Έρευνα του υπ. Δικαιοσύνης για το βίντεο κρατουμένων στον Κορυδαλλό

Το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη δημοσίευση του βίντεο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει, ότι «η δράση εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι ανεκτή».

ereuna-tou-up-dikaiosunis-gia-to-binteo-kratoumenwn-ston-korudallo
SHARE THIS
0
SHARES

Έρευνα από το υπ. Δικαιοσύνης για το βίντεο που δείχνει κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού να πίνουν, να παίζουν χαρτοπόλεμο με πακέτα χαρτονομίσματα, να γλεντούν σε ένα κελί με όλες τις ανέσεις

Αλβανοί κρατούμενοι που διαμένουν σε κελιά-σουίτες με δορυφορικές τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, ηχοσυστήματα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές πετούν επιδεικτικά σαν χαρτοπόλεμο, χαρτονομίσματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ,αναφέρει ρεπορτάζ του Βήματος.  Οι κρατούμενοι έχουν πολλά μπουκάλια αλκοόλ, μεγάλο αριθμό κινητών μέσω των οποίων προχωρούν σε βιντεοκλήσεις. 

Το βίντεο έχει διαρκεία 11 λεπτών και καταγράφεται το  πάρτι μέσα στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού από Αλβανούς και έχει αναρτηθεί -από τους ίδιους τους κρατουμένους ή φίλους τους- τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο

Το υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη δημοσίευση του βίντεο εξέδωσε ανακοίνωση  στην οποία τονίζει, ότι «η δράση εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι ανεκτή». 

Η ανακοίνωση:

«Για το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές έχουν απαντήσει αποφασιστικά τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη. Η δράση εγκληματικής οργάνωσης και η ανάπτυξη κυκλωμάτων, με επιμέρους συνδεόμενες ενέργειες, δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου. Η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στις φυλακές αφενός ανέδειξε ότι πολλά πρόσφατα συμβάντα ήταν αλληλένδετα, αφετέρου απέδειξε ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Μέρος αυτής της κατάστασης απεικονίζεται και σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και απεικονίζει κρατουμένους να παρανομούν προκλητικά, σε προγενέστερο πάντως της δικαστικής έρευνας χρόνο.

Για το ζήτημα έχει ήδη επιληφθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τόσο στο πλαίσιο διερεύνησης της ευρύτερης υπόθεσης της δράσης εγκληματικής οργάνωσης από εφέτη-ανακριτή όσο όμως και για τη διαλεύκανση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σωφρονιστικών υπαλλήλων. Γίνεται γνωστό εξάλλου ότι είχε ήδη παραγγελθεί έρευνα από το 
αρμόδιο Σώμα Επιθεώρησης  από την οποία θα διασαφηνιστούν τα ακριβή συμβάντα και οι τυχόν ευθύνες προσώπων. Υπεράνω του νόμου δεν είναι ούτε οι κρατούμενοι ούτε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι».

 

Φωτο: Eurokinissi 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook