της περιοχής του Δομοκού.

Στο αεροδρόμιο της Λαμίας όπου σταθμεύουν πυροσβεστικά αεροπλάνα το ύψος του νερού ξεπερνά τα 60 εκ. με μηχανήματα του Δήμου της Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς να προσπαθούν να ανοίξουν δίοδο για να φύγουν τα νερά.

πλημμύρες

αεροδρόμιο Λαμία

"Μετρούμε ακόμη τις πληγές μας ενώ όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχυμένες και από γύρω περιοχές προσπαθούν να διώξουν τα νερά μέσα από σπίτια και υπόγεια. Οι βασικές υποδομές μας άντεξαν". σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάτζας που λίγο πριν το ξημέρωμα ολοκλήρωσε μαζί με τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό ολονύκτια περιοδεία στην Φθιώτιδα και την Βοιωτίας περνώντας απ όλα τα κρίσιμα σημεία

"Τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με διαρκείς μεταβολές στη θέση και στην ένταση. Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ, Περιφέρεια και Δήμοι είμαστε σε ετοιμότητα και επιχειρούμε όπου απαιτηθεί. Απαραίτητο είναι να προσέχουμε πάρα πολύ τις μετακινήσεις και γενικά τις ενέργειές μας, γιατί έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας" γράφει ο περιφερειαρχης κ. Σπανός στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB λίγο πριν το ξημέρωμα με την ολοκλήρωση της περιοδείας του στα κρίσιμα σημεία .

Από νωρίς το πρωί κλιμάκιο των μηχανικών τις Περιφέρειας ξεκίνησε ήδη τις καταγραφές και την αποτίμηση των ζημιών όπως επίσης και τις αναγκαίες και άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε περιοχές που έχει σταματήσει το φαινόμενο και έχουν απομακρυνθεί τα νερά .

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη "ένα μεγάλο τμήμα του κάμπου της Λαμίας έχει μετατραπεί σε λίμνη και το ξημέρωμα διαπιστώνονται πολλές ζημιές ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα".

Ανυπολόγιστες οι ζημιές

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων. Η κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της χθες το βράδυ, συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση τα ξημερώματα. Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου η ποσότητα του νερού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη έκταση.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων, τόνισε ότι από τη βροχόπτωση υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές ειδικά στις περιοχές δυτικά των Φαρσάλων σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο "τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι απεριόριστα σε αριθμό με αποτέλεσμα να γίνονται ολονύχτιες προσπάθειες για απεγκλωβισμούς ανθρώπων στις συγκεκριμένες περιοχές".

καρδτσα

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Γεώργιος Λαδόπουλος σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "το φαινόμενο ήταν εξωφρενικό καθώς υπήρχαν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ενημέρωσαν τις υπηρεσίες ότι κινδύνεψαν".

Μεταξύ άλλων ο κ. Λαδόπουλος τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου με μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ σε αρκετά χωριά δυτικά των Φαρσάλων, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή την στιγμή το χωριό το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις με μηχανήματα είναι ο Σταυρός Φαρσάλων.

Κανονικά η κυκλοφορία σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και στην εοδό Πύργου – Μεθώνης

Κανονικά διεξάγεται από τις 9:00 σήμερα το πρωί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, καθώς με απόφαση της Αστυνομίας, αίρονται οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν ληφθεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη Δυτική Ελλάδα.

Επίσης, με άλλη απόφαση της Αστυνομίας, αίρεται η προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου, άνω του 1,5 τόνου ωφέλιμου φορτίου, λεωφορείων, λοιπών οχημάτων μεγάλου όγκου, καθώς και οχημάτων που έλκουν τροχήλατα, στην εθνική οδό Πύργου-Μεθώνης, από την τοπική κοινότητα Ελαίας μέχρι και τη Μεθώνη, στα όρια του νομού Μεσσηνίας.

Προβλήματα και στην Ερέτρια

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία "Ιανός" και στην Ερέτρια, με τους κεντρικούς δρόμους να έχουν κυριολεκτικά μετατραπεί σε ποτάμια.

Σύμφωνα με το evima, η περιοχή είχε πληγεί από τις φονικές πλημμύρες στις 8 και 9 Αυγούστου 2020 που είχε προκαλέσει τεράστια καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα οι ισχυρές βροχοπτώσεις να κατεβάσουν και φερτά υλικά από τις ορεινές περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοψία στα σημεία από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, έκανε ο Δήμαρχος της Ερέτριας ο κύριος Ιωάννης Δημητρόπουλος μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότης Μάριο Παντελή.

Δείτε εικόνες:

ΕΡΕΤΡΙΑ 1

ΕΡΕΤΡΙΑ 2

Πηγες φωτό και βίντεο onlarissa.gr, karditsalive.net, ifarsala,evima

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΣΤΟ ΝΟΤΟ 19 Σεπ 2025 | 23:47

Ιταλία: Τρεις νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων

Η έκρηξη φαίνεται να σημειώθηκε "κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που ασχολείται με την επεξεργασία αποβλήτων"

50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 19 Σεπ 2025 | 18:40

Εuronews: Ανασκαφές στα Κατεχόμενα για αναζήτηση λειψάνων Ελληνοκυπρίων

Η Επιτροπή Αγνοουμένων της Κύπρου πραγματοποιεί ανασκαφές στη Γαλάτεια, στην επαρχία Αμμοχώστου, αναζητώντας τα λείψανα ενός ατόμου από τη Γιαλούσα που εξαφανίστηκε στις 3 Οκτωβρίου 1974

ΤΗ ΝΥΧΤΑ 19 Σεπ 2025 | 06:56

Τραγωδία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας: Σύγκρουση νταλίκας με ΙΧ - Ενας νεκρός, δύο τραυματίες [εικόνες]

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, στο 220ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ, κοντά στη γέφυρα του Μαρτίνου.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 18 Σεπ 2025 | 06:26

Θανατηφόρα καραμπόλα στη Βουλιαγμένης: Μία γυναίκα νεκρή, τρεις ακόμα στο νοσοκομείο

Στο τροχαίο που σημειώθηκε στο ύψος της πρώην Αμερικανικής Βάσης ενεπλάκησαν τέσσερα οχήματα, και συγκεκριμένα τρία ΙΧ και ένα ταξί.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 15 Σεπ 2025 | 23:38

Έκρηξη στη Μαδρίτη: Δεύτερος νεκρός εντοπίστηκε στα ερείπια του μπαρ που καταστράφηκε

Χθες Κυριακή, στα ερείπια του μπαρ είχε βρεθεί νεκρός ένας άνδρας - Τουλάχιστον δύο από τους 25 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

ΑΧΑΙΑ 12 Σεπ 2025 | 07:27

Τραγωδία στην Ολυμπία Οδό: Πώς συνέβη το τρομακτικό τροχαίο με τους 2 νεκρούς - Ενας ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα μεγάλου κυβισμού αγροτικό επιχείρησε να προσπεράσει Ι.Χ. και στην επαναφορά στην λωρίδα κυκλοφορίας του συγκρούστηκε μαζί του.

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ 10 Σεπ 2025 | 19:23

Υεμένη: Εννέα νεκροί και 118 τραυματίες από τις ισραηλινές επιδρομές, σύμφωνα με τους Χούθι

Μεταξύ των στόχων των επιδρομών ήταν το κτίριο που στεγάζει τα μέσα ενημέρωσης των Χούθι.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ 10 Σεπ 2025 | 13:42

Νεπάλ: Στρατιώτες περιφρουρούν το κοινοβούλιο μετά τις φονικές ταραχές - Απαγόρευση κυκλοφορίας και τανκς στους δρόμους

Το υπουργείο Υγείας του Νεπάλ ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών από τις διαδηλώσεις έφθασε τους 25. Ανέφερε επίσης ότι άλλοι 633 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 09 Σεπ 2025 | 19:31

Ταραχές στο Νεπάλ: Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο Κοινοβούλιο και στο σπίτι του πρωθυπουργού που παραιτήθηκε [εικόνες]

Αρκετοί άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι παραιτήθηκαν, σύμφωνα με τους New York Times, ενώ υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, οι Αρχές άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους νεαρών διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άτομα

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΡΕΥΝΕΣ 07 Σεπ 2025 | 12:33

Λισαβόνα: Ενα σπασμένο καλώδιο η αιτία του δυστυχήματος με το τελεφερίκ - Τι αναφέρει έκθεση

Οι πορτογαλικές αρχές ερευνούν τη θανατηφόρα συντριβή του τελεφερίκ στη Λισαβόνα την περασμένη Τετάρτη, που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανιρώπους.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 07 Σεπ 2025 | 09:43

Σεισμός 1999: 26 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας - Τα 15 δευτερόλεπτα της καταστροφής [εικόνες]

Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.

ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ 06 Σεπ 2025 | 21:52

Συναγερμός στη Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς - Ένας νεκρός και έξι τραυματίες [βίντεο]

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Σεπ 2025 | 19:31

Τραγωδία στην Ακτή Ελεφαντοστού: Ιπποπόταμος βύθισε πλοιάριο - 11 αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος

Σύμφωνα με μια μελέτη πανεπιστημίων της Ακτής Ελεφαντοστού, του 2022, ο ιπποπόταμος είναι το ζώο που αναφέρεται συχνότερα ως υπαίτιο σε συμβάντα όπου χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται άνθρωποι

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BBC 05 Σεπ 2025 | 23:13

Μεγάλες απώλειες για τη Ρωσία: 128.115 οι νεκροί στρατιώτες στον πόλεμο με την Ουκρανία

Το 54% όλων των νεκρών ήταν εθελοντές, επίστρατοι και καταδικασθέντες, για διάφορα αδικήματα, που στρατολογήθηκαν και εστάλησαν στον πόλεμο από φυλακές καταδίκων

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 20:37

Λισαβόνα: "Θα πεθάνουμε όλοι, είπα στη γυναίκα μου όταν είδα το βαγόνι να έρχεται" - Η μαρτυρία 75χρονου

Ο Άμπελ Εστέβες, η σύζυγός του και ο εγγονός τους ήταν μεταξύ των περίπου 40 επιβατών που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν την ανάβαση με το διάσημο τελεφερίκ - Το είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα για να κατέβει

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 04 Σεπ 2025 | 20:13

Σοκ στον Νέο Κόσμο: Νεκρό ζευγάρι μέσα σε διαμέρισμα - Σε προχωρημένη αποσύνθεση η γυναίκα, βρέθηκε καραμπίνα

Ο νεκρός άνδρας φέρει τραύμα στο κεφάλι, ενώ η γυναίκα είναι σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης και δεν μπορεί να εντοπιστεί το τραύμα.

ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 04 Σεπ 2025 | 14:02

Λισαβόνα: Η "βουτιά" του τελεφερίκ με τους 16 νεκρούς

Από δέκα χώρες είναι οι τραυματίες στο δυστύχημα με τη συντριβή του τελεφερίκ στη Λισαβόνα - Σιδηροδρομικός ο πρώτος νεκρός που ταυτοποιήθηκε

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 04 Σεπ 2025 | 11:16

Γιατί έπεσε το ιστορικό τελεφερίκ στη Λισαβόνα - Βίντεο σοκ μετά το δυστύχημα με 17 νεκρούς: "Υπάρχουν παιδιά εκεί μέσα"

Δύο έρευνες ξεκίνησαν στην Πορτογαλία για να εντοπιστούν τα αίτια της τραγωδίας με τουλάχιστον 15 νεκρούς από εκτροχιασμό και συντριβή τελεφερίκ στη Λισαβόνα.

ΠΤΩΣΗ 04 Σεπ 2025 | 07:55

Εθνικό πένθος στην Πορτογαλία μετά την τραγωδία με 15 νεκρούς στο τελεφερίκ Γκλόρια – "Διαλύθηκε σαν χαρτόκουτο"

Η Πορτογαλία κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την Πέμπτη μετά τον θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων, όταν το γνωστό τελεφερίκ "Γκλόρια" στη Λισαβόνα εκτροχιάστηκε και συνετρίβη την Τετάρτη.

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 03 Σεπ 2025 | 22:31

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί και πολλοί τραυματίες από εκτροχιασμό τελεφερίκ στη Λισαβόνα

. Ορισμένοι επιβάτες πήδηξαν από τα σπασμένα παράθυρα για να εγκαταλείψουν το όχημα, σύμφωνα με μαρτυρία που επικαλείται το CNN Portugal

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 02 Σεπ 2025 | 13:22

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Ξεπέρασαν τους 1.400 οι νεκροί - Χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια από τη Δύση εξαιτίας των Ταλιμπάν

Σκληρό χτύπημα του Εγκέλαδου σε μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο με τον μισό πληθυσμό σε επείγουσα ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΦΙΑΣΚΟ 02 Σεπ 2025 | 10:31

Βαριές απώλειες για τη Βόρεια Κορέα στον πόλεμο της Ουκρανίας: Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες

Πριν από λίγες μέρες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με τις οικογένειες Βορειοκορεατών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ 01 Σεπ 2025 | 22:03

Φονικός σεισμός στο Αφγανιστάν: Θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια πάνω από 800 άνθρωποι - Τρόμος για τη ζώνη Ινδίας-Ευρασίας

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν στην τελευταία ενημέρωση επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 812, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 01 Σεπ 2025 | 12:30

Εκατόμβη νεκρών στο Αφγανιστάν μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ: Ξεπέρασαν τους 800 - Ολόκληρα χωριά έγιναν συντρίμμια

Για τέλεια καταιγίδα που έχει χτυπήσει τη χώρα κάνει λόγο ο ΟΗΕ - Στους 800 οι νεκροί ενώ συνεχίζεται με όλα τα μέσα η αναζήτηση επιζώντων.

ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ 31 Αυγ 2025 | 15:41

Φονική μάστιγα τα τροχαία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός στην άσφαλτο κάθε 14 ώρες

Τον μήνα Ιούνιο σημειώθηκαν 74 τροχαία ατυχήματα, με 63 νεκρούς και 1295 τραυματίες

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ 30 Αυγ 2025 | 19:33

Αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις: Προβλήματα σε Κέρκυρα, Κοζάνη, Ιωάννινα

Χωριά χωρίς ρεύμα στη βόρεια Κέρκυρα - Πτώσεις δέντρων στην Κοζάνη - Ακυρώθηκε συναυλία των Βίσση και Ρέμου στα Ιωάννινα εξαιτίας των ανέμων

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 28 Αυγ 2025 | 08:13
ΣΚΟΤΩΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ 27 Αυγ 2025 | 22:20

Μακελειό στο καθολικό σχολείο της Μινεάπολη: Αυτός είναι ο δράστης που αμπάρωσε τις πόρτες και σκόρπισε τον θάνατο

Ο δράστης, ο οποίος μεγάλωσε στο Ρίτσφιλντ, άλλαξε το όνομά του σε Ρόμπιν το 2020, σε ηλικία 17 ετών, ανέφερε το τοπικό δίκτυο KARE 11

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 06:07

Άστατος ο καιρός σήμερα: Ραγδαία επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες - Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο

Μπαίνει το φθινόπωρο με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες

27 Σεπ 2025 | 06:00
"ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ" 26 Σεπ 2025 | 23:32

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: "Βαθιά ευγνώμων στον Τραμπ για το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης"

Υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων και θα επιτρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να λειτουργήσει και πάλι το κορυφαίο θεολογικό του ίδρυμα

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 26 Σεπ 2025 | 22:53

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 1 Οκτωβρίου

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν πως αγωνίζονται για συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες και αξιόπιστες και ζητούν άμεση δυνατότητα σύναψης Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και Επαναφορά του Συλλογικού Δικαίου

26 Σεπ 2025 | 22:03
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 21:49

Sky express: Ενημέρωση των επιβατών για το πτητικό πρόγραμμα την 1/10/2025

Ενημέρωση των επιβατών για το πτητικό πρόγραμμα την 1/10/2025 λόγω πιθανής απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

26 Σεπ 2025 | 20:50

Αιγάλεω: 65χρονη δέχθηκε επίθεση από τσαντάκια - Την έστειλε στο νοσοκομείο: "Επεσα κάτω, χτύπησα, την πήρε και έφυγε..."

Mοτοσυκλετιστής, όχι μόνο της άρπαξε την τσάντα, αλλά δε δίστασε να την πετάξει κάτω, να την τραυματιστεί και να τη στείλει στο νοσοκομείο.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 20:47

Ηγουμενίτσα: Θρήνος στην κηδεία του 11χρονου Μάξιμου - Σε κατάσταση σοκ η 58χρονη οδηγός - "Ό,τι και να σας πω, το παιδί έφυγε"

Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές είπαν το τελευταίο "αντίο" στον 11χρονο Μάξιμο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Ηγουμενίτσα - "Ξαφνικά ο μικρός πετάχτηκε μπροστά μου, δεν πρόλαβα να αντιδράσω" είπε η οδηγός

ΠΡΟΣΟΧΗ 26 Σεπ 2025 | 20:28

Μεγάλη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": Έως και 2 ώρες οι καθυστερήσεις στις πτήσεις

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να περιορίσουν κατά 25% τη χωρητικότητα στη διαχείριση της κυκλοφορίας στον εναέριο χώρο, στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" - Προβλήματα και στο "Μακεδονία"

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 26 Σεπ 2025 | 19:42

Απίστευτο περιστατικό στη Φθιώτιδα: Εγδυσε τη σύντροφό του και την έδειρε μέσα στην εθνική οδό μπροστά στους γονείς του

Ολα έγιναν μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού μέσα στο αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν επίσης οι ηλικιωμένοι γονείς του άνδρα

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 19:33

Τα πρώτα ευρήματα για τον θάνατο του 5χρονου παιδιού στη Φωκίδα - Απομακρύνεται η περίπτωση της μηνιγγίτιδας

Θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες ιστολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 19:32

Τροχαίο με ανατροπή ΙΧ στην Κηφισιά - Απεγκλωβίστηκε σοαβαρά τραυματισμένη γυναίκα [βίντεο]

Το τροχαίο ατύχημα έγινε πολύ κοντά στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων, στη συμβολή της Αγίων Αναργύρων με την Ατλαντίδων, όπου συχνά καταγράφονται τέτοια περιστατικά λόγω παραβίασης του STOP.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 19:13

Αυλώνα: Συνελήφθησαν ο διευθυντής του βρεφονηπιακού σταθμού και η σύζυγός του - Τα μαλλιά του 2χρονου ξεριζώθηκαν με τη βία

Ο διευθυντής και η σύζυγός του υποστήριξαν ότι το παιδάκι πιάστηκε από τα μαλλιά για να μην πέσει και χτυπήσει - Η μαρτυρία της δασκάλας και η διαπίστωση του ιατροδικαστή

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 26 Σεπ 2025 | 18:58

Μαρίσσα Λαιμού: Από σήψη προήλθε ο θάνατός της, σύμφωνα με Βρετανό ιατροδικαστή - Το σενάριο για στρεπτόκοκκο Β' [βίντεο]

Ο Βρετανός ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως ο θάνατος της 30χρονης επήλθε μετά από σήψη, η οποία προκλήθηκε από τσίμπημα εντόμου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιο έντομο ήταν αυτό που την τσίμπησε.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 18:46

"Μας κοροϊδεύουν" - Η αντίδραση του Πάνου Ρούτσι για την έγκριση του αιτήματος εκταφής του γιου του - Συνεχίζει την απεργία πείνας

Ο Πάνος Ρούτσι δεν θα κάνει κάποια δήλωση για την ώρα και θα συνεχίσει την απεργία πείνας εφόσον η εκταφή δεν συνδεθεί με τις τοξικολογικές εξετάσεις - "Κάποιοι παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια" λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 26 Σεπ 2025 | 18:07

Β. Γιακουμάκης - Συγκινητικές στιγμές στο Σελλί Ρεθύμνου: Η αδερφή του παντρεύτηκε στον ναό που χτίστηκε στη μνήμη του

Ήταν το 2015, όταν το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, θα γινόταν συνώνυμο με τη λέξη "bullying"

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 26 Σεπ 2025 | 17:11

Άνω Πατήσια: Σύλληψη διαρρήκτη μπροστά στην κάμερα - Aκινητοποιήθηκε από πολίτες και ρεπόρτερ [Βίντεο]

Διαρρήκτης "μπούκαρε" σε σπίτι μπροστά σε τηλεοπτικό συνεργείο στα Άνω Πατήσια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 16:17

Τροχαίο στη Μεσογείων: Λεωοφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ - Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων [βίντεο - εικόνες]

Αστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, από το ύψος του Ο.Α. 410, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 15:54

Απίστευτο σκηνικό στη Ν. Φιλαδέλφεια: Έπαιξαν ξύλο για την προτεραιότητα στο φανάρι - Βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην ΕΡΤ, οι δύο άνδρες άρχισαν να λογομαχούν ενώ περίμεναν στο κόκκινο και στη συνέχεια συμφώνησαν να σταματήσουν λίγο πιο κάτω για να... λύσουν τις διαφορές τους

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 26 Σεπ 2025 | 15:53

Αυλώνας: "Του έλειπαν μαλλιά και είχε σημάδι στο χείλος" - Καταγγελία μητέρας για κακομεταχείριση 3χρονου σε ιδιωτικό σχολείο

Μητέρα καταγγέλλει τραυματισμό του 3χρονου παιδιού της σε ιδιωτικό σχολείο στον Αυλώνα. Διφορούμενες μαρτυρίες και ιατροδικαστική εξέταση σε εξέλιξη.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 26 Σεπ 2025 | 15:47
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 26 Σεπ 2025 | 15:30

Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": Μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις - Τι συμβαίνει με τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο επιβεβαιώνει τα προβλήματα, χωρίς να δίνει εκτίμηση για την επαναφορά της κανονικής ροής των πτήσεων.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 15:13

Καραμπόλα με οκτώ οχήματα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας - Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Πατησίων [βίντεο]

Η καραμπόλα συνέβη στο ρεύμα προς Πατησίων, στο ύψος της οδού Μπούσγου, στο Πεδίο του Άρεως - Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 15:02

Ηγουμενίτσα: Βίντεο δείχνει πώς έγινε το τροχαίο - Ούρλιαζε η μητέρα του 11χρονου - "Το παιδί μου!"

Σύμφωνα με την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο Star, η Αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο που δείχνει πώς έγινε η τραγωδία με θύμα τον 11χρονο Μάξιμο

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 14:54

Τι πρέπει να κάνουμε για την κακοκαιρία που έρχεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής η κακοκαιρία θα φέρει έντονα φαινόμενα από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 14:35

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων - Δύο ελαφρά τραυματίες - Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα [εικόνες - βίντεο]

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα φορτηγό συγκρούστηκε με τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα - Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά ένας άνδρας και μία γυναίκα

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 14:30

"Καμπανάκι" Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία: 100 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε 6 περιοχές, ποσότητα που πέφτει σε 2-3 μήνες

Η προειδοποίηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την επικείμενη κακοκαιρία μετά τα στοιχεία που δίνουν τα μοντέλα πρόγνωσης

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 13:32

Πάτρα: Φωτιά στο Παναχαϊκό Ορος - Επιχειρούν 40 πυροσβέστες και 4 εναέρια [εικόνες]

Στο σημείο έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες 10 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 12:50

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κάνουν εντυπωσιακή έφοδο σε σπίτι 62χρονου - Επειδή εκοβε ξύλα παράνομα [βίντεο]

Μεγάλη επιχείρηση με πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε οικία 62χρονου στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Έκοβε ξύλα από το δάσος και τα πουλούσε.

ΘΡΗΝΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:31

Νέα τραγωδία στην οικογένεια του εικονολήπτη Γιώργου Παυλάκη: Πέθανε ο πατέρας του, μία εβδομάδα μετά τον ξαφνικό θάνατό του

Ο 77χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό, μετά την κηδεία του γιου του.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ 30-40 ΛΕΠΤΩΝ 26 Σεπ 2025 | 12:17

Aegean: Καθυστερήσεις σε πτήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος" λόγω περιορισμού των αφίξεων από τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την Aegean, σημειώνονται καθυστερήσεις στις πτήσεις της τάξεως των 30-40 λεπτών κατά τις πρωινές ώρες, οι οποίες κλιμακώνονται στη διάρκεια της ημέρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2025 | 12:13

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου σε 8 περιοχές

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα "χτυπήσουν" το Σαββατοκύριακο.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 26 Σεπ 2025 | 12:08
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 26 Σεπ 2025 | 11:39

Αγριο ξύλο σε σχολείο στο Ηράκλειο - Στο νοσοκομείο με οίδημα ένας 12χρονος

Τα δύο αγόρια, συμμαθητές στην Α τάξη σε σχολείο του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο Κρήτης, μέχρι πρότινος έκαναν παρέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 11:34

Αρειος Πάγος για Τέμπη: Τα αιτήματα εκταφής μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν

Σύντομα αναμένονται απαντήσεις από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα αιτήματα εκταφής και ταυτοποίησης σορών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΠΟΝΟΣ 26 Σεπ 2025 | 10:44

Θρήνος στην Κίσαμο Χανίων για το 4χρονο παιδί – Πώς συνέβη η τραγωδία με το αγροτικό

Ο θάνατος του 4χρονου αγοριού που παρασύρθηκε χθες από όχημα έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

ΣΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 26 Σεπ 2025 | 10:41
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Ερχεται έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για την κακοκαιρία - Προειδοποίηση Κολυδά για έντονα φαινόμενα

Μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο από σήμερα, αφού αναμένεται πτώση του υδράργυρου και θυελλώδεις άνεμοι - Προειδοποίηση μετεωρολόγων για επικίνδυνα φαινόμενα.

ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ 26 Σεπ 2025 | 09:25

Κυψέλη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με ξύλα σε 17χρονο μαθητή μέσα στο σχολείο - Τρεις συλλήψεις

Το θύμα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια παραλήφθηκε από τη μητέρα του.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:00

Σαν σήμερα: 25 χρόνια από το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" - 81 νεκροί μέσα σε λίγα λεπτά [εικόνες]

Ήταν το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 όταν το "Εξπρές Σαμίνα" έμελλε να γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας.

"ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ" 26 Σεπ 2025 | 07:55

Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη - Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής

Ο 77χρονος υποστήριξε ότι η φιάλη με το έμβρυο ήταν του παππού του, που ήταν μεγαλογιατρός το 1930 (!), και αποφάσισε να το κρατήσει για… κειμήλιο.

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:44

Η συγκίνηση του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: "Είναι το βαρύτερο δώρο που μου έχουν κάνει ποτέ"

"Θα θέλαμε σήμερα, εκ μέρους του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Νταλάρα, τον ερμηνευτή που χάρισε φωνή στα "τραγούδια μας", στους αγώνες και τα όνειρα του λαού μας".

«ΜΑΙΜΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ 26 Σεπ 2025 | 07:21

"Βρήκαμε κι άλλα καλώδια": Πώς μια σπείρα Ρομά εξαπατούσε ηλικιωμένους - Δήλωναν... πυρόπληκτοι για να παίρνουν επιδόματα

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματά τους όταν γύριζαν στις οικίες τους φορτωμένοι με ψώνια. Προσφέρονταν να τους βοηθήσουν και δήλωναν ότι ήταν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:05

Καιρός: Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία από σήμερα - Ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, και να εκδηλώνονται ανά περιοχές βροχές και καταιγίδες.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 26 Σεπ 2025 | 06:47

Αργος Ορεστικό: Σε σοβαρή κατάσταση δύο φίλοι μετά από τροχαίο με μηχανή - Δεν φορούσαν κράνη

Μία μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο άνδρες, ηλικίας περίπου 35 ετών, εξετράπη της πορείας της Η κατάσταση και των δύο ανδρών χαρακτηρίζεται σοβαρή.

ΔΕΙΤΕ 26 Σεπ 2025 | 06:00
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Σεπ 2025 | 23:35

Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων: "Η εκταφή που ζητά ο Ρούτσι δεν θα καθυστερήσει τη δίκη - Να εξεταστεί το συντομότερο"

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί ότι τυχόν απόφαση για εκταφή της σορού δεν θα επιφέρει καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, δεδομένου ότι η σχετική δίκη, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν την Άνοιξη του 2026

ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ 25 Σεπ 2025 | 23:00

Μετακομίζει η Μεγάλη του Γένους Σχολή: Θα γίνουν έργα ενίσχυσης της στατικότητας του κτιρίου της

Ιδρύθηκε μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, από τον Πατριάρχη Γεννάδιο Σχολάριο το 1454, ως συνέχεια της Οικουμενικής Πατριαρχικής Σχολής που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ 25 Σεπ 2025 | 22:46

Ηγουμενίτσα: Δεύτερο χτύπημα της μοίρας για την οικογένεια του 11χρονου - Οδηγός είχε παρασύρει τη θεία του ενώ θήλαζε

"Ξαφνικά είδα μπροστά μου το παιδί. Πετάχτηκε με το πατίνι", είπε η 58χρονη οδηγός που παρέσυρε τον 11χρονο

ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 25 Σεπ 2025 | 22:08
ΚΡΗΤΗ 25 Σεπ 2025 | 21:25

Τραγωδία στα Χανιά: Κατέληξε το 4χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από όχημα στην Κίσσαμο

Υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από όχημα στην Κίσσαμο Χανίων

25 Σεπ 2025 | 20:53

Αιματηρό επεισόδιο στη Μεσαρά: Δύο αδέλφια εντοπίστηκαν μαχαιρωμένα σε χωράφι - Σοβαρά τραυματίας ο ένας

Δύο αδέλφια, κάτοικοι της περιοχής 29 και 32 ετών, βρέθηκαν αιμόφυρτα έπειτα από επίθεση με μαχαίρια σε χωράφι στη Μεσαρά

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 20:02

Βοιωτία: Απούσα από τα ΚΕΠ η 62χρονη - Από τις 245 μέρες του 2025, δούλεψε τις 51 - Πήρε αναρρωτική 108 ημέρες και άδεια 22

Η 62χρονη γυναίκα πήρε συνεχόμενη αναρρωτική από 4/3 έως 20/6, σύνολο 108 ημέρες δηλαδή, με χαρτί από ιδιωτική κλινική.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 20:00

Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε αίτημα εκταφής για την κόρη της Μάρθη

Σύμφωνα με την Μαρία Καρυστιανού, στον φάκελο με τις εξετάσεις DNA θανόντων, λείπουν οι εξετάσεις της κόρης της.

ΝΕΑ "ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ" 25 Σεπ 2025 | 19:33

Πάρις Ρούπος: Κατεβάζει τους τόνους η Pizza Fan - "Η τέχνη δεν στοχοποιείται και δεν τιθασεύεται" απαντά ο κωμικός

"Αυτό που μας ενώνει είναι η αγάπη μας για την καλή πίτσα" αναφέρει η Pizza Fan - "Στο ίντερνετ μπορεί να βρίσκουν εύκολο έδαφος οι σύγχρονοι δωσίλογοι και φασίστες" τονίζει ο Ρούπος, που θα κινηθεί νομικά

ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ 25 Σεπ 2025 | 19:04

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς έξω από ξενοδοχείο στην Πάτρα: Καρέ – καρέ η επίθεση - Την κλώτσαγε και τη χτυπούσε στο κεφάλι

Η επίθεση σημειώθηκε σε πάρκινγκ ξενοδοχείου της Πάτρας. Με τον κατηγορούμενο να έχει στήσει καρτέρι θανάτου και να της επιτίθεται

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Η προηγούμενη φορά που ο Πάρις Ρούπος προκάλεσε σάλο: "Όλοι έχουν τη μισή Κύπρο" - Η απολογία και οι "απειλές"

Πριν περίπου 3 χρόνια, ο κωμικός είχε προκαλέσει ξανά αντιδράσεις με αφορμή κάποιες ατάκες που είχε χρησιμοποιήσει σε παράστασή του και αφορούσαν στην διχοτόμηση και την κατοχή στην Κύπρο

ΤΙ ΕΙΠΕ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Φυλακές Κασσάνδρας: Η ΕΛΑΣ ψάχνει τον 27χρονο δραπέτη αλλά τον... εντόπισε ο Ευαγγελάτος - "Επρεπε να φύγω"

Η εκπομπή "Live News" του Mega κατάφερε και τον εντόπισε πριν την Αστυνομία

ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Ημέρα Περιβάλλοντος VINCI στην Ολυμπία Οδό

Η Ημέρα Περιβάλλοντος VINCI γιορτάστηκε φέτος στις 22/09 σε όλα τα έργα του Ομίλου παγκοσμίως δίνοντας ισχυρή υπενθύμιση σε όλους μας για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΩΣ ΤΙ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Στην Αλόννησο για το "AMoS Film Festival" ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό - Το πρώτο φεστιβάλ με επίκεντρο τη θάλασσα

Το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου με θεματικό άξονα τη θάλασσα, ξεκινά 9-12 Οκτωβρίου στην Αλόννησο, την καρδιά του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου της Ελλάδας

ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ-ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ 25 Σεπ 2025 | 17:57
ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ 25 Σεπ 2025 | 17:54

Βοιωτία: Ο γιος της 62χρονης λέει ότι είχε να δει τη γιαγιά του σχεδόν 5 χρόνια - Το ψέμα της μάνας του για τον ίδιο

Η 62χρονη έλεγε ψευδώς πως ο γιος της ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και πως του έχει στείλει χρήματα για απεξαρτήσεις

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 17:54

Καλαμάτα: Φωτιά σε καλαμιώνες στην περιοχή Αριοχωρίου [βίντεο]

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 25 Σεπ 2025 | 17:43

Πάρις Ρούπος: Η πρώτη δήλωση μετά τον σάλο και την απόλυση - "Σκέφτομαι να κινηθώ νομικά εναντίον του Μπογδάνου"

"Παρερμήνευσαν ή μάλλον διαστρέβλωσαν ένα αστείο που έκανα για την ελληνική σημαία. Στην ουσία, δεν έλεγα κάτι για τη σημαία, έλεγα γι' αυτούς που κρύβονται πίσω από τη σημαία" απαντά ο Πάρις Ρούπος

ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ 25 Σεπ 2025 | 17:39
ΣΤΗΝ ΕΡΤ 25 Σεπ 2025 | 17:33

Πάρνηθα: Βίντεο ντοκουμέντο - Εκρήξεις σε κολόνα, πώς μπορεί να προκληθεί μια φωτιά

Το βίντεο συνοδεύεται από χαρακτηριστικούς ήχους μικροεκρήξεων - Λίγες μέρες μετά προκλήθηκε πυρκαγιά στην περιοχή

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 25 Σεπ 2025 | 17:31

Τραγωδία με 20χρονο ναυτικό στον Πειραιά: Μία ημέρα η εκπαίδευσή του - Ποιος είχε τον έλεγχο της μοιραίας πόρτας

Ο νεαρός φέρεται να είχε λάβει μόλις μία ημέρα εκπαίδευση, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ 25 Σεπ 2025 | 16:59

Ρόδος: Στη φυλακή 52χρονος εκπαιδευτικός που διατηρούσε ερωτική σχέση με 14χρονη - Είχε έρθει στα χέρια με τον πατέρα της

Η 14χρονη είπε στην αστυνομία ότι όσα συνέβησαν μεταξύ αυτής και του εκπαιδευτικού έγιναν με την θέλησή της

11 ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 16:54

Τέμπη: Κατατέθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα και για την εκταφή της σορού του Ντένις Ρούτσι - Υπογράφουν συγγενείς θυμάτων

Στο αίτημα το οποίο αποτελεί συνέχεια του υπομνήματος που κατατέθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, υπάρχει και το αίτημα εκταφής της σορού του Ντένις Ρούτσι