Follow us

Εθισμός στον τζόγο: Ο άγνωστος κίνδυνος για τους εφήβους

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στους εφήβους ο εθισμός στο τζόγο, κρούει η πανευρωπαϊκή έρευνα Εspad.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εθισμός στον τζόγο: Ο άγνωστος κίνδυνος για τους εφήβους

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στους εφήβους ο εθισμός στο τζόγο, κρούει η πανευρωπαϊκή έρευνα Εspad, που συμπεραίνει ότι στην Ελλάδα, ένα ποσοστό που φτάνει το 8,4% δείχνει ότι είναι σε κίνδυνο για παθολογικό τζόγο.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην εκπομπή «104,9 Μυστικά Υγείας» ο ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, στέλεχος της ανοιχτής ψυχοθεραπευτικής μονάδας απεξάρτησης «Αθηνά», του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Ελευθέριος Μέλλος, περίπου ένας στους επτά μαθητές, δηλαδή σχεδόν το 14% αυτών τζογάρει τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Δηλαδή το 26% των αγοριών και το 2% κοριτσιών, παίζει κάποιο τυχερό παιχνίδι, ενώ ένα ποσοστό 2,9% έχει ήδη τα κριτήρια παθολογικού τζόγου, διαταραχής τζόγου.

Τζόγος: Εθισμός γένους αρσενικού. Εθισμός που για πολλά χρόνια ανήκε στις διαταραχές των παρορμήσεων, όπως η πυρομανία και η κλεπτομανία. Πλέον ανήκει στο πλαίσιο των διαταραχών εθισμού, και οι γιατροί αναρωτιούνται αν η υπερβολική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να γίνει ασθένεια. Για το θέμα αυτό άλλωστε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να πάρει σαφή θέση, μέσα στο χρόνο που διανύουμε.

Τζόγος: Εθισμός γένους «ανυπεράσπιστου», αφού πλέον χτυπάει εφήβους στο «δόξα πατρί», και ειδικότερα μέσω διαδικτύου. «Είναι ένας πολύ πονηρός και ύπουλος αυτός ο τρόπος τζόγου, διότι κανείς δεν χρειάζεται να μετακινηθεί. Είναι στο σπίτι του, δεν εκτίθεται, ενδεχομένως να χάνει την αίσθηση του χρόνου που ξοδεύει ή των χρημάτων που παίζει. Άρα εμπλέκει πολύ πιο εύκολα σε μία εξαρτητική συμπεριφορά».

Όπως αναφέρει ο κ. Μέλλος το 90% έχει ξεκινήσει το τζόγο πριν από την ηλικία των 50. Επίσης μιλάει για τους παράγοντες που συντελούν στο πρόβλημα, τα ύποπτα συμπτώματα, αλλά και το ρόλο που μπορεί να παίξει η οικογένεια. Όσον αφορά το ερώτημα για το αν υπάρχει ριζική θεραπεία, ο ψυχίατρος λέει χαρακτηριστικά ότι «η υποτροπή είναι ο κανόνας, αλλά σαφώς όλες οι εξαρτήσεις είναι θεραπεύσιμες διαταραχές».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Ελευθέριος Μέλλος στο Πρακτορείο 104,9 FM και στην Τάνια Μαντουβάλου.

Σε τι επίπεδα κυμαίνεται το πρόβλημα από το 2010 και εντεύθεν, από την εικόνα που έχετε σχηματίσει εσείς από το πρόγραμμα που «τρέχετε»;

Μελέτες του γενικού πληθυσμού δεν υπάρχουν. Τα διεθνή δεδομένα που έχουμε στις δυτικές κοινωνίες μιλούν για μία επίπτωση του προβλήματος από 1-3,5%. Ωστόσο υπάρχει η πανευρωπαϊκή έρευνα για εφήβους Εspad, που έγινε σε 16χρονους μαθητές λυκείου, το 2015 σε 36 χώρες. Αυτή η έρευνα γίνεται ανά τετραετία σε όλη την Ευρώπη, από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα ναρκωτικά. Στην Ελλάδα γίνεται σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο του, που είναι το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά, το οποίο ανήκει στο ερευνητικό πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, στο «Σωτηρία».

Και ποια είναι τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής για τους εφήβους;

Στην Ελλάδα περίπου ένας στους επτά μαθητές, δηλαδή περίπου 14% παίζει τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Το νούμερο ανεβαίνει στο 26% για τα αγόρια και μόνο 2% για τα κορίτσια. Δηλαδή φαίνεται καθαρά πως είναι ανδρικό σπορ. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι ένας στους 12 εφήβους, δηλαδή ένα ποσοστό 8,4% δείχνει ότι είναι σε κίνδυνο για παθολογικό τζόγο, δηλαδή αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά θα προχωρήσει σε εξάρτηση. Επίσης ένα ποσοστό 2,9% πληροί ήδη τα κριτήρια παθολογικού τζόγου, διαταραχής τζόγου. Μπορούμε ακόμη να πούμε ότι ένα ποσοστό που πλησιάζει τα ευρωπαϊκά δεδομένα, από 1-3% του γενικού πληθυσμού, έχει πρόβλημα.

Όταν λέτε ότι οι έφηβοι παίζουν δύο φορές την εβδομάδα για τι τζόγο μιλάμε;

Κυρίως Στοίχημα, Τζόκερ, Λόττο, Κίνο και Σκρατς.

Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η τάση ειδικά στους εφήβους;

Γιατί οι έφηβοι από τη φύση τους μπαίνουν πιο συχνά σε παρορμητικές συμπεριφορές ρίσκου. Το ρίσκο άλλωστε είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στην εφηβεία. Μέσα από το ρίσκο αναπτύσσει το παιδί ταυτότητα, προσωπικές, ερωτικές σχέσεις. Οπότε κάποιοι έφηβοι είναι πιο ευάλωτη ομάδα γενικότερα σε συμπεριφορές ρίσκου, και οι εξαρτήσεις είναι συμπεριφορές ρίσκου.

Από την μονάδα σας στο Αιγινήτειο, διαπιστώνετε αύξηση των ατόμων που ασχολούνται με τον τζόγο στην εποχή της κρίσης;

Ναι σαφώς. Έχουμε δει πολύ μεγάλη αύξηση. Για να είμαι ακριβής δεν μπορώ να ξέρω αν αυτή η αύξηση αντανακλά το γενικό πληθυσμό, ή αν απλά το πρόγραμμα, επειδή είναι σχετικά καινούργιο, πλέον γίνεται γνωστό και έχει όλο και μεγαλύτερη προσέλευση.

Πώς θα περιγράφατε το προφίλ ενός τζογαδόρου; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα ή χαρακτηριστικό, που να είναι κοινό σε όλους αυτούς τους ανθρώπους;

Καταρχήν ο τζόγος είναι καθαρά γένους αρσενικού. Οι άντρες όπως και γενικότερα με τις εξαρτητικές συμπεριφορές είναι το «ισχυρό» φύλο σε αυτή την ιστορία. Αυτή η συμπεριφορά ξεκινά συνήθως στη νεαρή ενήλικη ζωή, δηλαδή στην εφηβεία και για αυτό είναι άλλωστε και άκρως σημαντική η πρόληψη. Το 90% έχει ξεκινήσει το τζόγο πριν από την ηλικία των 50.

Νεαρού και γένους αρσενικού λοιπόν ο τζόγος. Που αποδίδεται αυτό;

Κυρίως σε ένα κομμάτι λίγο πιο παρορμητικό. Αυτοί οι άνθρωποι σκέπτονται πολύ γρήγορα. Δεν υπολογίζουν πολύ καλά τις επιπτώσεις των πράξεων τους. Ο τζόγος προσφέρει συγκίνηση, λίγο πριν τη «ζαριά». Ας μην ξεχνούμε ότι πριν μπει στο πλαίσιο των διαταραχών εθισμού, για πολλά χρόνια ανήκε στις διαταραχές των παρορμήσεων, όπως είναι η πυρομανία, κλεπτομανία κλπ. Επίσης ο τζόγος είναι γένους αρσενικού, ενδεχομένως γιατί οι άντρες αναλαμβάνουν πιο πολύ να μπουν σε διαδικασίες ρίσκου. Ένα μεγάλο κομμάτι είναι αυτό το σημείο της αναμονής, της προσδοκίας για το κέρδος, για το παιχνίδι, για το γκολ που θα μπει, ή για τον αριθμό. Και μετά παίζουν ρόλο ένα σωρό άλλοι ψυχοπαθολογικοί, οικογενειακοί, πολιτισμικοί παράγοντες. Ένα ποσοστό των ατόμων έχει καταθλιπτικά και αγχώδη στοιχεία, έλλειψη αυτοεκτίμησης, φοβικές συμπεριφορές, ανασφάλειες. Γενικά είναι ένα σύνθετο πρόβλημα. Αυτοί είναι οι παράγοντες που εμπλέκονται συχνότερα σε αυτές τις προσωπικότητες.

Όσον αφορά τις αιτίες;

Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για αιτίες γιατί είναι πολλές και διαφορετικές που συμβάλλουν σε κάθε άτομο ξεχωριστά.

Κοινωνικοοικονομικά ποιους αγγίζει;

Όλα τα στρώματα. Βέβαια στα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, οι οικονομικές επιπτώσεις είναι και οι πιο σημαντικές. Ωστόσο υπάρχουν και αυξημένα διαζύγια παράλληλα, και χρήση άλλων ουσιών, όπως αλκοόλ. Στο καζίνο και σε κάποιους άλλους χώρους προσφέρεται δωρεάν το αλκοόλ.

Υπάρχουν διαβαθμίσεις στον εθισμό του τζόγου;

Βεβαίως. Καταρχήν υπάρχει η κοινωνική χρήση, που όλοι μας κάποια στιγμή μπορεί να παίξουμε ένα τζόκερ. Το 80% του πληθυσμού έχει παίξει μία με δύο φορές στη ζωή του. Υπάρχει ένα δεύτερο στάδιο, που είναι η προβληματική χρήση, όπου ο κόσμος παίζει πιο πολλά χρήματα και πιο συχνά και αφορά ένα ποσοστό 5-6%. Και υπάρχει και η τελική φάση, η εξάρτηση δηλαδή από το τζόγο που αφορά έως και 3,5% του πληθυσμού όπως είπα και νωρίτερα, και σε αυτό το ποσοστό ο τζόγος γίνεται το βασικό κομμάτι της ζωής του ατόμου και ελέγχει την καθημερινότητα του.

Ποια είναι τα ανησυχητικά συμπτώματα ;

Αν το άτομο πχ παίζει στοίχημα, που είναι και το πιο κοινό, διαβάζει πολλές ώρες εφημερίδες και σερφάρει στο ίντερνετ για να βρει πληροφορίες, παίζει παρά πάνω χρήματα από αυτά που μπορεί, παραμελεί κοινωνικές ή άλλες δραστηριότητες, δηλαδή αποφεύγει να βγει με φίλους και προτιμά να είναι στους χώρους που διεξάγονται τα τυχερά παιχνίδια. Γενικότερα η οικογένεια αντιλαμβάνεται ότι όλο αυτό το πράγμα αρχίζει να κατακλύζει τη ζωή του. Αυτό άλλωστε είναι και το κριτήριο της εξάρτησης. Ότι η ουσία είτε αυτή λέγεται αλκοόλ, είτε ηρωίνη είτε τζόγος, καταλαμβάνει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή του ατόμου.

Αυτή τη στιγμή ο ηλεκτρονικός τζόγος είναι περισσότερο διαδεδομένος θα λέγατε;

Είναι ένα τεράστιο θέμα αυτή τη στιγμή ο διαδικτυακός τζόγος. Ήδη από το 2014 στην Αμερική υπήρχαν 3.500 sites, όπου μπορούσε κανείς να παίξει. Στην Ελλάδα είναι 24 στοιχηματικές εταιρείες με επίσημη άδεια. Φαίνεται να υπάρχουν και άλλες παράνομες. Όπως αντιλαμβάνεσθε ο διαδικτυακός τζόγος καλύπτει ένα ευρύ πεδίο. Κατά την προσωπική μου γνώμη είναι ένας πολύ πονηρός και ύπουλος αυτός ο τρόπος τζόγου, διότι κανείς δεν χρειάζεται να μετακινηθεί. Είναι στο σπίτι του, δεν εκτίθεται, ενδεχομένως να χάνει την αίσθηση του χρόνου που ξοδεύει ή των χρημάτων που παίζει. Άρα εμπλέκει πολύ πιο εύκολα σε μία εξαρτητική συμπεριφορά. Και βέβαια πολύ πιο δύσκολα ελέγχεται το πρόβλημα.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του οικογενειακού περιβάλλοντος τόσο όταν υφίσταται το πρόβλημα όσο και όταν γίνεται θεραπεία;

Κατά τη γνώμη μου είναι καθοριστικός, όχι με την έννοια των πιέσεων, των απειλών ή του εκφοβισμού. Αλλά με την έννοια της υπενθύμισης του προβλήματος, της έκφρασης ανησυχίας και της αναζήτησης βοήθειας. Η οικογένεια είναι η πρώτη που μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα, ειδικά όταν μιλάμε για ευάλωτες ηλικίες, όπως είναι οι έφηβοι και νεαροί ενήλικες.

Το πρόβλημα εκριζώνεται ή επιστρέφει;

Ένα ποσοστό σημαντικό καταφέρνει και βγαίνει από το πρόβλημα αυτό. Αλλά με θεραπεία, υποστήριξη, συμμετοχή της οικογένειας, με υπομονή και αρκετή κινητοποίηση δυνάμεων. Η υποτροπή όμως είναι μέσα στο πρόγραμμα. Θα έλεγα ότι η υποτροπή είναι ο κανόνας. Αλλά σαφώς όλες οι εξαρτήσεις είναι θεραπεύσιμες διαταραχές.

Που μπορεί κανείς να αποταθεί:

Πρόγραμμα «Αθηνά»

Η ανοιχτή ψυχοθεραπευτική μονάδα απεξάρτησης «Αθηνά» έχει δημιουργηθεί από τη συνεργασία της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, άρχισε να λειτουργεί την άνοιξη του 1998, και αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη του Ειδικού Εξωτερικού Ιατρείου κατά της Ουσιοεξάρτησης που λειτουργούσε στην Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου από το 1988. Απευθύνεται σε χρήστες νόμιμων και παράνομων εθιστικών ουσιών, σε χρήστες αλκοόλ, χρήστες αγχολυτικών χαπιών, ηρωίνης, οπιοειδών και κοκαΐνης. Τα τελευταία πέντε χρόνια απευθύνεται και σε κόσμο που εμπλέκεται σε περιφερικού τύπου εξαρτήσεις, όπως είναι ο τζόγος και το διαδίκτυο. Στη μονάδα γίνεται ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία. Διεύθυνση Ξενίας 20 Πλ. Μαβίλη τηλ. 210-7757692.

ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ

Μονάδα για τα τυχερά παιχνίδια τηλ. 210 9241993

Πρόγραμμα προβληματικής χρήσης διαδικτύου

Ειδικά για διαδικτυακό τζόγο 210-6448980

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Δύο Ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη και άλλα: Όλες οι φορές που οι Ρήγας-Αποστόλου έγραψαν τηλεοπτική ιστορία

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας "Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις, Μωρή;" στους κινηματογράφους, θυμόμαστε τους πιο σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην καριέρα του διάσημου δίδυμου.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 17:47

Σαλαμίνα: "Θρηνούμε δύο ανθρώπους, έναν στο χώμα, και έναν στη φυλακή", λέει η κόρη της άτυχης 75χρονης

Ολη η οικογένεια βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την τροπή που πήρε η υπόθεση

ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 20 Νοε 2025 | 13:04

Αυστραλία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών - Από τις 4 Δεκεμβρίου

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ζητεί από τους νεαρούς χρήστες των πλατφορμών της να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Νοε 2025 | 18:21

ΠΟΥ: Κύρια αιτία θανάτου των νέων ηλικίας 15-29 ετών η αυτοκτονία - Αύξηση των ψυχικών διαταραχών

Σύμφωνα με την έκθεση, ένα στα επτά παιδιά και εφήβους στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ ζει με κάποια ψυχική διαταραχή

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ 03 Νοε 2025 | 10:18

Ιταλία: Το Halloween έγινε εφιάλτης για 15χρονο με αναπηρία – Τρείς έφηβοι τον βασάνισαν φριχτά

Ο έφηβος φέρεται να κρατήθηκε για ώρες κλειδωμένος σε δωμάτιο ενώ οι δράστες του ξύρισαν το κεφάλι και τον ταπείνωσαν σωματικά και ψυχολογικά.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ 24 Οκτ 2025 | 06:22

Γιατί η κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία μπορεί να γίνει θανατηφόρα - Πώς προκαλείται οξεία δηλητηρίαση

Η αλκοολική τοξίκωση ή οξεία δηλητηρίαση από αλκοόλ μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Οκτ 2025 | 06:20

Αλκοόλ, κάπνισμα, παράνομες ουσίες, τυχερά παιχνίδια: Οι συνήθειες των 16χρονων στην Ελλάδα

Ένας στους οκτώ 16χρονους στην Ελλάδα έχει κάνει έστω και μια φορά χρήση κάποιας (οποιασδήποτε) παράνομης ουσίας, στην πλειονότητά τους κάνναβη.

ΒΙΑ 16 Σεπ 2025 | 13:24

Έφηβοι "διέλυσαν" σχολική βιβλιοθήκη προκαλώντας ζημιές χιλιάδων δολαρίων: Οι μητέρες τους τους παρέδωσαν στην αστυνομία

Βανδάλισαν το σχολείο τους αλλά οι μητέρες τούς τους αναγνώρισαν από το βίντεο στις κάμερες ασφαλείας και τους παρέδωσαν στην αστυνομία.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 14 Αυγ 2025 | 18:17

Στο στόχαστρο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εταιρεία και Ιnfluencer που διαφήμιζε παράνομο τζόγο στο διαδίκτυο

Δικογραφία σε βάρος εταιρείας και μίας γυναίκας, για παράνομη διεξαγωγή και προώθηση τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ 21 Μαϊ 2025 | 09:43

Σε κρίσιμο σημείο η υγεία των εφήβων, προειδοποιεί το Lancet

Oι ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία και οι διαταραχές ψυχικής υγείας αυξάνονται σε όλες τις περιοχές.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Μαϊ 2025 | 14:37

Ανησυχητικά στοιχεία: 1 στους 4 εφήβους στην Ελλάδα ζει με μια διαταραχή ψυχικής υγείας

Ειδικά για την Ελλάδα, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι περίπου ένας στους τέσσερις εφήβους ηλικίας 15-19 ετών ζει με μια διαταραχή ψυχικής υγείας

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΖΙΝΟ 17 Απρ 2025 | 15:37

Δεν σταματούν να τζογάρουν οι Έλληνες - Οι εντυπωσιακοί αριθμοί

Τα συνολικά χρήματα που διοχετεύτηκαν σε πονταρίσματα ανήλθαν σε 2,721 δισ. ευρώ.

15 Απρ 2025 | 12:00

Έρχονται "καμπάνες" για τους παράνομους τζογαδόρους σε όλη την Ελλάδα – Τεράστια κινητοποίηση της ΕΛΑΣ

Το πιο πρόσφατο "χτύπημα" σημειώθηκε στις 11 Απριλίου, με την εξάρθρωση ενός παράνομου μίνι καζίνο σε περιοχή της Αττικής.

ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 24 Μαρ 2025 | 14:16

Adolescence: Οι σοκαριστικές δολοφονίες εφήβων που έγιναν πηγή έμπνευσης για τη σειρά-φαινόμενο που συγκλονίζει τη Βρετανία

Πώς μία μίνι σειρά έγινε καθρέφτης για τη βρετανική κοινωνία δείχνοντας πού πρέπει να αναζητηθούν τα πραγματικά αίτια για τις επιθέσεις με δράστες εφήβους.

06 Μαρ 2025 | 15:30

Ο θυμός στην εφηβεία και η διαχείρισή του - Ο ρόλος των γονέων

Ο θυμός είναι ένας τρόπος για τους εφήβους να επεξεργαστούν τις δικές τους αλλαγές

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 09 Ιαν 2026 | 17:28

Ορκίστηκε ο νέος Μουφτής Διδυμοτείχου: "Ιστορική μέρα για την Ελληνική Πολιτεία και τη Μουσουλμανική Μειονότητα"

"Αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για την Ελληνική Πολιτεία και τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης", τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Ιαν 2026 | 17:17

Χρήστος Πολίτης: Η κλονισμένη υγεία και το πρόβλημα στους πνεύμονες - "Εχω χάσει όλο μου τον μυϊκό ιστό"

Ο Χρήστος Πολίτης ζούσε τα τελευταία χρόνια αποτραβηγμένος, αρνούμενος οποιαδήποτε βοήθεια στο σπίτι που έμενε τα τελευταία χρόνια στη Νέα Σμύρνη

ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ 09 Ιαν 2026 | 16:44

Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό τι πρέπει να προσέξει ενόψει των χειμερινών εκπτώσεων

ΔΕΧΟΤΑΝ BULLYING 09 Ιαν 2026 | 16:37

Θάνατος 15χρονου στη Χαλκίδα: "Του γράφουν σε μηνύματα πού να πάει να πέσει", λένε η μητέρα και η αδελφή του

Δεχόταν bullying για την εμφάνισή του και το βάρος του, τον ταπείνωναν, λέει η οικογένειά του

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 16:35

Καλλιάνος για την κόντρα μετεωρολόγων: "Η Μετεωρολογία δεν είναι σκηνή για να διψάμε για χειροκρότημα"

Αβέβαιη η πρόγνωση για χιονόπτωση τις πρωινές ώρες της Δευτέρας σε χαμηλά υψόμετρα, αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος

ΤΙ ΕΙΠΕ 09 Ιαν 2026 | 16:27

Γιώργος Παπαδάκης: Ο λόγος που δεν πήγε στην κηδεία του η Λίτσα Πατέρα - "Δεν πήγα στη Ριτσώνα λόγω..."

Η Λίτσα Πατέρα αποκάλυψε τον λόγο που δεν πήγε στην κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη.

ΤΙ ΛΕΝΕ 09 Ιαν 2026 | 16:12

Μαρτυρίες φρίκης για την υπόθεση κακοποίησης στην Κρήτη: "Χτυπούσαν με ξύλα τη μεγάλη κόρη"

Τα αδέρφια του κατηγορούμενου δε θέλουν να εμπλακούν - Tη Δευτέρα η απολογία του πατέρα

ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 16:03

Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου 30χρονου στην Πάτρα: Παραδόθηκε αυτός που έριχνε τις "καρεκλιές" στο θύμα

Ο 30χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από ξυλοδαρμό σε μπαρ στην Πάτρα

41 ΗΜΕΡΕΣ 09 Ιαν 2026 | 15:35
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ 09 Ιαν 2026 | 15:31

Τροχαίο στα Εξαμίλια: Πένθος για το νεαρό ζευγάρι που επέβαινε στο μοιραίο όχημα - Δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης

Τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μόλις 17 και 18 ετών αντίστοιχα

"Η ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ" 09 Ιαν 2026 | 14:31

Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα των συγγενών των θυμάτων για μεταφορά της κύριας δίκης στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας γαι τη δίκη σχετικά με το χαμένο βιντεοληπτικό υλικό από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης - "Η δίκη δεν προχωράει" τονίζει ο Π. Ρούτσι

«ΠΑΓΩΣΕ» Η ΗΠΕΙΡΟΣ 09 Ιαν 2026 | 14:22

Ντύθηκαν στα ''λευκά'' τα Γιάννενα: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, στους -3 η θερμοκρασία [βίντεο]

Εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την πόλη σε χειμωνιάτικο ρυθμό, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

09 Ιαν 2026 | 14:07

Σέρρες: Απολογείται ο 16χρονος για την ανθρωποκτονία του 17χρονου – Συγκέντρωση πολιτών έξω από τα Δικαστήρια

Συγγενείς και φίλοι του άτυχου 17χρονου έχουν συγκεντρωθεί ειρηνικά έξω από τα δικαστήρια στις Σέρρες όπου απολογείται ο 16χρονος που τον ξυλοκόπησε

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 13:35

Δικογραφία για το περιστατικό με τα τρακτέρ στη Νεμέα - Μπήκαν ξαφνικά στην εθνική οδό [βίντεο]

Τα βασικά πρόσωπα που συμμετείχαν έχουν ταυτοποιηθεί και η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου

ΜΕΣΑΡΑ 09 Ιαν 2026 | 13:32

Ηράκλειο: "Είχα ακούσει ότι την μεγάλη κοπέλα την είχε ξυλοκοπήσει πολλές φορές", αποκάλυψε ο αδελφός του 54χρονου

"Δεν πήγα στην αστυνομία γιατί δεν ήθελα καμία σχέση", δήλωσε - Ο 54χρονος πατέρας κατηγορείται για βιασμό και κακοποίηση των δύο παιδιών του - Σήμερα οι απολογίες.

ΣΤΗΝ ΒΡΟΝΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 13:14

Πιερία: Αυτοκτόνησε κτηνοτρόφος που έχασε το κοπάδι του λόγω ευλογιάς – "Το πήρε κατάκαρδα", λέει ο αδελφός του

"Ήταν πολύ δεμένος με τα πρόβατα. Αυτοί που μας κυβερνούν φταίνε… καταστρέφονται οικογένειες", δήλωσε ο αδελφός του 52χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ 09 Ιαν 2026 | 12:59

Σάμος: Εντοπίστηκε σορός 7χρονης από το Σουδάν - Στην παραλία "Ψιλή Άμμος"

Η εξαφάνισή της 7χρονης δηλώθηκε από τη μητέρα της στις 25/12 στη Λέρο. Τότε η ανήλικη έπεσε στη θάλασσα από βάρκα που έπλεε κοντά στο Φαρμακονήσι.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ 09 Ιαν 2026 | 12:49

Θεσσαλονίκη: 23χρονος κρατούμενος χτύπησε αστυνομικό και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Ο 23χρονος κρατούμενος γρονθοκόπησε τον 51 ετών αστυνομικό, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει στο έδαφος και να χάσει τις αισθήσεις του.

"ΕΦΥΓΕ" ΣΤΑ 83 ΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 12:29

Τραγικό: Ο Χρήστος Πολίτης πέθανε τη Δευτέρα και τον βρήκε μια μέρα μετά ο αδελφός του στο διαμέρισμά του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Χρήστος Πολίτης πέθανε τη Δευτέρα εντελώς μόνος, μέσα στο διαμέρισμά του στη Νέα Σμύρνη.

ΗΡΩΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 09 Ιαν 2026 | 12:25

Σκιάθος: Βίντεο από τη μάχη με τα κύματα για τη διακομιδή 3χρονου στο νοσοκομείο του Βόλου

Τη θαλάσσια μεταφορά του 3χρονου από τη Σκιάθο ανέλαβε ο καπετάνιος του σκάφους–τράτας "Ζαχαρένια", Δημήτρης Διολέττας, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 09 Ιαν 2026 | 12:13

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για φάρμακο για τις αρθρώσεις που διακινείται παράνομα στην Ελλάδα

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του, αναφέρει ο ΕΟΦ.

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ 09 Ιαν 2026 | 12:09

Λαμία: Ένα απέραντο πάρκινγκ για φορτηγά η είσοδος της πόλης λόγω του μπλόκου στον Μπράλο [εικόνες - βίντεο]

Όσο διαρκεί το μπλόκο στον συγκεκριμένο κόμβο και στους παραδρόμους, τα βαρέα οχήματα που κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα, οδηγούνται σε σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων.

ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 09 Ιαν 2026 | 11:34

Κάλυμνος: Φάλαινα εμφανίστηκε στον κόλπο των Αργινώντων [βίντεο]

Παρότι οι εμφανίσεις φαλαινών στην περιοχή δεν είναι συχνές, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί μεμονωμένα περιστατικά σε διάφορα σημεία των ελληνικών θαλασσών.

ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ 09 Ιαν 2026 | 11:24

Κωνσταντινίδης: "Η Καρυστιανού καπηλεύεται τα Τέμπη - Είναι μυστικοπαθής", λέει το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου συγγενών

Πυρά κατά της Μαρίας Καρυστιανού, την οποία κατηγόρησε ότι "καπηλεύεται την ιστορία των Τεμπών", εξαπέλυσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου των συγγενών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 09 Ιαν 2026 | 11:10
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 09 Ιαν 2026 | 10:36

Η ΕΕ εγκρίνει σήμερα τη συμφωνία της Mercosur - Ηχηρή διαφωνία της Γαλλίας

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τουλάχιστον 15 από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ που αντιπροσωπεύουν το 65% του πληθυσμού της.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ 23ΧΡΟΝΗ 09 Ιαν 2026 | 10:20

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος μετά από καταγγελία πρώην συντρόφου του - Τη βίαζε και την απειλούσε με revenge porn

Ο 27χρονος φέρεται ακόμη να την απειλούσε, ενώ έφτασε σε σημείο να την κρατήσει αιχμάλωτη μέσα στο σπίτι του.

ΚΑΙΡΟΣ 09 Ιαν 2026 | 10:19

Επιμένει ο Μαρουσάκης για τις "πολικές φωτοβολίδες" παρά τα καρφιά Κολυδά - Τσατραφύλλια: "Εχω μάθει να κοιτάω..."

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, επέμεινε σήμερα στις προβλέψεις του για χιόνια, παρά τις αντιδράσεις και τα "καρφιά" από τους συναδέλφους του.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ BAYER 09 Ιαν 2026 | 09:59

Τέμπη: Κατατέθηκαν οι αγωγές συγγενών κατά της Bayer και της Siemens στη Γερμανία - Ζητούν 80 εκατ. ευρώ

Η αποζημίωση που ζητεί η οικογένεια του 23χρονου θύματος στα Τέμπη, Άγγελου Τηλκερίδη είναι 80 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 09 Ιαν 2026 | 09:56

Σέρρες: Στην ανακρίτρια ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου - "Ζητάω συγχώρεση αν έφυγε από τα χέρια μου"

"Άμα όντως έφυγε από τα χέρια μου, ζητάω ένα μεγάλο συγνώμη. Δεν είναι η φυλακή. Είναι οι τύψεις στο κεφάλι μου", είπε ο 16χρονος από τα κρατητήρια.

ΚΡΗΤΗ 09 Ιαν 2026 | 09:30

Ηράκλειο: Απολογούνται οι γονείς για τον βιασμό και την κακοποίηση των παιδιών τους - Είχε γίνει έρευνα στην οικογένεια

Είχε γίνει κοινωνική έρευνα στην οικογένεια με αφορμή ένα περιστατικό βίας στη μικρότερη κόρη από τον πατέρα.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 09 Ιαν 2026 | 09:12

Αγροτικά μπλόκα: Πού παραμένουν τα τρακτέρ - Αποσύρονται από τους παραδρόμους - "Κίνηση καλής θέλησης"

Οι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 09 Ιαν 2026 | 08:46

Φθιώτιδα: Πτώσεις δέντρων και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους - Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Ευρυτανία λόγω χιονιού

Πτώσεις σε κολώνες καταγράφηκαν και μέσα στη Λαμία, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 09 Ιαν 2026 | 08:35

Αγ. Παντελεήμονας: Συνελήφθησαν 4 ανήλικες για ξυλοδαρμό 15χρονης - Είχε εκδορές και μώλωπες

Μαζί με τις ανήλικες, που συνελήφθησαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη, συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 08:06

Επίθεση Πλακιά σε Αρβανίτη: Πήγες με την Καρυστιανού για να μαζέψεις ψήφους, δεν πήγες για τα Τέμπη

Επίθεση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, εξαπέλυσε ο Νίκος Πλακιάς, με αφορμή ένα σχόλιο του ευρωβουλευτη για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΛΟΓΩ ΑΝΕΜΩΝ 09 Ιαν 2026 | 07:53

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων - Παραμένουν τα προβλήματα στον Αργοσαρωνικό

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της χώρας, καθώς αναμένεται σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

ΒΙΝΤΕΟ 09 Ιαν 2026 | 07:29

Πάτρα: Σοκάρουν οι εικόνες από τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο μπαρ - Εχουν συλληφθεί 4 άτομα

Το βίντεο από την άγρια επίθεση που οδήγησε στο θάνατο του 30χρονου Κώστα σε κέντρο διασκέδασης της Πάτρας στις 4 Γενάρη, προκαλεί αποτροπιασμό.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 09 Ιαν 2026 | 07:13

Πτώση θερμοκρασίας με βροχές για σήμερα - Νέα επιδείνωση από το Σάββατο - Διαφωνία μετεωρολόγων για τα χιόνια

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο, με την επιστροφή της κακοκαιρίας - Διαφωνία των μετεωρολόγων για το αν και πότε θα χιονίσει.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 09 Ιαν 2026 | 06:54

Νέα Σμύρνη: Σοβαρό τροχαίο στις γραμμές του Τραμ - Διαλύθηκε το ΙΧ, 2 τραυματίες [βιντεο]

Δύο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό δύο ατόμων.

ΔΕΙΤΕ 09 Ιαν 2026 | 06:07
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 08 Ιαν 2026 | 23:41

"Παγώνουν" οι αποκλεισμοί ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, ανοικτοί οι δρόμοι

Το Σάββατο 10/1, στην πανελλαδική σύσκεψη, θα οριστεί η επιτροπή για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 23:05

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο "Γιάγκος Δράκος" της θρυλικής "Λάμψης"

Την είδηση θανάτου του διακεκριμένου ηθοποιού Χρήστου Πολίτη έκανε γνωστή με ανάρτηση του ο συγγραφέα Μάνος Λαμπράκης

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 08 Ιαν 2026 | 22:09

Κλήρωση Τζόκερ 8/1/2026: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 9,9 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 3.012 της Τρίτης 8 Ιανουαρίου 2026 του Τζόκερ

"ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ" 08 Ιαν 2026 | 21:41

Ταξί: Προκήρυξαν 48ωρη απεργία στην Αττική για τις 13 και 14 Ιανουαρίου

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) συνεδρίασε σήμερα και, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργιακής κινητοποίησης

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 08 Ιαν 2026 | 21:14

Θρίλερ με την εξαφάνιση μητέρας τριών ανήλικων παιδιών στη Βόνιτσα - Αγνοείται εδώ και ένα μήνα

Η εξαφάνιση της γυναίκας από τη Βόνιτσα δηλώθηκε την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026, ενώ τα ίχνη της αγνοούνται από 8/12/2025

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 20:59

Αγρότες: Τα επόμενα βήματα μετά το "ναι" για συνάντηση με Μητσοτάκη - Ανοίγουν οι δρόμοι, αλλά δεν φεύγουν τα τρακτέρ

Οι αγρότες δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ του διαλόγου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των τελωνείων

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Ιαν 2026 | 20:56

Πατήσια: Ξεκόλλησε ο σταυρός φαρμακείου και τραυμάτισε 15χρονη στο κεφάλι [βίντεο]

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι ριπές του αέρα ξερίζωσαν την πινακίδα που έπεσε πάνω στη 15χρονη μαθήτρια

ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΗΓΑΝ 08 Ιαν 2026 | 19:45

Σύνταγμα: Συγκέντρωση στρατιωτικών κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ [εικόνες - βίντεο]

Πλήθος στρατιωτικών κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις διατάξεις του νομοσχεδίου

ΣΤΟ MEGA 08 Ιαν 2026 | 19:15

Χαλκίδα: "Τον έβριζαν, τον έλεγαν βρομιάρη και χοντρό" λέει η μητέρα του 15χρονου που αυτοκτόνησε

Βίντεο ντοκουμέντο με ξυλοδαρμό που υπέστη ο 15χρονος από συνομηλίκους του - Τι λέει η μητέρα του για το bullying

ΤΙ ΛΕΝΕ 08 Ιαν 2026 | 18:34

Νέος καβγάς μετεωρολόγων για την ψυχρή εισβολή: "O καιρός δεν είναι clickbait" - "Χαλάνε την πιάτσα"

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει χιόνια στα νησιά και την Αττική, ενώ Κολυδάς και Τσατραφύλλιας κάνουν λόγο για υπερβολές...

ΣΤΟ MEGA 08 Ιαν 2026 | 18:22

Σέρρες: "Αν το παιδί έφυγε από τα χέρια μου, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια και τον Θεό", λέει ο 15χρονος

"Δεν είναι η φυλακή, είναι οι τύψεις στο κεφάλι μου, αν έφυγε όντως το παιδί από τα χέρια μου" λέει ο 15χρονος μέσα από τα κρατηρήρια

ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 08 Ιαν 2026 | 18:09

Η μανία της φύσης στη Λήμνο: Ο κεντρικός δρόμος στο λιμάνι της Μύρινας έγινε... θάλασσα [βίντεο]

Οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν τη Λήμνο προκάλεσαν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Μύρινα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Ιαν 2026 | 18:08

Απίστευτο: Άνδρας εισέβαλε στο δημαρχείο Αγρινίου, επιτέθηκε στον δήμαρχο και… δάγκωσε υπάλληλο

Στην προσπάθεια ενός δημοτικού υπαλλήλου να τον απωθήσει, ο άνδρας του επιτέθηκε, δαγκώνοντάς τον στο μπράτσο!

ΣΕ MEGA ΚΑΙ STAR 08 Ιαν 2026 | 18:07

Σέρρες: "Ψέματα όλα όσα λένε για εμάς, ο άντρας μου δεν πέθανε από ναρκωτικά", λέει η μητέρα του 15χρονου

"Δεν ήταν παραμελημένα τα παιδιά μου - Το αν εγώ είχα μπλέξει λίγο με κάτι, αυτό δεν είχε καμία σχέση", δηλώνει η μητέρα του 15χρονου στις Σέρρες

ΟΥΡΕΣ ΟΧΑΜΑΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 18:05

Χάος στη Χαλκίδα ελέω μπλόκων: Οδηγοί εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα στην Υψηλή Γέφυρα και συνεχίζουν πεζοί [εικόνες]

Ορισμένοι, αδυνατώντας να συνεχίσουν, εγκαταλείπουν τα οχήματά τους και συνεχίζουν την πορεία με τα πόδια

ΕΞΑΜΙΛΙΑ 08 Ιαν 2026 | 17:26

Κορινθία: Πώς το αυτοκίνητο μπήκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο βενζινάδικο και καρφώθηκε στην αυλή [βίντεο]

Η ανεξέλεγκτη πορεία του αυτοκινήτου που περνάει μέσα από βενζινάδικο και καταλήγει σε αυλή σπιτιού - Δύο νεκροί

ΣΟΚ 08 Ιαν 2026 | 16:53

Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο - Καρέ καρέ ο ξυλοδαρμός του 30χρονου μέσα στο μαγαζί, τον κλοτσούσαν στο κεφάλι

Ο 30χρονος δέχεται επίθεση και βρίσκεται πεσμένος κάτω, με τον 26χρονο που παραδόθηκε να τον κλοτσά στο κεφάλι πολλές φορές

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 Ιαν 2026 | 15:41

Live: "Ναι" των αγροτών στην πρόσκληση Μαξίμου για συνάντηση με Μητσοτάκη την Τρίτη - Ένταση στο μπλόκο της Θήβας

Θετικοί οι αγρότες στην πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο - Συνάντηση με τον Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 08 Ιαν 2026 | 15:01

ΕΛΑΣ: Αλλάζει η διαδικασία έκδοσης διαβατηρίων - Μειώνεται σημαντικά ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών

Σε λειτουργία νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής διακίνησης των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση διαβατηρίων

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νέα εποχή για τον "Άγιο Σάββα" - Εγκαινιάστηκαν τα υπερσύγχρονα χειρουργεία

Τα ανακαινισμένα χειρουργεία τέθηκαν σε λειτουργία μετά από ανακατασκευή

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 08 Ιαν 2026 | 14:47

Καβγάς μεταξύ αγροτών: "Δεν ανήκετε στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων - Βάζετε ντελίβερι και κάνουν τα μπλόκα"

Ο Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, και ο Γιάννης Βογιατζής από τα Πράσινα Φανάρια αντιπαρατέθηκαν με φόντο τη στάση των αγροτών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦOΡΩΝ 08 Ιαν 2026 | 14:34

Χειρόφρενο από την Τρίτη στα ταξί, "με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες" - Ανυποχώρητος ο Κυρανάκης

Την Πέμπτη συνεδριάζει το ΔΣ του ΣΑΤΑ και αναμένεται να αποφασίσει κλιμάκωση των απεργιών στα ταξί

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Ιαν 2026 | 14:07

Τραγωδία στην Κόρινθο: Δύο νεκροί σε τροχαίο - Το αυτοκίνητο "καρφώθηκε" σε τοίχο και έγινε σμπαράλια

Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα δύο νεαρά άτομα κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε τοίχο σπιτιού

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ 08 Ιαν 2026 | 13:09

Πάτρα: Παραδόθηκε ο βασικός κατηγορούμενος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου – Κλωτσούσε στο κεφάλι το θύμα

Πρόκειται για τον 26χρονο που εμφανίζεται σε οπτικό υλικό να χτυπά με ιδιαίτερη αγριότητα το θύμα και να το πατά επανειλημμένα στο κεφάλι.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ 08 Ιαν 2026 | 12:57

Ηλεία: Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ρομά για παλιοσίδερα στη μέση του δρόμου - Παππούς και εγγόνια σοβαρά τραυματίες

Σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε οικογένειας Ρομά στη μέση του δρόμου στην περιοχή της Βαρβάσαινας στην Ηλεία.

ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ 08 Ιαν 2026 | 12:43

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε αυτοκίνητα - Ζημιές σε θερμοκήπια [εικόνες]

Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την κοινότητα Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας, αναποδογυρίζοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας ζημιές σε θερμοκήπια.

ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ Η 22ΧΡΟΝΗ 08 Ιαν 2026 | 12:41

Φρίκη στο Ηράκλειο: Καταγγελία για πατέρα ότι βίαζε τις κόρες του και άφησε έγκυο τη μία

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τόσο του πατέρα όσο και της μητέρας μετά από πληροφορίες που σοκάρουν

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 08 Ιαν 2026 | 12:36

Ποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω ισχυρών ανέμων

Τα δρομολόγια των πλοίων που έχουν διακοπεί προσωρινά.

Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 08 Ιαν 2026 | 12:36

Καθηγητής Ιστορίας Αντώνης Κλάψης: Μύθοι και αλήθειες για τον Ιωάννη Καποδίστρια

O κ. Κλάψης φωτίζει τις αποφάσεις και τις στρατηγικές επιλογές που καθόρισαν τη θέση του Καποδίστρια στην ιστορία

ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ 08 Ιαν 2026 | 11:57

"Γιωργάρα στο καλό": Ο σπαρακτικός επικήδειος του Στρατή Λιαρέλλη στην κηδεία του Παπαδάκη [βίντεο]

Το μοναδικό πρόσωπο που ανέλαβε να εκφωνήσει επικήδειο λόγο, ήταν ο επί χρόνια φίλος του Γιώργου Παπαδάκη και γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλλης.

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:25

Σέρρες: Προκαλεί ξανά ο αδελφός του 16χρονου - "Θεός ΄σχωρέστο το παιδί, αλλά και εμείς δεν είμαστε καλύτερα"

"Δολοφόνος είναι κάποιος που παίρνει το πιστόλι και σκοτώνει, όχι ο αδερφός μου", δήλωσε ο αδερφός του 16χρονου που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου.

ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 08 Ιαν 2026 | 11:05

Ιωάννινα: Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε πτηνοτροφική μονάδα στο Καλπάκι - Ζημιές σε στρατόπεδο

Ο ισχυρός άνεμος ξήλωσε τις στέγες από τρία κτήρια - Κατέρρευσαν οι τοίχοι και καταπλάκωσαν κοτόπουλα που εκτρέφονταν στην πτηνοτροφική μονάδα.

ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ 08 Ιαν 2026 | 10:44

Μαζί, συντετριμμένοι, Ελένη Μενεγάκη και Γιάννης Λάτσιος στην κηδεία του Παπαδάκη [βίντεο]

Ανάμεσα στα άτομα που έδωσαν το παρών στο τελευταίο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη, ήταν και η Ελένη Μενεγάκη μαζί με τον πρώην σύζυγό της, Γιάννη Λάτσιο.

«ΒΟΥΤΙΑ» ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ 08 Ιαν 2026 | 10:42

Έρχεται "πολική φωτοβολίδα", λέει ο Μαρουσάκης - Χιόνια ακόμη και στα βόρεια προάστια τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλ. Μαρουσάκη, η έλευση των ψυχρών αερίων μαζών θα προκαλέσει ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 08 Ιαν 2026 | 10:39

Σε εξέλιξη το αγροτικό lockdown: Κλειστή η Αθηνών - Λαμίας από το Κάστρο Βοιωτίας - Απέκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη

Από σήμερα ξεκινά 48ωρος αποκλεισμός σε κομβικά τελωνεία και οδικούς άξονες, με επίκεντρο τον Προμαχώνα, την Εξοχή, τους Ευζώνους και τη Νίκη.

ΑΠΟ ΚΗΦΙΣΙΑ ΩΣ ΙΕΡΑ ΟΔΟ 08 Ιαν 2026 | 10:17

Νεκρός ο ένας οδηγός από τη σύγκρουση φορτηγών στον Κηφισό - Πολύωρο χάος με μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων

Αφόρητη είναι η κατάσταση στον Κηφισό μετά το τροχαίο που σημειώθηκε στο ύψος του Αιγάλεω, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ 08 Ιαν 2026 | 10:13

Κηδεία Παπαδάκη: Η έκκληση της οικογένειας στους δημοσιογράφους - "Πιθανόν να μπήκαν από αλλού"

Σήμερα, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, τελέστηκε η κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ ΡΙΤΣΩΝΑΣ 08 Ιαν 2026 | 09:53

Κηδεία Γιώργου Παπαδάκη: Αυτός είναι ο μοναδικός άνθρωπος που εκφώνησε επικήδειο

Ολοι όσοι αγαπουν και τιμούν τον Γιώργο Παπαδάκη, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 08 Ιαν 2026 | 09:42

Αφησαν την Τυχεροπούλου εκτός του νέου ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι απαντά η ΑΑΔΕ στις καταγγελίες για "εκδικητική μετακίνηση"

"Δεν επιδρά στην επικαλούμενη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία", διευκρινίζει η ΑΑΔΕ μετά τη δήλωση του δικηγόρου της Αντώνη Βαγιάνου.

ΒΑΘΙΑ ΘΛΙΨΗ 08 Ιαν 2026 | 09:36

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας - Ηταν όλοι εκεί [εικόνες - βίντεο]

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης, η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του Γιώργου Παπαδάκη, τον αποχαιρέτησαν σήμερα.

«ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ» 08 Ιαν 2026 | 09:18

Μουτίδου: "Δεν θα πάρεις ecstasy επείδη άκουσες τον Βαρουφάκη - Το θεωρώ πιο ειλικρινές αυτό που είπε"

"Δεν θα πάρεις ecstasy επείδη άκουσες τον Βαρουφάκη, δεν είναι ο λόγος ο Βαρουφάκης", πρόσθεσε η ηθοποιός και παρουσιάστρια Σοφία Μουτίδου.

ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ 08 Ιαν 2026 | 08:33

Απίστευτο: Την ώρα του ρεπορτάζ του Star αιμόφυρτο θύμα ληστείας ζήτησε βοήθεια -"Με χτύπησαν με μαχαίρι" [βίντεο]

Λίγα μόλις λεπτά νωρίτερα, ο ανδρας, είχε πέσει θύμα ένοπλης ληστείας από ανήλικους Ρομα.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ BULLYING 08 Ιαν 2026 | 08:18

Χαλκίδα: Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου που αυτοκτόνησε - "Δεχόταν εκφοβισμό, τον έδερναν, βρήκα video"

"Το παιδί μου δεχόταν εκφοβισμό και απειλές, τον έλεγαν χοντρό, τον έδερναν. Βρήκα βίντεο στο τάμπλετ του", είπε η μητέρα του ανήλικου που έδωσε τέλος στη ζωή του.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 08 Ιαν 2026 | 08:04

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Δεν υπήρξε παρεμβολή – Οι πομποί ήταν το πρόβλημα, λέει η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας

"Ξέρουμε πολύ καλά τι έγινε. Εκείνο που δεν ξέρουμε ακόμη είναι το πώς έγινε", τόνισε, υποστηρίζοντας ότι "δεν υπήρξε καμία παρεμβολή".