Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα των εξηγήσεων για την Κακαράντζουλα - Τα τρία ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει [Βίντεο]

Στις 14 Οκτωβρίου η κατηγορούμενη απολογείται για την επίθεση με βιτριόλι - Ποια είναι τα τρία ερωτήματα που την "καίνε" και θα κρίνουν πολλά

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΦΗ ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΟΥΛΑ

Με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολουθεί την εξέλιξη της δίκης της Έφης Κακαράντζουλα, για την επίθεση με βιτριόλι που διέπραξε εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020.

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων, η κατηγορούμενη απολογείται στις 14 Οκτωβρίου και ετοιμάζει την απολογία της μέσα από το κελί στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Την τελευταία φορά η Κακαράντζουλα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κάτι που προκάλεσε σχόλια και ερωτηματικά. Πιθανότατα υπολόγισε πως τελειώνουν οι μάρτυρες και θα κληθεί να απολογηθεί.

Επιπλέον, εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκε στο δικαστήριο ούτε ο δικηγόρος της, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, και ίσως η κατηγορούμενη να μην επιθυμούσε να ήταν εκεί χωρίς αυτόν.

Γιατί το έκανε;

Επίθεση με βιτριόλι: Η ώρα των εξηγήσεων για την Κακαράντζουλα - Τα τρία ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει [Βίντεο]

Τα ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις είναι πολλά, όμως τρία είναι τα κυριότερα και μόνο η κατηγορούμενη μπορεί να δώσει απάντηση. Το πρώτο είναι "γιατί το έκανε;". Τόσο η κατάθεση του 40χρονου Νώντα όσο και η επιβεβαίωση των όσων είπε από την Ιωάννα, αποδεικνύουν ότι όχι μόνο το θύμα δεν προσπάθησε να της "κλέψει τον άντρα", αλλά ούτε καν τον είχε δει ποτέ από κοντά...

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο, προβληματισμό δημιουργεί η φράση που απήυθυνε η κατηγορούμενη στην Ιωάννα. "Εσύ ξέρεις γιατί το έκανα", της είπε με προκλητικό τρόπο τη δεύτερη μέρα της δίκης, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Υπάρχει κάποιος λόγος στο μυαλό της ή ήταν απλά ένα παιχνίδι τακτικής ώστε να παραπλανήσει το δικαστήριο και την κοινή γνώμη;

Πώς βρήκε το βιτριόλι;

Ένα ακόμα κρίσιμο ερώτημα είναι πού βρήκε το βιτριόλι η Κακαράντζουλα. Η ίδια αναζητούσε στην Google τρόπους να προμηθευθεί το καυστικό υγρό, ενώ έψαχνε και πρόσωπα που θα μπορούσαν να το κάνουν για λογαριασμό της.

Η προμήθεια τέτοιας ποσότητας δεν μπορεί να γίνει με νόμιμο τρόπο, καθώς εικάζεται ότι είχε βοήθεια σε αυτό το κομμάτι, όπως και στην παρακολούθηση της Ιωάννας, στο αυτοκίνητο της οποίας είχε τοποθετήσει tracker για να ξέρει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται και με ποιον...

Είχε συνεργούς;

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ

Το τρίτο κρίσιμο ερώτημα πηγάζει και αλλησυνδέεται με το προηγούμενο. Είχε συνεργούς στην επίθεση; Ποιος τη βοήθησε να βρει το βιτριόλι;

"Φρονώ ότι είναι πολύ δύσκολο να τελειώσουμε την Πέμπτη. Θεωρητικά μπορεί. Είμαστε σίγουρη ότι θα απολογηθεί η κατηγορούμενη; Ακόμα και αν έρθει, είμαστε σίγουροι ότι θα δώσει εξηγήσεις; Αν απολογηθεί θα πρέπει να απαντήσει στο πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι. Δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος. Δεύτερο ερώτημα, αν τη βοήθησε κάποιος. Η απολογία προϋποθέτει επίσης να κοιτάξει την Ιωάννα στα μάτια και να απαντήσει.

Δεν είμαι βέβαιος ότι θα απολογηθεί. Ελπίζω να μην προσπαθήσει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αφήσει αιχμές. Τα ισόβια για την Ιωάννα θα είναι ισόβια, για τη δράστιδα δεν ισχύει το ίδιο", σχολίασε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής στην εκπομπή "Χαμογέλα και πάλι" του Mega.

Διαβάστε Επίσης

"Αυτό που προκύπτει από τη δικογραφία είναι ότι: Κάποια στιγμή η κατηγορούμενη αγόρασε το tracker. Ακριβώς μετά ο αριθμός αυτός καταχωρείται στην τηλεφωνική συσκευή της φίλης της κατηγορούμενης. Μετά την καταχώριση αυτή είναι εύκολο να λαμβάνει τη θέση της Ιωάννας", είπε ο κ. Αλεξανδρής.

"Το tracker για να δουλέψει χρειάζεται κάρτα SIM. Καλούμε τον αριθμό αυτό, και μας στέλνει την εικόνα. Αν εγώ έχω στο κινητό μου τηλέφωνο τον αριθμό που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κάρτα, καλώντας αυτό τον αριθμό είναι θέμα δευτερολέπτων για να μάθω που βρίσκεται", εξήγησε ο ίδιος.

"Μέχρι και το τέλος της δίκης μπορεί το δικαστήριο να καλέσει ανθρώπους που μπορούν να συνεισφέρουν κάτι. Οι εμπλεκόμενοι θα εξεταστούν κάποια στιγμή, στο πλαίσιο της δίκης ή μιας άλλης διαδικασίας. Ο καθένας θα λάβει αυτά που του αξίζουν", τόνισε ο κ. Αλεξανδρής.

Συγκλονίζουν οι μάρτυρες: "Αν δεν είχε αντιδράσει γρήγορα η Ιωάννα θα είχαμε θάνατο"

Στην εκπομπή "Χαμογέλα και πάλι!" μίλησαν οι κ.κ. Σωκράτης Τσαντίρης, ιατροδικαστής που εξέτασε την Ιωάννα, και Πέτρος Δημοβέλης, επικεφαλής τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Εγκαυμάτων, που ήταν ο πρώτος γιατρός που την περιέθαλψε.

"Αν δεν είχε αντιδράσει γρήγορα η Ιωάννα, θα είχαμε θάνατο", τόνισε ο κ. Τσαντίρης και συνέχισε: "Είναι πρωτοφανής η μεγάλη ποσότητα και ο τρόπος ρίψης της ουσίας σε στοχευμένη περιοχή. Το υγρό έπεσε στην αριστερή περιοχή του προσώπου της Ιωάννας. Από τύχη δεν το εισέπνευσε ή δεν το κατάπιε. Θα είχαν διαβρωθεί τα εσωτερικά της όργανα".

"Έχουμε χρήση μεγάλης ποσότητας που ρίχτηκε ταυτόχρονα, στον ίδιο χρόνο, σε στοχευμένη περιοχή που είναι ζωτική περιοχή για τον άνθρωπο. Την Ιωάννα την είδα αφού ολοκληρώθηκε η θεραπεία της. Είναι ένα πρωτοφανές έγκλημα για την ελληνική κοινωνία", πρόσθεσε ο ίδιος.

"Η Ιωάννα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει ούτε τα σωματικά προβλήματα, πέρα από τα ψυχικά", τόνισε κλείνοντας ο κ. Τσαντίρης.

"Η εικόνα που αντικρύσαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο"

"Η εικόνα της Ιωάννας που αντικρύσαμε ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Πρωταρχικός μας σκοπός ήταν να αποτραπεί το μοιραίο. Η θερμοκρασία της ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου. Όλα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Η Ιωάννα φοράει τη μάσκα για να αποτραπεί η δημιουργία υπερτροφικών ουλών", τόνισε ο κ. Δημοβέλης.

Διαβάστε Επίσης

"Όταν την αντικρύσαμε ούρλιαζε από τους πόνους, δεν μπορούσαμε να έχουμε επικοινωνία. Οι πόνοι ήταν φριχτοί και αντιμετωπίστηκαν με τη χρήση οπιούχων. Ήταν σημαντικό ότι έριξε νερό γρήγορα πάνω της. Μείωσε το χρόνο επίδρασης του θειικού οξέος. Όταν βλέπεις ένα νέο άνθρωπο να ουρλιάζει από τους πόνους σοκάρεσαι", συνέχισε ο ίδιος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ 20 Νοε 2021 | 13:33

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δείχνει τα σημάδια και τα κατεστραμμένα ρούχα από την επίθεση με βιτριόλι [εικόνες - βίντεο]

Μία συνέντευξη από καρδιάς παραχώρησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στην οποία αποκάλυψε τα ρούχα από την επίθεση με το βιτριόλι.

ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 19 Νοε 2021 | 20:58

Σίσσυ Χρηστίδου: "Στα χέρια της Ιωάννας δεν έχουν μείνει ούτε καν οι φλέβες"

Η Σίσσυ Χρηστίδου περιγράφει τη συνάντησή της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου και την ευχαριστή για αυτήν.

ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ 18 Νοε 2021 | 19:34

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ξεκινά podcast με καλεσμένους ανθρώπους που ανατράπηκε η ζωή τους

Η Ιωάννα αποφάσισε να κάνει podcast με καλεσμένους ανθρώπους που η ζωή τους ανατράπηκε - Η υποδοχή του Σταύρου Θεοδωράκη

ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ 10 Νοε 2021 | 18:17

Οργισμένη η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Την "ακολουθεί" προφίλ με το όνομα της Έφης Κακαράντζουλα

Προφίλ με το όνομα της Εφης Κακαράντζουλα στο Instagram ακολούθησε τον λογαριασμό της Ιωάννας Παλιοσπύρου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΟΔΑΣ 03 Νοε 2021 | 13:52

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η αποκάλυψη για την περούκα από φυσικά μαλλιά και το look που της έδωσε αυτοπεποίθηση

Η αποκάλυψη της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την περούκα από φυσικά μαλλιά και το look που της έδωσε την αυτοπεποίθηση για σταθεί με θάρρος μπροστά στις κάμερες.

Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 02 Νοε 2021 | 10:12

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην Εβδομάδα Μόδας: Ήθελα να αισθανθώ αυτοπεποίθηση για να μπορέσω να βρεθώ εδώ

Το εντυπωσιακό ολόσωμο μαύρο jumpsuit που έδωσε αυτοπεποίθηση και βοήθησε την Ιωάννα Παλιοσπύρου να σταθεί με θάρρος στην πρώτη της κοσμική εμφάνιση.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 01 Νοε 2021 | 22:18

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη - Σε επίδειξη μόδας [Εικόνες - Βίντεο]

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έδωσε το "παρών" στη Εβδομάδα Μόδας, φορώντας περούκα και ένα μαύρο σύνολο του σχεδιαστή Τάσου Μητρόπουλου - Για πρώτη φορά εμφανίζεται δημόσια, εκτός δικαστηρίων

ΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ 01 Νοε 2021 | 20:19

Μονή Πετράκη: "Την ιδέα την πήρα από την Έφη, που έριξε καυστικό υγρό στην Ιωάννα" - Τι λέει μέσα από τη φυλακή ο ιερέας

Ο ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη αποκάλυψε από που προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΤΙΤΑΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ 30 Οκτ 2021 | 15:34

Επίθεση με βιτριόλι: Έχει μπροστά της 10 επικίνδυνα χειρουργεία λέει η γιατρός της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Σύμφωνα με τη γιατρό της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η κοπέλα έχει ακόμα μπροστά της δέκα επικίνδυνα χειρουργεία.

ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΟΥΚΑ 29 Οκτ 2021 | 19:50

Βιτριόλι: Αυτός είναι ο αστυνόμος που συνέλαβε την Κακαράντζουλα - Τα πρώτα λόγια που του είπε [βίντεο]

Ο αστυνόμος παρουσίασε και το βίντεο που συνέλεξαν οι Αρχές μία μέρα πριν την επίθεση. Η Κακαράντζουλα είχε πάει πάλι στην δουλειά της Ιωάννας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 29 Οκτ 2021 | 19:03

Επίθεση με βιτριόλι: Για δύο συνεργούς μίλησε η Ιωάννα - "Ανυπομονώ να βγάλω τη μάσκα" [Βίντεο]

"Θέλω να κάνω πράγματα που θα με κάνουν ευτυχισμένη" είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Τι ανέφερε για την επίθεση με βιτριόλι και την πιθανή ενασχόλησή της με τα κοινά

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ 28 Νοε 2021 | 22:04

Στα θρανία κάθονται ξανά 2.000 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ - Ξεκινά τη Δευτέρα η επιμόρφωσή τους

Αρχίζει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, η επανεκπαίδευση των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ, ύστερα από τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 28 Νοε 2021 | 20:47

Σπείρα ναρκέμπορων στο Γαλάτσι - Βρέθηκαν πάνω από 21 κιλά ηρωίνης σε διαμέρισμα [εικόνες]

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών με παράνομο εργαστήριο στο Γαλάτσι -Κατασχέθηκαν περισσότερα από 21 κιλά ηρωίνης