Ένταση και σπρωξιές έξω από το Μαξίμου μεταξύ ΜΑΤ και ΠΟΕΔΗΝ

Μεγάλη ένταση επικράτησε έξω από το Μαξίμου ανάμεσα σε αστυνομικούς, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενους σε ψυχιατρικές μονάδες.

entasi-kai-sprwksies-eksw-apo-to-maksimou-metaksu-mat-kai-poedin
SHARE THIS
0
SHARES

Μεγάλη ένταση επικρατησε έξω από το Μαξίμου ανάμεσα σε αστυνομικούς, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και εργαζόμενους σε ψυχιατρικές μονάδες. 

Ο εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως δέχτηκαν σπρωξιές και χτυπήματα από αστυνομικούς και ειδικά από έναν συγκεκριμένα άντρα των ΥΜΕΤ. 

Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ τεταμένη με τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που επέρχονται στη λειτουργία των ψυχιατρικών νοσοκομείων και κάνουν λόγο για κατάργησή τους. Σημειώνουν επιπλέον ότι σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, κατά την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιώργο Γιαννόπουλο, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων και τη μεταφορά των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και και των κέντρων ψυχικής υγείας στις υγειονομικές περιφέρειες.

«Με αυτή την απόφαση αφήνει στο δρόμο 10.000 ασθενείς, οξέα περιστατικά, που νοσηλεύονται κατά έτος στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Διαλύει την εδώ και χρόνια προσπάθεια για ψυχιατρική μεταρρύθμιση, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών όσο και τη δουλειά μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του «Δρομοκραΐτειου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook