
Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τριών αλλοδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά κλοπές από σπίτια κυρίως στο Παγκράτι.
Πρόκειται για τους :
1. (επ.) KURCKHALIQ ή KURTSKHALIA (ον.) TEIMURAZ του TOGO και της LAMARA , γεν.21/12/1972 ή 22/03/1971 στην Γεωργία
2. (επ.) ALMIDZE ή ALHIDZE ή ALXIDZE (ον.) REMI ή REMIKO του VALERI ή VELERI ή BALERI και της TAMARA , γεν.1971 στην Γεωργία
3. (επ.) APIRCIOAIE ή APICIQAE ή APARCIOAE ή LLAPA ή LAPA ή DUMITRAS (ον.) FLORENTIN - CONSTANTIN ή FLOREDIU - CONSTANTIN ή JORGO του VICTOR ή SPIRO και της LUCIA ή LEFTERIA ή ELEFTERIA , γεν.9/5/1969 ή 9/5/1970 στην Ρουμανία ή Αλβανία.
Επιπλέον, η ΕΛΑΣ [εδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες των κατασχεθέντων αντικειμένων.





Πώς δρούσαν
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομάς, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάρτιο οι ανωτέρω είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε συστηματικά σε διακεκριμένες κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες.
Η εγκληματική αυτή οργάνωση ήταν καλά δομημένη με τα μέλη της να σχεδιάζουν μεθοδικά την εγκληματική τους δραστηριότητα. Στις κλοπές συμμετείχαν με διαφορετική σύνθεση, αλλά σχεδόν πάντα με την αυτοπρόσωπη παρουσία του 49χρονου , ο οποίος εκτός από τσιλιαδόρος στις κλοπές, διατηρούσε ηγετικό-συντονιστικό ρόλο στην οργάνωση.
Ο 49χρονος ενημέρωνε τα υπόλοιπα μέλη που δρούσαν εντός των οικιών για την κίνηση έξω από αυτές, αλλά και για τους ενοίκους που εισέρχονταν στην πολυκατοικία. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιτήρησης και προκειμένου να μην κινήσει υποψίες σε διερχόμενα άτομα, μιλούσε επιδεικτικά την ελληνική γλώσσα, ενώ κάποιες φορές έφερε μαζί του και σκύλο, δίνοντας την εντύπωση κατοίκου της περιοχής.
Σημαντικό ρόλο για την λειτουργία της οργάνωσης είχε και ο 50χρονος, ο οποίος είχε συνήθως τον ρόλο του φυσικού αυτουργού, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που προέβαινε σε κατόπτευση-προετοιμασία των οικιών που στοχοποιούσαν.
Ως προς τον τρόπο δράσης, επέλεγαν αρχικά την περιοχή, μετέβαιναν εκεί σε διάφορες χρονικές στιγμές και προχωρούσαν στην κατόπτευση των οικιών και στην παρακολούθηση των κινήσεων των ενοίκων. Για να επιβεβαιώσουν την απουσία των ενοίκων χτυπούσαν αρχικά τα κουδούνια και στη συνέχεια, με διαφόρους τρόπους και τεχνάσματα, προσπαθούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στην κεντρική είσοδο των πολυκατοικιών.
Επίσης, χρησιμοποιούσαν και την τεχνική του "σημαδέματος" κατά την οποία τοποθετούσαν σημάδια διάφορων ειδών σε οικίες και πολυκατοικίες τις οποίες και έλεγχαν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν τεχνογνωσία και εξειδίκευση σχετικά με τους διαφόρους τύπους κλειδαριών που κυκλοφορούν στην αγορά. Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις οικίες, κατά κύριο λόγο τα πωλούσαν σχεδόν αμέσως, είτε στον 51χρονο συλληφθέντα, είτε σε διάφορους άλλους κλεπταποδόχους, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.
Να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινική αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr