Ετοιμοι να ρίξουν στην αγορά 1.417 κροτίδες: Συστάσεις για επικινδυνότητα

Να συμβάλλουν όλοι στην ευαισθητοποίηση και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες για παράνομες κροτίδες και βεγγαλικά στο Ηράκλειο σήμερα μετά από έρευνες στα σπίτια που διαμένουν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 45 και 51 ετών οι οποίοι ετοιμαζόντουσαν να διακινήσουν συνολικά 1.417 κροτίδες.

Η θέση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης είναι δεδομένη και αυστηρή σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων δεδομένου ότι -δυστυχώς όπως τονίζουν οι αξιωματικοί- κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα: «…γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο».

Ως εκ τούτου συστήνει σε όλους κυρίως δε στους γονείς να γνωρίζουν ότι: «Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης από οποιονδήποτε απαγορεύεται. Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους και ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου. Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα. Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή». Η Τοπική ΕΛ.ΑΣ ζητάει μάλιστα να συμβάλλουν όλοι στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά».