Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Λαύριο κοντά στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Νεράκι στο Λαύριο, κοντά στις εγακταστάσεις της ΕΒΟ.

fwtia-sto-laurio---konta-stis-egkatastaseis-tis-purkal
|
SHARE THIS
0
SHARES

Οριοθετήθηκε σύμφωνα με ενημέρωση απο το Πυροσβεστικό Σώμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λαύριο στη θεση Νεράκι, όπου νωρίτερα εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους άτυπος καταυλισμός μεταναστών.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν το πύρινο μέτωπο υπό πλήρη έλεγχο και συγκεκριμένα 13 οχήματα με 33 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ επιχειρούν και τρία ελικόπτερα.

Tο έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ο μεγάλος όγκος καύσιμης ύλης, κυρίως κλαδιά από κλαδέματα, που ήταν στοιβαγμένα εκεί, γι' αυτό, ταυτόχρονα με τη διαβροχή από τα πυροσβεστικά οχήματα, έχει ξεκινήσει επιχωμάτωση από ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να σβήσουν οι φλόγες.

Σημειώνεται ότι χθες, από τις 06.00 μέχρι σήμερα στις 06.00, εκδηλώθηκαν συνολικά 33 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Η πιο σοβαρή ήταν αυτή στην Κάρυστο, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί, αλλά παραμένουν στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 

Περιπολίες σε όλη την Ελλάδα

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα (σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία και Χίο, ο χάρτης δίνει κατηγορία 4), έχουν βγει από το πρωί περιπολίες εναέριας επιτήρησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Η Πυροσβεστική, για να προλάβει πυρκαγιές από αμέλεια, υπενθυμίζει ότι κατά τους θερινούς μήνες:

Ø Δεν καίμε απορρίμματα ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο

Ø Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

Ø Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

Ø Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο

Ø Οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες, στην περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook