Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκανε εικονικές πωλήσεις ακινήτων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες με εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων στην Αττική.

eksarthrwthike-summoria-pou-ekane-eikonikes-pwliseis-akinitwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες στην περιοχή της Αττικής με εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων ενώ τα μέλη της κατηγορούνται ακόμη και για πλαστογραφίες.

Ειδικότερα συνελήφθησαν έξι μέλη του 9μελούς κυκλώματος μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός και μια μεσίτρια  ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

Ο 65χρονος αρχηγός του κυκλώματος απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. για απάτες από το 1985. Είχε εμφανιστεί ακόμη και ως ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. στην Κέρκυρα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα διέπραξε εννέα απάτες με οικονομικό όφελος 208.000 ευρώ, ενώ έκανε 11 απόπειρες απάτης με προσδοκόμενο όφελος 5,82 εκατ. ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, διακίνησε πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές με οικονομικό όφελος μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ.

Το κύκλωμα έπαιρνε προκαταβολές μόνο με τις φωτογραφίες, χωρίς καν να δείχνει το ακίνητο.

Ένα μέλος της οργάνωσης είχε πρόσβαση σε δύο σπίτια ιδιοκτητών, τα οποία δειγμάτιζε στα υποψήφια δείγματα με αποτέλεσμα εικονικά να τα έχουν πουλήσει δεκάδες. 

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε γραφεία και οικίες, σε περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος πλαστών εγγράφων (πληρεξούσια, τίτλοι ιδιοκτησίας, σφραγίδες, δελτίο ταυτότητας, εικονικά τιμολόγια – δελτία

αποστολής, αντίγραφα επιταγών, γραμμάτια είσπραξης χρηματικών ποσών άνω των -50.000- ευρώ),

κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim ,

τοπογραφικά διαγράμματα,

φωτογραφίες αγροτεμαχίων και διαμερισμάτων καθώς και

αυτοκίνητο.

 

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με (2) γεμιστήρες, (63) φυσίγγια και μαχαίρι, τα οποία προέκυψε ότι ανήκουν στον σύζυγο μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας Ανάκρισης.

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του αρχηγικού μέλους και ενός ακόμη μέλους της εγκληματικής οργάνωσης εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για ομοειδή αδικήματα και θα οδηγηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο στο Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

 

 

 

Φωτό: ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook