Νέα έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, για την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στην Πεντέλη και τις ενέργειες των Αρχών που παλεύουν να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα.
Σύμφωνα με τον επιπυραγό, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας ενισχύονται συνεχώς. Συγκεκριμένα, στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά έχουν αναπτυχθεί 420 πυροσβέστες, με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Στο πεδίο επιχειρούν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.
Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ενώ ισχυρές παραμένουν οι δυνάμεις που επιχειρούν από εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος και τις εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας.
ΕΛΑΣ και στρατός βοηθούν τους κατοίκους
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει την ειδική ομάδα Δευκαλίων με 22 στελέχη και η Ελληνική Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα 282 αστυνομικούς με 90 οχήματα με στόχο την ασφαλή διέλευση των κατοίκων από τις οδούς και την προστασία των κατοικιών.
Μέχρι στιγμής, καμία κλήση δεν έχει δεχθεί το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ για τραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς.

Σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία
Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της περιοχής και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί προληπτικά σε μέγιστη ετοιμότητα. Στο ίδρυμα Μητέρα έχουν προληπτικά μεταφερθεί, 35 παιδιά από το Νοσοκομείο Νταου Πεντέλης, ενώ 36 παιδιά έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.
Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί και τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έχει μεταβεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας

Στο πλαίσιο των συσκέψεων υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων, με συμμετοχή των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, είναι διαρκής η ενημέρωση από τα επιχειρησιακά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στο πεδίο, αναφορικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς.
Όλες οι δυνάμεις στο πεδίο θα παραμείνουν ισχυρές και θα ενισχυθούν περαιτέρω, με στόχο, τον περιορισμό της πυρκαγιάς, ενώ τα εναέρια μέσα θα βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να ξεκινήσουν να επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr