ΕΥΔΑΠ: Δεν φέρουμε ευθύνη για τη δυσοσμία στον Πειραιά

Σε ανακοίνωση σχετικά με την έντονη δυσοσμία σε περιοχές του Πειραιά προχώρησε η Εταιρία.

eudap-den-feroume-euthuni-gia-ti-dusosmia-ston-peiraia
SHARE THIS
0
SHARES

Το μυστήριο παραμένει άλυτο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καθώς αρμόδια συνεργεία της ΕΥΔΑΠ δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την «πηγή» από την οποία πηγάζει η έντονη δυσοσμία που έχει καλύψει περιοχές όπως η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι. 

Η ΕΥΔΑΠ, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν συνεργεία της, ανακοίνωσε πως δεν φέρει καμία ευθύνη.  

Η ανακοίνωση της Εταιρείας:

«Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης του φαινομένου της δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, η ΕΥΔΑΠ πραγματοποίησε ενδελεχείς ελέγχους και διαβεβαιώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος που διαπερνά την περιοχή και φυσικά στις εγκαταστάσεις της Ψυτάλλειας.

Συνεπώς, η ΕΥΔΑΠ δεν φέρει καμία ευθύνη για τη δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή. Μάλιστα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη σχολείου στη Ψυτάλλεια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα». 

«Είναι εύλογες οι ανησυχίες και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων» τόνιζαν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίοι ωστόσο τόνισαν πως προς το παρόν, δεν υπάρχει ταυτοποίηση του ρύπου και κανένας ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός.

Να σημειωθεί πως, εξαιτίας της οσμής και της πιθανής ρύπανσης της ατμόσφαιρας, με απόφαση του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για  σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου κλειστές είναι ορισμένες σχολικές μονάδες της περιοχής, για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για τα παρακάτω σχολεία: 5ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, 1ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 2ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 3ο Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας, 13ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, 21ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, 5ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 6ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 1ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας, 4ο Λύκειο Κερατσινίου, 1ο Λύκειο Δραπετσώνας, 2ο Λύκειο Δραπετσώνας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook